Megszűnhet az EA Partners program

  • Írta: fojesz
  • 2013. április 25.
  • Pletyka
Link másolása
A Game Informer több forrásból is úgy értesült, hogy az Electronic Arts leállítaná a Partners programot. A külsős fejlesztőket felkaroló kezdeményezés keretében jelent meg például a Crysis-sorozat is.

Az EA Partners program lényege, hogy az Electronic Arts úgy vállalta a külsős fejlesztők által készített játékok kiadását, hogy közben azoktól semmilyen elköteleződést nem várt el.

A kiadó így olyan csapatokkal kötött partneri megállapodást, mint a Crytek, a Valve, a Harmonix, a Starbreeze, a Double Fine vagy az Epic Games, de a kezdetek kezdetén - mikor a program nem is volt "márkásítva" - az azóta felvásárolt DICE is így jelentette meg a Battlefield 1942-t az EA szárnyai alatt.

A Game Informer most több forrásból is úgy értesült, hogy a kiadó megszüntetné ezt a kezdeményezést, és bár azt nem tudni pontosan, hogy miért, egy olyan időszakban, mikor távozik a vezérigazgató, kirúgnak egy csomó munkatársat, és nagyszabású Facebook-projektekből húzzák ki a dugót, aligha meglepő a döntés.

A lap úgy tudja, hogy a Partners program keretében készülő Fuse és a Respawn első játéka nem lesz érintett a bezárás miatt. Bővebben valószínűleg az EA május 7-i pénzügyi jelentése után hallunk majd a Partners jövőjéről.

6.
6.
abydos
#5: Azért mondom, hogy ők nem pénzelnek projektet, de ha már beírtam reflexből a Steamet, akkor legalább a konzolos alternatívát is beraktam. De, ha nagyon kell mondanom a hírhez passzolót: Microsoft, Sony, Nintendo, CityInteractive.
5.
5.
fojesz
#4: Ez így szezon a fazonnal. Nem hasonlítható össze egy kiadó és egy disztribúciós platform tevékenysége.
4.
4.
abydos
#3: Bár igaz, ő nem pénzel projektet, csak felületet ad. De a Steam mellé persze: Xbox Live és a PSN
2.
2.
Donpedro
Kár érte. Esetleges kiugrási pont volt csapatoknak (pl. DICE). Egyébként a (volt )THQ-n és az EA-n kívül tud valaki még kiadóról, aki csinál ilyet?
1.
1.
Dkajari
Ha a partnerprogram megszűnik remélem a saját jatekaikba több kreativitást tudnak adni. (Bár nem hiszem)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...