Mi az a Need for Speed: Millionaire?

  • Írta: fojesz
  • 2013. október 27.
  • Érdekesség
Link másolása
Egy kukában landolt Need for Speed-epizód koncepciója. A Criterion Games fejese, Alex Ward több soha el nem készült projektjükről is lerántotta a leplet - ez volt köztük az egyik.

A Criterion Games fejese, Alex Ward a Twitter-csatornáján leplezett le néhány kukában landolt projektet, a Need for Speed: Millionaire volt közülük az egyik. A játék alapötletét még a Need for Speed: Hot Pursuit elkészítése előtt agyalták ki, a története szerint hősünk friss lottónyertesként megvette volna az összes csúcsverdát magának és a haverjainak.

A Criterion a Freeburn és Top Gear egyvelegének szánta az anyagot, és bár hat hónapon át küzdöttek vele, végül a kukában landolt a projekt - pont azért, mert Ward bevallása szerint is annyira unalmas volt, mint ahogy hangzik: "Nem kell aggódni, nem dobunk el semmit, ami jó."

Emellett kiderült, a Burnout Paradise előtt egy másik Burnout-projekten is dolgoztak, ami a 66-os úton játszódott volna, sőt Ward maga egy Medal of Honor-játék koncepciójánál is közreműködött, ami félig nyitott világgal és részben német kampánnyal kecsegtetett a játékosoknak.

A Criterion Games jövőjéről egyébként nem sokat tudni: a csapat nagy része Need for Speedezik, a maradék munkatársuk pedig legszívesebben elszakadna végre a versenyjátékoktól. 

20.
20.
#15: "Nincs még egy olyan játék ami ekkora fikázást kapna"
Hehehe.... Láttál te már CoD hírnél kommentekeket? :D
Különben így egyetértek #13-as kommenttel, csak kéremszépen a Shift 2-t próbálta már valaki?! Ja meg annyit, szerintem mindenki tisztában van vele, hogy a NFS nem az Undergrounddal kezdődött, de mára sok ilyen "nagyszabású-versenyes" játék van, emiatt kell elhoznia eme szériának azt a fajta versenyzést, ami az utcákon zajlik, hogy újat tudjon mutatni a többi játék mellett. És ezt a Rivals el fogja.
19.
19.
mestermagyar
#13: Én sem fikázom az NFS részeket, én azt fikázom, hogy a burnoutot átültetik nfs-be az azt gyártó csapatával együtt. Vagyis bizonyos szemszögből nézve azért a most wanted egy elég érdekes tumor az NFS szériában, mert eleve rossz helyen jártak, amikor a neveket osztották ki. És hogy miért? Ki nem találod. Mert ha burnout lenne a neve, akkor nem lenne ilyen jó az értékelése! Nem ad ez kb semmivel sem többet egy halom rendőrön kívül a játékhoz, mint a burnout paradise-ban. Tehát azért messze más kategória volt egy nfs és egy burnout paradise a most wanted előtt, még úgy is, hogy előtte 1-2 részt a criterion fejlesztett.
18.
18.
Dízel
De mindig vannak valtoztatasok. amugy is a codok nem egyformak? dehogynem. A legutolso most wantedet tekintem a sorozat leggyengebbikenek. ebben marsemmi ujdonsag nem volt szinte. De az underground shift run hot pursuit mind mind mas volt.
17.
17.
Dízel
Mi az h. minden nfs egyforma !? jottek az undergroundok, shiftek, rendoros arcade szaguldozasok, stb. Mindegyik mas elmenyt nyujtott, es nyilvan pont ezert nem johet be mindegyik mindenkinek. ezert sztem nem kene szembekopni magatokat, mikor olyanokat mondtok, hogy minden nfs ugyan az. hacmeg az a baj h. miert nem ternek visszaca gyokerekez akkor pedg egyszeruen 2013ban mar keves lenne. igen, 2013ban a jatekok ilyen csilli villin neznek ki. baj? Annyiban egyetertek h. az utobbi ket garom resz nagyabol ufyan az
16.
16.
Game Fan
#13: Ezért nem fog téged senki sem kibannolni, leírtad a véleményed mint mindenki más is. Az, hogy te nem szidod a többiek meg igen az már más kérdés. Megértelek téged is és megértem azokat is akik a tuningos halálos iramban érzést keresik. Valóban az eredeti NFS sem a tuningról szólt ahogy írtad de akkor legalább egy olyan irányba ment el a sorozat amit akkor szívesen fogadtak mert új volt, ha a film hatására ha nem de sokkal sikeresebb nyitása volt az új dolgoknak mint manapság. Most mi megy? Évről évre kiadják ugyan azt, lehet ezt magyarázni lehet szépíteni de ez így van. A Hot Pursit az nekem is tetszett, az visszaadott némi hangulatot az Underground előtti időkből de azóta konkrétan ugyan az megy. Van x autód és a zsarok üldöznek mert jampi vagy, lerázod őket mégnagyobb jampi vagy, ja és közben néha tudsz versenyezni is. Oké elhiszem, hogy ez bejön neked (mint ahogyan sokan másoknak is) de azt is vedd észre, hogy nem kell elvakult fan-nak lenni, hogy belásd ami most megy a szériával az nem méltó az előző(régi) részekhez. Arról nem is beszélve, hogy nem csak itt a GK-n vannak oda az U-szériáért meg a régi MW-ért, hogy az EA nem "hallgat" rájuk az megintcsak indulatot szül..
15.
15.
shatterhand
#13: Minden szóval egyetértek!
Nincs még egy olyan játék ami ekkora fikázást kapna és 99%ban megmagyarázzák,hogy az Underground volt a király. Ha most jönne ki megnézném mekkora fikát kapna azért,hogy SINEN!!! ment a gyorsulási verseny. Ehelyett olyan téren volt "ISTENi" az a játék ami a látványtuningról szólt és nem a vezetésről.
De a kedvencem ez a 200al bevenni egy kanyart szöveg. Úristen. Árkád játék ami szórakoztatásról ,meg száguldásról szól ott mi a pi..mat kéne ilyennel leragadni? Miért nem keresnek akkor már Pacmanben Doom féle sötétséget.

Fika-fika-fika. Úgyse veszik meg akkor meg mit sírnak. Mintha nem lenne választék. MW 2012-ben volt zsaruk, kocsik, száguldás, open world. De nem. Oda a 2005ös MW kellett nekik a bárgyú sztorijával amiről most kell megtudnom,hogy annakidején minden MW fan imádta (nekem is tetszett, de mert szórakoztam a játékokkal ahogy most is és nem vettem komolyan:).
Ha jönne Undergorund3 az tuti,hogy nem tetszene nekik. Majd jönnek a okostojások és felsorolnak olyan dolgokat amik a nyuszika sapkájával egyenlőek.

14.
14.
zimonyini
#13: Teljesen egyetértek. Ha az új Most Wantedot mint játékot nézem, egy kimagasló autós játékot kapok.
13.
13.
Slayer203
Ok... most van ki a f*szom, az se érdekel ha kibannolnak. Évek óta mást sem olvasok minden NFS-nél, minthogy igy szar, úgy szar, unalmas, nem elég szimulátoros, nincs elég újdonság, nincs tuning, van tuning de minek, nincsenek zsaruk, vannak zsaruk de jaj minek, underground 2 rulez stb... UNCSIIIIII!!! Aki azt hiszi, hogy az Underground széria volt az igazi NFS (mert nem egy helyen olvastam ilyen kommentet) annak üzenem, hogy pelyhestökű kistacskó vagy azokhoz képest akik Need For Speedeztek a 90-es években. Mert az NFS arról szólt, hogy különféle pályákon száguldozunk méregdrága járgányokkal, és a 3. rész-nél jöttek be a zsaruk, tuning meg a fasorban sem volt, csak a Fast And Furious filmek sikere után. Tudom-tudom, múlt század, ez már a 21. század stb, nem érdekel. A 2005-ös Most Wanted után tényleg lejtmenetbe kezdett a széria, a Carbon még elment, de az utána következő részek tényleg gagyik lettek, elismerem. De most komolyan: a 2010-es Hot Pursuit-el mi volt a baj? Addig azért sirtatok, hogy nincs törés, megkaptátok. Jah, hogy nem teljes? Mert ARCADE játék. Egy izgalmas, látványos játékot alkotott a Criterion. A RUN sem volt rossz szerintem, a rövidsége ellenére, legalább változatosak voltak a pályák, de tény, hogy inkább az újrajátszhatóságra gyúrtak. Az új Most Wanted-et meg egyszerűen nem szabad a 2005-ös klasszikushoz hasonlitani, még a neve ellenére sem, mert egyrészt eltelt 7 év, másrészt más a fejlesztő. Nekem teljesen bejött, hogy minden autót kimaxolhatok, minden versenyt megcsinálhatok még azután is, hogy lenyomtam a Blacklistet. 1 éve csücsül a gépemen, és még nem untam meg, pedig nem csak arcade cuccokkal nyomulok, hanem taktikai Fps-ekkel és RPG-kel is. Amit viszont a Rivals kap, az már túlzás. A játék még ki sem jött, de már szar, a fejlesztőket elkülditek a fenébe, bőrlehúzás stb... RIVALS: Frostbite engine ergo gyönyörű grafika, nyitott játéktér, szintlépés, fejleszthetőség, zsaruk. Elismerem, hogy valamivel több tuning nem ártana, de ez maximum extra lehet, nem követelmény, mivel az NFS nem erről szól. Ahelyett, hogy jó magyar szokásként mindent fikáztok, inkább próbáljátok meg élvezni a dolgokat. Mert lefogadom, hogy aki itt siránkozik a sorozat miatt, azoknak elenyésző része adott pénzt is érte. A lényeg az, hogy ne várjuk el a szimulátoroktól hogy arcade játékok legyenek, de egy szimplán csak szórakoztatásra kihegyezett game-től sem, hogy ultrarealisztikus legyen.
12.
12.
Angelwing
Csinálnák inkább meg az első Most Wantedet új grafikával,osz csókolom.Ez az új is a Rivals is valami hasonló lesz de mezei verda sehol sajna,csak a sok űrhajó amik ezerrel mennek az úton.Ja meg az az egy nyamvadt Ferrari amit valahogy beleraktak.Nem hogy lenne benne 500 féle autó,aztán én döntöm el mivel csapatok.Pá
10.
10.
#7: Igen, de ehelyett az új Hot Pursuit-ot adták ki, ami nem annyira szar.
Igazad van lehet jobb lett volna ezt kiadni, de úgy látszik a fejlesztők nem mertek kockáztatni.
9.
9.
ATi0021
Egy Test Drive Unlimitedes felhozatalba még jó is lett volna ez a milliomos dolog. :)
7.
7.
piskóta
#6: "Attól méghogy új, nem biztos, hogy jó is lenne gyakorlatban". Lehet, hogy nem lenne jó, lehet, hogy ugyan olyan "szar" lenne, de más fajta "szar", és legalább látnánk, hogy keresgélnek, próbálkoznak valami újjal és nem mindig ugyanaz körbe-körbe. És kitudja, lehet, hogy rátalálnának az NFS új arculatára, amiről aztán évekig húzhatnák a rókabőrt viszont, ha nem próbálkoznak, úgy nem is jutnak előre.
6.
6.
"Nem kell aggódni, nem dobunk el semmit, ami jó."
Viszont a rosszakat sem. Azokat kiadják.
#1: Attól méghogy új, nem biztos, hogy jó is lenne gyakorlatban.
5.
5.
mestermagyar
Menjenek a f*szba a kbaszott új-EA-stílusú mindent-elrontunk szarral! Mi a seggemért gyártják a trágya NFS-eket, ahol a legfontosabb, hogy a kocsiban ülő ember pénisze nehogymár kevesebb legyen mint 30ezer poligon!? Burnout és flatout. Jól jegyezzétek meg, mert ez az a 2 árkád nagyágyúautós játék, ami se nem konzolos, se nem túlhypolt, és még csak nem is más helyett készült játék.

És nem a need for speed játékokkal van a bajom, (persze leszámítva a gusztustalan burnout paradise need for speed editiont, amit most wanted név alatt mertek kiadni), most is épp a shiftet nyomom, hanem az EA-val van ki a faszom! Age of empires és burnout miatt is!
2.
2.
crashpipi
Én örülök, hogy ez a lottós szemét nem készült el! :)
1.
1.
DollSyndrome
Szokásos. Dobjunk ki mindent ami valami frisset, újat hozhatna egy sorozatba, majd csináljuk meg ugyan azt a fost huszadjára, a sok maki úgyis megveszi. Köszi köszi.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...