Dungeon Siege III PC, PS3, X360

A népszerű Dungeon Siege-sorozat harmadik része, amelyben ezúttal már nem túl magányos hősünk ismét a világ megmentését tűzi ki célnak maga elé.

Visszatér a Dungeon Siege... csak kicsit máshogy

A Square Enix nagy csinnadrattával harangozta be, hogy visszatér a Dungeon Siege-franchise, igaz, a rajongókat valószínűleg csalódással tölti majd el, hogy mindössze a The Sandbox nevű "videojátékos metaverzum" részeként.

Íme, a Games with Gold novemberi kínálata

Az év utolsó előtti hónapjában is négy ingyen játékot kapnak a Gold-előfizetessel rendelkező játékosok. A visszafele kompatibilitásnak köszönhetően már Xbox One-on is tolhatjuk az Xbox 360-as címeket.

Felvásárolták a Gas Powered Gamest

Megannyi hercehurca után megmenekült a Gas Powered Games, igaz, nem feltétlenül úgy, ahogy azt a legtöbben várták: a World of Tanks fejlesztői vásárolták fel Chris Taylort és csapatát.

Bejelentésre készülnek a Dungeon Siege fejlesztői

A Gas Powered Games januárban jelenti be a legújabb játékát, legalábbis erre utal a hivatalos weboldalán ketyegő visszaszámláló. Kevesebb, mint huszonhét nap van hátra, de mi lehet az új projekt?

Leépítések az Obsidian Entertainmentnél?

Egyelőre még pletykaszinten beszélhetünk masszív leépítésekről az Obsidian Entertainment háza táján, de félünk, hogy a gyanú hamarosan beigazolódik. Az elbocsátások károsan érinthetik a stúdió nextgen projektjeit és a jelenleg fejlesztés alatt álló South Park-szerepjátékot is.

Obsidian: hogyan harcoljunk a használtpiac ellen?

Az Obsidian vezetője szerint a kiadók és a fejlesztők teljesen rossz utakon járnak, amikor elsőnapos DLC-kkel és hasonló trükkökkel próbálják meg visszaszorítani a használt játékok visszaváltását és vásárlását, vagy éppen pénzt akarnak lehúzni a második vásárlóról.

Square Enix: kevesebb eladás, több profit

Befutott a Square Enix első féléves pénzügyi jelentése, s a helyzet a korábbiakkal szemben most nem olyan vészes: habár összességében kevesebbet játékot adott el a kiadó, a profit még jelentősen nőtt az előző időszakhoz képest. Persze ez köszönhető a mobiloknak is.

Animációs sorozatból készít játékot az Obsidian

A Fallout: New Vegas és a Dungeon Siege 3 fejlesztője, a folyatásokra szakosodott Obsidian Entertainment egy be ne nem jelentett projekten is munkálkodik mostanság, mely egy hírhedt animációs frencsájz alapján készült. Van még remény arra, hogy valaha tényleg maradandót alkotnak.

Miért voltak borzalmasak Uwe Boll filmjei?

Ugye emlékszünk még a világ egyik legrosszabb rendezőjére, a játékokból horribilis filmeket készítő német Uwe Bollra? Ha igen, valószínűleg gondolkoztál már azon, hogy mégis mitől ilyen rosszak a filmjei. Nos, a választ most részben megkapjuk a Bloodrayne forgatókönyv-írójától.

Obsidian: gáz a klasszikus szerepjáték-rendszer

Egy egészen meglepő nyilatkozat jutott nekünk erre a napos délutánra. Az egyik legnagyobb szerepjáték specialistának tartott Obsidian azt találta mondani, hogy a klasszikus szerepjátékok rendszere már nem megfelelő, és degenerált játékosi viselkedésre késztet.