Nem a Gearbox csinálta az Aliens: CM kampányát?

  • Írta: fojesz
  • 2013. február 12.
  • Hír
Az ugyan eddig is világos volt, hogy az Aliens: Colonial Marines több stúdió munkája, úgy hírlik viszont, hogy konkrétan a teljes single player mód elkészítése a TimeGate Studiosra hárult.

Az Aliens: Colonial Marines nekünk ugyan tetszett, a sajtó és a játékosok viszont általában rosszul fogadták a játékot, ennek fényében különösen érdekes az a hír, miszerint a projekt nagy részén a Section 8-et is tető alá hozó TimeGate Studios dolgozott, és nem pedig a Gearbox Software.

Aki játszott már a játékkal, észrevehette a bevezetőben a TimeGate Studios nevét, ez tehát önmagában nem újdonság, sőt Randy Pitchford, a Gearbox fejese maga is beszélt korábban erről - igaz, akkor azt mondta, hogy a Colonial Marines 80 százalékban az ő csapata munkája.

Ennek ellentmondanak a Superannuation által felkutatott információk, a csapat egy közel egy éves fórumbejegyzésre bukkant, amiben az egyik volt Gearbox-munkatárs fakadt ki: "Utálom ezt mondani, de nem lennének túl nagy elvárásaim a Colonial Marinesszal szemben!" - mondta, majd hozzátette, hogy ő dolgozott a srácoknál, és kész káosz volt a játék fejlesztése. Azt is megjegyezte: "a multiplayert leszámítva még csak nem is a Gearbox fejlesztette a játékot, az elsődleges fejlesztést kiszervezték a TimeGate Studiosnak".

Hogy igaz-e mindez, arról a Sega nem volt hajlandó beszélni, rossz nyelvek szerint viszont ennek tudható be, hogy az Aliens-játék multiplayere jobb lett az egyjátékos résznél.

28.
Skyer
#25: http://www.operatorchan.org/vg/src/135132051269.gif
Összes kiadónak a kurvája az IGN.
27.
savior10
#25: Mindenféle veszekedés elindítása nélkül szeretnélek kijavítani,hogy az általad említett játékra ugyan annyit adtak mint az A:CM-re. Ez persze nem jelenti azt hogy mindig normálisan értékelnek csak hát na.

25.
#21: IGN mint normális értékelés? :-D

Az IGN 10-et adott a 007: Legends-re és azt írták AWESOME! - ez mindent elmond az IGN-ről például. Én nekem akkor is tetszik a játék :D
24.
balint23h
Bevallom 15 percig bírtam vele játszani így nem is lehetne jogom szidni de egyszerúen annyira sütött róla az amatörség...
23.
yulihuppy
Előrendeltem a gémet, tudtam hogy rajongóknak való lesz igazán de ilyen rossz értékelésekre nem számítottam, én átlag 6-7 /10 re.Sajnos valami gubanc van a gépemmel mert nem tudom indítani a játékot de meglátjuk később.A pontokat nem tartom mérvadónak mert pl: A diablo 3 -mat is átlag 7-re értékelték és azért 12milliót csak eladtak belőle de ez az alacsony pontok azért elég lehangolóak, de mindegy majd meglátom.......
22.
DeVincent
http://www.youtube.com/watch?v=_LGRjl-QCIs
21.
DeVincent
#20: Nekem viszont magas elvárásaim voltak a játékkal kapcsolatban. ;-( Főleg úgy, hogy évek óta vártam rá, erre pedig kapok egy rakás sz@rt...

Nem is értem miért kapott itt 8-pontot....
Pár normális értékelés:

gamesTM – 4/10
Eurogamer – 3/10
The Guardian – 4/5
OXM – 6/10
Digital Spy – 2/5
Polygon – 3/10
OPM – 6/10
CVG – 6.2/10
Gamespot – 4.5/10
El33tonline – 2/5
Edge – 5/10
Gamestalker – ‘Bad’
LaPS3 (Spain) – 58/100
Konzolista.cz – 5/10
Lazygamer – 4.9/10
GamerZines – 58/100
IGN – 4.5/10
Destructoid – 2.5/10
Kotaku – ‘No’
The Escapist – 3/5
Gameliner (Dutch) – 2/5
Games.it (Italy) – 6/10
Eurogamer.de – 4/10
Eurogamer Sweden – 4/10
20.
#3 mi az a vízhang? :-)

A cikkhez pedig, sztem jó játék lett, az elvárásaim alacsonyak voltak, így nem csalódtam. A grafikája idejétmúlt, de király lett volna cryengine 3-mal vagy frostbyte 2-vel...:-) a multi meg nem rossz, left 4 dead alienekkel.
19.
markoci555
számomra a single sokkal fontosabb, és az olvasottak után még kisebb elvárásokkal nézek a játék felé...
17.
zsoze
én nem is értettem ,hogy erre a szemétre minek a 8pont?
még jó ,hogy csak kölcsönbe volt meg akik meg megvették csak sajnálni tudom őket érte...
16.
Gotham123
és ezt fejlesztették 5 évig... (y)
14.
Ooorky
#7: Ha objektív értékelésre vagyok kíváncsi akkor metacritic-et nézem, márpedig aszerint 4,5 pontot ér (érdekes módon a kritikusok és a játékosok ebben egyetértenek).
http://www.metacritic.com/game/pc/aliens-colonial-marines
13.
Jared
12.
bodortamas1
Amúgy én most telepítem a játékot...
10.
shooter1234
Na igen, "ha szar akkor nem én csináltam", de ha meg fasza, akkor már megemlítik hogy 85 stúdió kemény munkája volt benne.
De nem ez a lényeg, nekem személy szerint tetszik a singleplayer rész is, bár tény hogy a grafika és a fizika elég gyenge (de legalább meg gyengébb PC -ken is), plusz van benne jó pár bug is. Na meg az MI ne maz hogy nem valami intelligens, hanem egyenesen hülye, ezért erősen ajánlott a coop. De amúgy a hangulat megvan, a pályarészek sem ismétlődnek, a fegyverpiszkálás és a szintlépés dolog eléggé le tud kötni engemet ezen a téren. De szerintem az MI hülyeségeire meg a bugokra úgy is ki fognak dobni majd valami patchet.
9.
Necreon
Persze, ha nem jó a fogadtatása mindjárt nem adják hozzá a nevüket. Pitchford-ot én nagyon kedvelem, ennél azért több gerincet vártam volna el a stúdiótól.
8.
giga321
Észrevették, hogy szar a játék és most megy a mentegetőzés. Classic.
7.
PaprikaJancsi
#6: Szerintem azért biztos nem annyira rossz, ha néhány oldal 8-at adott rá.
6.
Drazhar
#5: Mert itt pont mindenki a sztorira lett volna rohadtul kíváncsi :)
Engem pl teljesen hidegen hagy a multi része.
5.
PaprikaJancsi
Mellesleg szerintem a szar kifejezés túlzás. Egy átlagos FPS lövölde Alienekkel. Én viszont azt nem értem, hogy ide miért nem illik a Battlefield 3-as szlogen: ,, A kampányt ne nézd, mivel a multiplayer a lényeg ".
4.
Dagetz
tök mindegy..rajongók százai fogják pár ember vérét kívánni..mert tényleg szar lett..és lényegtelen hogy ki kúrta el..a végeredmény megszületett..
3.
DON GONDOCS
Már mind1 hogy kicsinálta, a játék megjelent. Nincs mese, lehetett volna sokkal jobbis, most ezzel kell beérni. Ha sima b kategóriás árban indult volna. talán még nemis lenne ekkora vízhang.
2.
PaprikaJancsi
Szerintem teljesen mindegy, hogy ki készítette, a lényeg, hogy ha tetszik tetszik, ha nem nem.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...