HWSW: Kiadó lett a Rovio

  • Írta: fojesz
  • 2013. május 15.
  • Biznisz
Link másolása
Az Angry Birds szériával híressé és gazdaggá vált finn cégért sokan aggódnak, ugyanis a madarak és disznók háborúján túl nem tudtak eddig felmutatni mást, ami hasonló durranás lett volna - írja a HWSW.

A Rovio Entertainment következő üzletfejlesztési lépésként nem egy új termékcsaláddal rukkol elő, hanem kisebb, külső fejlesztők játékait dobja piacra. A forgalmazás és a marketing a legtöbb fejlesztőnek leküzdhetetlen akadály, elő is fordul gyakran, hogy nagyon korrekt játékok maradnak a toplisták alján kellő kezdőlökés nélkül.

Az eredetileg játékfejlesztőként működő, de mostanra rengeteg kereskedelmi tapasztalatot is összegyűjtő cég Rovio Stars néven indítja az almárkát, azaz a jövőben is lehet majd tudni, hogy melyik játék készült saját műhelyben és melyek azok, amiket csak gondoz a Rovio. Két játék máris bekerült a programba, ezek példáján érdekes lesz majd megfigyelni, hogy a siker mennyiben múlik az utolsó simításokon és a terjesztési praktikákon.

Bárkiből sztárt csinálhat a Rovio - a hírről a HWSW-n olvashatsz bővebben!

7.
7.
#6: Pontosan, és mivel ők nem tudnak mást készíteni, inkább kiadóvá váltak, hogy más csináljon helyettük anyagokat :)
6.
6.
JcGross
Na, rájöttek, hogy nincsenek eredeti ötleteik, az angry birds elcsitult, kell valamit lépni.
5.
5.
lolman598
Nekem határozottan szimpatikus fejlesztő csoport volt a Rovio,még ha egy kicsit már túlhúzták az angry birds-szériát.Viszont most,hogy kiadóvá avanzsálódott a cég,remélhetőleg nem alakulnak át pénzhajhászokká,és oda fognak figyelni,hogy mire is van kereslet,és nem az emberek lehúzására rendezkednek be.
4.
4.
BrendOoN
Ezek szerint már ők is érzik, hogy kezd unalmas lenni a sok Angry Birds... Hihetetlen mekkora márka lett az a játék. Múltkor mentem a boltban és láttam, hogy már üdítők is vannak. És bár nem vagyok egy ilyen zsugori ember (pl inkább a coca colát veszem meg mint a coop colát) azért nem volt szívem két deci madaras üdítőért 300 forintot otthagyni.

Várjuk kíváncsian milyen címek alatt lesz, hogy Rovio! :)
3.
3.
markoci555
tetszik, végre elszakadtak attól a szétnyúzott sz*rtól
2.
2.
csoki0619
Az Icebreaker egy nagyon jo kis jatek. Miniclip-en jatszottam vele meg par evvel ezelott. Tudja a Rovio mitol doglik a legy. Okosan csinaljak
1.
1.
DON GONDOCS
Várom milyen játékokra teszik rá a kezüket.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...