Konzolszintű grafikát ígér a tabletek új hulláma

  • Írta: zoenn
  • 2013. július 5.
  • Érdekesség
Link másolása
Legalábbis Frank Gibeau, az EA Labels elnöke szerint. Játszunk el a gondolattal: a tabletek új generációjának grafikus képességei egy szinten lesznek az Xbox 360-éval és a PS3-éval. S már nem kell sokat várni!

Az IGN-nek adott interjújában az EA Labels elnöke, Frank Gibeau kifejtette, hogy a közeljövőben érkező tabletek és okostelefonok új hullámának tudása már megközelít az Xbox 360 és PS3 grafikus képességeit. Néhány piacon lévő, konzolspecifikus engine-t csupán módosítani kell, hogy kompatibilisek legyenek az új mobileszközökkel. Az EA már készül erre, például úgy, hogy a Frostbite 3 támogatni fogja a platformot. 

Persze a sima portok szóba sem jöhetnek, a formátumhoz kell igazítani és újra kell tervezni a játékokat. Annyi nem elég, hogy egy virtuális D-paddal lássák el a címeket, erről többről van szó. Figyelembe kell venni a mobileszközök érintőképernyőjét, mikrofonját és kameráját is, így teljes mértékben ki tudják használni azok képességeit. "Olyan ez mint egy jó kaja. Ugyanolyan összetevőkből áll, mégis teljesen más az étel." - fogalmazott Gibeau.

Mit gondolsz? A tabletek és okostelefonok új hulláma leválthatja a jelenlegi generációs konzolokat? Könnyen elképzelhető.

75.
75.
Yami
#72: Ha tényleg 3-4x erősebb lesz, mint a mostani akkor akár egy Intel HD4000-es integrált videókártya teljesítményét is elérheti. Mert a jelenlegi nagyjából annak a teljesítményének a negyedét adja le.
Ami szerintem bámulatos egy tablettől, de nem elégséges a konzol szintű grafikához. Azért azt vegyük már észre, hogy a konzolok GPU-ja egy direkt erre a célra fejlesztett energiazabáló, aktív hűtést igénylő szörny, míg a tabletekbe energiatakarékos, nem túlzottan melegedő chipeket gyártanak.
Persze előbb-utóbb elérik a mostani konzolok szintjét, de azért az még odébb van.
74.
74.
Yami
#70: Raktak bele 1-2 csilli-villi effektet amivel az átlagparsztot el lehet kápráztatni, de amúgy messze nem olyan szép mint a mostani konzol játékok.
Amúgy minden grafikaigényesebb játékot 1024x768-as felbontáson futtat az iPad és azt skálázza fel 2048x1536-ra.
73.
73.
EBR2000
#72: Az már lehet...
Ahogy fejlődik a telefon/táblagép ipar...
Másfél éve volt a Samsung reklám hogy az első 2 magos telefon... (Ami nem éppen igaz... :P)
Aztán jöttek a 4+1 magos tegras készülékek...
Jövőre már lehet hogy eléri még részletesség ügyben is a mostani generáció tudása elejét!
72.
72.
kaigreene
#71: lehet, de a köv. generációs iPadok már szinte biztos, hogy hozni fogják :) Állítólag 3-4x -es grafikai teljesítményre lesz képes az új iPadban levű PowerVR 6-os gpu.
71.
71.
EBR2000
#70: Úgy tűnik hogy hozza de ha megfigyeled nem!
Nézd mar azokat az apróságokat! Ja hogy nincsenek...
Nagy valami ami nem néz ki rosszul de ha nagy képernyőn nézed (a 7 colos tableteken is látszik már!) akkor még mindig nem az igazi!
70.
70.
kaigreene
#66: Szerintem meg nagyonis hozza nem egy x360/ps3 játék grafikáját. Nem azt mondom h a legszebbét... És nem mellesleg nem 700x900 köruli felbontáson futnak, hanem 2048x1536on.

#69 hát ez nagyon vicces volt.
69.
69.
adam6751
#65: Ja és a kérdésedre válaszolva, ez két iOS játékmenet videónak a linkje, melyet a YouTube-ra töltöttek fel.
68.
68.
adam6751
#65: Amúgy megnéznék egy sandbox játékot iPad-en hogy mennyire konzolszintű a grafika.
67.
67.
adam6751
#65: Az autós és az FPS csőjátékok a legrosszabb példák...
66.
66.
Yami
#65: Ez kérlek egy nagyon szép iOS játék, de azért nem konzolszintű a grafika.
Ha ezt nem látod, akkor ajánlok egy találkozót a szemészeddel.
65.
65.
kaigreene
#64: https://www.youtube.com/watch?v=A6n7IcQT5vk
https://www.youtube.com/watch?v=SbMCfKNeoCE

Akkor ez mi?
ugyebár...
64.
64.
Yami
#22: Ugye azt te sem gondolod komolyan, hogy az ARM architectura képes leadni azt a teljesítményt mint akár egy gyengébben paraméterezett x86-os. Mert ha igen, akkor sürgősen fordulj orvoshoz. Nyugodt lehetsz afelől, hogy a régi Core 2 Duo-d még jövőre is felülmúlja a 8 magos ARM lapkákat.

#27: Azt atért tisztázzuk, hogy ez egy x86-os PC, táblagép formában, nem egy olyan ARM-es játékszer amit a mostani divat tabletnek hív.

#63: A bagoly meg a veréb esete, ugyebár...
63.
63.
kaigreene
#61: Ne beszélj hulyeségeket. Már most olyan grafikára képesek. Kov. generációhoz meg koze sem lesz a Vitának.
61.
61.
RangerFox
Meglehetne oldani. A Vita rá a legnagyobb példa... 6 óra folyamatos játék, nem melegszik stb...DE A TABLETEK SOHA NEM FOGNAK KONZOL SZINTŰ GRAFIKÁT HOZNI!
60.
60.
trion96
Ja ja jóformán mindenki egyetért abban h egy tablet nem játékra valo
59.
59.
metercsiken
Így beleolvasgatva a kommentekbe azt látom, hogy ennél a hírnél teljes az egyetértés!
Mármint abban, hogy a hírben szerepelteknek semmi értelme! : )

De jó látni, hogy itt most nincs cívódás, meg a szokásos "edényezés" ! : )
57.
57.
Yanez
#53: Ezzel most nagy igazságot mondtál, respect!
56.
56.
djzsolti
Szép Szép (Tablet?) Még mobilon is katasztrofa játszani az nem játékra való vèleményem erröl én egyszer nem tudtam élvezni pedig imádom az auto szimulátort és egyszerün maga az irámyitás szörnyü és ez tesz tönkre mindent ,,, Ha játék akkor legyen asztali számitogép vagy egy játék konzol.
54.
54.
spikee576
#53: Hello-teljesen igazad van.
53.
53.
tupaccc
Amikor a Pc a téma, még-még belefér a grafika melletti érvelés, de tabletek szememben veszett ügynek számítanak. Teljesen mobil kategória - kijön első évben rohadt magas áron, mennek rajta a csúcsjátékok, legfrissebb android stb. 1év után meg bejelentik - nem jön újabb android frissítés, az ilyen elavult konfigurációjú gépen ne is várjuk, hogy menni fognak a legújabb csúcs játékok stb., fejleszteni nem tudjuk, max ha annyira gamerek vagyunk, jó nagy veszteséggel eladjuk, mert hát addigra negyed annyit se ér, és veszünk egy újabb rohadt drága csúcsmodell, mely max 1évig lesz a király.
És a másik gond, hogy hiába fognak tudni miattam PS4 szintű grafikát, ha az irányítás megöl mindent. Pontatlan, idegesítő, FPS-t játszani meg maga a halál. Az ilyen bubble, meg angry birds, meg hasonló játékokra tökéletes, de komolyan venni soha.
Egy csúcs android tablet, vagy Ipad árán inkább egy notebook vagy PC + PS4. Az egyik jó a filmekre, zenére, netre, meg mindenre, gamer szívnek meg ott a konzol. Szerintem sokkal ésszerűbb ez a kombó. Főleg ha azt nézem konzolomon nem lesznek gondok 1év múlva a támogatottsággal, nem lesz gondom a legújabb játékok futtatásával.
Aki a tabletet gamer platformként tudja emlegetni, az nem gamer.
52.
52.
aordog
Azért írtam laptopot mert, ami ezt tudni fogja az nem tablet. Mär írtäk lent, hogy miért nem kivitelezhetö.....
51.
51.
aordog
Mint, reggel ( meg amugy mindig mobilrol) írtam, ez egy baromsäg. Akkor nem gondoltam, hogy itt ennyi komment írodik. Strandon voltam, tablet nélkül....
Felejtsétek mär el ezt a baromsägot. Tablet nem jätékra valo, illetve nem " nagy" jätékra.
Nekem Snes, Sega emulator van rajta kb. 60 jäték tärsasägäban. Ezeket lehet iränyítani....
Megy a duma fölöslegesen, a következö generäcios gépekre nem lesz pénzetek, illetve egy I 7- es PC is a többségnek äbränd, de nyomjätok a szarsägot. Otthon, majd bekapcsolod az Atari- t, a szabadban meg egy Cyber- Tegra- Ultra- 8 core- Support and Owner laptop fog lapulni a 1500K Spar- os tatyodban, miközben värod a buszt, amire hätul ugrasz fel, mivel mär jegyre nincs pênzed.
Hülye vagyok, mint a seggggggg, de én legaläbb kimondom.
50.
50.
Dr_Durden
HAHA, annak idején, úgy jó 10 éve az elő generációs konzolokról is pont így vélekedtünk: "hogy lehet fps-t controller-el játszani" "hogy fogom én elolvasni a menő RPG-m szövegét ha a nappaliban ha a tévéről kell játszanom" "mi lesz az interface-el meg az egeremmel meg a 100 billentyűmmel, meg a modjaimmal". És most hol tartunk... Öregszetek:D Jön egy újabb generáció akinek majd a tabletes és a mobilos játékok lesznek "A PLATFORM, A JÁTÉK" és az ő igényeiket fogják lesni a nagy kiadók... Mondom én hogy egyszer elljön az idő amikor az assassin's creed egy érintőképrenyős scroller lesz, majd meglátjátok:D
49.
49.
Peat7599
Ha játszani akarsz akkor ps3 vagy ps4"-), ennyi, a többi az játszadozás!
48.
48.
greenmelon
#47: "az egész játék csak egy átvezető amiben néha meg kell nyomni egy gombot"

Te mégis milyen játékkal játszottál, ahol kimerült ennyiben a játékélmény?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...