Nem a Gearbox csinálta az Aliens: CM kampányát?

  • Írta: fojesz
  • 2013. február 12.
  • Hír
Link másolása
Az ugyan eddig is világos volt, hogy az Aliens: Colonial Marines több stúdió munkája, úgy hírlik viszont, hogy konkrétan a teljes single player mód elkészítése a TimeGate Studiosra hárult.

Az Aliens: Colonial Marines nekünk ugyan tetszett, a sajtó és a játékosok viszont általában rosszul fogadták a játékot, ennek fényében különösen érdekes az a hír, miszerint a projekt nagy részén a Section 8-et is tető alá hozó TimeGate Studios dolgozott, és nem pedig a Gearbox Software.

Aki játszott már a játékkal, észrevehette a bevezetőben a TimeGate Studios nevét, ez tehát önmagában nem újdonság, sőt Randy Pitchford, a Gearbox fejese maga is beszélt korábban erről - igaz, akkor azt mondta, hogy a Colonial Marines 80 százalékban az ő csapata munkája.

Ennek ellentmondanak a Superannuation által felkutatott információk, a csapat egy közel egy éves fórumbejegyzésre bukkant, amiben az egyik volt Gearbox-munkatárs fakadt ki: "Utálom ezt mondani, de nem lennének túl nagy elvárásaim a Colonial Marinesszal szemben!" - mondta, majd hozzátette, hogy ő dolgozott a srácoknál, és kész káosz volt a játék fejlesztése. Azt is megjegyezte: "a multiplayert leszámítva még csak nem is a Gearbox fejlesztette a játékot, az elsődleges fejlesztést kiszervezték a TimeGate Studiosnak".

Hogy igaz-e mindez, arról a Sega nem volt hajlandó beszélni, rossz nyelvek szerint viszont ennek tudható be, hogy az Aliens-játék multiplayere jobb lett az egyjátékos résznél.

28.
28.
Skyer
#25: http://www.operatorchan.org/vg/src/135132051269.gif
Összes kiadónak a kurvája az IGN.
27.
27.
savior10
#25: Mindenféle veszekedés elindítása nélkül szeretnélek kijavítani,hogy az általad említett játékra ugyan annyit adtak mint az A:CM-re. Ez persze nem jelenti azt hogy mindig normálisan értékelnek csak hát na.

25.
25.
#21: IGN mint normális értékelés? :-D

Az IGN 10-et adott a 007: Legends-re és azt írták AWESOME! - ez mindent elmond az IGN-ről például. Én nekem akkor is tetszik a játék :D
24.
24.
balint23h
Bevallom 15 percig bírtam vele játszani így nem is lehetne jogom szidni de egyszerúen annyira sütött róla az amatörség...
23.
23.
yulihuppy
Előrendeltem a gémet, tudtam hogy rajongóknak való lesz igazán de ilyen rossz értékelésekre nem számítottam, én átlag 6-7 /10 re.Sajnos valami gubanc van a gépemmel mert nem tudom indítani a játékot de meglátjuk később.A pontokat nem tartom mérvadónak mert pl: A diablo 3 -mat is átlag 7-re értékelték és azért 12milliót csak eladtak belőle de ez az alacsony pontok azért elég lehangolóak, de mindegy majd meglátom.......
22.
22.
DeVincent
http://www.youtube.com/watch?v=_LGRjl-QCIs
21.
21.
DeVincent
#20: Nekem viszont magas elvárásaim voltak a játékkal kapcsolatban. ;-( Főleg úgy, hogy évek óta vártam rá, erre pedig kapok egy rakás sz@rt...

Nem is értem miért kapott itt 8-pontot....
Pár normális értékelés:

gamesTM – 4/10
Eurogamer – 3/10
The Guardian – 4/5
OXM – 6/10
Digital Spy – 2/5
Polygon – 3/10
OPM – 6/10
CVG – 6.2/10
Gamespot – 4.5/10
El33tonline – 2/5
Edge – 5/10
Gamestalker – ‘Bad’
LaPS3 (Spain) – 58/100
Konzolista.cz – 5/10
Lazygamer – 4.9/10
GamerZines – 58/100
IGN – 4.5/10
Destructoid – 2.5/10
Kotaku – ‘No’
The Escapist – 3/5
Gameliner (Dutch) – 2/5
Games.it (Italy) – 6/10
Eurogamer.de – 4/10
Eurogamer Sweden – 4/10
20.
20.
#3 mi az a vízhang? :-)

A cikkhez pedig, sztem jó játék lett, az elvárásaim alacsonyak voltak, így nem csalódtam. A grafikája idejétmúlt, de király lett volna cryengine 3-mal vagy frostbyte 2-vel...:-) a multi meg nem rossz, left 4 dead alienekkel.
19.
19.
markoci555
számomra a single sokkal fontosabb, és az olvasottak után még kisebb elvárásokkal nézek a játék felé...
17.
17.
zsoze
én nem is értettem ,hogy erre a szemétre minek a 8pont?
még jó ,hogy csak kölcsönbe volt meg akik meg megvették csak sajnálni tudom őket érte...
16.
16.
Gotham123
és ezt fejlesztették 5 évig... (y)
14.
14.
Ooorky
#7: Ha objektív értékelésre vagyok kíváncsi akkor metacritic-et nézem, márpedig aszerint 4,5 pontot ér (érdekes módon a kritikusok és a játékosok ebben egyetértenek).
http://www.metacritic.com/game/pc/aliens-colonial-marines
13.
13.
Jared
12.
12.
bodortamas1
Amúgy én most telepítem a játékot...
11.
11.
bodortamas1
10.
10.
shooter1234
Na igen, "ha szar akkor nem én csináltam", de ha meg fasza, akkor már megemlítik hogy 85 stúdió kemény munkája volt benne.
De nem ez a lényeg, nekem személy szerint tetszik a singleplayer rész is, bár tény hogy a grafika és a fizika elég gyenge (de legalább meg gyengébb PC -ken is), plusz van benne jó pár bug is. Na meg az MI ne maz hogy nem valami intelligens, hanem egyenesen hülye, ezért erősen ajánlott a coop. De amúgy a hangulat megvan, a pályarészek sem ismétlődnek, a fegyverpiszkálás és a szintlépés dolog eléggé le tud kötni engemet ezen a téren. De szerintem az MI hülyeségeire meg a bugokra úgy is ki fognak dobni majd valami patchet.
9.
9.
Necreon
Persze, ha nem jó a fogadtatása mindjárt nem adják hozzá a nevüket. Pitchford-ot én nagyon kedvelem, ennél azért több gerincet vártam volna el a stúdiótól.
8.
8.
giga321
Észrevették, hogy szar a játék és most megy a mentegetőzés. Classic.
7.
7.
PaprikaJancsi
#6: Szerintem azért biztos nem annyira rossz, ha néhány oldal 8-at adott rá.
6.
6.
Drazhar
#5: Mert itt pont mindenki a sztorira lett volna rohadtul kíváncsi :)
Engem pl teljesen hidegen hagy a multi része.
5.
5.
PaprikaJancsi
Mellesleg szerintem a szar kifejezés túlzás. Egy átlagos FPS lövölde Alienekkel. Én viszont azt nem értem, hogy ide miért nem illik a Battlefield 3-as szlogen: ,, A kampányt ne nézd, mivel a multiplayer a lényeg ".
4.
4.
Dagetz
tök mindegy..rajongók százai fogják pár ember vérét kívánni..mert tényleg szar lett..és lényegtelen hogy ki kúrta el..a végeredmény megszületett..
3.
3.
DON GONDOCS
Már mind1 hogy kicsinálta, a játék megjelent. Nincs mese, lehetett volna sokkal jobbis, most ezzel kell beérni. Ha sima b kategóriás árban indult volna. talán még nemis lenne ekkora vízhang.
2.
2.
PaprikaJancsi
Szerintem teljesen mindegy, hogy ki készítette, a lényeg, hogy ha tetszik tetszik, ha nem nem.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...