Free-to-play kártyajátékot csinál a Blizzard

  • Írta: fojesz
  • 2013. március 22.
  • Bejelentés
Link másolása
A Blizzard bejelentést ígért a hétvégi PAX Eastre, és tessék: bemutatkozott a HearthStone: Heroes of Warcraft, ami egy free-to-play kártyajáték lesz számítógépekre és iPadre. Gondoltátok volna?

A Blizzard sosem titkolta, hogy kísérletezne a free-to-play rendszerrel, azonban azt mi sem gondoltuk volna, hogy mindezt egy kis költségvetésű kártyajáték segítségével teszi majd meg. (Tegyük hozzá rögtön, a lépés logikus, elvégre a Blizzard papíralapú kártyajátéka is nagy népszerűségnek örvend.)

A fejlesztőcég a PAX Easten mutatta be a HearthStone: Heroes of Warcraftot, ami a Warcraft-univerzumban játszódik majd, azonban stílusából és hozzáférhetőségéből kifolyólag nemcsak a hardcore rajongóknak ajánlott, hanem azok számára is, akik csak most ismerkednek a fantasy világgal.

A háromszáz kártyával rajtoló játék ingyen játszható majd alapjáraton, de 1-1 dollárért ötlapos booster csomagokat is vehetünk hozzá. Kilenc kaszt közül választhatunk, karakterünkkel egy az egy elleni küzdelemben kell lenyomni ellenfelünket, aki egyébként játszhat PC-n, Macen és később iPaden is - az anyag ugyanis keresztplatformos.

A bétatesztre lehet jelentkezni, nyáron indul, a végleges változat pedig még idén megjelenik. A játékot egyébként mindössze egy 15 fős csapat hegeszti a Blizzardon belül.

17.
17.
Mr. Wagner
Jól néz ki, az ötlet sem rossz, de kicsit furcsa, hogy ennyire kapaszkodnak a Warcarft címbe.
16.
16.
jszili32
Véletlen nem tudja valaki, hogy hol lehet elolvasni ennek a játéknak a szabályait?
15.
15.
Zedz
#13: Nem értem miért baj ha egy fejlesztő pénzt kér a munkáiért. :)

Amúgy ahogyan a cikkben is leírták, IRL ez nagy divat - persze nem ebben az országban -. Szerintem tudják mit csinálnak ^^
14.
14.
Scoo
#13: free to play RTS? Megőrültél? Ha kihoznák a Warcraftot így a rajongók hólapáttal vernék őket agyon. Lásd: C&C. Speciel én mondjuk örülnék egy free to playes warcraftnak :)
13.
13.
Cooper911
#7: Teljesen ingyen kipróbálhatod, de ha jót akarsz játszani akkor veheted a hetente kijövő boosterpackokat. Persze jó ez mert te döntöd el hogy mennyit ér meg neked.
Nem lesz ez rossz, de tényleg jobb lett volna valami más univerzum.
Remélem bejön nekik aztán jön valami free to play rts.
12.
12.
mephi
#3: Értem én mi a bajod, nincs benne vér, nem FPS és még lehet kombinációs készség is kell majd hozzá, netán némi érzék is. Megértem én, hogy vannak az életben nehézségek számodra és ezt nehezen tudod megemészteni.
Örülök, hogy nyitnak ebbe az irányba, és bízom benne, hogy feljebb emelik a lécet az eddig megjelent számítógépes kártyajátékok terén.
11.
11.
Scoo
Ez de kurvajó! Csak ne legyen túlbonyolítva és ne kelljen hozzá felsőfokú angol tudás.
10.
10.
Ahogy mondod :-)
9.
9.
markoci555
ha freetoplay akkor kötelező
8.
8.
gamerman15
Elsőre kicsit furán hangzik a free to play és a Blizzard együtt,de meg lehet szokni.
A játék meg egész jól néz ki,csak aggaszt hogy képtelenek elszakadni a megszokott címeiktől(Diablo,Warcraft,Starcraft).
7.
7.
jani091
Én egy kicsit másra számítottam, de első ránézésre nem tűnik rossznak. Ötletes játékmódok, jól is néz ki, ráadásul teljesen ingyen lesz. Egy próbát megér.
6.
6.
xely
#3: Hát ja, az se semmi, hogy Blizzard de az, hogy free to play az már pofátlanság a kártyajáték az meg aztán mindennek a teteje.
4.
4.
Trapyd
#3: Egyre mélyebbre süllyednek a hozzád hasonló, jóindulatú emberek, de sebaj, majd a sárgaházi ápolók ellátják őket :).
3.
3.
wardprod
Egyre mélyebbre süllyed a Blizz, de sebaj, ott vannak a fanboyok majd ők ellátják őket :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...