Közvetítettük az új Xbox bejelentését

  • Írta: InGen
  • 2013. május 21.
  • Rendezvény
Link másolása
Liveblog - Május 21-én, magyar idő szerint este hét órakor mutatkozik be a Microsoft új masinája. A Gamekapocsnak hála, semmiről sem maradsz le! A stream mellett ne felejts el minket sem rendszeresen frissíteni!

18:43 - Ahogy fojesz mester a kommentekben elejtette, itt találtok linkeket a bemutató livestreamjéhez. Ezen az oldalon pedig a liveblogot frissítjük folyamatosan, egyéni megjegyzésekkel, értelmezésekkel. Továbbá ezen az oldalon érdemes folyamatosan kommentálni az eseményeket. Már csak negyed óra.

18:59 - Egy perc.

19:00 - A szórakoztatás, a tévé és a játékok következő generációját ígéri Major Nelson. Pontosabban a mellette álló suna.

19:01 - Mi vagyunk a legfontosabbak a játékokban. A tévé és közöttünk kapcsolat lesz. A Microsoft 30 évnyi tapasztalatot visz bele az új cuccba. Steven Spielberg és Bill Gates is feltűnik a promo videóban.

19:04 - Don Mattrick Xbox-főnök a színpadon. Mindenféle jóságot ígér, majd nosztálgiázik egyet. Jött az első Xbox, ami jó volt. Jött az Xbox Live, mert végülis netes korszakban élünk. Aztán jött az Xbox 360, ami elhozta a HD-t, mindenféle további netes dolgot. Meg persze a Kinect, ami mindenféle további casual dolgot. De mi jön ezután?

19:06 - Bejött a cloud, tabletek hullanak az égből, ilyesmik. Szóval a cégnek alkalmazkodnia kellett. A szétszabdalt nappalit egységesíteni kellett. Játékok, tévé, szórakoztatóközpont, a jövőnek tervezve. A kulcsszavak: egyszerű, teljes és egy harmadik, amit elfelejtettem.

19:08 - Xbox One. Ez az új konzol neve. Az új kontrolleren gyanúsan van egy multitask gomb, valamit látjuk éppen a gépet és az új Kinectet is. A konzol úgy néz ki, mint egy régi Videoton magnó. Rettenet.

19:10 - Egy random indiai a színpadon. Azt mondja az Xboxnak, hogy Xbox ON, és a konzol bekapcsol. Rögtön, két-három másodperc alatt. A kezelőfelület hasonlít a mostani Xbox 360 UI-hoz.

19:12 - Hangvezérléssel váltogathatunk az appok, a játékok és a tévécsatornák között. Gyakorlatilag instant. Jó sok RAM lehet a gépben. Nagyon durva gesztusvezérlést is beépítenek, ha nem játszunk, gyakorlatilag nem is kell a kontrollerhez érnem.

19:14 - Nem meglepő módon elérhető a Skype is. Csoportos videohívást kezdeményezhetünk, éppen ezt demonstrálják nekünk. Az ESPN-nel is komoly interaktív tévés dolgokat lehet csinálni. Összességében ez nagyon durva, csak ebből nem sok lesz elérhető itthon.

19:16 - De mit nézzünk a tévében? Ebben segít az Xbox One Guide. Ami olyan, mint az újabb tévéken a guide, csak kicsit komolyabb. Hangvezérléssel ugrálhatunk a csatornák között, megjelölhetünk kedvenceket. Van trending csatornák, meg minden, ami a közösségi tévézésben fasza.

19:19 - Most talán hallunk valami technikát is végre? Igen. 8GB RAM, USB 3.0, Blu-ray, 8 darab X64-es mag. Nagyjából az, amire számítottunk. Gyakorlatilag három különböző operációs rendszerz hoztak össze egybe: az egyik a játékokat vezérli, közvetlen hozzáférést adva a hardverhez, míg a "windowsosabb" rész a programokért felelős, egy réteg pedig összefogja a kettőt. Ezt nevezték el Xbox One Architecture-nek.

19:23 - A várakozásoknak megfelelően az új Kinect is durvább. Nagyobb felbontású, gyorsabb, nagyobb sávszélességen kommunikál. Jobban le tudja követni a mozgásokat is, ám az ujjak követéséről még mindig nincs szó sajnos.

19:24 - Fejlesztették a kontrollert is, meg a SmartGlass appot is. Sokat egyikről sem mondanak. Bele kellene már menni a részletekbe srácok, kezd uncsi lenni!

19:26 - Az új Xbox Live alatt sok szerver van. Jó tudni. Mindent a cloudban fog tárolni. Felvehetünk videókat a játékokból, megvághatjuk a gépen, és tölthetjük is fel a cloudba. Fejlesztettek a matchmakingen, és most már úgy is kereshetünk ellenfeleket, hogy közben valami mást csinálunk.

19:29 - Andrew Wilson érkezik az EA Sportstól. Az EA és az MS új stratégiai együttműködést kötött, négy játék érkezik: FIFA, NFL, NBA és UFC. Mindegyik a következő egy évben érkezik, és mindegyik forradalmi lesz az úriember ígérete szerint. Az EA Sports Ignite lesz ezeknek a játékoknak az alapja, ami körülbelül olyan lehet, mint a Fifába minden évben behozott "új" technológiák, amiket senki nem vesz észre, de legalább hosszú neveket lehet nekik adni.

19:32 - Elaludtam. Szóljatok, ha az EA-s csávó végzett a sportjátékos szarjaival.

19:34 - Rosszul hallottam volna, hogy azt mondta, hogy a FIFA 14 Xbox-exkluzív lesz? Valószínűleg úgy értette, hogy az új engine lesz exkluzív az új Xboxon. (Szerk.: nem, csak az Ultimate Teamben kap Xbox-exkluzív kontentet a játék.) Most pedig egy montázs megy: így fognak kinézni az EA-játékok az új konzolon.

19:36 - Phil Spencer a színpadon. Végre talán látunk értelmes játékokat is. És igen: FORZA MOTORSPORT 5. Nos, jól néz ki, de hát mit vártunk tulajdonképpen?

19:40 - Új játék a Remedytől. Quantum Break. Nos, egyelőre nem igazán tudni, hogy mi lesz ez: élőszereplős kedvcsinálót, és in-game képeket mutatnak. Lövöldözés valószínűleg lesz benne.

19:42 - Átalakítjuk a tévézést. Nancy Tellem, az új Xbox Entertainment Studios főnöke, ex-CBS és ex-Warner Bros. vezető. Volt honnan ötleteket merítenie. Most azonban fenekestül felforgatják a tévézés világát.

19:45 - Halo és a tévé? Mi lesz ez? Bonnie Ross, a 343 Industries feje érkezik. Élőszereplős Halo-sorozat érkezik, Steven Spielberg segítségével létrehozva. Gyakorlatilag a Microsoft eljátsza, hogy ő az HBO, és saját sorozatokat kezd el gyártani. Azért remélem ennél több lesz ebben.

19:49 - Most épp NFL. Mehetünk cigiszünetre.

19:52 - A konzol még ebben az évben startol, és persze minden Call of Duty DLC elsőként érkezik majd rá. Ja, amúgy most fogjuk először látni mozgásban az új CoD-ot. Teljesen új játékot készítettek, a korábbi korlátokat ledobva, next-gen engine-re. Új szereplők, új történet.

19:55 - Az USA seregét szétkapták. Te vagy a Ghost csapat része, aki apró, de ütős osztagként harcolsz az elnyomó nagy hatalom ellen. A sztorit Stephen Gaghan írja, szóval számíthatunk durvaságra azért. A csapat aktív részese lesz egy kutyus is. Az új engine teljesen next-gen technológiára készült, nagyon szép, ívelt éleket és felületeket tudnak megjelentetni. Továbbra is 60FPS-sel fog futni a játék, alacsony késleltetésű irányítás mellett.

20:01 - Megkapjuk az első kedvcsinálót is, in-engine, ami az új hardveren fut, legalábbis elvileg. Nagyon hangulatosnak és atmoszférikusnak tűnik a cucc, tényleg egy egészen más Call of Duty lesz, mint az eddigiek.

20:04 - És vége. Nos, ez összességében nem volt valami nagy eresztés.

A teljes műsor, ha valaki lemaradt volna róla:

Vicces összefoglaló:

486.
486.
PaprikaJancsi
Nem tudom miért bántják ennyien az új konzolt.
A kinézete nem a legjobb ,de szerintem nem olyan csúnya. A kontroller viszont sokkal klasszabb lett, mint a régi. A kinect engem mondjuk kicsit zavar, hogy a kamera olyan oldalt van, nem pedig középen. A gép viszont rohadt erős, várom már az érkező játékokat, hogy hogyan fognak kinézni. Szerintem a neve sem olyan rossz, bár lehetett volna valami más.
Az emberek nagy részét pedig egyszerűen nem értem. Miért sírnak, hogy szar a játékfelhozatal. Azért mert most nem mutatták be az összes játékot, az nem azt jelenti, hogy a Sony-nak sokkal jobb a játék kínálata.
Na mindegy, én már nagyon várom az E3-at avval a a sok exkluzív játékkal :)
485.
485.
kamgecam
#483: aztán majd..
ja...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=9ekOtn7L1N0
484.
484.
DON GONDOCS
http://i.imgur.com/7tmSCjo.gif

Szerintem a jelenet magáért beszél Én azért várom az új xbox játékokat. Már másban nem reménykedek.
483.
483.
gergo1988
#482: ja már ki linkelték
Amúgy szerintem nagyon is jó lesz ez teljes mértékben tetszik a külseje.
Majd E3-mon mindenki nyálazni fog mert akkor fognak durrogtatni..
Azt hiszi a ps4 hogy ennyit tudnak aztán majd.
482.
482.
gergo1988
Röviden a sajtótájékoztatóról.
http://www.youtube.com/watch?v=KbWgUO-Rqcw
481.
481.
Raziel
Nos őszintén csak a kommenteket és összefoglalót olvastam. Viszont előre látható volt, hogy a játékokról nem lesz szó. Felesleges is lenne a játékokkal és grafikával villogni. A jelenlegi programozási metodika még nem használja ki a rendszer teljesítményét. A cell-nél is ugyanez a probléma lépett fel. Viszont itt most mivel mindkét konzol és a PC is ebbe az irányba fog elmenni. Gondoljon bárki bármit az intel sem véletlenül próbál lépést tartani az AMD grafikai fejlesztéseivel. Szóval ezek a chipek fogják megfolytani a piacot. Viszont az majdnem biztos, hogy a PS4 teljesítményi előnye jelentős lesz. A teljes 8 GB-os DDR5 memória extrém. Nem találkoztunk még hasonló méretű hasonló elérésű memóriával. Programozás szempontjából alapvetően mindkét gép felépítése egy álom. Az alájuk fejlesztett API már más tészta. Nem tudjuk egyenlőre melyik cég tudta jobban megoldani ezt. Ami viszont már most az XBox ellen szól az a gyenge ram és kevesebb CU. Ha jól emlékszem a CU-k számának különbsége 8. A DDR 3 memória elérési sebessége sehol nincs a 170GB/s-hez képest amit a PS4 ajánl. A 32 MB-os gyorsítótár pedig nem valószínű, hogy elég lesz ennek az ellensúlyozásához. A PS3 is jóval erősebb volt a boxnál hardveresen. Ennek ellenére ezt nehéz volt kihasználni. A különböző architektúrák miatt. Most viszont a box is a PS után ment és heterogén rendszert használ. Innentől már csak az API dönt. A DX api pedig hátrányban van, ha a PC-s verziót bármilyen formában használni próbálták. Mert az nem készült fel erre a hardwerre. A motoroktól is függ. Radikálisan változtatni kell a programozók megözelítésén az új rendszereknél. Viszont nyers erőben a PS4 vezet jelenleg. Majd meglátjuk, hogy ez kijön-e a valóságban is ilyen szinten. Mert a különbség pl.: a CU-k számánál majd 50%. Szóval a számítási különbségi is ekkora lesz.

A TV-s és egyéb szolgáltatásokról annyit, hogy valóban fontosak. Viszont alapvetően a régi boxot sem hagyhatják ki belőle. Szóval ott is meg fog jelenni sok dolog. A TV adások nagyrésze ott is meg kell, hogy jelenjen. Mivel az Xboxos bevételeknek nagy része jön a havidíjból. Viszont pont ezért nem biztos, hogy gyors lesz az átállás. Mivel, ha a PS4 hardveres előnyét megfelelően ki tudják használni elképzelhető, hogy komoly előnyre tehet szert a kezdeti eladásokban. Persze ehhez megfelelő játék felhozatal is kell. Szóval a meccs érdekes része csak most jön. Egyenlőre úgy néz ki, hogy mivel nagyrészt a plusz szolgáltatásokra épít mint a konzol fejlesztésére.a microsoft bukhat ezen. Pont a saját piacán amerikában bukhat ezen a legtöbbet. Mert a PS-nek most minden esélye megvan, hogy látványos különbségeket erőszakoljon ki. Ha pedig ezt a lépést kihúzzák azzal kicsúszhat a talaj a microsoft lába alól. Persze azért a Redmondiak sem arról híresek, hogy könnyen engednének. Én már várom a fejleményeket.

A legviccesebb, hogy a generáció nyertese az AMD lesz. Mert pár éven belül ahogy fejlődik az APU technológia könnyedén emulálhatóvá válik mindkét konzol. Már most pedzegetik a hasonló felépítésű rendszereket. Valamint innentől a konzolpiacra való belépés is sokkal egyszerűbb lesz. Hiszen ha az AMD chipjei beválnak akkor könnyedén és olcsóbban gyártható konzolok tömege jöhet el. Elhozhatja ez a második nagy konzolforradalmat. Vagy visszahozhatja a PC egyeduralmát is az emuláció révén. Hiszen egy PS4-hez hasonló Hardware-en lehet emulálni mind az Xbox-ot mind a PS4-et. Persze azért kicsit erősebb hardver kell, de nem annyira mint régen.

Remélem kivételesen lesz valaki aki érdemben reagál a véleményemre. :)
478.
478.
Belerofon
Igy utólag már vicces ez a rövid összefoglaló,azért xbox bejelentésnél nem volt az..
Elképesztő gyenge műsor főleg olyan gémeket reklámozva,amiket akkor is bejelentettek volna,ha megálmodva sem lenne az xbox...Ha valaki meg azzal jönne,hogy itt csak a gépről volt szó,hát még egy részletes hardver specifikációt sem kaptunk,gondolok itt a grafikus chip-re és a rendszermemória részletes tájékoztatására...A "tv" meg a "sport" az ment...meg a call of duty...

Ez egy gyenge bemutató volt,remélem a E3-on többet is tudunk meg azon kivül,hogy "xbox go home"...
477.
477.
InGen
Aki lemaradt volna, frissítettük a teljes videóval, de bőven elég megnézni a rövid összefoglalót :))))
476.
476.
Csoki80
#475: Én már rég arról fantáziálok, hogy majd jön egy ami mindent tud egy game.
Autóverseny, mmo, fantasy scifi, GTA vagy TES szerű minijátékokkal meg verekedős TPS FPS, akár RTS részekkel Guitar hero- val saját tamagocsival meg nemtommivel.
Ezt ha egyberaknák a jövő grafjával 100 ast is kiraknák a játékért esküszöm.
Régi álmom ez :-)
475.
475.
Lord Zozo
#452: Teljesen korrekten megfogalmaztad, amit én is gondolok.

Annyit fűznék még hozzá, hogy a kommenteket olvasva rájövök, hogy mennyire fantáziátlanok a játékosok nagy része.

Megjelenik egy next gen masina és mit is várnak igazán?
Legyen egy új CoD, BF, meg Mass effekt.
Én kérem szépen egyiket sem várom. Legyen inkább valami új. Valami, ami jobban kihasználja MI-ben, játékmenetben, szabadság érzésben a gép adottságait.
471.
471.
kamgecam
#470: Te egy állat vagy!!! :D
470.
470.
wardprod
Lehet, hogy volt már, de tökéletes összefoglalása annak a csodálatos egy órának:

http://youtu.be/KbWgUO-Rqcw

TEEE VEEE
469.
469.
guitarlord
#468: Ez jogos! A PS3 nehezen programozhatósága a CELL architektúrából jött!
468.
468.
Tokodboy
#457: A jelenlegi generációnál sem a grafikus API volt a szívás a PS3 esetében. Programozási neházság szempontjából tök mind1 h a 360 DX-re épülő API-ját vagy a PS3 OpenGL-es APIt használtuk. Nem a grafikus API volt a lényeg, hanem minden más.
467.
467.
KopyAti
"Nem nagy előrelépés, mert max a grafika lesz egy picivel szebb!" ???
MIVAN?
Hát aki nem látja a DX9, és DX11 közötti óriási külömbséget, az vagy félvak, vagy félhülye! Esetleg mindkettő!

(Dejavu)
466.
466.
Kleppi
az én PC-m már most többet nyújt mint az XboxOne
464.
464.
Yami
#462: A Nintendo részvénei meg a Sony bejelentés után nőttek. Akkor most Sony fail is?
463.
463.
levantine
"A konzol úgy néz ki, mint egy régi Videoton magnó. Rettenet."

Ezen behaltam. :D
462.
462.
randall13
#458: itt egy részletesebb diagram:
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/945550_10152877031925492_2029204006_n.jpg

xDD microsoft fail
461.
461.
kopic
Most olvastam a Gamer365-on, hogy az uj box nem lesz visszafele kompatibilis a 360-nal:O
460.
460.
simon 555
#459: Várni várhatsz, de multiplatform fronton hiába...
Ugyan úgy tucat játékok fognak jönni. Exkluzív fronton lehetnek gyöngyszemek mint Xbox One-on lesz majd ez a Quantum Break vagy mi, meg most PS3-on a Beyond, illetve a Quantic Dream következő játéka PS4-re, de túl sok mindenre még exkluzív fronton sem számítanék.(persze jók lesznek, de egyedit nem hiszem, hogy fogunk kapni)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...