Kedvcsináló a Metal Gear Solid-csomaghoz

  • Írta: fojesz
  • 2013. június 28.
  • Videó
Link másolása
Július első napjaiban érkezik a Metal Gear-széria huszonötödik szülinapját ünneplő The Legacy Collection, ehhez kaptunk most egy kétperces kedvcsinálót. Minden benne lesz, ami Metal Gear.

A Metal Gear Solid: The Legacy Collection tartalmazza a teljes Metal Gear Solid-sorozatot, sőt a két Metal Gear-játék és a 2011-es HD-kollekció is jár hozzá egyebek mellett. Az 50 dolláros áron futó, PS3-exkluzív csomag hivatalosan csak Amerikában és Japánban jelenik meg július 9-én és július 11-én, de magyar boltok is vesznek fel rá előrendelést, szóval itthon is megoldható a beszerzése.

18.
18.
Dreadlox
legalább nem HD collection néven adják ki:D így fair
17.
17.
#16: Igen, meg, de itt az MGS1 nem érhető el, ami a legfontosabb rész szerintem a sorozatban. (Meg jó eséllyel a legjobban átgondolt is...)
16.
16.
simon 555
#15: A HD collection megjelent X-re nem?
15.
15.
Az lenne a jó ha ez a pakk Xbox One-ra is kijönne, most ugye Xbox 360-om van nekem is, de azt kell mondjam kicsit sajnálom azokat akiknek tetszik az MGS és csak is a választott platformjuk miatt nem birtokolhatják a teljes történetet HD-ban...


UI: Mondjuk azt már kifejtettem korábban a másik MGS-hírnél hogy az MGS4 port milyen lehetetlen vállalkozás lenne Xbox-ra...
14.
14.
p3ti
#9: Ennek meg mi köze az MGS hírhez? Te nagyon elvagy tájolva
13.
13.
simon 555
#12: A Portable Ops-ot tudtommal nem tekinti MGS-nek Kojima. Még a létezését sem ismeri el...
12.
12.
Mothman
#8: Amit leírtál itt az mind oké, de szerintem a Portable Ops, ha nem is meséli el a Foxhound létrehozását, történetileg mindenképp beleillik az univerzumba. A Portable Ops egyetlen hibája véleményem szerint, hogy hagyott helyet még egy(illetve mostmár több) résznek a Snake Eater és a Metal Gear 1 közé, ez is lett a végzete. Azért is vagyok emiatt mérges, mert a Peace Walker története ugyan úgy megtörténhetett volna a Portable Ops figyelmen kívül hagyása nélkül is, csak kisebb dolgokat kellett volna máshogy csinálni.
A Twin Snakesről meg annyit, hogy ha jól tudom(lehet, hogy nem) a Nintendo adta ki annak idején, így a kiadási jogai náluk vannak.
11.
11.
#10: Hosszúúúúúúúúú......
9.
9.
'különben a kedves vásároló úgy érezheti hogy átbaxták a palánkon...'

OFF:

Palánk-i jány vagyok, azaz drégelypalánki. Drégely és Palánk ugyanazon település ( egy kis falu a Börzsönyben ) két része. A 'palánki' erődítmény helyén, -ill. annak egy része még megvan -, Templom áll. Drégely vár pedig régen áll: Szondi György nem hátrál! Szal palánkon nem biztos, hogy olyan egyszerű átxxx.huzni valakit....
8.
8.
#4: Az a baj hogy ennyi rész, ekkora hagyaték mellett jó lenne végre letisztázni azt hogy most mi is számít canon-nak, azaz hiteles történetnek az MGS univerzumban, és mi az amit komolyan sem érdemes venni...

Jól ismerjük a retconn fogalmát, mikor is visszamenőlegesen módosítanak egy történetet: az a helyzet hogy ezt ilyen játékárak mellett csak óvatosan érdemes megtenni, különben a kedves vásároló úgy érezheti hogy átbaxták a palánkon... "Hehe, ez nem is Metal Gear SOlid, bocsi, csak valami lelkes programozógyerek találta ki ezt az állatságot! De sebaj, 2 év és jön a HIVATALOS folytatás..."

Ez így nem fog az örökkévalóságig menni...


Volt is erről egy cikk valahol...

http://thesnakesoup.org/?section=articles&content=freecanon

7.
7.
#5: Olvass utána, Kojima egyikért sem rajong, örül annak a jó kis pénznek mellyel ezek eladásai hozzájárultak az MGS3-MGS4, majd később Peace Walker és most MGS5: Phantom Pain fejlesztéséhez, de egyébként nem kedveli ezeket a mellékágakat.

A Twin Snakes-t egyenesen rühelli, a Portable Ops-ra a Peace Walker elején csak úgy hivatkozik hogy "crap" (szar) , a Rising sem ilyennek képzelte, mégis erőltették a rajongók.

Sajnos a sorozat némiképp kezd kicsúszni a kezéből, őt meg a további részek fejlesztéséhez szükséges pénz hiánya vagy a Konami baxogatása arra készteti, hogy kiadjon produkciókat külsős fejlesztőknek, amiket később ő is utál.


UI: Kojima nem szereti ha az univerzumába kontárkodnak.

1. Anno az első MSX-es Metal Gear-hez készített egy portot majd titokban folytatást a Nintendo, a rettenetes Snake's Revenge formájában.

Enek végül az lett a vége hogy a mester inkább elkészítette a saját folytatását, a metal Gear 2: Solid Snake-t, mert nem bírta elviselni hogy történetét olyan méltatlanul folytatták idegen fejlesztők.

2. Az MGS1 remakejét kiengedte a kezei közül, ma pedig már bánja hogy egyáltalán engedte megjelentetni...

3. A megosztó 2. rész után Kojima úgy döntött végleg visszavonul (már akkor is) , de az MGS3 készülgetni kezdett a "tanítványai" keze által, mellyel olyan szinten nem volt megelégedve, hogy inkább visszatért a dizájneri székbe.

4. A Poprtable Ops azt lett volna hivatott elmesélni, hogy Big Boss hogyan fogadja el saját történelmi szerepét és hozza létre a Fox Hound-t, melynek tagjaival már mint főellenségekkel küzdünk meg az MGS1-ben. A bukástörténetet azonban beárnyékolta a játék bukásának története, Kojima olyan lelkesen viszonyult az MPO jelentette első teljes értékű hordozható MGS-kalandhoz, hogy még az MGS4 storyjának lezárását is elhalasztotta amíg nem készül el az MPO végleges formájában. Sajnos a végeredmény a rajongókon kívül Kojimát is igen elkeserítette, és mivel ez a bukástörténet nagyon kellett az MGS3 és az ősi Metal Gear 1 közé, így úgy döntött hogy elkészíti ő maga az összekötő kapcsot ("Legendary Missing Link") - ez lett a Peace Walker, ami tulajdonképpen tudomást sem vesz a Portable Ops létezéséről, mint említettem már, eseményeire csak úgy utal Kaz Miller: "Finally, we can leave all that crap in San Hieronymo behind..."

5. A Rising először egy izgalmas összekötő történetnek indult az MGS2 és MGS4 között, de sajnos végül a 4. rész folytatása lett belőle, amit egyszerűen egyetlen jóérzésű MGS rajongó sem képes elfogadni, hiszen az MGS4 végén leszámolunk a Patrióták elnyomásával, a világ felszabadul az örök háborúzás rabigája alól, Raiden pedig végül új testet kap magának hogy emebrként élhessen a családja mellett... Ez volt Kojima látomása, a nagy lezárása Raiden számára, nem az hogy visszamegy gyilkolászni a továbbra is dúló háborúba (???) valami még furcsább géptestben...
6.
6.
karneol81
Szerintem meg jó,hogy nincs benne a Rising.
Semmi köze a taktikai MGS-ekhez.
5.
5.
Big Boss
Igen a Portable Ops nagyon is kéne ebbe a csomagba.. De a másik dolog amit nem értek hogy miért nem a Twin Snakes-t HD-sítja fel kedves Kojima Bácsi!
2.
2.
EBR2000
Sose voltam nagy MGS fan (pontosabban sokáig azt se tudtam mi az, utána meg valahogy nem sikerült a közelebbi találka) de ez most nagyon megfogott!
Lehet hogy meg kéne vegyem.... Na majd az 5-t csak...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...