Kínai céggel épít konzolt a Microsoft

  • Írta: fojesz
  • 2013. szeptember 25.
  • Bejelentés
Link másolása
A Microsoft és a kínai BesTV közös céget alapított, hogy egy kifejezetten kínai piacra szánt konzolt rakjanak össze. Most, hogy úgy néz ki, Kínában feloldhatják a külföldi játékgépek tiltását, aktuális is lehet a dolog.

E-Home Entertainment Development néven alapított közös céget a Microsoft és a kínai BesTV, a 237 millió dolláros üzlet 49 százalékát a redmondiak, 51 százalékát a kínaiak pénzéből gründolták. Úgy tudni, a vállalat egy kifejezetten kínai piacra szánt játékkonzolon és streaming kütyün dolgozik majd, ami állítólag az Xbox technológiájára épülhet, és a Bestpad nevet viselheti.


A BesTV egyébként Kína vezető IPTV-szolgáltatója, összesen 18 millió felhasználója van Kínában, Délkelet-Ázsiában és Kelet-Európában. A Microsofttal közös biznisz attól lesz érdekes, hogy a várakozások szerint hamarosan beengedhetik Kínába a külföldi játékkonzolokat, ami óriási piacot nyithat meg a konzolgyártók előtt. Itt írtunk róla bővebben.

15.
15.
mestermagyar
#14: Sokkal jobb tv-jük, telefonjuk, és mindenféle cuccuk a mieinknél.*
14.
14.
mestermagyar
Hamár van sokkal olcsóbb, és jobb telefonjuk, tv-jük, és mindenféle cuccuk nálunk, lesz egy rohadt olcsó konzoluk is. :D
13.
13.
Gamerdavid
Ami nem kínai az hamisítvány. A Kínaiak elvileg nagyon értenek ezekhez az elektronikai cuccokhoz.
10.
10.
simon 555
#4: Tudtommal a Sony már bevitte tavaly a PS3-at Kínába.
Vagy aztán mégsem lett belőle semmi? Mert tavaly volt róla szó.
8.
8.
Slan
#7: 51% kínai részesedés. Beépített cenzúra stb :) Gondolom az MS nem szeretné, ha Kína az X1 servereket és hardware-software környezetet az ellenőrzése alatt tartsa, egyszerűbb nekik egy új konzol, s a piac elég nagy, hogy megérje.
7.
7.
markoci555
szóval jön az xbox one, de már újat csinálnak? wtf, miért nem lehet beengedni azokat amik most jönnek? minimális átalakítással biztos vagyok benne jó lenne a kommunista vezetőknek
6.
6.
#5: ha viszont ez így van, és az MS-nek hamarabb sikerül betörnie a kínai piacra, akkor lépéselőnyben lehet a sony-val szemben...
5.
5.
Torque
#4: De nem ám, ezért is olyan nagy ott a PC-s tábor, azon belül is a Free to Play, habár, ha jól tudom, akkor a PS2-t még forgalmazták ott.
4.
4.
ha jól értelmezem, akkor most kínában nem lehet legálisan venni sem playstationt se xboxot, se nintendot? :O
3.
3.
Xtime62
#1: Ugyebár a gyártás és forgalmazás között van egy kis különbség :D
2.
2.
shooter1234
#1: Nem erről szól a cikk, de a címet olvasva nekem is ez ugrott be elsőre.
1.
1.
p3ti
Nem mintha kb. az összes termékre nem lenne ráírva hogy made in China...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...