Bukta volt a Lost Planet 3

  • Írta: fojesz
  • 2013. november 1.
  • Biznisz
Link másolása
Bár a Capcom legtöbb új címe az elvárásoknak megfelelően teljesített, a Lost Planet harmadik része csúfos bukta volt - alig 300 ezer darabot adtak el belőle világszerte. A cég továbbra is nyereséges.

53,2 milliárd jen bevétellel és 4,9 milliárd jen nyereséggel zárta a Capcom az áprilistól szeptemberig tartó időszakot, a forgalmat túlnyomórészt a PC-vel, konzolokkal és mobillal foglalkozó részleg szállította természetesen: itt 37,5 milliárdos volt a bevétel (7,2 százalékos növekedés), és 5,4 milliárdos a nyereség (7 százalékos csökkenés).

A kiadó legújabb játékai közül egyértelműen a Monster Hunter 4 érte el a legnagyobb sikereket, alig egy hónappal a megjelenése után 3,3 millió darabot adtak el belőle. Az elvárásoknak megfelelően teljesített a Resident Evil: Revelations (1 millió példány), a Dragon's Dogma: Dark Arisen (650 ezer) és a Phoenix Wright: Ace Attorney - Dual Destinies is, a Lost Planet 3 viszont bukta volt, mindössze 300 ezer példányt vittek haza belőle világszerte.

A közeljövő legfontosabb Capcom-megjelenése egyébként a Dead Rising 3 lesz, a játékból 1,2 millió példányt szeretne eladni a kiadó. Bár ez kevésnek tűnhet a Dead Rising 1,8 milliós és a Dead Rising 2 2,7 milliós számai után, Xbox One-exkluzív nyitócímről lévén szó, annyira nem meglepő.

16.
16.
Jinbobo
A Dead Space3-al nem igen rúghatott labdába! Szerintem a DS3 a trió legjobbja!
Egyébként kíváncsi lettem volna a lost planet3-ra, de mire össze jött a many, megjelent a Beyond... nem is volt kérdés melyiket vettem előtérbe:)
14.
14.
leviske
Mondjuk egy olyan franchise folytatását bevállalni, ami 70-60%-os kritikákat kap be még a mai, meglehetősen liberális osztályozó rendszerekkel operáló online újságoktól is... Nem csodálom, hogy bukta lett.

Mindenesetre tapasztalatom nincs a játékkal és a DS3 se jött be úgy igazán, szóval csak belerúgni jöttem még egyet.
13.
13.
Chrome1986
Nem csoda. Tucat TPS!
Bár senki se szerette, nálam a 2. rész mindent vitt! Ez annak csak halovány árnyéka.
12.
12.
Fronter
Csodálkoznak??? :D:D:D
11.
11.
Ecneb
Végre rájöttek? Kár, hogy nem a 2. rész után.
10.
10.
Lord Zozo
Az első rész mutatott némi újdonságot.
A második semmi extra.
A harmadik egyenesen a fos kategória volt nálam.
9.
9.
DON GONDOCS
Én azért megvédeném a véleményemet. Miért is jobb (számomra) a LP3?
1. A hangulata és a látvány teljesen rendben volt
2. A kampány elég változatos volt és mecha is jól használható volt
3. A Boss harcok kellően izgalmasak voltak.
4. Az előző részekkel ellentétben itt megvolt a felfedezés élménye ahogy bejártuk a pályákat.
Ami nem tetszett. A Grafika lehetett volna szebb is, az ellenfelek nem túl változatosak, gyenge multiplayer.
Dead Space 3 A Grafika az fantasztikus és részletes. Sok és változatos fegyver. Izgalmas történet egy tpshez képest. Izgalmas tűzharcok.
Hamar monotonná válik, Az előző részek hangulata csak ritkán csillan meg. gyenge fedezékrendszer. a pályák lehetnének változatosabbak is.
Tudom valószínűleg egyedül vagyok a véleményemmel. De nekem csalódás volt pedig a DS mind3 részt végigjátszottam. Még a LP 1. részén csak végigszaladtam könnyű fokozaton, a 2 részt teljesen kihagytam
7.
7.
KőbányaKispest
#2: Hát elég gány egy ízlésed lehet, ha ez neked a Ds3-nál jobb játék. Főleg úgy, hogy kb fél évre ez jött ki, és echte DS3 copy az egész.
6.
6.
CsuBaKaMbRa
#2 azért a Dead Space 3 lehet hogy nem volt a trilógia kiemelkedő darabja ebben egyetértek de hogy LP 3- nál rosszabb lenne azt túlzásnak tartom így általánosságban!!
5.
5.
jszili32
Ha abból áll a játék hogy fél órán keresztül kell menni előre a hóviharban, akkor az nem más mint BUKTA!!!
4.
4.
inTheVegas89
Nagy kár érte, nekem nagyon tetszett, annyira hogy benne vagyok a 300 ezer emberbe és nem a warez verzióval ügyetlenkedtem. A legjobb rész volt számomra a 3 közül, ezt most nagy sajnálattal olvastam :(
2.
2.
DON GONDOCS
Pedig teljesen rendben volt a játék, talán egy kicsit monoton volt. Ennél sokal rosszabb volt a 2 része és a Dead Space 3.
1.
1.
Drazhar
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...