HWSW: Tabletet gyárt az NVIDIA

  • Írta: fojesz
  • 2013. szeptember 23.
  • Hardver
Link másolása
Ha más nem akar a Tegra 4-re tabletet építeni, akkor kénytelen az NVIDIA elvégezni a piszkos munkát - gondolhatta a cég vezetése és piacra dobta a saját fejlesztésű Tegra Note-ot.

A belépő szintű tabletek között lép piacra az NVIDIA új terméke, a Tegra Note. A 7 hüvelykes, androidos táblagép a gyártó új mobilprocesszorát, a Tegra 4-et használja, amelyhez közepes mennyiségű RAM-ot és viszonylag alacsony felbontású kijelzőt párosít. A tablet különlegessége a régi-új üzleti modell: a készüléket ugyanis az NVIDIA tervezte és távol-keleti bérgyártókkal gyártatja le, a végfelhasználókhoz pedig partnereken keresztül juttatja el.


Ez pontosan az az üzleti modell, amely hosszú ideje meghonosodott a PC-komponensenk, különösen a videokártyák világában. Az új GPU-k jellemzően először az NVIDIA és az ATI/AMD által tervezett és gyártatott kártyákban jelennek meg, különböző partnerek címkéivel. Az üzleti modellben a partnerek sem elhanyagolhatóak, ők intézik a csatornák menedzsmentjét, a logisztikát, raktározást, árazást, tartják a kapcsolatot a nagy- és kiskereskedőkkel, valamint végzik a jótállással kapcsolatos feladatokat.

Hogy mit tud pontosan a Tegra Note? A HWSW cikkéből minden kiderül!

10.
10.
Ragnarox007
#9: Na igen, ebben tényleg van valami, de azért nem minden esetben igaz :) De most már értem, hogy pontosan mire is gondoltál :D
9.
9.
salamon.andras77
#7: Volt Geforce kártyám, működésileg nem volt vele bajom, a hulladékot úgy értettem, hogy nevetségesek a termékeik ár érték arányban. Sokszor nagyobb teljesítményt kapsz más gyártóktól jó-pár ezerrel olcsóbban.
8.
8.
Lorthirash
lol mi bajotok az Nvidiával.... ??
7.
7.
Ragnarox007
#5: Miért is hulladék? Tapasztalat, vagy szimplán csak az elfogultság beszél belőled? Komolyan kérdezem, mert roppant mód érdekel :D Egyébként attól hogy valami túlárazott, még messze nem biztos, hogy "hulladék"... Persze van rá példa, de azért az nVidia messze áll a hulladék kategóriától, és ezt úgy mondom, pontosabban írom, hogy mindig is Geforce karim volt, és soha egyikkel se volt még gondom, pedig körülbelül 4-5 videókarim volt tőlük :) Utoljára pedig még annyit, hogy az se mindegy honnan veszed, ezért is kell minél több helyen körülnézni, mielőtt vesz valamit az ember :D
6.
6.
EBR2000
Jöhetne erre már egy válasz az AMD-től... Sose bírtam az NVidiát (max telefon miatt a tegra sorozat...) szóval ilyet se vennék. Jó nekem egy mezei tablet is. Meg persze nekem van egy Nexus 7-em ami nem szar szóval mégjobban felesleges.
5.
5.
salamon.andras77
Túlárazott hulladék lesz mint az Nvidia termékek 80%-a.
4.
4.
markoci555
ja, aztán majd kijön az árából egy ps 4 :)
2.
2.
Ragnarox007
Mindig is nVidia párti voltam, de mostanában kimondottan szar az egész üzletpolitikájuk, legalábbis szerintem... Gyakorlatilag már az nVidia Shield-nek se látom semmi értelmét, hiszen a véleményem szerint az is kegyetlen nagy bukás lesz (ne legyen igazam)... De majd az idő eldönti, mindenesetre én szurkolok nekik, bár tényleg nem sok esélyt látok a sikerre, de hátha összejön nekik :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...