De tényleg annyira drága az Xbox One?

  • Írta: fojesz
  • 2013. december 18.
  • Érdekesség
Link másolása
Ahogy minden konzolpremiernél, úgy most is elkészült az az összesítés, amely összehasonlítja az elmúlt évtizedekben megjelent játékgépek árait. Persze nemcsak úgy magukban, a készítők az inflációval is számoltak.

Manapság az az általános elterjedt vélemény, hogy az Xbox One drága, a PlayStation 4 pedig viszonylag olcsó, de vajon mi a helyzet akkor, ha visszamegyünk 1977-ig, és összehasonlítjuk az összes azóta megjelent asztali konzol árát?

Egy efféle összeállítás gyakorlatilag minden konzolpremierkor előkerül, most a Reddit egyik júzere rakta össze. Az alábbi képen a kiemelt számokat érdemes figyelni: ezek az egyes gépek eredeti árának inflációval kiigazított értékét mutatják, így gyakorlatilag közös nevezőre hozzák, és összehasonlíthatóvá teszik az árcédulákat.

Azért volt már drágább gép az Xbox One-nál is:

118.
118.
kopic
#93: Mondja ezt egy ps fanboy..... Szanalom a kobon. -.-
116.
116.
simon 555
#115: USA-ban az 50-es évektől már alap műszaki készülék volt...
115.
115.
p3ti
#109: Egy olyan korszakban ahol a TV nem számított alap műszaki készüléknek...ott egy TVre köthető játék maga volt az isten. 70' - 80' évek és a mostani gen között kb. kvantum ugrás van. Anno még nem ismerték ezeket a kütyüket
114.
114.
p3ti
#49: 150 ezerért veszel gépet és 20 rugóért játékokat, akkor tényleg a Kinecten fogod verni a nyálad? Gondolhatod, hogy nem csak ugribugrira fejlesztették a 2.0 -t, hanem hogy később integrálhassák játékokba..... nem igaz hogy ezt annyira nehéz felfogni.
113.
113.
crashpipi
#109: Tv-re kellett kötni azokat is.
112.
112.
crashpipi
#111: De az érintetlen vagy csak a kiherélt? A PS4-re gondoltam amúgy. De majd kérek vmelyik nap és rápróbálok.
111.
111.
JackBauer
#108: Kezel másoltat is a ps3.
109.
109.
KeXxX
1977-86ig azokon a konzolokon hogy lehetett játszani? Volt hozzá még esetleg valami?
108.
108.
crashpipi
Ha már a Bluray és a Sony a téma. Próbált már valaki ilyen lemezt belerakni? Csak eredetit kezel gondolom, ha kezel... :)
105.
105.
Ooorky
#104: VC-1 csak az egyik támogatott formátum...
Én nyugodtan alszok.
A véleményem erről az egészről megegyezik a South Park alkotóiéval (Song of Ass and Fire, 17. évad 8-9. rész). Úgy érzem magam, mint amikor valaki nézi ahogy két utcakölyök verekszik egy darab kenyérért :D
104.
104.
Yami
#91: Az Xbox 360 azért kapott DVD lejátszót, mert amikor tervezték akkor még a BluRay is csak tervezés alatt állt. A BluRay meg nem a Sony szabadalma, hanem a Blu-ray Association-é, aminek a tagja a Sony. Amúgy már magát a DVD-t is egy olyan konzorcium hozta létre aminek tagja volt a Sony, szóval így-is úgy is járt a jogdíj, bár nem tudom ettől neked miért jobb. Lehet így jobban alszol. Ha ez a helyzet, akkor van egy rossz hírem. A BR által használt VC-1 kodek a Microsoft fejlesztése így a teljes BR bagázs tejel utána.
100.
100.
Dontrip
#97: én úgy tudom, hogy egyik nextgen konzolhoz sem lehet régebbit csatlakoztatni.
99.
99.
Ra1D3n
#93: Kedves főfanboy uraság! Ha kicsit szemügyre vennéd a táblázatot, vallásod(Sony) főtárgya a PS4 is érintve van a hírben. Azt nem lehet írni, hogy a PS4 eszméletlenül drága lenne, de az Xbox One-ra se, de az utóbbi a drágább, innen a cikk címe, meg ugye a sok fanyalgónak köszönhető másrészt, mert elmondásuk szerint az Xone olyan drága, hogy a gatyájuk is rámegy...

Itt nincs szó semmiféle kampányról, azokat a híreket teszi ki a szerkesztőség amiket olvasnak, meg amiket az olvasók beküldenek a hírbeküldés címszó alatt. Ha van PS4-es hír ami aktuális(én most feldobnám a labdát PS4 ügyben a gyorsan meghibásodó DS4 kontrollerek témában). Nem kell sírni mindig, hogy csak xboxos hír van(ez a mostani nem xboxos hír szerintem, ha végignézzük a táblázatot), küldj be egy hírt a Sonyról, vagy PS4-ről. A gk stábjára sem mondanám, hogy elvakult xbox rajongók lennének, mert a stáb túlnyomó része PS4 felé hajlik.
98.
98.
A ps2 is 160 volt!Tudom mert annyiért vettem!Istenem mekkora felüdülés volt az első Halo xboxon miután a harmadik fos ps2 ment tönkre,pedig nem volt belenyúlva.Akkor még nem is tudták hogyan kell.A szakszerviz is annyit mondott jéééé eztet mán lehet kapni.Kukába ment természetesen!Kinti haverom kipörgette a Killzonet ps4-en aztán eladta a gépet +80 dodoért :) Áradozik az Xboxról!Pár nap múlva indul valami extra szolgáltatás náluk +70 valahány csatorna.A gold tagság meg az egész családnak elég,mivel egyszerre öten jelentkezhetnek be a gépbe,de elég ha csak az egyikőjük rendelkezik előfizetéssel! A hangvezérlést meg ne is próbáljátok már a Ps4 hez hasonlítani mert az egy telefon szintjén van kb!!!Meglehet nézni pár usa hirdetést,jó pár 2 vagy három hetes ps4-et találsz :) Sokan akarják az xboxot. De a ps4 is jó gép,de az tényleg csak egy konzol.Legjobb haverral megbeszélni,hogy én megveszem azt te meg ezt vazze.
97.
97.
Falcon
kipróbálta már valaki hogy a ps3ashoz lehet e ps4joy-t párosítani, használni?
96.
96.
Csoki80
#90: Én meg majd megveszem 150€ -ért ;-)
Ha nem is most talán jövőre.
93.
93.
Zombiekiller6
Kedves Gamekapocs... most mennyit fizetett a Microsoft ezért a fölösleges kampányért???
92.
92.
crashpipi
#88: Én a sztorinak ezt a kicsiny részét nem éreztem fanboykodásnak és én megköszönöm a helyreigazítást, mivel nem tudtam, hogy a headset is elég. :)
Amúgy meg az a legjobb ebben a fícsörben, amikor az asszony 2 perc után bejön a nappaliba, hogy "Befejezted végre?! Azért nem csinálja, amit mondassz neki, mert úgy beszélsz vele (PS), mint a kutyával. Nyomkodd a gombokat!" :DDD
Amúgy imádom a pc-m, a 360-am és leendő X1 vásárló és fanboy vagyok!
Ez már elég legalja így?! :D
91.
91.
Ooorky
#83: Jahh, és most az összes új konzolban BD lejátszó van, mivel a DVD kapacitása már az előző generációnál is szűkös volt. Azért került csak a PS3-ba BD, mert az Sony szabadalom, az MS meg nem akart minden lemez után fizetni.
Mellesleg még javában dúlt a BD - HD-DVD háború, és a Sony egyik fő ütőkártyája pont az volt, hogy a sok millió konzolban ez rendelkezésre áll...
De nyugodtan magyarázzatok bele minden hülyeséget.

A fentihez még:
Minden egyes eladott dobozos xbox1 játékon és magán a konzolon is a Sony-nak nyeresége van. Live with it.
90.
90.
simon 555
#88: De egyébként meg egyáltalán nem érdekel mit gondolsz velem kapcsolatban.
Vedd meg a Kinectel drágábban, ha neked annyira szükséged van rá. Ki vagyok én, hogy megmondjam neked mi a jó?
Én meg majd szépen megveszem jövőre 150€-val olcsóbban Kinect nélkül:)
89.
89.
simon 555
#88: Szóval az, hogy a válaszomban közöltem egy tényt (egy téves megállapításra) a PS-el kapcsolatban már támadásnak minősül az Xbox ellen?

Crashpipi: "Sajna a PS nem képes bekapcsolni se hangparancsra, de a HomeScreen és kikapcs lehetősége is elég a 18 ezres kamera vételére. ;)"

Én: "PS4-en nem kell kamera a hangparancsokhoz:) Elég egy headset."

Szerintem elég egyértelmű, hogy csak felvilágosítást adtam neki, miszerint a kamera nem szükséges a hangparancsokhoz.

Látom nálad nagyon ködösít a zöld felhő:)
88.
88.
greenmelon
#85: Ezek szerint Crashpipit box-fanboynak titulálod, mert ő hozta fel először a PS-t a hírben, mely hozzászólásra te rögtön ráharaptál, és kifejtetted végül, hogy a PS milyen kurvajó mert Kinect nélkül is tud hangutasítást és így tovább. Nem is tudom, ki a fanboy... :)

Persze azt látom, hogy értelmeset nem tudsz reagálni a hozzászólásomra szóval inkább kiragadtad a fanboyos részt.
86.
86.
shatterhand
Dragan sose veszek konzolt. majd 2ev mulva eleg lesz valtanom.
A "minoseget meg kell fizetni" az elso xboxnal mondta a microsoft még 2001ben. Azt gyorsan arat is csokkentettek premier utan:)
85.
85.
simon 555
#83: Ha én Sony buzi vagyok akkor te meg MS buzi, szóval erről ennyit:)
De egyébként én egy szóval nem említettem meg a hírben a PS-t. Függetlenül próbáltam írni a dologról, de látom ez nem lehetséges, mert egyes fanboyoknak mindig be kell hozni a témába a konkurenciát...
83.
83.
greenmelon
#82: A hangsúly inkább azon van, hogy az akkor kötelező volt (ellentétben a box HD DVD lejátszójával), most a Kinecttel van ugyanez. A Sony-buzik pedig oda szarnak ahova esznek, és most amiatt verik a tamtamot az MS-nél, amit ők anno bólogatva kajáltak be a Sonytól néhány évvel ezelőtt.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...