Felvásárolták a Gas Powered Gamest

  • Írta: fojesz
  • 2013. február 14.
  • Biznisz
Link másolása
Megannyi hercehurca után megmenekült a Gas Powered Games, igaz, nem feltétlenül úgy, ahogy azt a legtöbben várták: a World of Tanks fejlesztői vásárolták fel Chris Taylort és csapatát.

Mint ismert, Chris Taylornak és a Gas Powered Gamesnek nem ment túl jól az utóbbi időben, Supreme Commander ide, Dungeon Siege oda, a csapat azért volt kénytelen viszonylag nagy összegért könyörögni az azóta befuccsolt Wildman-projekt keretei között, hogy egyáltalán működhessen a stúdió.

Miután lelőtték a Wildman Kickstarter-kampányát, Chris Taylor és a Gas Powered Games leszögezte, hogy a következő időkben arra koncentrálnak, hogy életben tartsák valahogy a csapatot, és sikerrel is jártak. A minap a Wargaming.net (ami nemrég a F.E.A.R. 3 fejlesztőit is felvásárolta) bejelentette, hogy megvette a céget, igaz, arról már nem volt hajlandó beszélni, hogy mik a szándékai vele.

Mi mindenesetre örülünk.

9.
9.
Ooorky
#8: Dungeon Siege: Meh... 3. részt másokkal csináltatták, nem véletlenül.
Space Siege: olyan gagyi volt, hogy sokan azt se tudják, hogy létezik.
Supreme Commander: Total Annihilation reload, sajnos az ingyenes Zero-K fényévekkel jobban sikerült, ezért próbáltak casual-osodni a 2. résznél, ami megint egy meh... játék lett.
Age of Empires Online: ezt játéknak nem nevezném.
Demigod: dota klón, ismét bukás lett.

Tényleg letettek pár jó játékot, konkrétan a Supreme Commander első része annak nevezhető volt.

Wargaming meg tipikus hiéna cég, ki fogja éheztetni a csapatot, nem csodálkoznék ha Chris 1 éven belül lelépne. Pl. az Obsidian-hoz, a Dungeon Siege 3 fejlesztésénél úgyis összedolgozott velük.
8.
8.
mephi
#6: Azt azért vágod, hogy azért ez a csapat valamikor letett az asztalra pár jó játékot. Az, hogy csődbe mentek nem feltételen azt jelenti, hogy bénák lennének. Szóval igenis bizakodom benne, hogy valamilyen formában fent marad ez a cég. Ja és egyet értek PAtr0nnal, hogy egy Supreme Commander1 remake vagy egy új Dungeon Siege jöhetne.
7.
7.
markoci555
és akkor lesz egyáltalán ebből a Wildman micsodából valami?
6.
6.
Ooorky
Szerencsére a Dungeon Siege a Square Enix tulajdona.

+Egy pénzéhes bagázs és egy csődbe ment fejlesztőcég fúziójából nem tudom ki hiszi azt, hogy jó dolog kisülhet.
5.
5.
PAtr0n
Kár, de azért valahol tényleg jót tehet a bandának, hogy a Wargaminghoz kerültek. Kíváncsi vagyok hogy lesz tovább. Csinálhatnának pl. egy Supreme Commander 3-mat, z 1 mintájára, mert a 2 egy szégyen volt, igazi visszalépés. De jöhet egy Dungeon Siege is.
4.
4.
Split
Jobban örültem volna egy kiadónak, aki nem rekedt meg a második világháborúban... :/
3.
3.
Krees
A GPG jó a stratégiákban és az RPGkben, a Wargaming pedig a történelmi játékokban. Simán elsülhet ebből a párosból valami történelmi stratégia. És örülök, hogy nem fuccsolt be teljesen a GPG. Tehetséges srácok, ne tűnjenek el.
2.
2.
Shannaro
#1: Vagy World of Wildman
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...