Frissítve: De mi az az Alien: Isolation?

  • Írta: fojesz
  • 2013. október 22.
  • Pletyka
Minden bizonnyal egy új Alien-játék címe az az elnevezés, amit a Twentieth Century Fox védetett le nemrégiben. Egyelőre egy tippünk van: ez lehet a The Creative Assembly-féle adaptáció.

Lesz honnan visszakapaszkodnia a Segának Aliens-fronton: a játékosok még csak lenyelték volna az Aliens-szerepjáték törlését, de az - egyébként kiadós PR-katasztrófával is járó - Aliens: Colonial Marines végleg lecsapta náluk a biztosítékot.

Ne felejtsük el azonban, hogy készül még valami a kiadónál a cím alatt, ráadásul nem más, mint a The Creative Assembly vállalta be nemrég, hogy Alien-játékot fog készíteni. A projektről eddig nem sokat tudunk, és a korábban kiszivárgott képről azóta sem tudni, hogy valódi volt-e, mindenesetre találgatásra adhat okot, hogy a Twentieth Century Fox nemrég levédette a videojátékokhoz (és hűtőmágnesekhez!) használható Alien: Isolation címet.

Tényleg ez lenne az új adaptáció?

Update! A Kotakunak nyilatkozó névtelen forrás szerint a valóban a Total War: Rome 2 fejlesztői munkálkodnak a játékon, amely 2014-ben jelenik meg a jelenlegi generációs és a nextgen masinákra. A történet Ellen Ripley lányára, Amandára koncentrál majd, és egy űrállomáson játszódik, ahol hősünk különféle klónokkal, katonákkal és persze xenomorphokkal küzd meg. A játékot az első film ihlette, a rémek szellőzőkből bukkannak elő, s a közelharcon nagy hangsúly lesz. Ja, a produktum FPS, és lopakodnunk is kell majd.

A forrás megjegyezte, hogy a Sega komolyan vette az Aliens: Colonial Marines kapcsán megfogalmazódott éles kritikákat, így a minőségre jelentősen rágyúrnak majd. Ennek megfelelően az Isolationt nem is az idei E3-on mutatták be, ahogy azt korábban tervezték, hanem még tovább csiszolják a programot.

20.
Sznfctm
Jah kicsit aggasztó, hogy külön hangsúlyozzák, hogy rá lesz gyúrva a minőségre, ezek szerint amire ezt nem írja rá a sega, az felejtős..? ;)

Amúgy az ötlet nagyon érdekes, akár jó játék is lehet, csak a sztori alapján tuti tennék vele egy próbát! Egyedül a közelharc aggasztó alienes játékban, remélem ez nem valami okostojás sega kreatív igazgató ötlete, mint az, hogy az A:CM legyen olyan, mint a modern warfare... (Kedves sega, ideje lenne megnézni a filmeket, ha már évek óta ültök a licenszen, kössze. ;) )
19.
RangerFox
Az ALIEN-ekkel hogy lehetne közelharcba keveredni? Ha hozzá érsz, lemarja a kezedet. De az alapötlet nem rossz..
17.
HeSiKe
"így a minőségre jelentősen rágyúrnak majd..."
Ezt most miért kell hangsúlyozni? Miért nem ez a legalapabb dolog egy játékfejlesztő cégnél, hogy ezt megvalósítsák?
16.
grindcore
Egyébként egy dolgot akarok tudni...MIKOR JELENIK MEG? :)))
15.
grindcore
#11: Igen, nekem is ez volt az első gondolatom, hogy ember vs alien közelharc...röhej...maximum valami komolyabb harci robot vs alien, azt tudnám elképzelni.
14.
manderel
Így leírás alapján olyannak tűnik mint pl a Riddick játék. Az Escape from Butcher Bay. Az kifejezetten tetszett. Úgyhogy a műfaj, az elképzelés jó, reméljük a minőséggel sem lesz gond. :)
13.
dBLOOD
Hogy mondhattok ilyent? Iszonyatosan, brutálisan rossz volt! Semmi köze az Alien2 hangulatához, pedig azt szerették volna folytatni!
12.
kivenoko
#8: Annyira nagyon tényleg nem volt rossz, de sokan nem azt kapták amit vártak és láttak a demo-ban és a trailereken.
Amúgy a közelharc annyira nem, a lopózás viszont már inkább keltette fel a figyelmem. Egy ahhoz hasonlót jó lenne összehozni virtuálisan, mint amikor Ripley ment vissza Jonesyért. :) Az izgi volt és attól jobbat is összehozhatnak ha tényleg annyira nagyon csiszolgatják a játékot. :D
11.
markoci555
közelharcon nagy hangsúly? már most negatívan állok hozzá
10.
Simonus18
"A játékot az első film ihlette" Szerintem csak ez a lényeg, és hogy a Creative Assembly... nyilván ügyesebb alakok ^^
9.
Cooper911
#7: Semmi baj a Predatorral, csak lehetne már egy szimpla ALIEN cim is, valami kellemes sztoryval. Remélem ebből valami értelmes dolog sül ki.
Collectors Edition hűtőmágnessel? :D
8.
adriano28
nemtudom miért kellett fikázni annyira a colonial marinest, sztem kurvajó volt, voltak hibái de aki az alien filmeken nőtt fel az imádni tud mindent ami alien
7.
Solid Snake1984
Nem értem mi a bajotok a Predatorral. Inkább arról kéne játékot csinálni már végre. De ennek a résznek is örülnék. Csak ne legyen olyan, mint a Colonial Marines...
6.
Sznfctm
Ja predátorékat nem lenne rossz kihagyni lassan. :)

Isolation címmel nem csak hűtőmágnes, hanem hűtőszekrény is lehet, frankón. :P (Amennyit égett már a sega az alienes játékaival, talán üzletileg is jobban megérné.)
4.
Obiwan HUN
#2 Olyan mar volt es finoman szolva sem volt epp jo :((
3.
markoci555
Egy ilyen hatalmas hűtőmágnest képzelek el, valamiféle 3d hatással, hogy kilyukasztotta a hűtőt az az alien ami az emberek hasából kel ki :)
(ilyen sima matricaszerűvel természetesen, nem a "hátul egy korong" típusú)
2.
dBLOOD
Egy Marine-Alien-Predator RTS állati jó lenne!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...