Te hogy játszol online? Válaszolj a felmérésre!

  • Írta: zoenn
  • 2013. július 15.
  • Hír
Link másolása
Az ELTE PPK Pszichológiai Doktori Iskola hallgatója kíváncsi az online játékokkal kapcsolatos szokásaidra, motivációidra és időgazdálkodásodra. Légy jó fej, segítsd a felmérését, hiszen érdekes eredmények születhetnek!

Segítsd Te is az online játékokkal kapcsolatos felmérés megszületését, töltsd ki a kérdőívet, amely nem csupán Árpád javát szolgálja, hanem a Facebookon keresztül értesülhetsz az eredményekről is, ahol talán meglepetések is születhetnek.

"A következő kérdőívben az online játékokkal kapcsolatos szokásaidat, motivációidat, a játékokkal való kapcsolatodat, valamint az időgazdálkodásod szeretnénk felmérni. Kérünk, hogy kitöltéseddel segítsd, hogy többet tudjunk meg az online játékokról, a játékosok szokásairól, motivációiról, ezzel segítve ennek a területnek a tudományos megismerését! Amennyiben nem játszol online játékokkal, kérünk ne töltsd ki a kérdőívet!

A kutatásban való részvétel önkéntes. A kérdőív anonim (név nélküli), a benne szereplő adatokat kizárólag tudományos célokra használjuk fel. Minden választ bizalmasan kezelünk, azt statisztikailag dolgozzuk fel, és a nyers adatokba csak a kutatásban dolgozók nyernek betekintést.

Az előtesztek alapján a kérdőív kitöltése 17 percet vesz igénybe. Emiatt arra szeretnénk kérni, hogy teremts nyugodt körülményeket magad körül. Ha elfáradtál időközben, akkor tarts pár perc szünetet a kérdőív blokkjai között.

A kérdőívben nincs jó, vagy rossz válasz, minden vélemény érvényes és lehetséges! Kérjük, hogy a lehető legőszintébben válaszolj! A kérdőívben vannak hasonló állítások, amelyek csak árnyalataikban különböznek egymástól. Ennek elsősorban az az oka, hogy pontosabban tudjunk mérni.

A felmérés Facebook-profilja.

Itt hetente frissülő visszajelzéseket olvashatsz az eredményekről és nyomon követheted a projektet. A megosztásokért és "like"-okért köszönet!

A kérdőívvel kapcsolatos bármilyen jellegű kérdéseddel fordulj bátran hozzám:

Mihalik Árpád, ELTE PPK Doktori Iskola, Szocializáció és Társadalmi Folyamatok alprogram (arpi.mihalik@gmail.com)"

>>Kitöltöm a kérdőívet<<

35.
35.
Starkiller89
Ez egy sima depressziós teszt...akinek nem esett volna még le...a kérdéseknek a 80%-a nem is a játékokról szólt... ;)
34.
34.
Giggsy
#32: Látszik, hogy még soha nem kellett ilyen tesztet kitöltened. Ez totál sztenderd cucc, mindenhol így van. Ahogy az is, hogy néhány kérdés szándékosan kétszer szerepel, vagy ugyanaz a kérdés megismétlődik, csak másképp megfogalmazva, esetleg megfordítva jelenik meg ismételten a kérdés. Az összes személyiségteszt ilyen. És bizony kell ennyi rádiógomb, mert az általad javasolt hárommal a válaszokat nem lehet árnyalni, márpedig a valóságban nem csak az van, hogy valami tetszik, közömbös, nem tetszik. Szóval olyasmit ne kritizáljál már, amihez nem értesz, jó?
33.
33.
sutgab
én csak a Teljesen egyetértek meg a Nem értek egyet/soha-t használtam...
32.
32.
randall13
Mi a különbség az "Egyetértek" és a "Teljes mértékben egyetértek" között? Meg mi az, hogy "Egyet is értek, meg nem is"? Én itt hagytam abba, amikor már a válaszható opciók felének sincs értelme. Mér nem elég egy "Nem értek egyet", "Bizonytalan vagyok" és "Egyetértek" lehetőség, minek szopatni a népet további 4 rádiógombbal? -.-"
31.
31.
#28: Te profilképed alapján méltó vagy példaképedhez! :_D
30.
30.
metercsiken
Ebben a témában sajnos tőlem sem fognak okosodni! : )
Sehogyan sem tudok( nem sikerül )mobilnettel kapcsolódni konzolon......
Bár nem is vagyok/voltam nagy online játékos, de azért néha-néha el tudnék lenni! : )
29.
29.
Adamknight
Kitöltöttem. Nem volt rossz, és szívesen töltenék még ki hasonló teszteket. Mindig öröm segíteni valaki más munkáját :). Mindazonáltal a kérdések 2. fele már nem a játékokról/játékosokról szólt, hanem átlagosan az emberek személyes tapasztalatairól/élményeiről. Ezen mondjuk finomíthatott volna a kedves kérdező.
28.
28.
#7: hát akkor én elrontottam mivel én direkt nem ugyanannyit adtam azokra a kérdésekre, csak hogy ne tűnjek monoton válaszadónak.
(ennél a pontnál én sem tudom mit gondoltam)
27.
27.
Raam989
#8: PC, 64 fős, MAGYAR szerver, objektíva alapú játékmód. Ennyi a titok nyitja. Konzolon kevés a játékos BF3-ban, többnyire random külföldiekkel dob össze és nincs meg az alapvető kommunikáció ami az élvezetes, taktikus játékhoz kell.
26.
26.
Sanyeszpaloc$
#6: +1
Eléggé idegesítő volt, és sztem ezért nem volt igazán jó a kérdőív. Röviden: szar volt.
24.
24.
Dr_Durden
Ez nem valami nagy cég felmérése, a srác gondolom a szociológia szakdolgozatához csinálja a cuccost, úgyhogy nem kell nagyon nekiugrani szegénynek. Nagyon örvendetes hogy a GK lehetőséget ad ilyen dolgokra, jöhetne belőle több is. Amúgy meg a kérdések tényleg elég fantáziátlanok, talán többet mondanak a kérdés megalkotójáról, mint arról aki válaszol rá:D, de első próbálkozásnak nem olyan vészes, láttam már rosszabbat is. Külön tetszett az a rész amikor vagy 5x rákérdez hogy gyötörnek-e rossz emlékek a gyerekkorodból:D:D mellékeljék a beutalókat a pszichiátriára is:D
23.
23.
vanpear
A 30% ánál abbahagytam, mert idegesítő kérdéseket raktak fel. 1. Kérdés mekkora kocka vagy ? 2. Kérdés mekkora térbeli elem vagy, amelynek négy egyenlő oldala van ?

Gyanítom, hogy csakis szélsőséges válaszok lesznek. Valaki mindig 6-ost és 7-est pipál, valaki meg mindig 1-est és 2-est.
22.
22.
RangerFox
Csak offline játszok....
21.
21.
southbronx
Nagyon béna volt, átlátszó, kiszámytható, a szokásos pszichológiai 1 kérdés 20x... Nem tudom kiknek csinálják ezt a tesztet, de szerintem valami pszicho, befeléforduló,paranoid, beteg gyerekeknek, akik hónapok óta tervezik az iskolai mészárlást. Amugymeg simán kijátsztható ha van egy kis gógyid, és odafigyelsz a kérdésekre.
20.
20.
#16: Ilyenkor mindig megnyugtat hogy milyen egészséges lelkű gamereké az FPS műfaj! xD
19.
19.
Neo1989
Érdekes h a TPS mint műfaj kimaradt pedig elég ismert.
De ez a listát írás nálam telibe talált :)
18.
18.
lacinho01
teljesen mindegy hogy válaszolsz a lényeg az lesz hogy túl sok időt töltesz játékokkal amiktől agresszív lesszel
17.
17.
Espio
#7: Ah, I see. Elhiszem én :D
Logikus mondjuk. Pontosabban értékelhető.
16.
16.
Crow1983
#8: Válaszolok KPCS1975 hozzászólásához! Engem is rohadtul fel tudnak idegesiteni a kis virtuális nyomik ,akik egész nap csokit zabálnak kólával ,és az online játékokban élik ki magukat! DE ez az az ok amiért megnyugszom, amikor elönt az ideg!Szerencsére én nem tartozom közéjük!Persze elfogadom hogy vannak nálam jobbak ,már miért ne lenne!De amikor már a szájuk is nagy ,az már más!Ezért nem kel feladni :)!Add meg a PS nevedet ,felveszlek aztán majd együtt írtjuk a férgesét :)) !!
14.
14.
Moltes
Kitoltottem, erdekes volt...
13.
13.
Simonus18
Ez még messze gyerek cipőben jár, de kedvelhető az ilyesfajta "statisztikai teszt", csak nem szabad egyelőre komolyan venni.
12.
12.
bodortamas1
Kitöltöttem, nekem tetszett :)
10.
10.
Stranger
Kitőtve! Szeretem az ilyen tesztek eredményét megnézni, csak gondolom nem annyira reálisak...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...