Miért nincs Metal Gear Solid-csomag Xbox 360-ra?

  • Írta: fojesz
  • 2013. május 3.
  • Hír
Link másolása
Hideo Kojima elárulta, miért lesz PS3-exkluzív a Metal Gear Solid: The Legacy Collection, igaz, az ok nem túl meglepő: azért, mert a Metal Gear Solid 4 adatmennyiségéhez durván hét DVD kellene.

Ahogy arról nemrég mi is írtunk, a Metal Gear Solid: The Legacy Collection júniusban jelenik meg kizárólag PS3-ra, és tartalmazza majd a Metal Gear Solidot, a Metal Gear Solid 2: HD Editiont, a Metal Gear Solid 3: HD Editiont (illetve velük együtt az MSX-re megjelent eredeti Metal Gear-játékokat is), a Metal Gear Solid: Peace Walker - HD Editiont, a Metal Gear Solid: VR Missionst, valamint a Metal Gear Solid 4: Trophy Editiont.

Noha Kojima játékai újabb rendre tiszteletüket teszik Xbox 360-on is, a mester a sorozat huszonötödik születésnapja alkalmából készülő gyűjtemény PS3-exkluzivitása miatt magyarázkodni kényszerült. Kojima a saját rádióműsorában árulta el: a Metal Gear Solid 4, pontosabban annak óriási adatmennyisége az oka annak, hogy a csomag Xbox 360-on biztosan nem fog megjelenni.

Mint mondta, a játék Blu-ray lemezen terpeszkedik, ugyanakkor a duplarétegű DVD-ből már hét kellene hozzá, egy ilyen kiadás pedig értelemszerűen semmilyen szempontból nem lenne praktikus. (Erről egyébként korábban, még a Metal Gear Solid 4 megjelenésének idején is lehetett hallani.)

Jó hír viszont, hogy azt már nem zárta ki, hogy az új Xboxra megjelenjen a csomag - a konzol a pletykák szerint már Blu-ray-olvasóval érkezik.

58.
58.
SLi
Sohasem értettem ezt az exkluzivitás parát, tuti hogy van egy barátod vagy ismerősöd akivel el tudnád cserélni vagy kölcsönkérni egy hétre a gépet. Nyaralás v. vizsgaidőszaknál mi is oda szoktuk adni a gépet egymásnak, vagy ha van split screen akkor összeülni, sörözni, dumálni, játszani. Szerintem, bár ez csak az én véleményem, ez a kiadók érdeke, ez a fajta feszültség gerjesztés, ezáltal hergelni és márkahűségre szoktatni a játékosokat.
57.
57.
Pasallusz
#45: Uncharted 3 a játék 9,5Gb összesen 48Gb
22 giga a prerenderelt videó 720p ben
amit ha betömörítenél egy 50" es tv nél már észre venni és mindjárt megkapná hogy grafika szar, ez nem PC hogy 24"ban is minden jó és hurrá !
a Konzolosok 32"tól indulnak :) simán 50" az átlag Usában és Japánban és ott már észre venni tömörítést akármilyen tömörítő is készíti
Ja és 12 giga a hang Uncharted 3 játéknál(persze azt is bekellene tömöríteni mp3ba)
majdnem minden stimmel, csak minden adat fars azaz mindent szeretnél úgy bemutatni hogy neked legyen igazad tehát jó ha 3DVD re ráférne szar minőséggel :(
Pc a legnagyobbak nyomnak kb 20Gb, de pc ben a videó kártya annyiba kerül mint egy Konzol,de min50ezer , ha jót akarsz !
A cikk úgy szól, ha lesz X-ben BD akkor lesz rá MGS, miért kellene neki szarból várat építeni?
56.
56.
Macccy
#54: Ha lentebb olvasol - és átléped a témalezárós gyerekes besérülést - akkor meglátod, hogy az MGS4 esetén durván 25-30 tonna CSAK (!) a cutscene, mert szarták megtömöríteni. Nem veszteség az a 4 DVD nekik, maximum presztízsben, mert ugye meg lehetne csinálni rendesen ... a' la ... igen ... Final Fantasy XIII ...

De nem akarják és ennyi a titok ...
55.
55.
NinjaNorb
#54: Nem általában hanem a legnagyobbak nyomnak kb 20GB mennyiséget
54.
54.
NinjaNorb
Én csak azt nem értem hogy hol a tökömbe kéne 7 DL lemez amikor pc-n a legújabb játékoknál ultra texturával mindennel együtt általában 20GB 1 játék az egész collection ráférne simán 4re és pl a Final Fantasy is úgy jelent meg boxra gondolom ez nekik nagyobb veszteség hogy ennyi dvd kell hozzá nem 1?
53.
53.
Belerofon
#52: " Azt nem tudom, hogy te miről beszélsz"

Tudom,hogy nem,de nem hibáztatlak érte:)

Egyébként engedd már meg,hogy én döntsem el,részemről mikor van a téma lezárva,köszi.

Amúgy meg úgyis jön köv.boxra és nem kell rombolni a minőségből.
De nem baj,valószínű nem rip-eltél még sem játékot,sem filmet,hogy különbségeket tudj tenni.Amúgy meglehet oldani,persze hogy meg...Nem teszik meg Kojimáék,hogy tömörítik?Nem..eszük ágában nincs,nem hülyék azok hogy erre pazarolják az időt,ráadásul egy gyengébb minőség fejében.Inkább kiadják köv.boxra...Nincs mit ezen túltárgyalni Yami hidd el..Egyáltalán nincs..egész nap is lehetne írni erről,meg okoskodni..
52.
52.
Yami
#51: Azt nem tudom, hogy te miről beszélsz, de én továbbra is arról, amit az első hozzászólásomban is megfogalmaztam.
Amúgy elnézést, nem vettem észre, hogy nem vagyunk haverok. Azt hittem, hogy ha te megengedheted magadnak, hogy azt állítsd rólam, hogy ha rajtam múlna a technikai fejlődés akkor még mindig kőbaltával rohangálnánk az erdőben, akkor én is megengedhetek ezt-azt. De igazad van, biztos én vagyok az aki elvetette a sulykot...
Azt meg bocs, de nem te döntöd el, hogy egy téma le van-e zárva. Vagy védd meg az állításaid észérvekkel, vagy ne szólj többet a témához. Ilyen egyszerű.
51.
51.
Belerofon
#50: Szerintem te már mérföldekkel nem arról beszélsz,amiről kellene.Megoldható a tömörítés,megoldható lenne kiadni,de ez minőségromlással járna és kész.Tudod minden megoldható,csak nem mindegy milyen formában.Egyébként meg vegyél vissza az arcodból,nem a haverod vagyok.Egyébként is túlragoztuk már ezt,szóval téma lezárva.
50.
50.
Yami
#44: Te tényleg ilyen hülye vagy, vagy csak engem akarsz idegesíteni? Ki beszélt itt arról, hogy ne használjunk BluRay-t? Miért ne fejlődne miattam az adattárolás? Fejlődjön csak nincs azzal semmi bajom, de az Xbox 360-nál adott a DVD, abba hogyan akarsz BR-t rakni? Én csak egy élhető alternatívát ajánlottam arra, hogy hogyan lehetne mégis kiadni, de te csak azért is lököd a hülyeséget.
49.
49.
shatterhand
#48: legyszi ne kezd el ,de azert ideirsz la noirt, meg elore elkepzelt uncharted-halo vitat. ugyanaz.
48.
48.
Macccy
Ööö-ööö?! ... Mii? ... Légyszi ne kezdjétek! Tömörítés nélküli videókról, BluRay lemez technológiáról és MGS4-ről volt itt szó, nem (vélt)zsarnok akárkikről, nem Lost Planetről! Mindjárt jön valaki és elkezdi, hogy miért jobb a PS3 Uncharted mint a Halo!!! Ne! ...

Nem megvágott (rövidített?) videókról beszéltünk amúgy se, ezt a LP2 zöldséget nem is értem, de nem is akarom.

Twinsen:
Igen, úgy csinálták meg, ezt én is néztem már, persze ettől az ügyes trükktől maga a játék nem rosszabb, SŐT! Csak hát így engine számolás helyett sok hely megy kárba, igen.

Belerofon:
A technika jó, a fejlődés kell, sőt a BluRay is kell! Sőt a PurpleRay is kelleni fog! Egyetértek veled! De ... De ha nincs kéklemez akkor nincs, ettől még tény, hogy megcsinálhatnák és nem lenne rondább a videó részeken, mint bármely mai multiplatform játék átvezetői! És beérné 2-3 DVD9 lemezzel, mint egy L.A Noire. Annál se kaptam ínhüvely gyulladást, amikor kétszer lemezt cseréltem egy hét alatt ...

Yami:
Köszi a linket!
47.
47.
p3ti
#46: Végén még arra lyukadunk ki, hogy a gonosz xbox mindenkit meg ostorozott, hogy ilyen rosszak legyenek a játékok. Pont hogy a Capcom volt az egyik legnagyobb csalódás és vesztes ebben a genben, és ennek nincsen köze sem a boxhoz sem a ps3hoz.
46.
46.
shatterhand
#45: Csak elmondom, de ha a 360ban BR lett volna a lost planet2 kétszer olyan hosszú lenne , meg szebb ( a játékmenet meg a végeredmény már más tészta:))
És még hány ilyen multis cím van amit a micosoft zsarolása vetett vissza fapadossá. Innen nézve örülök,hogy az amúgy unalmas Uncharted ps3 exkluzív lett. Tuti elfért volna 1dvd-re is és befért volna a többi tucat tps közé.

A szöveged alapján legalább akkora fanboy vagy te is.
45.
45.
Twinsen
Sok fanboy... Emlékszem amikor megnéztem az Uncharted 3 könyvtárstruktúráját. Maga a játék kb. 7-8 giga, és van mellette 35 giga prerenderelt videó. igen ám, de prerenderelt videó úgy van beállítva mintha ingame videó lenne. Tehát megcsinálták ingame enginel, és jól lekódolták videóban (btw lehet azért mert a hardvere nem bírta volna valós időben ? pl. 3D-nél elképzelhető). Tehát az egész egy marha nagy átverés/marketing. A játék simán elférne 1 vagy max 2 DVD9-en, ha valódi ingame videókat tartalmazna. És ez esetben még azzal se lehet mentegetőzni, hogy jaj, kell a videóknak a hely..
44.
44.
Belerofon
#43: Tudod ha ilyen felfogással élne mindenki,még rég a dvd formátumnál tartanánk.Nekem szebb tömörítés nélkül,mert tömörítésnél még jól látható a minőség romlás,játéknál full hd tv-n meg aztán jobban.Próbálj meg egy érintetlen BD filmet,akárcsak 10 gigával összébb tömöríteni,máris látszik a romlás.De tőlem aztán fújhatod a magadét,ha ilyen embereken múlna a fejlődés,még rég a 700 megás cd-nél tartanánk.
43.
43.
Yami
#36: Látom nagyjából annyi közöd van a témához, mint tyúknak az abc-hez, nem értem miért erőlködsz... Nem agyontömöríteni akarom az egész vackot csak egy kicsit összébb, mivel BR-en egyáltalán nincs.
Mint mondtam léteznek veszteségmentes tömörítési eljárások is, ha nekem nem hiszel, google a te barátod.

#37: Ezen a linken a csóka egész jól elmondja az Xbox 360 és a PS3 hardwares előnyeit és hátrányait és többek között kitér a textúra stramelésre is:
http://xboxrepublic.top-forum.net/t4734-xbox-360-hardware-vs-ps3-hardware-a-detailed-comparison

#38: Itt az egyetlen aki jól láthatóan nem érti, az te vagy. Remélem minden mást is így elhiszel amit a neten olvasol vagy a TV-ben mondanak. ;)

#40: Nem kell agyon tömöríteni de ha mondjuk a videókon csak egy minimális veszteségű tömörítést végigfuttatnák, akkor ugyan nem lenne olyan szép, de ráférne 3 DVD-re és még utána is verhetné a Sony a mellkasát, hogy igen a PS3-on királyabb.
42.
42.
Belerofon
#41: Nem "homálykodtam" nem csak rád gondoltam és amúgy is ejtsük,már túl lett eléggé ragozva,mindenesetre nem fognak szarrá tömöríteni semmit ezt ne is várjuk,annál még az is értelmesebb húzás lenne,ha vagy 10 lemezre adnák ki,(bár ez is elég vicces lenne)

Majd jön úgyis köv boxra tuti.:)
41.
41.
Macccy
#38
Beszélhetsz direktbe nekem is, nem kell homálykodni! Meséld hát el, miért nem fog megjelenni no? Iszom szavaid!

Nem neveztem szemétnek Kojimát, ez a dolog fölötte áll. Ő csak diplomatikusan hárított szerintem.
40.
40.
Quent1n
#37: Ez azért marhára nem igaz ebben a formában. Nem lehet mindent összetömöríteni zsebkendőnyi méretre.. :) Különben meg a lényeg, hogy nem akarják megcsinálni és ennyi valóban. :) Sony húzócím PS-re fejlesztették szóval jó ez így nekik de nyilván nem akarnak magukra haragítani egy xbox tulajt sem, hisz ki tudja mit hoz a jövő.
39.
39.
2xhun
Van egy jtag-es boxom, ami 4 éve megvan és eddig semmi baja sem volt. Haveromnak van egy ps3-a, amire meg szokta venni a gameket, amik tényleg megérik. Néha cserélünk, a többi már legenda..
38.
38.
Belerofon
Na úgy látom egy páran nem igazán értik miért nem fog megjelenni a mostani boxra...És természetesen Kojima a csúnya rossz gonosz bácsi ezért..

"jó lenne a szar is csak legyen"...Hát nem lesz..
37.
37.
Macccy
#36
Aha, de ugye tudod miről szól a hír? Az X360-ról. Amiben nincs BD lejátszó, ugye?
Tehát kéne tömöríteni? - Kéne!
Meg lehetne oldani? - Meg hát!
Elférne két-három DVD-n? - Valószínű!
Megcsinálják? - Egy frászt!
Mellébeszélnek? - "haaatalmas adattömeg" .... Igen!

Ez a BD megoldás a lusta megoldás, merhogy elfér az. De vitázni persze felesleges, mert nem csinálják meg.

Yami:
Azt nem hiszem, hogy bármilyen "tűéles" textúrát direktbe streamelne a PS a lemezről, főleg hogy az átlagos olvasási sebesség úgy nem optimális. Előbb megy az a cache-be ... Cell módra. De ha van erről leírásod, akkor szívesen elolvasnám, tényleg! Érdekel az ilyesmi.
36.
36.
Belerofon
#35: "Amúgy ez szerintem bullshit. Ha letömörítenék a textúrákat, a videókat és a hangot akkor szerintem jóval kevesebb lemez kellene, mivel a BR miatt ezeket mind tömörítetlenül hagyták a PS verzióban."

Nem "hagyták",hanem ezt így alkották meg.Ha mindent szét tömörítenél,akkor pedig nem lenne olyan minőségi,amilyen.Akkor egyáltalán minek bluray formátum?(költői)Ideje lenne haladni a korral..

35.
35.
Yami
#8: A PS3 a tűéles textúráit annak köszönheti, hogy közvetlenül tudja streamelni a tömörítetlen textúrákat a BR lemezről, különben a gyengus grafikus chip nem bírná.

#14: Ebben nincs semmi érdekes. Az Xboxnak erősebb a videokártyája és a fejlesztők nem szánnak erőforrást arra, hogy az egyedi Cell architektúrával kínlódva kihasználják a PS3 egyedi erősségeit. Ezért szebbek és általában simábban is futnak a multiplatform címek Boxon.

#34: Ma már nagyszerű veszteség nélküli vagy minimális veszteséggel járó videótömörítési algoritmusaink vannak, szóval ha akarnák nyugodtan tömöríthetnék.

Amúgy ez szerintem bullshit. Ha letömörítenék a textúrákat, a videókat és a hangot akkor szerintem jóval kevesebb lemez kellene, mivel a BR miatt ezeket mind tömörítetlenül hagyták a PS verzióban. Mindemellett ha nagyon akarnák akkor kiadnák 7 DVD-vel is. Anno emlékszem a World of Warcraftot is 5 vagy 6 CD-n árulták és nem jelentett problémát.
34.
34.
Belerofon
#32: Mi a mellébeszélés Kojima részéről?Itt a Metal Gear Solid összes részéről van szó,minek tömörítenék le a hanganyagot és videót,tudod milyen minőség romlással járna az?Na meg időpocséklással,mert akkor sem sokkal kevesebb lemez kellene hozzá.Épp ez a lényeg,hogy a bluray-nek milyen előnyei van,csak sajnos még nincs elterjedve a játékfejlesztés terén.Ha mind pc-n és konzolon egyaránt felváltaná a dvd-t és a fejlesztés eleve ezekre történne,már most is sokkal színvonalasabb játékok lennének.Majd figyeljétek meg,most már a box is bluray-es lesz,a ps4-el együtt olyan minőségű exclusive játékok lesznek mindkét konzolon,hogy a pc-t nagyon megfogják szorongatni.(zabálni)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...