Exkluzív címekre hajt az Ouya

  • Írta: fojesz
  • 2013. július 18.
  • Biznisz
Link másolása
Exkluzív játékokra hajt az Ouya gyártója, teszi mindezt úgy, hogy összesen egymillió dollárral támogatná azokat a fejlesztőket, akik - legalább ideiglenesen - kizárólag az androidos konzolra teszik elérhetővé a játékukat.

Free the Games Fund nevű kezdeményezés keretében összesen egymillió dollárral támogatják az Ouya-exkluzív játékokat fejlesztő csapatokat. A projektek finanszírozását 50-250 ezer dollárral toldja meg a konzol gyártója, a program augusztus 9-én kezdődik és 2014. augusztus 10-ig tart majd.


Persze nem lehet csak úgy pénzhez jutni, a legfontosabb gátat maguk a játékosok szabják majd. A projekteknek ugyanis a Kickstarteren is be kell mutatkozniuk, és legalább 50 ezer dollárt kell hozniuk így a konyhára. Ha ez megvan, az Ouya gyártója 250 ezer dollárig a teljes összeget megduplázza, amennyiben a fejlesztők azt is vállalják, hogy alsó hangon hat hónapig Ouya-exkluzívvá teszik a munkájukat. Ráadásként a legnépszerűbb projekt további 100 ezer dollárt kaphat jövő augusztusban.

A Gamekapocs múlt héten próbálhatta ki az Ouyát, tapasztalatainkról nemsokára ti is olvashattok.

13.
13.
Tok becsavarodott a vilag.
Nagyon sok embernek van laptopja es/vagy tabletje egy droidos teloja meg konzolja.
Neagyisten pc-je teloja es konzolja (ami szerintem igy tok nagy okorseg).
Ez a felallas.
Ez igy hulyeseg es penzszoras.
Nem egyszerubb egy pc ami mindenre jo es egy jobb telo mobil eszkoznek.
Mindenki meg van baszva ezzel a mobilitassal az nem szamit, hogy ertelmes dolgot nem lehet csinalni egy mobil eszkozzel sem plane nem a buszon pl.
Az a baromkodas amit csinal meg siman menne egy jobb telon is.
Ennyi szegmens tenyleg csak penz es eroforras pazarlas.
De az egesz az usabol jon, nalluk meg eppen csak az alkotmanyban nincs kotelezove teve a pazarlas.
A vilag meg megy utannuk minta barmok.
12.
12.
#10: Pedig lenyegeben igaza van.
Egy egeszseges egyensuly kene.
Ez a sok szirszar tenyleg nagyon elviszi az idot es a penzt a valodi fejlesztesrol.
Marmint magarol a jatekrol.
Sok progger kell akik ismerik a hardwarek sajatossagait pl.
Az a rakat ember tenylegesen dolgozhatna a bug javitasokon vagy tobb ideje lenne normalisan megcsinalni a dolgat.
Verseny viszont mar regen nincs.
Max a konzolok es konzolok kozt, de a pc es konzok kozt egyaltalan nincs a konzolok letepertek a pc-t sajnos (nem hardverileg) .
Nem egyenloek a feltetelek a konzolok nincsennek ugy leszarva mint pl a pc.
Most o a mostohagyerek.
11.
11.
#8: Nem erted.
200 vagy 250 dolcsi kellet nekik.
Annyit akartak osszegyujteni a tobbi extra.
10.
10.
Bred
#9: Az egy paltform a lehető legrosszabb felállás mivel eltűnne a verseny. Nem lenne értelme fejlődnie az egyedül álló platformnak mivel úgy sincs ellenfele, a vásárlóknak nincs választása csak azt vehetik ami van.
9.
9.
Továbbra is állítom, hogy ez ( is csak ) egy felesleges rossz. Mondjuk az összes konzol az... ( még szerencse, hogy lassan több közük van a pc-hez, mint az eredeti 'konzol' elképzeléshez ( monsjuk a box sosem volt az :)))
Gondoljatok csak bele, ha egy platform lenne akkor minden játékot alapból megkapnátok, egyszer kellene fizetni a hardware-ért, a fejlesztőknek is baromi kényelmes lenne és _nem_ arra menne el egy csomó pénz, hogy exkluzív tartalmakat vegyenek a kiadók, hanem készülhetne belőle még egy, kettő három új játék.

Másfelől, egy maximum 250-ezer dolláros 'budget / ezt vedd' játék sok minden lehet, csak húzócím nem. A tetves konzolokat sem live arcade és psn vackokkal adja el a forgalmazó, hanem milliós büdzsével-el rendelkező blockbusterekkel...

Harmadrészt, amikor egy átlagos ( !!! ) tabletben és egy jobb telefonban erősebb vas van, HDMI kimenettel addig ez csak vicc, egy plusz felesleges kütyü. Amikor pont abba az irányba halad a világ, hogy egy ( !!! ) kütyüvel mindent meg tudj csinálni... Még ha üzletileg nem is lesz bukás, ez akkor is egy rossz irány...
8.
8.
randall13
#7: Magához a fejlesztéshez lehet elég lett volna 200k. Na de le is kellett valamiből gyártani és eljuttatni a világ minden pontjára pármillió Ouyát.
7.
7.
Azert mekkora penzehes gecik.
Mennyi kellet volna eredetileg nekik ehhez? 200e dollar?
Gyujtottek kozel 8 millat.
Erre odaloknek belole 1 misit.
A nagyreszet vissza kene forgassak ha nem egy-ket napra elore gondolkodnanak.
Mondjuk a not (ez a julie fasztudja) elnezve a penzbol 5 miska egy bizonyos orszag bizonyos szervezetenek tamogatasara ment.
6.
6.
320x200-ban, pixeles spriteokkal oldalscrollozva... :D
5.
5.
majomember
#2: egy kenyerpirito szintu hardwaren megis hogy fusson a Stalker?
2.
2.
BrendOoN
#1: http://www.gamekapocs.hu/hir/30211/ouya_exkluziv_lesz_a_human_element_elozmenye

Bár egy exkluzív miatt nem szokás új konzolt venni... Remélhetőleg lesz néhány jó, erős címe az Ouyának. Mondjuk egy új Half-Life vagy Stalker?^^
1.
1.
BrendOoN
Úgy tudom, hogy amit Robert Bowling csinál zombi game annak lesz valami előzménye ami Ouya-exkluzív lesz... (Simán elképzelhető, hogy valamit félreértettem. :D)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...