Todd Hollenshead elhagyta az id Software-t

  • Írta: zoenn
  • 2013. június 27.
  • Hír
Link másolása
A Bethesda megerősítette, hogy Todd Hollenshead tizenhét év után kilépett az id Software-től. Az egykori elnök személyes okokra hivatkozva hagyta ott a Doom, a Wolfenstein és a Rage fejlesztőcsapatát.

Az id Software egykori elnöke, Todd Hollenshead tizenhét év után elhagyta a brigádot. A Bethesda az IGN-nek adott nyilatkozatában annyit közölt, hogy "személyes érdekekből" lépett ki Carmackék csapatából.

Az anyavállalat marketingese, Pete Hines elmondta, hogy "bár Todd nem volt része a fejlesztési csapatnak, viszont nagy szerepe volt az id Software sikerében, mint üzleti vezető. A legjobbakat kívánjuk neki a jövőbeli terveihez".

Hollenshead az id vezérigazgatója volt, amikor a Bethesda megvásárolta a dallasi stúdiót. Ő nagyrészt a háttérben tevékenykedett, az üzleti oldalon - kétségtelen, hogy sokat köszönhetnek neki a rajongók. Nélküle talán más lenne a Doom, a Wolfensten, vagy a Quake. Tizenhét kemény évet töltött a patinás csapattal, nem tudni még, hogy hol folytatja.

Az id Software jelenleg a Doom 4-et kalapálja nagy titkolózás közepette.

11.
11.
markoci555
#10: azt mé' nem volt fejlesztő bmeg
10.
10.
dBLOOD
Most hogy a göthösda átvette, nem fűznék sok reményt a Doom 4 minőségéhez.
A Qake 4et nem bánnám, ha folytatnák, a 2 a mai napig az egyik kedvenc játékom. De jobban belegondolva a Quake alien húsüzem-ötletét beleépítették a Preybe, szóval valószínűleg mostanában nem lesz Quake5. A Doom 4 mire elkészül az szintén borzasztó messze van, mintha azt olvastam volna hogy egy aránylag kész koncepciót kidobtak minőségi problémák miatt.
8.
8.
s912
#7: OFF:
Attól, hogy a COD-ból (lerágott csont, tudom) eladtak X milliót, még nem egyenlő azzal, hogy jó játék..

ON:
kiváncsi lennék a tényleges igazságra.. Magától lépett ki Todd vagy közös megegyezés, esetleg elküldték?

DOOM 4-et ide, de IZIBE :)
7.
7.
Cipo3
Nagy ráncfelvarrás kéne már az id-re. Ezer éve nem adtak ki semmi használhatót.

Minden játékukat kipróbáltam, de amíg minden cég haladt a korral ők maradtak a quake2 szinten.

És a kóderpápa név is akkor hülyeség John Carmack-ra...talán 15 éve igaz volt, de aztán mindenki elhúzott mellette.
q2-ig persze le a kalappal előttük. Viszont utána tévedett Carmack, hogy csak egy jobb motor kell és minden más maradhat a régi.
Aki nem ért egyet az csak nézze meg az eladásokat.
6.
6.
RangerFox
#5: Félreértettél! Azt akartam még odaírni hogy ezért engem nem zavar! Én nem mondtam hogy szar játékok voltak sőt nagyon is jók csak nekem nem jöttek be de egy szóval sem mondtam hogy rosszak lettek volna! Én nem azt mondtam hogy örülök hogy kirúgták. Félreértesz! És még azt akartam odaírni hogy ezért engem annyira nem érdekel de már akkor rányomtam a "Hozzászólok én is" mezőre. Bocsánatot kérek a félreértésért.
5.
5.
Oldskoolgamer
#1: PsVitaGame Ilyen hozzászólásokkal fogadd el a jó tanácsot inkább ne égesd magad. Majd pont azért lépett ki, mert a Wolfeinstein,Doom,Quake egytől egyik katasztrofális játékok voltak.. Tele voltak forradalmi ötletekkel attól, hogy neked nem tetszettek, ráadásul egy pont olyan ember volt aki nem a fejlesztésekért volt felelős. Legközelebb oda írj ilyet ahol "Id Software" helyett valami "Activi$ion" vagy "Infinity Ward" szerepel. Kösz szépen!
4.
4.
#3: Azt hiszem a MachineGames (a Bethesda egyik stúdiója) és az id társfejlesztő szerepet tölt csak be.
3.
3.
KeXxX
Nem is hallottam soha erről a fazonról.. de sok sikert neki a jövőben! Viszont az összes játék fasza ami fel lett sorolva. A Doom 4-re leszek még kíváncsi. Egyébként az id csinálja az új Wolfeinstein-t nem?
2.
2.
pedig nagyon jó sorozat volt a doom és a quake is. jó lenne egy doom 4, de nem lesz már sose olyan a hangulat mint az első és második részben...már a harmadik is más hangulatot adott.
1.
1.
RangerFox
Hát biztos megvolt a jó oka hogy kilépett.... Én egyik játékot sem szerettem amiket a csapat csinált...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...