Metal Gear Solid 5 - mi lett David Hayterrel?

  • Írta: fojesz
  • 2013. március 31.
  • Hír
Hiába kötik a rajongók Big Boss, illetve Solid Snake hangját David Hayterhez, a Metal Gear Solid ötödik részében mégsem ő szólaltja meg a főhőst. Miért? Röviden azért, mert újítani kellett.

Maga David Hayter árulta el először a Twitter-csatornáján, hogy a Metal Gear Solid ötödik részéhez (vagy részeihez) már nem kérték fel Snake-et szinkronizálni.

A "miért" megválaszolására mostanáig kellett várni, Hideo Kojima a GameTrailersnek árulta el, hogy mi az oka a folytatás talán legváratlanabb váltásának: "Új ember lesz, de hogy kicsoda, azt még nem mondhatom meg. Éppen a Metal Gear-sorozatot próbáljuk újraalkotni, ez egy új típusú Metal Gear-játék lesz, amit a szinkronszínésszel is tükrözni szeretnénk."

Tehát ennyi: Hayter nincs, de hogy ki lehet az utódja, az még nem derült ki. A játék szinkronszínészgárdája kapcsán egyedül abban ért egyet mindenkit, hogy a trailerben is látható, bekötözött fejű úriembert maga Kiefer Sutherland szólaltatja meg, igaz, még az ő nevét sem erősítették meg hivatalosan.

21.
Fontos 96
#20: Az nem úgy van hogy Solid Snake csak a Big Shell után kezdett gyorsan öregedni és nem tudják hogy miért?
20.
Mothman
Ezen a szinkronváltáson hatalmas viták mennek mindenhol. Igaz, hogy ha Snake, akkor David Hayter, de ne felejtsük el, hogy Big Boss már a Metal Gear Solid 4-ben sem Hayter hangján szólalt meg. Olvastam valahol erre az új szinkronra egy megoldást, ami nekem nagyon tetszett: Tudjuk, hogy a Ground Zeroes nem sokkal a Peace Walker után játszódik, ami azt jelenti, hogy 1974-75. Mivel a Peace Walkerben még Hayter Big Boss hangja, logikus, hogy itt is neki kellene szinkronizálnia. Aztán Big Boss kómába esik 9 évre. Felébred, és elkezdődik a Phantom Pain. 9 év sok idő, rá lehet fogni, hogy megöregedett, azért lett más a hangja, mégpedig Richard Doyle, aki az MGS4-ben is Big Boss szinkronja volt. Másrészről van egy logikus oka, hogy miért kell más szinkron. A Phantom Pain 1983-84 körül játszódik. Ilyenkor Solid Snake körülbelül 12 éves. Ha beleszámítjuk, hogy Snake gyorsabban öregszik, mint egy átlagember, simán lehetséges, hogy a Phantom Pain idejében Solid Snake fizikailag egy fiatal felnőtt, mondjuk 20 év körüli kinézettel. Ha ez így van, Kojimáék biztos nem hagynák ki, hogy szerepeltessék a Phantom Painben, és választani kellett, hogy Solid Snake, vagy Big Boss hangja lesz-e Hayter, ami az MGS4-et ismerve nem is volt kérdés.
Egyébként biztos vagyok benne, hogy Hayter, vagy nem, a játék hozni fogja az elvárt színvonalat.
19.
Dízel
nincs hayter mert új lesz a metal gear? akkor miért is snakkel vagyunk és miért metal gear a címe, alkossanak új játékot, és csináljanak azt vele ami az elképzelésük. Max payne sem lenne ugyanaz, a karakteres szinkron színész hangja nélkül, vagy ott a deus ex főhőse, akit szintén lehetetlen lenne pótolni.
18.
GodGamer
Ez olyan buzi magyarázat már megint, mint amikor lecserélték Ironside-ot a Splinter Cell új részében. Vicc.
17.
kisbiflos
Ezt azert nem Aprilis 1.-je elott kellett volna bejelenteni, remelem tenyleg csak vicc, hiszen Miller hanga is maradt.
16.
metercsiken
Akik egy ilyen többrészes játék kapcsán már megszokták, hogy kedvenc karakterük eddig mindig ugyan azon a hangon szólalt meg,azok tényleg szomorúak lehetnek, hogy most "csalódniuk" kell.
Én sem szeretem pl. ha régebben láttam már egy filmet, és netalán most átszinkronizálják, akkor szinte már idegesít is a változás.
Nem tudom, hogy a játék alkotói tényleg jól döntöttek e, de ez már az ő problémájuk,mi nem tehetünk ez ellen semmit.
Én személy szerint nem követtem annyira ezt szériát, így nem is gond számomra, hogy ki lesz a "hang", csak annyi elvárásom van, hogy azért illeszkedjen a karakterhez, és természetesen profi munkát végezzen( -zenek )
De megértem a fanokat is.
Amúgy erre az új részre kíváncsi vagyok, és várom!
15.
Fontos 96
#14: A hivatalos szöveg szerint azért mert az egész játék motion capturrel készül és Ironsidnak nincs meg hozzá a fizikuma. Na de attól még hogy más a színész lehet más a hangja.
14.
Raatkainen
Michael Ironside hangját sem azért cserélték le az új Splinter Cellben, mert nem vállalt volna el egy újabb melót..
12.
Yanez
#11: Azt tudom, hogy klónok. Ezért is voltam összezavarodva, de most már minden világos, köszi! Szégyenemben elsülyedek...bulb...bulb...b...
11.
Ra1D3n
#9: Megpróbálom tisztába tenni neked :). A lényeg röviden annyi, hogy a Metal Gear széria nem a Metal Gear Solid-al kezdődött, hanem az első Metal Gear játékkal ami Outer Haeven-en játszódott Dél Afrikában. A lényeg röviden annyi, hogy 2 Metal Gear játékban szerepelt Big Boss mint főellenség, így a választ megelőlegezném neked, hogy nem, nem ő lesz Liquid Snake :). Nem tudom mióta vagybenne a Metal Gear sztorijában, de Solid Snake és Liquid Snake lényegében Big Boss klónjai :).
10.
benben10
#9: Az eredeti első részben (Tehát a Nintendora megjelent Metal Gear-ben)
Big boss volt Snake főellensége. Snake megdöntötte a Big boss által létrehozott Outer Heavent, a Metal Gear 2 ben pedig megölte Big Boss-t (SPOILER!!!!!!!!! A 4. részben viszont kiderül hogy Big Boss túlélte.)
Ezt követően játszódik a Metal Gear Solid. :)
9.
Yanez
#8: "hiszen Snake ebben a részben válik azzá az emberré akinek az első Metal Gear játékban megismerhettük (Tehát a fő gonosszá)"-most valamilyen szinten felcsigáztál. Vagy téged nem értelek, vagy félreértettem az egész MGS szériát! Az nem lehet, hogy ő lesz Liquid Snake, ugye? Hogy is van ez?
8.
benben10
Valamilyen szinten meg tudom érteni, hiszen Snake ebben a részben válik azzá az emberré akinek az első Metal Gear játékban megismerhettük (Tehát a fő gonosszá)
Valószínű, ennek az érzékeltetésére lett lecserélve a szinkron.
Viszont azt én sem értem ,hogy akkor a japán szinkronszínész miért ugyanaz.
7.
Yanez
#6: Szerintem soha senkiét nem kéne lecserélni. Sőt, még haláluk után sem!
6.
kisbiflos
No jo! Legkozelebb kinek a hangjat cserelik le? Kratos-et, Max Payne-et ne adj Isten Gordon Freeman-et?
5.
daenath
Kar :( nekem akkor is Hayter = Solid Snake. Ez a rizsa meg nem illik Kojimahoz.
4.
Caine
Engem meg baromira nem érdekel kinek a hangjàn szólal meg!
3.
Fontos 96
OK hogy újra akarják alkonti a Metal Gear sorozatot de olyannal (is) hogy más szinkron színész? Ennyi erővel az autók is így lennének. BMW 1- Piros, BMW 2- Fehér, BMW 3 Fekete. De az autó ugyan az csak a színe más. Most PL ha akarok egy új autót attól még lehet ugyan olyan színű mint az előző nem?
2.
Yanez
Nekem elég sutának tûnik a magyarázat.
1.
HideoKojimaWannabe
Ezzel csak annyi a probléma, hogy a japán szinkron színész maradt.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...