Pletyka: a Dishonored-csapat dolgozik a Prey 2-n

  • Írta: fojesz
  • 2013. május 31.
  • Pletyka
Link másolása
Nagyon durva pletyka jutott el hozzánk így péntek estére, a Kotaku úgy tudja, hogy a Dishonoredet is tető alá hozó Arkane Studios vette át a Prey 2 munkálatait. Újrakezdik a projektet, 2016-ban várható a megjelenése.

Már a Prey első része sem volt egyszerű eset, és úgy tűnik, a Prey 2-vel is csak a baj van: a játékról gyakorlatilag a 2011-es bejelentése óta nem hallottunk semmi érdemlegeset, azóta csak pletykák alapján találgathatunk, hogy mi lehet vele - törölték, késik vagy csak szüneteltetik a munkálatait?

Nos, a Kotaku információi szerint gyakorlatilag mindegyik opció egyszerre játszik. Úgy hírlik, a Prey 2 munkálatait átvette a Dishonoredet jegyző Arkane Studios (pontosabban annak az austini csapata), a srácok pedig teljesen újragyúrják a játékot, ami így a tervek szerint 2016-ban jelenik meg. Állítólag az Arkane-nál nem is igazán örülnek az új projekt érkezésének, de a vezetők meggyőzték a srácokat arról, hogy "fogják fel új System Shockként".

Külön érdekesség, hogy a Bethesda már évek óta házal a Prey 2-vel más stúdióknál, néhány hónapig még az Obisidian is dolgozott a játékon, míg a Rebellion a direkt megkeresés ellenére sem élt a lehetőséggel. Az Arkane is csak másodjára vállalta be a fejlesztést, mert bár a Bethesda hónapokkal ezelőtt próbálkozott, a csapat viszont csak a múlt héten adta be a derekát. Ez idő alatt viszont a Preyt eredetileg fejlesztő Human Head semmit nem tudott a projektről, dolgozgatott mindenen (besegített például a BioShock Infinite-nél is), viszont a Prey 2 sorsáról durván egy évig nem tudott semmi biztosat.

A Dishonored atyja, Harvey Smith közben az Arkane lyoni csapatához igazolt, talán ott készül a Dishonored 2.

Arra a Kotaku is felhívja a figyelmet viszont, hogy tessék mindezt pletykaként kezelni, és ha igaz is a sztori, akkor is benne van a pakliban, hogy a Prey 2 átalakul, más címet kap, vagy el sem készül végül. A blog is csak azt tudta saját forrásból megerősíteni, hogy az informátora tényleg kötődik a Prey 2-projekthez, illetve hogy a játékon valóban dolgozott az Obsidian is.

11.
11.
Rakottkrumpli
#3: Nah ezt én pont fordítva látom :D A prey minden volt csak nem átlag... A másodikról kiadott trailer az viszont egy fos volt. Semmi prey nem volt benne, meg semmi extra. földönkívüliek, lövöldözés, scifi... semmi kiemelkedő elem...
10.
10.
Ra1D3n
#1: Szerintem kifejezetten jó lövölde volt az első rész, de ha már itt tartunk, hadd említsek egy példát. Assassins Creed első része kifejezetten harmatos és egyhangú eresztés lett, de volt benne potenciál, és elkészítették a 2. részt amit milyen jól tettek? Ezzel szemben a Prey első része bár rohadt nehéz szülés volt, de szerintem egy igen hangulatos kis FPS volt, nem egyszer kipörgettem. A 2. részt is tárt karokkal várom, mert ha már feleolyan jó lesz mint az első része, akkor már van egy vevőjük a személyemben :)
9.
9.
herlius
Én úgy olvastam nemrég, hogy az Arcane-es srácok nem terveznek folytatást a Dishonored-nek. Persze biztos van az a pénz, de nem hinném, hogy már most konkrét tervek lennének erről. Talán inkább a harmadik DLC-n dolgoznak, ami valószínűleg ez év vége felé jelenik meg.
8.
8.
metercsiken
#4: Azért csak lesz pár cím addig amivel elütjük majd az időt!? : )
6.
6.
adriano28
a prey 1 az kurvajó volt!
5.
5.
MrBenjamintoto
#4: XD kb. én is így reagáltam mert a trailer óta nagyon várom de legalább még mindig hegesztik
4.
4.
giga321
2016? o.O. Szentszar hol van az még?
3.
3.
Drazhar
Érdekesnek nézett ki a videó alapján a 2 (az 1 egy átlag fps volt), de gondolom akkor azt a vonalat elfelejthetjük. Bízom az Arkane csapatban, de nem vágna földhöz, ha törölnék a projektet.
2.
2.
Papus
Nekem az első rész se nagyon tetszett,egyszer ellövöldöztem vele,de mégegyszer nem állnék neki az tuti.
1.
1.
aordog
Szerintem ezt hanyagolni kellene...Jo volt a Prey, de azért ennyire nem!
Ami nem megy, azt nem kell eröltetni!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...