Jót tett a PS Vita eladásainak a PS4 startja

  • Írta: zoenn
  • 2013. december 21.
  • Biznisz
Link másolása
A Sony szerint a PlayStation 4 megjelenése pozitív hatással volt a PS Vita eladásaira. A handheld iránti kereslet meredeken ívelt felfelé az elmúlt időszakban, a marketingkampány bejött: a két gép kéz a kézben jár.

Az MCV jelentése szerint a PlayStation Vita eladásai 68 százalékkal nőttek a PS4 megjelenése utáni héten, de a tendencia nem állt meg később sem, a launch után két héttel is 65 százalékos növekedésről számolt be a japán vállalat. 


A Sony vezető termékmenedzsere, Ben Law örül a PS Vita kimagasló teljesítményének, az új TV-kampány megtette a hatását. A PS4-tulajok visszajelzései is kedvezőek a Remote Play-funkciót illetően, valamint a Tearaway sikere is bizonyítja, hogy a kézikonzol nemcsak tökéletes társ a next-gen masina mellett, de önálló eszközként is megállja a helyét.


Remélhetőleg a jövőben minőségi címek érkeznek a PS Vitára, így a játékfelhozatal, és nem a marketingkampány miatt döntenek majd sokan a handheld mellett.


Azért a Sony sem bíz semmit a véletlenre, újabb élőszereplős reklámokkal domborítanak a képernyőn - lásd fentebb, beágyazva.

25.
25.
RangerFox
#19: Nem igényel állandó netet...
24.
24.
kristof97
#23: Igen, de így szerintem sokkal kényelmesebb, hogy benne van egy nagy memóriakártya és ha más játékkal akarsz játszani, akkor csak elindítod gépről és nem kell magaddal hurcolásznod akár 3-4-5 ilyen PSVita kártyát is egyszerre. A PS+ pedig ellát játékkal, szóval csak memóriakártyára kell költeni. :)
23.
23.
p3ti
#22: Letölthető formában járt hozzá a játék?
22.
22.
kristof97
#21: Igen, az az új Vita kb. úgy néz ki, mint amit az 5 éves kisgyerekének vesz a vásárban az apuka mint játékgép. Én most vettem (6 napja) PSVita bundle-t 53590Ft-ért KZ Mercenary-vel és 16Gb-os memókártyával. Szóval árban is tökre jó már a gép.
21.
21.
p3ti
#11: Nem rég néztem meg hogy VITA bundle már kapható 50 rugó alatt is (abban van 1 game + memória kártya). A játékok pedig nem annyira drágák mint a nagy gépeken, főleg hogy pl. gamer365 fórumain multkor Killzone 3000ftért ment, és más színvonalasabb játékokat sem árultak többért mint 5000-6000. Szerintem most már van egy szép mennyiségű lineup amivel lehet játszani. A gép is kiforrta magát, és Ár/érték arányba is teljesen korrekt. Amúgy érdemes megvenni még ezt a masinát, mivel a PSVnek jön vmi gagyi és karcsúsított verziója, amiben már sem OLED sem anyag nem lesz.
19.
19.
cannondale
Nedd For Speed Wanted-et "most" néztem be:(
Állando net kapcsolatot igényel:(
Minden tiszteletem a kézi erőműnek (10/10) de ennek mi értelme?
Állando netkapcsolat pffffff
18.
18.
zola2000
Egyelőre nem úgy tűnik, vitára volt egy uncharted, egy killzone, aztán eléggé leálltak, talán a god eater jó még vitán, meg a soul sacrifise, meg talán a pesona 4 golden még jópár ilyen exkluzív cím és én is veszek egy ... PS Vita TVt.
17.
17.
daenath
Na majd mikor piacon lesz a PS4+Vita bundle, akkor mar beruhazok, jol ellesz a PSP-vel.
16.
16.
Yanez
#15: Ha letörlöd, utána bármikor ismét letöltheted ingyen, mivel amit egyszer már megveszel, azért nem kell megint fizetni.
15.
15.
Sun9us
#14: Ps Vitára nincs teljes hack. Ps Vita iso-kat senki sem tud futtatni. Ami hack létezik vita-hoz, az csak PsP-s játékokat, és régebbi Nintendo játékokat tud emulálni, de ezt nem CFW-n, mint a PsP esetében, hanem rendes OFW-n. Az online játékhoz nincs sok köze. (Amúgy nincs MÉG Vitám. :D)

Amúgy lenne egy alap kérdésem: a PSN-ről letöltött játékok egy profil-ba mennek mint egy Steam könyvtár? , vagy egyszer letöltöd, aztán játszol vele amíg játszol, és ha letörlöd, fizethetsz újra ?
13.
13.
simon 555
#11: Fizess be PS+-ra, én nem is adtam ki pénzt játékért Vitára, mindent megadnak ami érdekelt ingyen.
11.
11.
Ragnarox007
Köszönöm a válaszokat, igazság szerint sikeresen meggyőztetek :D Most már csak az a kérdés, hogy mikor veszem meg... TheFlash: Olyan kaliberű mobilokat sose vennék, arról nem is beszélve, hogy mobilon egyáltalán nem lehet normálisan/kényelmesen játszani, legalábbis szerintem ritka idegesítő :D simon 555: Ez igaz, viszont igencsak megválogatom, hogy milyen játékért is adok ki 8-10ezret, mert azért nem mindegy :D
10.
10.
RangerFox
Ez jó hír, talán most hogy megindultak az eladások, a fejlesztők is felfigyelnek a Vitára. Amúgy simán megéri megvenni, már csak az általad említett játékokért is. :)
9.
9.
simon 555
#6: Már bőven van rá annyi játék amiért megéri venni egy gépet.
6.
6.
Ragnarox007
Szerintetek érdemes beruházni rá? Csak azért kérdezem, mert az utóbbi pár hétben egyre szimpatikusabb a Vita (eddig valahogy nem sok értelmét láttam), és erőteljesen gondolkozom a megvételén, viszont nem tudom, hogy megéri e?! Csak az az igazság, hogy hatalmas Uncharted és Killzone rajongó vagyok, szóval nem szeretném kihagyni a Vita-s részeket sem... Mindenesetre amilyen fanatikus vagyok, már ezért a 2 címért megvenném, csak kérdés, hogy a későbbiekben jönnének e még hasonló kaliberű címek... Gravity Rush is érdekel, meg ugye "elvileg" kiadják rá a Gow 1-2 részét is, amit szintén beszereznék... Valaki tanács/vélemény? :D
5.
5.
zola2000
Szerintem senki sem csak a remote play miatt vesz vitát, de egy plusz érv mellette.

Azért nyugaton 500ezer forint feletti fizetések mellett az emberek kevesebbet gondolkoznak a vásárlásokon mint mi.
4.
4.
crydan1
Holott még a PS4 + PS Vita sincs kint! Egyszer majd ezt is bepótolom.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...