Metal Gear Solid 5 - mi lett David Hayterrel?

  • Írta: fojesz
  • 2013. március 31.
  • Hír
Link másolása
Hiába kötik a rajongók Big Boss, illetve Solid Snake hangját David Hayterhez, a Metal Gear Solid ötödik részében mégsem ő szólaltja meg a főhőst. Miért? Röviden azért, mert újítani kellett.

Maga David Hayter árulta el először a Twitter-csatornáján, hogy a Metal Gear Solid ötödik részéhez (vagy részeihez) már nem kérték fel Snake-et szinkronizálni.

A "miért" megválaszolására mostanáig kellett várni, Hideo Kojima a GameTrailersnek árulta el, hogy mi az oka a folytatás talán legváratlanabb váltásának: "Új ember lesz, de hogy kicsoda, azt még nem mondhatom meg. Éppen a Metal Gear-sorozatot próbáljuk újraalkotni, ez egy új típusú Metal Gear-játék lesz, amit a szinkronszínésszel is tükrözni szeretnénk."

Tehát ennyi: Hayter nincs, de hogy ki lehet az utódja, az még nem derült ki. A játék szinkronszínészgárdája kapcsán egyedül abban ért egyet mindenkit, hogy a trailerben is látható, bekötözött fejű úriembert maga Kiefer Sutherland szólaltatja meg, igaz, még az ő nevét sem erősítették meg hivatalosan.

20.
20.
Mothman
Ezen a szinkronváltáson hatalmas viták mennek mindenhol. Igaz, hogy ha Snake, akkor David Hayter, de ne felejtsük el, hogy Big Boss már a Metal Gear Solid 4-ben sem Hayter hangján szólalt meg. Olvastam valahol erre az új szinkronra egy megoldást, ami nekem nagyon tetszett: Tudjuk, hogy a Ground Zeroes nem sokkal a Peace Walker után játszódik, ami azt jelenti, hogy 1974-75. Mivel a Peace Walkerben még Hayter Big Boss hangja, logikus, hogy itt is neki kellene szinkronizálnia. Aztán Big Boss kómába esik 9 évre. Felébred, és elkezdődik a Phantom Pain. 9 év sok idő, rá lehet fogni, hogy megöregedett, azért lett más a hangja, mégpedig Richard Doyle, aki az MGS4-ben is Big Boss szinkronja volt. Másrészről van egy logikus oka, hogy miért kell más szinkron. A Phantom Pain 1983-84 körül játszódik. Ilyenkor Solid Snake körülbelül 12 éves. Ha beleszámítjuk, hogy Snake gyorsabban öregszik, mint egy átlagember, simán lehetséges, hogy a Phantom Pain idejében Solid Snake fizikailag egy fiatal felnőtt, mondjuk 20 év körüli kinézettel. Ha ez így van, Kojimáék biztos nem hagynák ki, hogy szerepeltessék a Phantom Painben, és választani kellett, hogy Solid Snake, vagy Big Boss hangja lesz-e Hayter, ami az MGS4-et ismerve nem is volt kérdés.
Egyébként biztos vagyok benne, hogy Hayter, vagy nem, a játék hozni fogja az elvárt színvonalat.
19.
19.
Dízel
nincs hayter mert új lesz a metal gear? akkor miért is snakkel vagyunk és miért metal gear a címe, alkossanak új játékot, és csináljanak azt vele ami az elképzelésük. Max payne sem lenne ugyanaz, a karakteres szinkron színész hangja nélkül, vagy ott a deus ex főhőse, akit szintén lehetetlen lenne pótolni.
18.
18.
GodGamer
Ez olyan buzi magyarázat már megint, mint amikor lecserélték Ironside-ot a Splinter Cell új részében. Vicc.
17.
17.
kisbiflos
Ezt azert nem Aprilis 1.-je elott kellett volna bejelenteni, remelem tenyleg csak vicc, hiszen Miller hanga is maradt.
16.
16.
metercsiken
Akik egy ilyen többrészes játék kapcsán már megszokták, hogy kedvenc karakterük eddig mindig ugyan azon a hangon szólalt meg,azok tényleg szomorúak lehetnek, hogy most "csalódniuk" kell.
Én sem szeretem pl. ha régebben láttam már egy filmet, és netalán most átszinkronizálják, akkor szinte már idegesít is a változás.
Nem tudom, hogy a játék alkotói tényleg jól döntöttek e, de ez már az ő problémájuk,mi nem tehetünk ez ellen semmit.
Én személy szerint nem követtem annyira ezt szériát, így nem is gond számomra, hogy ki lesz a "hang", csak annyi elvárásom van, hogy azért illeszkedjen a karakterhez, és természetesen profi munkát végezzen( -zenek )
De megértem a fanokat is.
Amúgy erre az új részre kíváncsi vagyok, és várom!
14.
14.
Raatkainen
Michael Ironside hangját sem azért cserélték le az új Splinter Cellben, mert nem vállalt volna el egy újabb melót..
12.
12.
Yanez
#11: Azt tudom, hogy klónok. Ezért is voltam összezavarodva, de most már minden világos, köszi! Szégyenemben elsülyedek...bulb...bulb...b...
11.
11.
Ra1D3n
#9: Megpróbálom tisztába tenni neked :). A lényeg röviden annyi, hogy a Metal Gear széria nem a Metal Gear Solid-al kezdődött, hanem az első Metal Gear játékkal ami Outer Haeven-en játszódott Dél Afrikában. A lényeg röviden annyi, hogy 2 Metal Gear játékban szerepelt Big Boss mint főellenség, így a választ megelőlegezném neked, hogy nem, nem ő lesz Liquid Snake :). Nem tudom mióta vagybenne a Metal Gear sztorijában, de Solid Snake és Liquid Snake lényegében Big Boss klónjai :).
10.
10.
benben10
#9: Az eredeti első részben (Tehát a Nintendora megjelent Metal Gear-ben)
Big boss volt Snake főellensége. Snake megdöntötte a Big boss által létrehozott Outer Heavent, a Metal Gear 2 ben pedig megölte Big Boss-t (SPOILER!!!!!!!!! A 4. részben viszont kiderül hogy Big Boss túlélte.)
Ezt követően játszódik a Metal Gear Solid. :)
9.
9.
Yanez
#8: "hiszen Snake ebben a részben válik azzá az emberré akinek az első Metal Gear játékban megismerhettük (Tehát a fő gonosszá)"-most valamilyen szinten felcsigáztál. Vagy téged nem értelek, vagy félreértettem az egész MGS szériát! Az nem lehet, hogy ő lesz Liquid Snake, ugye? Hogy is van ez?
8.
8.
benben10
Valamilyen szinten meg tudom érteni, hiszen Snake ebben a részben válik azzá az emberré akinek az első Metal Gear játékban megismerhettük (Tehát a fő gonosszá)
Valószínű, ennek az érzékeltetésére lett lecserélve a szinkron.
Viszont azt én sem értem ,hogy akkor a japán szinkronszínész miért ugyanaz.
7.
7.
Yanez
#6: Szerintem soha senkiét nem kéne lecserélni. Sőt, még haláluk után sem!
6.
6.
kisbiflos
No jo! Legkozelebb kinek a hangjat cserelik le? Kratos-et, Max Payne-et ne adj Isten Gordon Freeman-et?
5.
5.
daenath
Kar :( nekem akkor is Hayter = Solid Snake. Ez a rizsa meg nem illik Kojimahoz.
4.
4.
Caine
Engem meg baromira nem érdekel kinek a hangjàn szólal meg!
2.
2.
Yanez
Nekem elég sutának tûnik a magyarázat.
1.
1.
HideoKojimaWannabe
Ezzel csak annyi a probléma, hogy a japán szinkron színész maradt.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...