Quake Live

A népszerű Quake ingyenes, böngészőből indítható változata. A játék segítségével versenyeket is rendeznek majd.

Új Quake-játékon dolgozik az id Software?

A fejlesztőcsapat álláshirdetései szerint a stúdió egy olyan projektre keres munkatársakat, ami egy régóta futó, ikonikus FPS-sorozat folytatása lenne. Kizárásos alapon nem lehet másra gondolni, csak a Quake-re!

Tim Willits 24 év után hagyja ott az id Software-t

Tim Willits a Twitteren jelentette be, hogy 24 év után elhagyja az id Software csapatát. Döntése a QuakeCon után lép életbe. Egyelőre nem tudni, hogyan folytatja tovább a karrierjét.

Quake - elképesztően néz ki Unreal Engine 4 alatt

Csak reménykedni tudunk abban, hogy a UE4Arch által kezdeményezett Quake 1-es rajongói projekt a közeli jövőben komolyabb formában is megvalósul. A Quake klasszikus első térképe ugyanis pazarul fest Unreal Engine 4 alatt.

Új fejezettel ünnepel a 20 éves Quake

A héten ünnepelte huszadik születésnapját a Quake, aminek tiszteletére az új Wolfenstein-játékokat készítő MachineGames összedobott a klasszikushoz egy teljesen új epizódot.

Hétfőn mutatkozik be John Romero új játéka

Igaznak bizonyultak a korábbi szóbeszédek, tényleg FPS-en dolgozik a Doom és a Quake atyja. A projektbe beszállt az id Software társalapítója, Adrian Carmack is. A lepellerántásra jövő hét hétfőn kerül sor.

Új shooteren dolgozik John Romero?

Minden jel szerint John Romero, a Doom és a Quake társfejlesztője is felszáll a VR-vonatra. Egy Twitter-bejegyzés szerint ugyanis új PC-s játékon dolgozik, ami ráadásul egy shooter lesz, és jó eséllyel VR-támogatást is kap.

Sikerült alaposan felhúzni a Quake Live-rajongókat

A Bethesda váratlanul olyat húzott Quake Live-fronton, amivel alaposan felhúzta a játék rajongóit: nem csak, hogy elengedte a free-to-play modellt, de az eddigi statisztikákat is resetelte.

Az id már 1995-ben fizetett volna a modokért

Miután a Steamen gyorsan megbuktak a fizetős modok, az id Software egykori fenegyereke, John Romero is elárult pár kulisszatitkot a témáról. A csapat már húsz éve fontolgatta, hogy anyagilag is támogatnák a moddereket.

Hamarosan Steamre érkezik a Quake Live

Steamen is elérhető lesz a Quake Live, mely még 2009-ben indult böngészőben futtatható játékként. Az év eleje óta már csak letölthető klienssel lehetett nyúzni a multiplayer anyagot.

Ezért hagyta ott az id Software-t John Carmack

John Carmack, a híres programozózseni elmagyarázta a USA Today-nek, hogy miért szakított tavaly novemberben az id Software-rel az Oculus Rift kedvéért. Egyszerűen összeférhetetlen volt a két cég profilja.