Eladhatja a Microsoft az Xboxot?

  • Írta: fojesz
  • 2013. november 9.
  • Pletyka
Link másolása
Egyelőre csak egy erős pletyka, és nagyon sok a "ha", de a Bloomberg három forrásból is arról értesült, hogy Stephen Elop - aki az egyik esélyese a Microsoft vezérigazgatói posztjának - ezt tervezi hatalomra kerülése esetén.

Steve Ballmer tíz hónapon belül visszavonul, a Microsoft gőzerővel keresi az új vezérigazgatóját. A legfrissebb hírek szerint mára ötfősre szűkült a jelöltek listája: köztük van az a Stephen Elop is, aki a Nokia elnök-vezérigazgatója volt addig, míg a finn vállalat készülékgyártó részlege át nem került a Microsofthoz.

Noha egyáltalán nem biztos, hogy Elop lehet a Microsoft új vezetője, a Bloomberg értesülései szerint tervei már vannak az úriembernek arra az esetre, ha ez így lesz.

Első körben jobban tolná előre az Office-t az Androidon és az iOS-en: bár az irodai programok most is elérhetők ezeken a platformokon, a windowsos változatok értelemszerűen teljesebbek. Elop célja az lenne ezzel, hogy elsősorban az Office eladásait maximalizálja, és ne a windowsos PC-k és tabletek értékesítésének serkentésére szolgáljon eszközül a szoftver.

Második körben pedig két jelentősebb üzletágtól is megszabadítaná a Microsoftot: leállítaná a Binget, és megpróbálná eladni az Xboxot. Érdekes módon, ez egybecseng néhány elemző korábbi jövendölésével, sőt Paul Allen, a Microsoft társalapítója is azt mondta, célszerű lenne, ha ezt a cég meglépné.

A Nomura elemzője, Rick Sherlund szerint a 2015-ös üzleti évre 40 százalékkal javulhatnának a Microsoft pénzügyi mutatói, ha ez tényleg megtörténne.

81.
81.
Giggsy
A Bing lelövése abszolút ésszerű döntés lenne. Hatalmas pénztemető, valós látható eredmény nélkül. Az Xbox elpasszolása azonban hiba lenne. A Microsoft az online szolgáltatások versenyét bukta, a mobilberendezések versenyét bukta, és még a szűkülő asztali illetve hordozható számítógép piacon sem olyan erős a helyzete, mint volt. Az Xbox ejtésével pontosan egy olyan ágtól szabadulnának meg, amely abszolút versenyképes a konkurenciával. Nem hiszem, hogy okos dolog lenne tőlük pont egy épkézláb, működőképes ágat leválasztani.
80.
80.
zola2000
#79: Az lehet, de amelyik játék steam mashines kompatibilis lesz, az játszható lesz sima linuxon is.
Egyébként erra a "konzolra" szabadon lehet telepíteni bármilyen OSt (még windowst is), és bármelyik gyártó adhat ki "console for steam" nevű gépet steam OSel, csak a "steam mashines" nevet védette le a valve, egész jól csinálja szerintem.
78.
78.
alex512
#69: Igazad van abban ,hogy a konzolok nem elég nyereségesek, ha egyáltalán nyereségesek egy-egy cég számára. A google és apple is nagy konkurencia a microsoft számára. Viszont a mobilüzletágban már jó ideje mérhető és dinamikusan növekvő a részesedése (nem mondom, hogy hatalmas számokról van szó, de mérhető és nő. Főleg dél-amerikában, ázsiában és európában. Amerika megmarad az Applenek meg az androidnak) van a Microsoftnak, főleg a lumia 520 óta. A Valve pedig végképp nem jelent veszélyt a Microsoftnak: a linuxot rengetegen ismerik és még közülük is csak kevesen használják (őszintén szólva én infót tanulok egyetemen és eddig csak két nagyon elvakul tanárt ismerek, aki linuxot használ windows helyett.Persze a többiek is ismerik, ha kell használják, ahogy mi, diákok is, de nem a windows helyett.) Egy felhasználó számára a linux előnytelen, mert rengeteg program nem kompatibilis vele, sokkal nehezebb, kényelmetlenebb használni. Az MS office pedig mindenhol használatos, ezért ha otthon mást használsz, akkor komoly kompatibilitási problémákra számíthatsz, amint átküldesz másnak vagy fogadsz mástól dokumentumokat. Bill Gates megkerülhetetlenné tette a Microsoft termékeit ez tény.
Azért sajnálnám, ha az xbox elkerülne a Microsofttól, mert nagy húzóerő a konzol és játékiparnak a Microsoft és a Sony rivalizálása.
71.
71.
zola2000
Látszik is, hogy a Sega becsődölt, a Sony és az MS beolvasztotta a konzolos részleget egy másik üzletágba, hogy papíron ne tűnjön olyan nagynak a hiány, a nintendo is: nyereséggel adja alapból a hardvert, ha valamit elszámolt és nem veszik úgy a népek a konzolt, akkor nem erőlteti annyira a dolgot (mint a sony vagy az ms), mert nagyon lehúzná az üzletet.
Szerintem aggódni nem kell, egy sony-nintendo páros elég jól lefedi a piacot, bár a konkurenciaharc csökkenése sohasem jó a vásárlóknak.
70.
70.
bodortamas1
Fődet rá :) MS megelégelte az xbox vs. ps - Sony harcot, mert tudja, hogy csúnyán belebukott már a kampányolásnál, így gyorsan eladni az xboxot, más szívjon vele. Jó lépésnek jó lépés, csak ezzel visszavonulót fújnak látványosan. Mindegy, ez előrelátható volt, és hogy ne húzza le nagyon a gigacéget, logikus lépés volt.
69.
69.
randall13
Nem tudom mi alapján hiszi azt mindenki, hogy a konzolosdi olyan hűdenagy biznisz.. :D Az MS-nek épp elég irodai fronton felvenni a versenyt a Google-Apple párossal, nyilván nem érzik szükségét a Sonyval való versengésnek egy olyan területen, ami alig hoz nekik bevételt. Egyébként is nem rég vették meg a Nokiát, illene már valami grafikonon is kimutatható részesedést szerezniük az okostelefon-piacból. Szintén fingatja a Windowst a Valve, nem lenne jó ha több millió ember jönne rá, hogy létezik Linux és LibreOffice is a világon - függetlenül attól hogy ezek jobbak avagy sem az MS fizetős kínálatánál.
Ilyen szögből nézve logikusnak tűnik megszabadulni az XBox részlegtől, hisz megannyi más terület van, ahova jobban megérné ölni a pénzt. Kezdve a Windows Phoneokkal a sort.
68.
68.
tjames
#60: :) tényleg :)
de itt nem :(
67.
67.
zola2000
A netflix főoldalán ez áll: "Watch on your PS3, Wii, Xbox, PC, Mac, Mobile, Tablet and more."

Miért kellene kivenni az xbox ichiből?
66.
66.
Panda HUN
#49: http://www.dorkly.com/comic/56328/the-greatest-next-gen-internet-champion-of-all-time
65.
65.
Panda HUN
#49: Milyen gyatra életed lehet neked, hogy az összes magyarországi online játékos felületet telepötyögöd ezzel a "aps4sokkaljobbelőrendelteménis" szöveggel. Jól van, mindenki felfogta, hogy jobb (+ a pCARS is odaver majd minden autószimulátornak mert te támogattad...) nyugodj le, igyál egy sört, szívj el egy spanglit (mondanám a nőt is, de egy ilyen kockánál az esélytelen...) és karcold fel a faladra hogy te mekkora egy győztes típus vagy mert milyen kib@szott jól választottál.
A többiektől elnézést kérek, de már annyira zavart ez a dolog, hogy ha meglátom a WoT-jeit a srácnak akkor értem meg amit Jay és Néma Bob nyomott a filmjük végén. :D
64.
64.
markoci555
ahogy nézem az emberek megveszik, nem hinném hogy veszteség lenne benne, akkor meg minek adná el
63.
63.
Gery8922
nagyon jót tett a játék iparnak ez a verseny a sony már elkényelmesedett a ps2 idején a gépek és a játékok minősége idején
A microsoft a semmiből jött elő egy rakás jobbnál jobb gamel rágyalázva a csíkszeműekre pl forza , gears . blue dragon ,
erre meg a következő generációban úgy szarrá lesz gyalázva nagy valószínűséggel a M
hogy a sony megint el fog kényelmesedni
ez senkinek nem lesz jó
62.
62.
kristof97
#54: Ezt elmagyaráznád nekem, akár pm-ben is? Mert a MS a dx-el miért tudna beszivatni a PS4nek? Tudtommal nagy ugyan azon APIn működnek a konzolok és a PCk, szóval a grafikus motoroknak is külön változatuk van konzolra és PCre is, nem?
61.
61.
akifourteen
Majd az ETIHAD megveszi azok ugy is tele vannak.
60.
60.
kopic
#58: Csak 13 orszagban jelenik meg iden....
58.
58.
tjames
#49: Nem mellesleg azt is vegyük számításba, hogy az USA-n kívül a BOX csak tavasszal jelenik meg.... vagy hogy
57.
57.
tjames
#49: A #26-os hsz-omban ott a link ugyebár...utána írtam, hogy A HOZZÁSZÓLÁSOK KÖZÖTT..." Nem mond konkrét helyet senki sem, csak hogy a közelükben...az itteni boltban....stb... úgyhogy nem tudok válaszolni hogy hol...
56.
56.
supair
#53: Kezet foghatsz tokos barátoddal.:-)
Szerintem szó nincs erről valójában.Ez a projekt nem ma kezdődött,s több mint valószínű,hogy Elop sem lesz Ms atyaúristen.
Remélem a két cég még jó sokáig fog versenyezni egymással,és talán egyszer tényleg eljön a revolúció,és még én is megérem:-)
54.
54.
Csoki80
#53: Soha nem volt PS egyeduralom.
Egyébként arra a gépre nagy igény van a szélesebb tömegeknek népszerűbb.
Nem az fogja meghatározni egy gép sorsát, hogy egy profi gaméból elnyomnak félmilliót stb, hanem, hogy a sonic és márióból, vagy kinect édibébisimogatóból elmegy nyolcmilla.

Én azért pártoltam át x-re, mert már untam a sok japó marhaságot ps2-őn. Szerencsére azért a nagy kedvenceim FF, MGS, stb multik lettek :-)

Most aki a ps4-et pártolja (én is) Gondoljon abba bele, hogy a MS uralja a DirectX-et. Ezzel meghatározza, hogy hogy nézzen ki egy játék Boxra pc-re és ps-re is, azt csinál amit akar, s ha olyan kedve van úgy áraz ahogy akar, megteheti.
Olyan játékot jelentethet meg elvileg amit akar. Szóval a szartól messze van.

Én inkább azt remélem, ha ps4-et veszek bírja majd a tempót a ms el.

Más, ki tudná megvenni az Xboxot?? Szerintetek kinek van rá annyi zsé?
Sony? Google? ja Android Box XD
53.
53.
Rocco-001
#36: "Erre mit lehet mondani... próbáltak valami merészet bevállalni, valami újat... bukta az egész, a népnek a konzol játékra kell, nem mozizásra meg faszomöccsére! "
Teljesen egyet értek!!!!! ...sőt én még megtoldanám annyival valami merészet,újat, valami PÉNZLEHÚZÓSAT bevállalni...nem jött össze nekik... SOKAT AKAR A SZARKA DE NEM BIRJA A FARKA ... ESETE... $$$


Most (lehet) próbálnak megszabadulni a "szar"-tó l ahogyan Tokodboy is írta..:) de én nem bánnám azt sem ha ps egyeduralom lenne...mint a régi szép időkben... :):) X-esek!!!!! pártoljatok át!!!!!!!!!!!!!!!! Higgyétek el megéri!!!!!!!
52.
52.
kristof97
#42: Bocs a 2 kommentért, de a Sonynak tuti nincs annyi pénze, hogy felvásárolja az MStől az Xbox-t, ha eladásra kerülne. Most is úgy vannak, hogyha nem lesz sikeres a PS4 (bár nagy valószínűséggel az lesz), akkor be kell zárniuk a gamer üzletágukat. Kicsi cég ehhez a Sony.
A Blizzard felvásárolja és a saját játékait csak Xbox-on lehet játszani, és kiadnak rá egy új irányítót a stratégiák miatt. :P
51.
51.
kristof97
#43: De szerintem ki van fejtve, hogy miért nincs értelme. :) Tudom, hogy az MSnél vannak a játékok jogai és nem a fejlesztőknél, de X1 nélkül valszeg azok is, és a címek is mennének a nagy világba.
50.
50.
DON GONDOCS
Én csak annyit fűznék hozzá hogy ha már ennyi pénzt öltek bele, nem valószínű ilyen egyszerűen megválnak tőle, vagy nem teljesen. Bár lehet jót is tenne ez a váltás a boxnak, ki tudja? De ez nemfog megtörténni pont.
49.
49.
unrealnoise
#33: Hol vezet máshol az Xbone? Az amazon online felületeit böngészve, még UKban is simán a PS4 vezet, itt van pl az amcsi 2013-as lista: http://www.amazon.com/gp/bestsellers/2013/videogames/ref=zg_bs_tab_t_bsar

8. PS4 10. XBone

Ez azért durva, mert amerika haza terep a Microsoftnak, eddig ott magasan vezettek általában, most meg már a PS4 vezet szinte minden előrendelési listát a világon.

Most el lehet képzelni, hogy a PS párti Európában és úgy általában a világ többi részén még nagyobb PS fölény alakult ki, mint ami eddig volt.

Utána lehet nézni, de pl. a multiplatfom next-gen játék előrendelésekben is magasan a PS4 vezet, mondjuk ez nem csoda, ha sokkal több gépet is az el a Sony.

Ez van. Nem kell itt levegőbe beszélni...
48.
48.
Gery8922
Hát igen
előfordulhat eladják
a Sonyval a sega sem sőt az N sem tudod nagyon labdába rúgni
lehet ki kosarazza a Microsoftot is.
pláne szerintem az xbox one stratégiája nem a legjobb
könnyen előfordulhat h az xbox one a gamecube sorsára jut
a ps4 erős nagyon
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...