A Microsoft 700 millió dollárt költ felhőre

  • Írta: zoenn
  • 2013. június 24.
  • Biznisz
Link másolása
A redmondi cégóriás megerősítette, hogy 700 milliós beruházásba kezdett az Iowa államban található Des Moines városában. A létesítmény célja az, hogy kiszolgálja a Microsoft cloud-szolgáltatását és a növekvő Xbox Live-ot.

A Microsoft új adatközpontot állít fel Des Moinesben, a beruházás 700 millió dollárba kerül. A létesítmény szolgálja ki a cég cloud-szolgáltatásának egyre nagyobb keresletét, valamint az Xbox Live folyamatosan növekvő szerverparkját.

A GamesIndustry International értesülései szerint a beruházás részeként a Microsoft közel egymilliárd dollárt költ el a régióban. A vállalat fejese, Christian Belady elmondta, hogy elsősorban a felhő-alapú szolgáltatások kiszolgálásáért felel a létesítmény. Mint ismert, az Xbox One új távlatokat nyit a cloud terén, ehhez pedig megfelelő háttér szükséges. Az Egyesült Államok lefedettsége szinte már borítékolható, kérdés, hogy az európai régióban is terveznek-e hasonló beruházást.

A Microsoft korábbi nyilatkozata szerint a next-gen konzol novemberi premierjére 300 ezer szerver szolgálná ki az Xbox Live-ot.

Az elmúlt napokban számos helyen feltűnt egy bizonyos november huszonhetedikei megjelenési dátum, de a redmoniak cáfolták a híreszteléseket.

Köszönjük, DON GONDOCS!

44.
44.
RoLee-man
#42: A ps oldaláról mi a helyzet? Mert akkor ez is lehet egy szempont nekem a konzonvásárlásnál.
42.
42.
MikelGun82
#36: Mert az MS azt mondta :) A közel múltban is mondott sok dolgot... De azért nem lesz nálunk még úgy 2 évig támogatottság, mert nagyon magasról tesznek ránk! Egyszer már elég volt ebből, hogy majd jövőre, majd mégsem most, de nyugi.... majd eltelt 2 év, és bekerültek országok a Live szolgáltatás bűvkörébe, csak mi nem :) stb. stb. Mivel a kezdetektől volt 360-om, és éveket szívtam végig, így igen alapos gyanúm van feltételezni, hogy megint csak le leszünk ejtve! :) (ne legyen igazam!).
41.
41.
RoLee-man
#37: Egyébként szerintem benézted, hogy a konzoloknak 10mb/s sávszélesség kell majd. Szerintem a fele elég. A mostanira biztos. Nézz utána. Boccs ha tévedek.
40.
40.
RoLee-man
#37: De ez a jövő. Nem a jelen. 3-4 év múlva biztos vagyok, hogy már ott ahol te laksz ennél sokkal erősebb net lesz. Ez azért a jövő mert nincs hardver korlátozás. A konzol kiadja a maxot, de a felhő játéktól függően besegít. Mondjuk majd a battlefield 8nál. Mert az már frosbite 267 1/2-el megy majd. :D
38.
38.
greenmelon
#37: És ki nem szarja le, hogy Mucsaröcsögén az isten háta mögött "csak" 10 megás net van? Pont leszarják a mamutvállaltok ezt a lényegtelen pár százalékot. Arról nem is beszélve, hogy 10 megás nettel már lehet cloudban játszani, ha nem 1000 km-re van tőled a szerver.
37.
37.
akifourteen
Skacok felreertes ne essek a felho meg a steam rendszer nem a jovo hanem a warez es a hasznalt jatek kereskedes megolese, attol meg neked nem lessz jobb csak nekik. A masik dolog meg az internet ami ezekhez kell nagyon sok helyen nincs a vilagon mert pl. nekem t-com-os netem van korlatlan 10mbs ami valjuk be keves de sajnos ahol lakom ott egyenlore ez a maximum azt meg nem is mondom,hogy ha 350gb adatforgalom utan lekorlatozzak a sebesseget a beka segge ala es akkor hogyan fogsz jatszani,meg olvastam,hogy a xbox-nak 15mbs-os net kellene,hogy mindent tudjal rajta rendesen csinalni. Ezek a dolgokat is figyelembe kell venni mint a MS-nek es a Sonynak is.
36.
36.
RoLee-man
#35: Az microsoft mondta, hogy az ő üzletpolitikájukba Európa nagyon fontos. Van még jó pár hónap a one megjelenéséig. Úgyhogy nem tudom miért gondolod, hogy Európába nem fognak beruházni.
35.
35.
MikelGun82
Az MS 700 Millát költött a felhőre.... hol? Amerikában, akkor ez most Európában kit érdekel, kit érint? A 360-nál végre volt liveom magyar profillal, most meg nem vagyunk a támogatott országok listáján... Elég volt! Nem kezdem elölről... Jöhet a PS4, az MS az Amerikai beruházásaival pedig kinyalhatja!
31.
31.
Gery8922
#18: kiváncsi leszek hogy hogy fog ez működni
Dolgozik egyszerre több millio gépen és azt mondod segíti az összes gépnek a hardver teljesítményét
kiváncsi leszek
28.
28.
RoLee-man
#27: Ja azt kihagytam, hogy azért fog elbukni a box, mert ps erősebb...persze. Még mindig a hc gamerek a kissebb réteg. Nem vagyunk olyan sokan. És ugyan erősebb a ps4, de nem eget verően, hogy emiatt elbukna a box. Elbukhat a box (én ezt esélytelennek tartom),de az nem ez miatt lesz.
27.
27.
RoLee-man
#20: Jézusom...és én vagyok a sötét. Te szerinted hol írtam vagy említettem, hogy az xbox jobb lesz a felhőjével, mint a ps4. Olvasd már vissza! Lehet furcsa, hogy valaki független és nem fanboy, mint te. Te például olyan ps fanboy(vérpistike) vagy, hogy jobban szereted a ps-t, mint a szüleidet. Én most éppen gondolkodok, érveket sorakoztatok magamban, hogy xbox one-t vagy ps4-et vegyek majd. Egyenlőre fogalmam sincs. Én megvárom majd az első teszteket és várok még ,hogy kiderüljön még egy pár exkluzív. Egyszer gondoltam, hogy leírom az érveimet egy kommentbe, de azt most nem ide fogom. Egyik fontos érv a ps4 mellet, hogy erősebb lesz hardverileg. És ez ha nem is most, de ki fog jönni. Most nincs elmebeteg cell proci. És mind a 2 pc alapú és hasonlóak. Úgyhogy az hülyeség ha valaki olyat ír, hogy nem fog kijönni a különbség csak az exkluzívokban. De azért nem eget verő a különbség, koránt sem. De nekem a box mellet is sok érvem van. Egyébként ahhoz, hogy én a felhőt dicsértem, meg, hogy ez a jövő, annak semmi köze az xboxnak. Én nem a microsoftot dicsértem. De egyébként ők is nyilatkoztak ilyet, hogy nem most, de később majd be fog segíteni a felhő (ha már kezd elavulni a hardver<---saját gondolat). Én se azt gondoltam, hogy év végén már lesz ilyen felhős besegítés. És azt is tudom, hogy a sony is ezt fogja csinálni. Viszont tőlük eddig nem nagyon hallottunk ilyen 700 milliós szerver beruházásra. A 11#-es kommentemmel pedig azért írtam hogy ,,te tényleg ilyen retard... vagy?" mert bírom azokat a gyerekeket akik jósolnak, meg böszmeségeket írnak. Meg, hogy tuti nem tudja felvenni majd a versenyt a ps4-el..., meg hogy hú a microsoft elbukik... Mondjuk azt nem írta, hogy a microsoft elbukik, de benne volt rejtve a mondatába. Meg, hogy azt mondja, hogy nincs értelme a szerver beruházásnak. Ami, szerintem a jövő. A 14#-es kommented egyébként tükrözi a szövegértésed, a fanboyságodat, és a végtelen sötétségedet. Szóval én még teljesen független vagyok. Nem döntöttem el, hogy box vagy ps-t vegyek. Az érveket leírom majd máshova. Az meg, hogy próbáltam-e már a felhőt, hogy dicsérem...ez a legjobb xDDD Mit kell ezen próbálni. Tudom, hogy van olyan amikor csak a felhő számít a gépnek meg csak a képet küldi. Meg is vette őket a microsoft, de elfelejtettem a nevét. Csak ezzel az a baj, hogy késhet a kép és nem az igazi. Teljesen jól ki lett fejtve ez a 15#-ös kommentbe. Megosztás a jó. Maxon izzik a vas, de kisegíti majd a felhő mind a 2 konzolt. Persze erre a mai játékokkal a next gen konzoloknak semmi szüksége. De 3 év múlva...vagy 4... Na csumi. Olvass...és gyakorold a szövegértést barátom. ;)
26.
26.
akifourteen
#25: Na majd akkor lessz itt k.anyazas mert nem is olyan mint az E3-on volt meg stb. Elore szoltam.
25.
25.
akifourteen
#24: Itt mindenki elfogult valamilyen teren,mert mindenki az igazat akarja bizonyitani de csak akkor lessz igazsag ha mindket konzol megjelenik.
24.
24.
Füles
#20: Szerintem meg pont ez a gyerekes viselkedés amit te csinálsz. Nagyon elfogult vagy, az előző kommentedben is leírtad, "Úgy fényezed itt eza Couldos valamit, mintha már próbáltad volna". Gondolom te már próbáltad a PS4-et és a ONE-t azért fényezed itt. Nézz már magadba egy kicsit, saját magad ellen érveltél szinte végig és teszed a fejed 10 évesen, hogy 'hülye kis 7 évesek'.
23.
23.
Pain
#21: A memória meglehetősen gyorsabb lesz, plusz egy kicsit erősebb lesz a videokártya benne. A x360nak pont ez volt a nagy előnye a multiplatform játékoknál. Most úgy néz ki fordul a kocka. Egyébként a jelen genben még nem hiszem, hogy ez a felhő olyan fontos lesz, csak szárnypróbálgatás.
22.
22.
akifourteen
Felhore arra igen csak a kelet europai regiora arra nem.
21.
21.
KopyAti
Azért sokkal nem lesz combosabb a ps4! Csak a memória lesz gyorsabb valamennyivel.
20.
20.
unrealnoise
#14: Ezt elolvasva már a falat kaparja az ember. Hány éves vagy? 7?

Kb mintha ezt mondanád: "Juuuj, gyerekek ez nagyon durvulásos, a microsoft a felhővel annyi pacit tesz pluszban a gyönyörű Xbox One alá, hogy hiába sokkal gyorsabb és erősebb a PS4, összefoshatja magát az új Xboxtól! Aki ezt nem látja át, az egy hülye!"

Ennyire sötét tényleg nem lehet valaki...
19.
19.
unrealnoise
#11: *******? Ezért? Te meg ekkora "bizé" vagy?

1. Tény, hogy a PS4 sokkal erőssebb, ajánlom a prohardveres cikket... link: http://prohardver.hu/teszt/pc_konzol_avagy_uj_generacios_jatszma/uj_konzolok_felepitese.html


2. Rohadt erős felhőt... Hol élsz te... Megveszel egy dobozos Forza 5-öt vagy akár a Live-ről megveszed digitálisan. Szerinted mennyi mindent számol majd a felhő ott? Szvsz nem sokat. Sőőőt, jóformán semmit.

3. Elismerem, hogy a felhőé a jövő, de az, amikor majd hozzák azt a szintet, mindenféle lag meg satöbbi nélkül, amit a kész, fizikai hardverek hoznak, nos az nagyon soká van.

4. Mi van, ha offilne játszik az ember. Nesze neked felhő.... :D

5. A PS4-nél is van ám felhő, csak legalább a PS4 nem kicsit erősebb alapból is, és oké, hogy ez még nem látszik, de majd pár év múlva nem győztök csodálkozni azon, hogy a PS4-en miért annyira szép meg jó minden... (És nem, nem kell jönni azzal, hogy az erősebb PS3-as Celles cucc is melléfogás volt, mert tudom, de attól még tény, hogy most mindkét gép hasonló felépítésű lesz, így a különsbségek sokkal hamarabb és jobban kijöhetnek....

Úgy fényezed itt eza Couldos valamit, mintha már próbáltad volna, tapasztaltad volna, hogy "húúúbeszartok, ez nem hogy kompenzálja, hanem ezzel még be is van előzve a PS4 hardveresen..." De nem, benyeled a @x& marketingdumát, hogy így meg úgy could, meg besegít, meg apám$đ. Istenem, segíts....

finomabban a szavakkal héj :) james
18.
18.
RoLee-man
#15: Én is úgy gondoltam, hogy a konzol is számít és a felhő is. A cloud computing ezt jelenti? Csak mert ezt a szakkifejezést még nem hallottam.
17.
17.
supair
#16: Mindkettő itt fog kikötni.
A kommentednek azért lett volna jobb helye ha kicsit körülnézel.:-)
16.
16.
RangerFox
Hát nem találtam jobb helyet így itt osztom meg hogy nekem mi a véleményem erről az egészről. Az MS forradalmat akart indítani. Egy olyan jövőbelátó forradalmat amely megváltoztatta volna a konzolok és a nappalink világát. Mindent az internetre és vele együtt a felhőre bízott volna. Csak a tisztességes (nem warezoló) gamer társadalom tagjai vehették volna igénybe ezt. Szép jövőkép lett volna csak elfelejtették hogy mi is a konzol és túl előre haladtak a korral.A SONY pedig ezt kihasználva csinált egy kevésbé internet köré orientált konzolt, ahol az internetezés csak egy plusz lehetőség, nem lételem. Ezért most megváltoztatták a korlátozásokat azért, hogy több vásárlót gyűjtsön maga köré. Éppen ezért nagyon bizakodik az MS és ezért költ ennyit a szerverekre. Csak ennyit akartam mondani.
15.
15.
Yami
#1: Minél több, annál jobb!

Már kíváncsian várom mit fognak kihozni a cloud computing-ből a következő generációban. Szerintem sokkal életképesebb koncepció mint a cloud gaming.
Minden késleltetés érzékeny dolog a konzolon számítódik ki, míg az olyan késleltetésre nem érzékeny számítások, mint mondjuk a statikus tárgyak árnyékai mind a szerverekre hárulnak.
14.
14.
RoLee-man
#12: Pont erre gondoltam, hogy a felhővel rohadt erős hardver kapunk. Mert sok számítást el tud végezni más szerverek, de közben a mi vasunk is izzik. :D Csak annyi hülye van, hogy nincs kedvem mindenhova írni, hogy ez nem úgy van papa, hanem máshogy. Ink csak annyit írok, hogy te hülye. Vagy más kedves jelzőt használok. :D
13.
13.
Pain
#8: Sajnos 100% hogy ez a jövő :S
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...