J.J. Abrams kiakadt a Star Trek-játékon

  • Írta: fojesz
  • 2013. szeptember 15.
  • Hír
Link másolása
J.J. Abrams azt mondta, szíven marta a Namco Bandai és a Digital Extremes Star Trek-játéka, ráadásul szerinte az a legutóbbi filmnek, a Star Trek Into Darknessnek is ártott.

Aki esetleg nem tudná, J.J. Abrams a legújabb Star Trek-filmek rendezője, és kezdetben ő maga is közreműködött a Digital Extremes-féle Star Trek: The Video Game (teszt) munkálatainál.

"A legutóbbi játéknál, ami természetesen óriási csalódás volt számomra, mi is közreműködtünk a kezdetek kezdetén, aztán rájöttünk, hogy ez a dolog nem oda tart, ahova mi szerettük volna, hogy tartson. Mi ejtettük a projektet, ők meg folytatták annak ellenére, hogy... szóval értitek" - mondta a Star Trek Into Darkness DVD-premierjének launch partyján.

"Szerintem a videojáték olyan lehetett volna, ami tényleg profitál a sorozatból, és egy izgalmas, szórakoztató anyag, remek játékmenettel. De nem ilyen lett, és szíven mart, hogy szétültük a seggünket, hogy megcsináljuk a filmet, erre jött ez a játék - és ez nem csak az én véleményem -, mindenki leszólta, és kétségtelen, hogy nemcsak, hogy nem segített a mozin, de még be is tett neki."

Viszont ez aligha meglepő: "Azt gondolom, amit mindenki tud: aki szereti a videojátékokat, szereti a filmeket is. Viszont csak nagyon ritkán működik egy játék filmváltozata vagy egy film játékváltozata, ezek általában úgy végződnek, hogy mindenki azt érzi játék közben, ez egy szobányi ember marketinges döntése volt annak érdekében, hogy minden bőrt lehúzzanak a címről. Így nem lehet játékot vagy filmet csinálni."

J.J. Abrams jelenleg a Valve-val dolgozik együtt néhány projekten, és elmondása szerint pont ezt az örök ellentétet szeretnék majd feloldani.

36.
36.
ennijofat
#34: Wow, neked is jól jött volna egy fősuli/egyetem :)
35.
35.
spidey
#18: +1.

Egyébként 35 felett vagyok, mindig is imádtam a sci-fit, de a korábbi Star Trek sorozatok/filmek mérsékelten kötöttek le (a TV-sorozatokat konkrétan csak azért néztem néha, mert még nem voltak magyar kereskedelmi csatornák, a német TV-n meg az volt az egyik gyakori program). Viszont a JJ-féle Star Trek (különösen az első) nagyon tetszett. Szubjektív a dolog. Valószínűleg a Wrath of Khan-t a nosztalgia is megszépíti valamennyire.
34.
34.
spidey
#33: Filmiparban dolgozik, ezért tudja, mi a jó film, wow...
33.
33.
ennijofat
#25: A feledés köztudottan egy agyon hypeolt szar volt. Senkinek nem baj, ha jó a sztori, ne beszélj már hülyeségeket kérlek. Amúgy igen, filmes iparban tanulok/dolgozok, így evidens, hogy értek a témához öcsi.
32.
32.
SLi
#31: Szerintem a Star Trek-ben pont hogy elfér a CGI meg az effektek, csak az a klasszikus science fiction hiányzik belőle ami mondjuk a Next Generation-re jellemző volt
29.
29.
Csoki80
#28: Ez így igaz.
A fiatalokat nem érdekli. Próbáltam pár régi filmet mutatni a srácoknak de, nekik ez már "béna".
Én nagy ki vagy Doki fan vagyok az új részekre értve. A régiektől hányingerem van. Persze vannak benne jó ötletek de tudom, hogy béna, meg nem hiszem el.
El akarom hinni olyan legyen!
28.
28.
sunstreaker
Nézni kéne a korosztályt is.. a mai fiatlakonak persze, hogy nem jön be a régi Star Trek .. mivel ők a mai látványhoz vannak szokva, ebben nőttek fel.. de a 20 évvel ezelötti fiatalok akik akkoriban hétről hétre követték a The Nex Generation sorozatot és a mozikat, azoknak akkor az volt a csúcs.. mint nekünk a mostani .. 20 év mulva az akkori fiatalok majd a mi Moziainkat és Sci - Fi filmjeinket estleg Star Trek - ünket is fikázni fogják, mert nekik a mostani látvány már nem lesz annyira nagy durranás.. nézzétek meg az eredeti sorozatot a 60 as évek végén indult asszem.. mind történetileg és látványvilágilag is nevetséges a mi szemünk - el nézve miért? azért mert amikor már TransFormers - ek mennek a mozikba olyan szintű technikával hogy olyan a robotok megjelenése és átalakulása, hogy azthiszi az ember igazi, akkor már egy 50 éves sci - fi lehet, hogy nem nagyon fog lekötni minket...
27.
27.
Mupett
#26: Pont ez jutott eszembe nekem is. Kis változtatással lelopták a Hold filmet.

Nekem nem annyira jön be ez az új vonal a Star Trek-ben. Igaz, hogy ez egy reboot és tulajdonképp nem is kell annyira ragaszkodnia már a "hagyományos" ST világhoz. De legalább látványos volt.
26.
26.
strike19
#25: Azért tegyük hozzá ,hogy a Feledés a (2009) Hold filmtől lop rendesen ,nem eredeti az ötlet..Abba a filmbe is emlékeket töröltek.Ugyan úgy klónjával küzd.
25.
25.
plazma
#24: De ha meg story van benne, akkor meg az a baj. Ott van pl. a Feledés, aminek akárki akármit mond, a sztorija messze az átlag felett van, mégis lehúzta mindenki. Ha csak effektekre gyúrnak meg akcióra akkor az a baj, ha meg a történetre mennek, akkor jön az hogy lapos az egész és nem nézi meg senki. Próbálj meg te ilyen elvárásoknak megfelelő sci-fit készíteni és mindenki happy lesz, Öcsi. ;)
24.
24.
ennijofat
#12: Hát nem hiszem, hogy a Farkas pl az lenne, ahol feldarabol embereket mégis egy szarrakat. Amúgy meg igaza neki, nem kell püffögni öcsi. Amióta Avatarnak bejött, azóta effektekre gyúrnak csak. Story orientáltság 0 jelenleg Sci-fiben mostanság.
23.
23.
markoci555
baromság, rosszan nem tud hatni rá, maximum annyit hogy azok nem nézik meg, akik azért nézték volna mert olyan jó lett a játék, de ilyen meg alig akad, mert aki szereti a Star Treket az nem azért nézi meg a filmet mert jó volt a játék, hanem mert alapból érdekli és eljutott hozzá a reklám
22.
22.
Gamerdavid
Hát a játék tényleg elég gyenge lett.
21.
21.
plazma
#18: Akkor meg pláne helytelen a "sötét közönség" jelző.
20.
20.
Ecneb
#19: Biztos használtak volna, de nélküle is sikerült megalkotniuk azt, amit!
19.
19.
SLi
#15: Ne legyünk naivak ha lett volna lehetőségük ők is használtak volna legalább ennyi CGI-t mint a JJ féle filmek, csak ott volt mögötte tartalom bőven. Egy ST mozi a régi sorozatok szellemében (The Next Generation leginkább ), mai látvánnyal, na az lenne az igazi.
18.
18.
SLi
#12: Amerikában a képregény olvasóknak csak 2 (!!) százaléka 18 év alatti, a több mind felnőtt, leginkább 30 feletti.
16.
16.
aRkye
Csak mosolyogni tudok itt :) Egyáltalán minek néz filmeket az olyan, aki mindent lefikázz, akinek semmi sem jó?
A sorozatok a maguk nemében igenis jók voltak, tipikusan Star Trekkesek, akárcsak a filmek is. Az utolsó két rész viszont modernebb, tredibb. Ennyi.
A játékhoz nem tudok hozzászólni, nem próbáltam, de a teszteket látva sejtem mi a szitu.
14.
14.
Huntsman
#10: Avatar? Prometheus? Foscsap?

Elismerem, hogy cameron terminátor1-2-je meg aliens-e nagyságrendekkel jobb mint az avatar, de a foscsaptól nagyon messze van! Szerintem a Prometheus is rendben volt( persze nem világmegváltó, mint az alien, de legalább próbáltak újítani)
12.
12.
plazma
#10: Te meg miről beszélsz?! A képregények gyerekeknek készülnek, a belőlük készült filmeknek is ők a célcsoportjuk, te szerencsétlen!
11.
11.
SLi
#10: " szuperhős-képregény amúgy is csupa klisés ostobaság, sötét közönségnek írva."
lol, képben vagy nagyon
10.
10.
dBLOOD
A Wrath of Kahn minden idők egyik legnagyobb Star Trek-filmje. Ezen az utána következő filmek sem változtattak, ez az Abrams-féle agyoneffektezett szar pedig végképp nem.
A Star Trek franchise-nak az Insurrectionnel vége lett, az új filmek a casual birkák számára készített effekt-filmek. Az első még tetszett. Sci-finek jó, de nem Star Trek. Ez a második egy kalap sz*r úgy ahogy van, tele ostobaságokkal. Az Avatar, a Prometheus, és társai megnyitották a foscsapot annak idején az ostobán megírt, agyoneffektezett sci-fi előtt, évről évre jönnek ki az újabb mélységet jelentő alkotások.
A szuperhős-mozik csak azért nem illenek be a sorba, mert a legtöbb szuperhős-képregény amúgy is csupa klisés ostobaság, sötét közönségnek írva.

Ellentétben a Star Trek filmekkel a játéknak pont szüksége lett volna rá, hogy Abrams felügyelje.
9.
9.
SLi
#2: Én is neki köszönhetem, hogy elkezdett érdekelni a ST, a 2009-es film szerintem meg is állja a helyét kb 5-ször láttam már, karakterek stb nagyon szeretem. De az a igazság hogy a star trek hangulathoz nem túl sok köze volt, a sötétségnek meg semmi. A régi sorozatok is nagyon jók, de teljesen más stílus.
8.
8.
daneelolivaw
#2: pff... pont fordítva. az eredeti, minőségi star trekekből csinált abrams egy tucatfilmet, semmi nem maradt meg a régebbi filmek/sorozatok hangulatából
7.
7.
plazma
#2: Nincs baj a régi epizódokkal sem, csak mai szemmel nevetségesek az akkori speciális effektek. A sorozatok viszont még számomra is nézhetetlenek, pedig én mindent megnézek amit elém raknak. Egyedül talán a 2001-ben indult Enterprisera érdemes időt szakítani, az még úgy ahogy le is köti az embert.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...