Microsoft: több PC-s játékunk lesz

  • Írta: fojesz
  • 2013. november 7.
  • Hír
Link másolása
A Microsoft Studios fejese, Phil Spencer elismerte, hogy a cég az utóbbi időben nem foglalkozott túl sokat a windowsos játékokkal, viszont megígérte, hogy a jövőben több számítógépes first-party címre számíthatunk tőlük.

A Microsoft az utóbbi években gyakorlatilag csak és kizárólag az Xboxszal foglalkozott, ha játékokról volt szó, ezt maga Phil Spencer, a Microsoft Studios is elismerte egy Xbox One-bemutatón. Akárhogy is, szerinte most több first-party projektjük készül Windowsra, mint az elmúlt tíz évben összesen.

A Shacknews jelentése szerint Spencer elmondta, hogy "a Windows rendkívül fontos számukra", a "One Microsoft" szlogen arra is utal, hogy az összes általuk terelgetett platformra odafigyeljenek, és mindegyiken valód first-party játékfejlesztővé váljanak. Azt is megjegyezte: bár a Windows 8 rajtjakor harminc játékuk volt a Windows Store-ban, ezek inkább casual címek voltak, úgyhogy a jövőben a nagyobb és a hardcore közönségnek szóló projektek felé veszik az irányt.

A cég PC felé fordulását mutathatja az is, hogy több Xbox-exkluzív címe, így a Titanfall és a Project Spark is megjelenik majd Windowsra.

29.
29.
Raatkainen
Hisszük ha látjuk, természetesen:)
28.
28.
alex512
Jól hangzik, de 90%-ban csak marketing. :( Ezt már az előző generáció közben is eljátszották. Emlékszem a Fable 3 megjelenése körül voltak ilyen nyilatkozatok, hogy ez egy új irány kezdete és a pc újra visszakerül a Microsoft célkeresztjébe, mert fontos nekik, mint játékplatform...bla,bla,bla. Akkor nagyon örültem, hogy nemsokkal korábban vettem a géphez egy xbox kontrollert, és most már egyre több játékhoz lehet majd használni és nem fog zavarni, ha rosszul portolták az irányítást. De ahogy az előttem szólók is felemlegették, az Alan Wake esetében is megmutatta Microsoft, hogy mennyire érdekli a PC. Néha kiadnak egy-egy nagyobb xbox címet Pc-re is, mint kutyának a csontot, de a legtöbb cím xboxról még mindig a fejlesztők saját elhatározásából kerül portolásra és nem a Microsoft kérésére vagy nyomására.
27.
27.
HunDrenus
#25: Igen, ez a lényeg szerintem is. A next-gen nem lesz akkora nagy lépés mint az előző generáció. A hardvert a PC hamar le fogja előzni, a most megjelenő játékokról is jönnek az érdekes hírek (alacsonyabb felbontás, kisebb fps, stb.). Ki fognak hozni a konzolból mindent, de ez szerintem néhány év alatt meg fog történni.
Itt még az lehet kellemetlen, ha butítani kell az egyes verziókat a konzolos változatok szintjére. Az sosem jó...
25.
25.
Animejetix
#21: Majd én pontosítom őt, szóval gondolom inkább azt akarta kifejezni hogy a nextgen nem lesz olyan nagy "was ist das" mint ahogyan azt sokan hiszik. Persze idővel a lufi engedni fog... A játék kínálat is be fogja bizonyítani hogy gyengus lesz ez a generáció. Jönnek itt folyton a marketing maszlaggal de játékot alig hajlandóak csinálni a fejlesztők.
23.
23.
biohazard rex
Hehh befosott a Microsoft a SteamOS-tól, anno nem kellett volna a gonosz Gaben-t elengedni a cégtől :P
OFF: Rome Total war 2 és a Metro:Last Light is támogatni fogja a steam os-t ^^
22.
22.
Claymen
Mondjuk így belegondolva egy Gears of War szériának igen tudnék örülni pc-n :D
21.
21.
kristof97
#16: Mit értesz azon, hogy nem olyan szuperek, mint ahogy gondolják, illetve a next-gen gyenge mondatoddal? 1: egy konzolnál nem számít a kiadójának, hogy milyen erős pontosan technikailag, mert a Wii-ből is 100kk-t adtak, el, a JÁTÉKOK miatt (és az akkor újdonság mozgásvezérlés miatt is). Attól, hogy most már gyenge a jelen generáció, még mindig megvan a hatalmas bevétel nekik ebből (játékokból) tehát anyagilag minden oké, a többi pedig csak nekünk számít. A next-gen gyenge, meg hasonló baromságokkal már nem kéne kommentleni, mert eléggé le járatod vele magad (a killzone: shadow fall mennyire ronda is volt, ja tényleg, hogy semennyire, mert gyönyörű szép). A Steam OS miatt pedig lehet, hogy van egy kis beijedés, de ezzel a lépéssel pedig szerintem Xbox vásárlókat veszítenek.
20.
20.
Zombiekiller6
#17: Én nem bírom se a Microsoftot, se az Xbox-ot, de egy Rise of Legends 2-re beruháznék, mert azt viszont imádtam és elismerem, hogy stratégiai játékokban ott voltak, mert még most is játszok a Rise of Legendsel, Nations-el, Age of Mythologyval, és Empires-el.
19.
19.
Claymen
Amint tiszteletét teszi PC-n egy két komolyabb név, elhiszem, hogy nem Marketingfogás.
18.
18.
DON GONDOCS
Kezdhetnék a pc-s támogatást a Fable-anniversary vagy Halo: Anniversary-val ezek már egyszer megjárták a pc-t. Persze egy Crackdown se lenne rossz
17.
17.
EBR2000
Egy Rise of Nations jöhetne... Nagyszerű játék volt.
De inkább a Rise of Legends vonalát folytassátok pls! Imádtam a játékot és volt benne potencia!
(Asszem náluk vannak a jogok, bár már a Big Huge Games sincs... De remélem az MS-nél vannak.)
De nem is nagyon emlékszem h mostanában mikor fejlesztett gépre játékot. És h miket...
16.
16.
HunDrenus
A Steam OS mellett talán az is problémás lehet nekik, hogy a next-gen konzolok mégsem olyan szuperek, mint ahogy gondolták. A next-gen gyenge, lesz Linuxra rendes játékfejlesztés, muszáj valamit lépniük ezekre.
15.
15.
hedzsooo
#12: Jaja, az MS a Win Vista-t és a DirectX 10-et, míg az Intel a második generációs quad procijait promózta az ALAN WAKE-el, egy tornádó effekttel igyekeztek felvágni a 4magos proci számítási képességeire a játékoknál, ha jól rémlik.
14.
14.
Split
Hmmm... nyilván rosszul látom a dolgokat, de miért pont most kellett nekik egy ilyen dologgal előhozakodniuk? Csak nem a Steam OS nyomásának hatására? Amíg nem volt konkurencia addig le volt ejtve a PC mint platform, most viszont hogy valaki a hóna alá szeretne nyúlni egyből mindenki ugrik. Kíváncsian várom mi sül ki ebből az egészből...
13.
13.
dBLOOD
Nem értem minek süketelnek össze-vissza, főleg tekintve hogy a legsikeresebb játékokból is csak tizedannyit adnak el PC-re mint konzolra. Talán megijedtek a linux alapú steam-konzol miatt. Mi lesz ha más gyártók is elkezdenek linuxra fejleszteni? Felhígulna az emberek torkán letolt monopólium...
12.
12.
FrankBlack
#7: Igen. Csoda, hogy egyáltalán kijött pc-re, pedig eredetileg PC exclusive lett volna, az első olyan játék ami teljesen kihasználja a 4 magos intel CPU-kat, és sandbox. Aztán ebből fordult át konzol only-vá, és eldobták a sandbox játékmenetet is.
11.
11.
leviske
Ezt mondjuk nem ártott volna már a Windows 8 startja előtt eldönteni és akkor most már akár a Halo 4 is ott figyelhetne a W8 melletti érvek közt...
10.
10.
kanokanor
először portolják át a Fable 2őt pcre aztán majd talán hiszek nekik....
9.
9.
randall13
Közömbös vagyok a hír elolvasása után, eddig sem igazán érdekeltek a MS játékai, nem hinném hogy ez most fog megváltozni.
8.
8.
rethrospektiv
Nekem mindig gyanús, ha egy multi ennyire a szívén akarja viselni a felhasználók jólétét....Marketingnek amúgy jól hangzik. Könnyezem is a meghatottságtól...
7.
7.
hedzsooo
ALAN WAKE játékkal való szivatás óta nem hiszek már nekik. Csoda, hogy végül pár évvel a konzolos verzió exluzivitása után a játék fejlesztője végre kiadhatta PC-re is.
6.
6.
KENKILL
Jól hangzik, csak aztán ne megint a legjobb játékaikat tartsák meg exkluzívnak...
5.
5.
MrBrooks
Sajnos ez valoszinuleg azt jelenti majd, hogy ontjak a sok LiveArcade, meg az indie stuffokat, ahelyett, hogy a "nagy" cimeket portolnak. (Lasd: Halo ect.)
4.
4.
MrBrooks
Lehet, hogy csak bekaksiztak latvan a PS4 elorendeleseket. ;D
2.
2.
DJS8
Halo címeknek örülnék :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...