Íme, az F1 2013

  • Írta: fojesz
  • 2013. július 15.
  • Bejelentés
Link másolása
A Codemasters a hétvégén kezdte el teaselni, hogy hétfőn bejelenti az F1 2013-at, és be is tartotta az ígéretét: megérkezett a bejelentés az első screenshotokkal és trailerekkel együtt!

Az F1 2013 ősszel jelenik majd meg PC-re, PS3-ra és Xbox 360-ra, a standard kiadás mellett egy úgynevezett Classic Edition is érkezik belőle. PS Vitás, Wii U-s, Xbox One-os vagy PS4-es premier, úgy néz ki, nem lesz.

A standard csomagban természetesen szerepelni fog az idei Forma 1-es szezon összes pilótája, csapata és pályája, bekerültek a repertoárba a legfrissebb szabályok, a gumiváltozások és az autók kezelését is újramodellezték.

Az idei epizód legnagyobb újdonsága viszont a Classics mód lesz, amiben legendás pilóták bőrébe bújhatunk, és klasszikus verdákat vezethetünk néhány jól ismert pályán. Alapjáraton a nyolcvanas évekbe ugorhatunk vissza, a Circuito De Jerez és Brands Hatch pályákon Mario Andrettivel, Nigel Mansellel and Gerhard Bergerrel körözhetünk, a Classsic Edition vásárlói viszont két további, immár a kilencvenes éveket is felvonultató extra tartalmat kapnak. David Coulthard, Jacques Villeneuve, Eddie Irvine, Alain Prost és a többiek egyébként DLC-ként is elérhetők lesznek.

A RaceNet-integráció visszatér, ahogy (végre!) a Grand Prix és Young Drive Test módok is, kibővítve, kicsinosítva, ahogy azt kell. A Scenario módban különböző kihívásoknak kell megfelelnünk, és ne feledkezzünk meg az új mentési lehetőségről sem: most már futamok közben is menthetünk, így nem kell egy szuszra letudni a teljes versenyt.

29.
29.
drat576
28.
28.
trion96
A grafika már a 11be is nagyon szép volt, nem ezen kéne javítani. Rengetek más hibája is van a játéknak.
27.
27.
PAtr0n
Gondolom, ettől sem várhatunk rFactor szintű fizikát. Nem néz ki rosszul, de hát a Grid 2-t is epekedve vártuk, és kábé egy nagy fos lett.
26.
26.
SwordFish
a legjobb F1-es játék a Grand Prix 4.... abban minden megvolt ami a képernyő elé szegezett
25.
25.
nukleotid
#17: és itt az első buzi...ügyes kis buzi vagy
24.
24.
akifourteen
#23: Na majd jovore az uj konzolokra remelem kitalalnak valamit a graffon kivul.
23.
23.
akifourteen
#22: Amiket felsoroltal az mind igaz meg van az,hogy ennek semmi koze a szimulatorhoz,igaz akkor senki nem tudna vele jatszani mert az elso kanyarban kiporognenk. Szerintem ennek a jateknak egy baja van nincs F1 hangulata a verseny utan lehetne podium pezsgozes stb. A verseny elott meg egy jo video a futamokrol a helyszinekrol stb.
22.
22.
Giggsy
#19: Milyen változást? Több oldal is kevés lenne felsorolni. Egyrészt ott van az átgondoltabb karrier mód. Én utoljára a 2011-gyel játszottam, ott simán megcsinálta azt a játék, hogy egész évben dobogós helyekért hajtottam a Virgin-nel, mégis csak ilyen Torro Rosso meg Sauber szintű csapatok ajánlottak szerződést. Ott van az is, hogy (és bár tudom, hogy ez állítólag a FOM baromsága miatt van, de nem hiszem el, hogy ne lehetett volna meggyőzni őket) a játékban nincsenek pilótamozgások. Ha öt évadot nyomsz le, akkor a versenyzők öt éven keresztül vannak abban a csapatban ahol voltak, leszámítva persze azt az ülést amiben te vagy, mert az a versenyző nyom nélkül eltűnik a rendszerből. Vagy várjunk, nem is nyom nélkül, mert a kocsidon, overálodon továbbra is az ő neve áll, és a rajtszám is az övé, teljesen mindegy, hogy milyen helyen végeztél az előző évben... Aztán említhetném az átgondolatlanul kialakított nehézségi szinteket. Az alsó két szinten egy közepesen gyakorlott játékos is végigveri a mezőnyt egy Hispaniával (a 2011-ben még volt) a harmadikon viszont már komolyan izzadni kell minden eredményért, még a csapat kitűzéseinek eléréséért is, a negyedik pedig már tényleg csak azoknak való, akik komolyan benne vannak az ilyen játékokban. Nincs átmenet, a nehézségi szintek közt több másodperces különbségek vannak, így egy középhaladó a kettes szintet azért nem élvezi, mert nincs benne kihívás, a hármas szintet meg azért, mert a legutolsó szar kocsi is hülyére veri. És ez az ugrás a hármas és négyes szint közt is megvan. A játékban nincs sisakszerkesztő, így csak a beépített ocsmány sisakok közt lehet válogatni. Aztán ott van az is, hogy még az F1 2011-ben is létező hiba volt a boxba elsőként be, utolsóként ki elv. Nincs dobogó, sem ünneplés a sikerek után, gyakorlatilag még a VB megnyerése is szinte nulla katartikus élményt ad. Az interjúk laposak és unalmasak. Ha már beleraktak ilyesmit a játékba, illett volna valami fantáziát vinni beléjük. A csapatok erőviszonyai semmit sem változnak, öt évre be van betonozva mindnek a helye. Még csak az sincs, hogy az azonos kategóriájú csapatok közt variálódik valamit a helyzet. Nem várná el senki, hogy egy Ferrari a Caterham szintjére essen, de mondjuk az lehetne, hogy az egyik évben a McLaren legyen a legjobb autó, legközelebb a RedBull, satöbbi, satöbbi. Ezek amik most így hirtelen eszembe jutottak úgy, hogy két éve nem játszottam egyetlen F1 játékkal sem, de egészen biztos vagyok benne, hogy ha most visszaraknám, öt perc múlva sorolhatnám a további hibákat, és fejleszteni való dolgokat.
21.
21.
Ghost26Dave
Nagyon szép játék szívesen megvenném boxra de sajnos arra várnia kell
20.
20.
HAHA az lesz csak vicces ahogy Xboxon a game megint nem tudja majd hozni a traileren látott látványt lolka

Néha az az érzésem hogy a Turn 10-nek kéne készítenie minden autós címet boxra: azok legalább tudják programozni azt a hulladékot

(sorry)


18.
18.
Oldskoolgamer
Húú Alain Prost.. az a csigazabáló Francia! Úgy kipörgetem majd Senna módra Suzukában csak hogy porzik majd a bukótér :D Meg kell bosszulni az előző év sikánját!
17.
17.
p.kyky
#9: Ember..a COD sorozat nem azt hozza el évről évre más pályákkal és más "történettel"?
16.
16.
trion96
#15: Sajnos igazad van! Futam közbe menten még az f1 06-ba is lehetett
15.
15.
Giggsy
Futamok közben is lehet menteni? Ej, ez aztán igazán eredeti és új ötlet! Hogy ez eddig senkinek nem jutott eszébe. Vagy... várjunk csak... Nem tudta már ezt véletlenül a tizenévvel ezelőtt megjelent GP4 is? Egyszerűen pofátlanság, amit a Codemasters művel. A negyedik F1 játékuk lesz, és még mindig olyan funkciókat pakolgatnak bele újdonságként hírdetve (már a Classics módot leszámítva, mert az legalább tényleg hoz némi frissességet) amiknek az első perctől kezdve benne illett volna lennie a játékban. Gondolom a pilóták még mindig nem igazolnak át egyik csapatból a másikba, a rajtszám még mindig nem a játékos előző évi eredményei szerint jár. Komolyan botrány, amit évről évre művelnek.
13.
13.
Dahaka18
Grafikára nem fejlődött semmit. A 2012 is full ilyen ultrán. Amúgy ez a játék olyan, hogy ha már K*bebaszottul unom magam, akkor felrakom a kormányt, gurulok vele kettőt, addig jó, aztán már nyomom is ki :D De hát kinek mi..
12.
12.
Caine
Nagyon jól néz ki! Tuti hogy előrendelem!
11.
11.
Daca
#10: Kapcsolj ki mindent és nem lesz az olyan unalmas :)
10.
10.
captain planet
ennel unalmasabb jatekot kitalalni se lehetne
9.
9.
RECh
Mi a szart vártok tőlük? Ők sem tudják mit csináljanak ezért rakják bele a klasszikus cuccokat. Ugyan az a baj mint a Fifával. Minden évben kiadják ugyanazt kis változtatásokkal és kész.
8.
8.
ggerchi
Jó a grafika meg az új dolgok de lassan már a törésszimulációt is fejleszthetnék. Értem hogy licenszelt meg stb de a jelenlegi szánalmas.
7.
7.
ultra pc
Ez a beszéd!!még vissza is mehetünk a történelemben király!!! Csak ne csesszék el kis bakikkal mint az előző kettőt.
6.
6.
Solid Snake1984
ez a játék szép, de már az előző is kuka volt...
5.
5.
Falcon
ugyanaz mint eddig! sőt évről évre egyre rosszabb
aki ezt megveszi az az új festésekért fizet 14 ezret!
4.
4.
cast22
Le lehet szólni, de nekem nem tetszik. Az új játékmódok, vagy épp a régiek finomítása, elvárás egy ilyen címnél, hisz valamivel fel kell dobni, elvégre a pályák mindig ugyan azok. A kinézet, meg olyan amilyen, a videó egyáltalán nem győzött meg..
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...