Pachter: hiába erőlködik a Nintendo

  • Írta: fojesz
  • 2013. augusztus 29.
  • Biznisz
Link másolása
Michael Pachter játékipari elemző szerint legfeljebb rövid távon segíti a Nintendót a Wii U árcsökkentése és a 2DS bemutatása, a vállalat alapvető problémáit nem oldják meg a tegnapi meglepetésbejelentések.

Meglepő bejelentéseket kaptunk tegnap a Nintendótól: a cég bemutatta a 2D-s 3DS-t, azaz a 2DS-t, és a korábbi állításaival ellentétben csökkentette a Wii U árát.

Michael Pachter játékipari elemzőt viszont ezek a hírek sem győzték meg, egy befektetőknek szánt cikkében arról írt, hogy az árcsökkentés az új kütyü legfeljebb rövid távon hozhat pozitív eredményeket, a gyártó alapvető problémáit nem számolja fel.

Így például a Wii U eladásai biztosan megugranak majd a vékonyabb árcédula hatására, de a konzolnak továbbra is nehézségei lesznek, mert nem rendelkezik majd karácsonykor, a PS4 és az Xbox One megjelenése után igazán ütős first-party és third-party címekkel.

A 2DS 25 százalékos növekedést hozhat a 3DS-család eladásaiban, ugyanakkor a kézikonzoloknak egyre kevesebb hely marad az okostelefonok és a tabletek mellett. Pachter szerint a 2DS által hozott plusz arra viszont jó lesz, hogy a Nintendo teljesíteni tudja a 3DS eladásaira vonatkozó várakozásait a pénzügyi év végére.

19.
19.
p3ti
#2: Igazából dimenziók választják el a kézi konzolt a touchscreenes mobiloktól. Nincsenek gombok... itt már el is bukott az egész játékélmény. Pl. a Luigi's Mansion 2, vagy a Zelda OT bőven 20 óra ++ játékok. Talán a kijelző mérete miatt hiszik az emberek hogy egy kaptafára vehetik pl. a 3DS -t egy mobil telefonnal. Érték szempontjából sem fog sz*rt sem érni 5 év múlva a Samsung Galaxy S2, de pl. egy limitált 3DS ára állapottól függően iszonyat drága. Digitális játékok < dobozos fizikai játékok.
18.
18.
p3ti
#5: Pont hogy a kézi konzolos játékokba szorult még egy kis lélek, beléd meg szorulhatna 1 kis tudat még mielőtt ekkora baromságot idehánysz. Eléggé sok alapkövet lerakott az N ahhoz, hogy te a jelenlegi játékaiddal játszhass ...
17.
17.
Trapyd
Pachter hiába erőlködik: A Nintendo...
16.
16.
Norbiii
#10: +1

Bár mindhárom konzolol vannak jó játékok, de az én ízlésem szerint a Nintendo adja a legjobb játékokat torony magasan. :) Persze aki meg a másik kettőt szereti és favorizálja, az meg talán ugyanezt gondolja csak fordítva, ez így van rendjén. :d
15.
15.
Hát Pachter sztem vak, pont hogy most egy csomó erős cím jön a wii u-ra és ds-re.
14.
14.
RangerFox
#10: Kinek mi a "jó játék"...
13.
13.
Falcon
meg is érdemli a sorsát! egy ps3 asnál gyengébb gépel akar a ps4 mellet megmaradni? ráadásul nagyon drága....
12.
12.
Yanez
#10: Elfelejtettél egy "XD"-t tenni a kommented végére. Jó játékok mindhárom konzolon vannak, különben már rég nem lennének a konzolok.
11.
11.
ngage1991
#5: Előbb volt Nintendo mint PS, XBOX.
10.
10.
jszili32
Ha elbukik a nintendo akkor megszűnnek a jó játékok.
8.
8.
sunstreaker
a Nintendo egyszerűen elbaszta, túl gyönge lett a Wii U és az architektúra is elég elbaszott lett, ezért nem szeretnek rá fejleszteni.. és ezért nincs rá olyan sok jó játék vagyis AAA - s cim..
7.
7.
spikee576
Éljenek a kézikonzolok remélem,hogy sokáig élvezhetjük jelenlétüket az asztali konzolok mellett.Okostelefonon játszva sose lesz meg az a feeling mint egy kézikonzolnál.Meg a mobilosjátékok amúgyis fosok csak a grafikával szédítik az embereket.Az irányításukis egy fos.
6.
6.
RandomGyerek
Nem nagyon akar a nintendonak megcsinálnia ugyan azt amit a wii-vel. :( Mondjuk, ha a konzol nem 90 ezer lenne, hanem 50-60 mint a ps3/xbox360 akkor lenne esélye.
5.
5.
bodortamas1
Tűnjenek csak el a kézikonzolok :) Nintendo is mehet a süllyesztőbe. 2013-ban élünk... A PC, és a nagykonzolok (PS, Xbox) idejében :)
4.
4.
Norbiii
Árcsökkenés ide, árcsökkenés oda, én nem érzem szükségét, hogy Wii-ről Wii U-ra váltsak - egyenlőre, aztán majd 2-3 év múlva meglátjuk, h mi lesz. Persze ha nagyon sok jó címet kidobnak, és ha lesz annyi pénzem, akkor esetleg hamarabb is beszerezném...nem tudni. Mindenesetre, minden árcsökkenésnek örülök.
3.
3.
Nebuloid
A játékárak bizony tényleg borzasztóak, de ez igaz a PS Vita esetében is. Én mondjuk nem azt mondom, hogy a mobilos játékok árához kell hasonlítani a handheld játékok árát, de azért ne legyenek már egy nagykonzolos címmel egy árban.
2.
2.
jungleist
Szerintem a 3DS legnagyobb hibája az, hogy a rá megjelenő játékok ára kb 30-40$ között mozog, amit azért egy mobil játékért nem könnyű kiadni. Nem akarok hülyeséget írni, sosem játszodtam még 3DS-en vagy DSi-n, nem tudom milyen élményt nyújt, de videókból úgy tűnik hogy nem sokkal jobb mint egy touchscreenes telefon. A GTA Chinatown Wars tudom hogy DSi re jött ki először, én iPod touch-on játszodtam de nem éreztem semmi limitálást vagy hiányt...
1.
1.
strike19
Pachter bácsi bekaphatja.Nekem tetszik ez a 2DS.Főleg ha 30000Ft alatt ha lehet kapni lehet beszerzek egyet.Ezt a 3D beállítást úgy se használták sokan egy felmérés szerint.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...