Ne kukucskáljon a Kinect!

  • Írta: fojesz
  • 2013. október 29.
  • Hardver
Link másolása
A kiegészítőket gyártó PDP lecsapott a piaci résre: olyan perifériát készített a Kinecthez, ami jótékonyan letakarja a "szemét", így nem tud majd kukucskálni rajta a Microsoft. Már ha tartasz ettől.

A PDP által gyártott Kinect-állvány érdekessége, hogy nemcsak a kamera tévén való elhelyezésében segít, de letakarja a kütyü RGB- és IR-szenzorait is, ezzel pedig gyakorlatilag elvakítja azt. Az Amazonon már meg lehet rendelni a kiegészítőt, 20 dollárt kérnek érte, és decemberben kezdik meg a kiszállítását.

Noha a Microsoft letette a kisdobosesküt, hogy nem fog kukkolni a Kinecten keresztül, és az esetlegesen összegyűjtött adatokat sem továbbítja sehova a felhasználók engedélye nélkül, az elmúlt hónapok hírei miatt nem meglepő módon nem sokan hisznek neki - ezért is láthatott potenciált egy ilyen termékben a PDP.

Szubjektív, de én mondjuk inkább kihúznám a Kinectet a gépből, mert ugye ezt is megtehetjük majd, és az ráadásul ingyen van.

23.
23.
thernielle
#22: A tiédre konkrétan nem kíváncsi. A Józsiéra sem, a Tibit meg hagyjuk is. De tízmillió ember háztartása, öltözködési szokásai és játék közben folytatott beszélgetései már például reprezentatív adatokat szolgáltathatnak célzott reklámokhoz, politikai kampányhoz és elképzelni sem tudod, mennyi mindenhez.
És aki azt gondolja, hogy ez úgy működik, hogy Pista ül kétszáz monitor előtt és rejszolás közben vidáman kapcsolgatja, hallgatózik és figyel, az hülye. Elég jópofa szkriptek vannak, amik mondjuk bizonyos szavakra, színekre, feliratokra, bármire triggerelnek és nyomnak egy audiovizuális screenshotot. Problem?
22.
22.
Dezseee
Igen,mert a Microsoft semmi másra nem kíváncsi mint a szaros kis életünkre! Tulajdonképpen már csak azért csinálnak konzolokat hogy leskelődjenek utánunk! Gyártsunk még összeesküvéselméleteket plz!
21.
21.
Nem lehet kihuzni belole ezt szart szart?
Vagy akkor kinect error-ral beall mint villa a ganeba vagy mi?
20.
20.
salaxx
A prezentációkon, ahol láttam működés közben, minden kinect stand mellől kisebbfajta reflektorok világították meg szemből a játékost (... Gyanús...)
Szóval ne aggódjatok, olyan jól nem láthat :-D
19.
19.
Macccy
Aki aggódik emiatt valóban, az gondolom előlapi kamera nélküli telefont használ ... de legalábbis nem használ okostelefont ... vagy használaton kívül kiveszi az akksit a telefonból, minimum akkor ha beszélget valakivel mert lehallgatható és helyileg bemérhető a készülék mindaddig, amíg kap áramot (sose tudhatjuk, nemigaz?)

:D
18.
18.
JackBauer
senkinek sem jutott eszébe, hogy kihúzza, ha már a hírben is benne van?:D
17.
17.
Necreon
Tényleg ilyen hülyék az emberek, hogy 20 dolláros "speciális takaró"? Én elé raknék egy kartonlapot oszt' jóvan'.
16.
16.
KENKILL
Na ez már tényleg a hülyeség netovábbja. Ha nem akarjátok, hogy kukkoljon a kinect terítsetek rá egy abroszt vagy valamit és kész. De mivel az emberi hülyeség határtalan, biztos vagyok hogy rekord mennyiséget fognak eladni ebből.
15.
15.
Sid3481
Ismét egy haszontalan dolog, amivel pénzt lehet kihúzni a hülye emberek zsebéből, és ráadásul nem is keveset. Maga az ötlet viszont zseniális, bolondok lennének nem forgalmazni, hiszen úgy is lesznek jó páran akik megveszik!
14.
14.
Yami
Így kell sok buta emberből sok pénzt kiszedni...
13.
13.
REMUX2013
valahogy mindig kitalalnak valami hulyesegek,nehogy valaki beesen nekik,persze sokan majd megveszik,usa-ban,smeg itt is..en biztos 20$ soha nem adnek,inkab elsorozom a kocsmaba..
12.
12.
Dontrip
#11: Kemurival vitába szállni... Átgondolt döntés.
9.
9.
kharami
Tényleg sokan ennyire hülyék ? Amikor játszom szarok bele hogy néz, ezzel az erővel a 360 is nézhet! Hameg nem játszom ez a kinect is le van takarva és ha x one om lesz az is le lesz takarva, márcsak a porosodás miatt is! Problem Solved, nem értem mi ez a felhajtás!
8.
8.
dBLOOD
Lesz majd egy olyan EULA, mint az EA: Originé! :D
http://www.rockpapershotgun.com/2011/08/24/eas-origin-eula-proves-even-more-sinister/
6.
6.
Giga0509
#1: "Gondolom majd benne lesz az EULA-ban amit senki nem olvas el."

Biztos van aki elolvassa,a winrart is volt aki megvette :D
5.
5.
RangerFox
4.
4.
strike19
Nekem tetszik az xbox one.Csak ez a kamerás és hang vezérléses dolog nem jön be.Nem akarom ,hogy a szobámat és engemet fényképezgessen.A mikrofonokat ,hogy lehet ki iktatni?Mert gondolom attól még hall.
3.
3.
dcba
vagy egy polo amit radobsz szex elott :D
1.
1.
simon 555
Ha valaki azzal kezdi, hogy "nem továbbítja sehova a felhasználók engedélye nélkül" akkor ott már valami bűzlik:D
Gondolom majd benne lesz az EULA-ban amit senki nem olvas el.

A kiegészítő meg felesleges és pofátlanság ennyit elkérni egy ilyenért, amikor otthon ingyen is meg lehet ezt oldani ha valaki annyira tart tőle.(ragasztó és egy darab papír is megoldja)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...