Ouya

Új konzol készül, ami mögött ráadásul iparági veteránok állnak. A cél: legyen olcsó és könnyen hozzáférhető.

A Razer bezárja az Ouya játékboltját

Hiába dobott 2015-ben mentőövet az Ouyának a Razer, az androidos konzolok végül zsákutcának bizonyultak, így a cég úgy döntött kihúzza a szőnyeget az Ouya és saját megoldása, a Forge TV alól.

Frissítve: megvette a Razer az Ouyát

Vége a pletykálkodásnak, és egyúttal vége az Ouyának is: a Razer bejelentette, hogy felvásárolta az Ouyát, legalábbis mindent, ami az androidos konzol szoftveres oldalához volt köthető.

A Razer veheti meg az Ouyát

Áprilisban kaptuk a hírt, miszerint eladásra kínálják az androidos mikrokonzolt, hiszen a sikeres Kickstarter-kampány és a különböző befektetőktől kapott pénz ellenére sem fut jól az Ouya szekere. A Razer lehet a vevő.

Ouya - vége a dalnak?

Nagyon úgy tűnik, hogy eddig tartott az Ouya lendülete. Az androidos mikrokonzol mögött álló cég ugyanis komoly anyagi gondokkal küzd, és ha nem talál sürgősen befektetőket vagy potenciális vevőt, végleg leáll a gyártása.

Tőkeinjekciót kapott az Ouya?

Az androidos mikrokonzol nemigazán rengette meg a piacot, s úgy látszik, a gyártónak pénzügyi nehézségei támadtak. A pletykák szerint egy kínai nagyvállalattal kötött üzlet egy darabig kihúzhatja az Ouyát a pácból.

Heti hírösszefoglaló - 36. hét

Magyarországra ért az Xbox One, jön a PC-s Ryse, ingyenes lett a mobilos Assassin's Creed: Pirates és még sok minden más is történt szeptember első hetében, melyről bővebben az eheti összefoglalóban találtok információkat.

Állítólag eladó az Ouya

A pletykák szerint eladó az Ouya, ráadásul úgy tudni, a vevőket nem is feltétlenül az androidos konzol, hanem a mögötte álló, azonos nevű cég emberei és védjegyei érdeklik. Az Amazon is köztük lehet.

Blogajánló: Kritikusan a játékiparról

Közeledik a nyár vége, jövő héten ilyenkor már a tanév is elkezdődik, így élvezzétek még ki kicsit a szabadidőtöket. Az időjárás már jóindulattal sem nevezhető strandidőnek, de ne aggódjatok, jövőre is lesz nyár.

Cloud-gaming szolgáltatás indul az Ouyán

A Playcast nevű cloud-gaming szolgáltató az Ouyán is bemutatkozik, a héten indította a bétatesztelést, ahol a LEGO Batman 2-t és a Splinter Cell: Convictiont próbálhatják ki az érdeklődők.

GDC 2014: Változtat az Ouya

Az Ouya koncepcióját alapvetően érintő változtatásra készülnek az androidos konzol tervezői, áprilistól már nem követelmény, hogy a kütyü játékait ingyenesen is ki lehessen próbálni.