Az Xbox One az utolsó öt perc játékot rögzíti

  • Írta: zoenn
  • 2013. július 23.
  • Hír
Link másolása
A Microsoft konzolja is képes játékfelvételeket rögzíteni és megosztani, ám az Xbox One csupán a legutolsó öt perc játékmenetet rögzíti, szemben a PS4-gyel, amely már negyedórát. Van köztük differencia.

A Microsoft Studios kreatív direktora, Ken Lobb a múltheti Comic-Conon megerősítette, hogy az Xbox One is képes videót lopni a játékokból, ám csak a legutolsó öt percet rögzíti, szemben a PlayStation 4-gyel, amely az utolsó 15 percet.

Lobb elmondta, hogy már a kezdetek óta az volt a terv, hogy a konzol mindent rögzít, ami a képernyőn folyik. Bármely játékkal játszunk, az Xbox One az utolsó öt percet a merevlemezen tárolja.

Single játékoknál egyszerű a képlet, ha valami fenomenálisat követtünk el, csak meg kell állítanunk az adott címet, s végleg elmenthetjük a lopott videót. Online játékoknál persze nem ilyen egyszerű a dolog, elvégre ott nincs pause, viszont ha kiosztottunk egy menő fejlövést, vagy egy multikillt, egyszerűen mondjuk azt a konzolnak, hogy "Xbox, record that" és az utolsó 30 másodperc játékmenetet elmenti a gép, anélkül, hogy megszakítanánk a meccset.

Vajon a két next-gen masina közti különbség számottevő, vagy elhanyagolható?

55.
55.
greenmelon
#54: Elhisszük, hogy PS buzi vagy a 16 éves fejeddel, más kérdés, hogy senkit sem érdekel.
54.
54.
Zombiekiller6
Lehet, hogy babás érvnek fogjátok mondani, de itt az én egyszerű érvem, hogy miért fogok PS4-et venni: Áncsártíd, ínFémösz, De Lászt of Ász!!! Ennyi. Ja meg azt be lehet fejezni, hogy az erősebb hardverrel ezen generációban sem ért semmit a PS, pedig exkluzívokban jóval szebb, mint a doboz, csak a cell processzort nem szerették a multiplatformra fejlesztők, de ez a PS4-nél már nem lesz hátrány. A kontrollerről meg egy EA-s tag is beszámolt, hogy a PS3 kontrollere fos volt (nekem nem), de a Dualshock 4-nél még nem fogott ergonomikusabbat. Az online funkciókon meg biztos javítottak már PS4-en. PS3-on engem is zavar a Store akadása, de nem vesz el az élményből sokat, mert csak nagy ritkán használom és akkor is ha töltéshez elérkeztem akkor már minden rendben. Persze van ami érdekel boxon (Gears of War), de ezért nem fogok Xbox-ot venni. És lehet, hogy ti nem nyáladzotok PS hírnél, de mások igen, meg a PC-sek is a konzol exkluzív híreknél. Az is fura, hogy a barátom PC-s volt, de konzolból inkább a boxot preferálta, de annyira elege lett a PC-je fejlesztéséből és annyira nem szimpatikus neki az, amit a box csinál, hogy úgy döntött jövőre vesz egy PS4-et. Ami higgyétek el tőle nem kis szó. Az innovációk nem érdekelnek nagyon konzol szinten, a fejlesztők csináljanak változatosabb és szebb játékokat. A mozgásérzékelősdi mindenhogyan irritál és fölöslegesnek tartom. Kell egy kontroller egy TV egy konzol és egy fasza játék, ennyi, nem kell több. Nem kell trophy se achivement se semmi, csak egy szuper játék amit jól futtat egy szuper konzol. Ezt nekem megadta a PS3 és igen lehet jövőbelátónak hinni, de tudom, hogy ezt a PS4 is meg fogja NEKEM adni. Akinek az Xbox adja meg annak, ahhoz jó szórakozást akinek meg más annak meg a bármijéhez jó szórakozást kívánok. Ne ilyeneken veszekedjünk. Elismerem, hogy annak nem volt semmi köze a cikkhez amit nem tudom kicsoda leaírt, de ha le akarta írni hagy írja. cső
51.
51.
akifourteen
#49: Idezet a te irasadbol:Kicsit gondolkozz el józan ésszel a dolgokon, aztán rájössz, hogy nem hülyeségekről hablatyolok(persze kíváncsi lennék, hogy mennyi tapasztalatod van az X360-anon. Semennyi, és csak hallás után ítélkezel, vagy volt hozzá szerencséd pár óra hosszát, vagy aktív felhasználója vagy. Utóbbi esetén nyitott vagyok a vitára, különben nem tudlak komolyan venni.)

Okoska elobb olvasd el a kommentemet.
Felidezem: 4 evig csalnom kelett a livot a gears dlc-ket csak vpn csalasokkal lehetett letoleni ez nektek az innovacio?

Support nalunk nem is volt csak szerviz,ami Pragaba van.
Okoska csak azert irtam vissza mert szemelyeskedtel, es jo szorakozast a one-hoz majd 2014-15. Es jo ejszakat.
50.
50.
Dontrip
#48: Konzolok történetében először digitális áruház, matchmaking, HD, ezenkívül achievement-rendszer, gamerscore, trial letöltési lehetőség, multimédiás törekvések és a Kinect-et is nyugodtan ide sorolhatjuk.
49.
49.
Ra1D3n
#48: Mintha a warez nem lett volna jelen már a PS1-nél, meg a PS2-nél, meg a PS3-nál is elérhető már. Húha... Előbb-utóbb minden konzolt feltörnek okoska. Neked még csak érvelni sem fogok, mert hiába mondanék észszerű indokokat, akkor előállnál a saját forgatókönyveddel amit az egekig magasztalnál a kevés valóságtartalma ellenére. Kicsit talán jobban képben vagyok úgy, hogy PS1-PS3-ig(plusz psp és psvita) mindegyik konzolom volt/van, és ugyanígy vagyok az MS féle Xbox és X360-al is. Viszont tedd fel magadnak a kérdést: Szerinted tényleg egy olyan konzol volt az innovatívabb aminek se egy normális online felülete, se normális online supportja, se normális chatje és egyebei tulajdonképpen nem léteznek? Itt most nem arra célzok, hogy egy az egyben hiányoznak, hanem arra, hogy a megvalósításuk rengeteg kívánnivalót hagy maga után. 2006 óta X360 és 2007 óta PS3 tulaj is vagyok egyben, mindegyiket nyúztam nagyon sokat már, és a felhasználói élményt tekintve a Sonynak kurva sok pótolni valója van, még most is 2013-ban. Az külön röhej, hogy már mióta ígérgetik a crossgame chat-et a PS3-hoz, aztán a Sony bejelenti, hogy a Cross-game chat elérhető lesz már a PS4-en... Ugyan már, egy tök alapvető funkcióról van szó, és képtelenek voltak egy ilyen feature-t összedobni a PS3-ra, helyette kidobtak 2 olyan update-et is ami brick-et varázsolt a PS3-akból? Kicsit gondolkozz el józan ésszel a dolgokon, aztán rájössz, hogy nem hülyeségekről hablatyolok(persze kíváncsi lennék, hogy mennyi tapasztalatod van az X360-anon. Semennyi, és csak hallás után ítélkezel, vagy volt hozzá szerencséd pár óra hosszát, vagy aktív felhasználója vagy. Utóbbi esetén nyitott vagyok a vitára, különben nem tudlak komolyan venni.)

U.I.: A méltán szeretett trophy rendszert is nyúlta a Sony, és megvalósítás terén jóval gyengébb a gamerscore rendszernél, amolyan gyenge utánzat, de ezt már csak érdekességképp jegyzem meg, mert ez tulajdonképpen semmit nem befolyásol.
48.
48.
akifourteen
#47: Tudjatok mit hozott a 360 ? A fekete piacot a warezt a csalasokat azt hozta egy jatek konzolt amit feltortek. 4 evig csalnom kelett a livot a gears dlc-ket csak vpn csalasokkal lehetett letoleni ez nektek az innovacio? Melyik volt az elso bluray lejatszos jatekonzol ? Melyiken lehetett eloszor youtubot nezni meg internetezni ? Azt elismerem,hogy a chat rendszer sokkal jobb a boxon. Mert ha a szaros kinectet hozzatok fel innovacionak akkor akkor lemegyek hidba.
47.
47.
aordog
Igen a legtöbb innoväciot hozta.
Azért a wii is iränymutato volt;)
46.
46.
aordog
+1
Nekem minden platform tetszik...
Legyen az PC, Wii U, Xbox, PS3, 3DS, Vita, a megjelenö One és PS4....................csak sajnos a pênztärcäm utälja. Ezért dönteni kell...és én a Wii U és One mellett teszem le a szavazatomat.
Ha valaki megveszi nekem a kimaradt konzolokat, akkor azt is szeretni fogom. ( a konzolokat ês nem azt, aki megveszi...persze ha nö az illetö, akkor talän...)
Komolyra fordítva a szot: szerintem itt a käromkodok többséggének csak annyi a gondja, mint nekem. Nincs mindenre pénz. Azért nälam ez nem a vég, de valaki mär anyäzik, majmozik, hülyézik, idiotäzik. De semmi gond:)
45.
45.
Ra1D3n
#44: Veled meg supair-el kell egyetértenem. Jellemző tendencia ez már évek óta, hogy a PS tábor az Xbox-os híreknél verik a nyálukat, meg teszik a rosszmájú megjegyzéseket, de fordított esettel meg csak alig-alig találkozni. Roppant érdekes... Magam részéről csak annyit mondok, hogy eszméletlenül beteges felfogásra vall embereknél, hogy ilyeneken fenntudnak akadni, hogy a Playstation mellett van egy másik hasonló(szerény véleményem szerint jobb) konzol a piacon az Xbox személyében. A kommentemnek nem ez a lényege, csupán csak észrevétel, és nem tudom hova tenni, hogy mi értelme van a gyűlölködésnek a PS tábor részéről. A másik meg az, hogy ennek a cikknek semmi köze sincs a Sonyhoz, hiába van megemlítve a PS4-es 15 perc, mert ez csak ennyi és nem több hírértékkel bír, nem tudom miből következtet ebből ember arra, hogy a PS4 a "gigamegaszuperonlivánondömárket" konzol.

X360 és PS3 tulajként amúgy örömmel látom ezt a funkciót. Magamat ismerve szerintem az 5 perc is bőven elég a szép pillanatok megörökítéséhez, persze a PS4 féle 15 perc tovább fokozza a lehetőségeket. Továbbra is úgy gondolom, hogy első körben a Microsoftnak szavazok bizalmat, mert a jelen generációban nagyon odatették magukat, és megmutatták, hogy van keresnivalójuk a piacon. Na meg azt sem érdemes elfelejteni, hogy nem egy ötlet a Microsofttól származik amit később a konkurenciánál háziasítottak más néven, és lényegében a legtöbb innovációt az X360 hozta. Szerintem ez az innovációs folyamat a következő generációban is megmarad, és a jelenlegi minőségi szolgáltatások még tovább tökéletesednek, akárcsak a Live! rendszere ami még mindig körberöhögi a PSN-t(sajnálatos módon a PSN még mindig elég vacak, és a supportja kimerül annyiból 99%-ban, hogy a router portot rakd DMZ-be, és ugyanúgy kidobja ugyanazt a hibát...). Ettől függetlenül mindegyik gépet megveszem, az exkluzívok mindegyik gépen megérik az árukat :)
44.
44.
Dontrip
#38: Valószínűleg nem láttad, amikor a Forzás híreknél nyavalyognak, hogy ez mekkora fos, mert egyből dlc-t kell letölteni. Azt le se szarják, hogy ingyenes és nem kötelező.
Vagy az Xbox-os Eurosport alkalmazás mekkora fos, mert a PS+ többet nyújt.

Egy idő után unalmas és a kisebb dolgokra is egyből ugrik az ember. Főleg a "jövőbelátás-szindróma" szintű dolgokra.

Szerintem meg itt senki sem pártatlan. Nincs olyan ember (legalábbis nagyon ritka), aki mindkét konzolt, vagy az összes platformot ugyanannyira szereti. Én az Xboxot jobban bírom, ebből nem csináltam nagy titkot sosem. Mégsem megyek oda egy Sony hírhez sem, hogy ez megaszar és én nem ezt veszek. De lehet megint én vagyok a paraszt...
43.
43.
aordog
Nekem tetszik ez az 5 perc.
Mire is jo valojäban?
Hmmm. Värjunk csak...... meeeegvaaaaan!
Példäul nekem azért lenne jo, mert többször elöfordult velem, hogy a pärocskäm mondjuk éppen a konyhäban végezte a dolgät ( készült a hamma), de én eközben egy olyan jätékkal nyomultam, ami neki is szimpi volt...ätvittem egy nehezebb részt, de sajnos replay- re nem volt mod. Igy csak...a nagy semmire jött be a szobäba, mert a Boss- nak vége lett.
Ha lett volna 5 percem.....
Tegyük fel, hogy van 5 percem.
Mi az ami belefér?
Mondjuk a Killer Instick- be egy teljes menet..
A Forzäban egy szép verseny...
A Mass Effect- ben egy lätvänyos tüzharc..
A Gears of War- ban egy fürészelês ( nem kefélés)
A Dead Rising- ban 360 zombi kinyíräsa... ( nem One)
A Fifäban 5 kapufa...
A Forma1- ben 2 kör ( nekem egy sem megy)

Rengeteg az 5 perc, persze csak akkor, ha nem baszod el:)
42.
42.
supair
#38: "én már az elején tudtam, hogy PS4 vétel lesz, mert egyrészt nekem a kinézete sokkal jobban tetszik, mint az XBOX ONE-é, erősebb a hardvere is, és olcsóbban lehet hozzájutni, jobbak az exkluzív címek, de ez az én véleményem, mindenkinek más jön be, ez a videofelvételes dolog annyira nem mozgat, de biztos, hogy egyszer-kétszer jól fog jönni, hajrá Sony! :)"
Mondd meg nekem MI KÖZE ENNEK A CIKKHEZ?
AZ EMBERI OSTOBASÁG FÁJ NEKEM.
41.
41.
greenmelon
#38: Ő a fikázó kommentekre gondol, az már nem az ő hibája, hogy a szemellenzőtől te ezek felett siklasz el.
40.
40.
simon 555
#34: Nyilván olyan minőségben veszi amiben a játék fut.
Ez szerintem (esetleg néhány korai kivételtől eltekintve) 1080p lesz.
39.
39.
Gery8922
szégyellje magát a microsoft
mindenben kikap a sonytól
Szégyen
a csíkszeműek lesznek hatalmon
mi lenne megnyitná kína a piacát microsoftnak semmi esélye nem lenne a sonyval szemben
38.
38.
kamgecam
#29: "Ez már nem az első eset, hogy egy Microsoft-os hírnél a PS-t istenítik."
Jóindulatból mondom szerintem átsiklottál egy-két mondaton,azért írtad a
fenti szösszenetet. :)

" Microsoft Studios kreatív direktora, Ken Lobb a múltheti Comic-Conon megerősítette, hogy az Xbox One is képes videót lopni a játékokból, ám csak a legutolsó öt percet rögzíti, szemben a PlayStation 4-gyel, amely az utolsó 15 percet."

"Vajon a két next-gen masina közti különbség számottevő, vagy elhanyagolható?"

Talán egy picit van azért köze a cikknek a másik masinához is,(nevén nevezni nem merem,nehogy kikapjak tőletek)de azért bocsánatot kérünk hogy mertünk
hozzászólni!

No porblem gyerekek miért kell ebből ekkora ügyet csinálni,van aki
ezt preferálja jobban van aki azt!
Az hogy a Sony egyértelműen lépéselőnyben van miért fáj nektek ennyire,akik állítólag pártatlannak valljátok magatokat?
Érdekes.



37.
37.
FrankBlack
#36: A pc-seket is. Csak nekik a játékélményt nagyban befolyásolja a képminőség is... :)
Persze a rögzített videóknak nincs köze a játékélményhez :)
36.
36.
Dontrip
#34: Szerintem azért, mert a konzolosokat inkább a játékélmény érdekli.
35.
35.
mestermagyar
#34: Én azt feltételezem, hogy mivel ez a saját hardverük, talán külön felvevö-egység is lesz akár benne, és maximum (talán 1080p) minöséget fog rögzíteni.
34.
34.
FrankBlack
Engem inkább az érdekelne ha konzolt akarnék venni, hogy milyen formátum, milyen codec, milyen felbontás, milyen bitsűrűség?
Fura, hogy a hír sem tér ki rá, és eddig egyik kommentelőt sem érdekelte a minőség...
33.
33.
mestermagyar
Kit érdekel? Játszol rajtuk, nem majomkodsz a fejlövésekkel.
32.
32.
supair
#31: Azért egy két csítertől elállt a lélegzetem párszor ,mikor a Reach-ben egy ugrással átvitte az egész pályát.
Simán osztom őket ahova csak bírom:-)
31.
31.
DON GONDOCS
Ezaz 5 perc 15-perc igazából arra jó hogy bugokat rögzítsük játék közben vagy a csalásokat. Persze jó érzés megörökíteni egy látványos összecsapást de pont nem ez fog érdekelni játék közben. Nekem bőven elég az achievement/trophy rendszer hogy megosszam a cimbikkel hol tartok a játékban!
30.
30.
supair
#27: Nem változott a véleményem!
De remélem Herr nincstelen elolvastad az egész hozzászólást.
29.
29.
Dontrip
#23: +1

Ez már nem az első eset, hogy egy Microsoft-os hírnél a PS-t istenítik. Aztán persze el vannak küldve és még ők csapják ki a hisztit. Az Xboxosok egyszer sem nyáladzanak így PS hírnél. Sokan azt mondják, hogy csak a 12 évesek vesznek MS-konzolt. Akkor elég gáz, ogy a 12 évesek érettebbek náluk.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...