Itt az Oculus Rift új prototípusa

  • Írta: fojesz
  • 2014. január 8.
  • Hír
Link másolása
A CES-en rukkolt elő az Oculus az Oculus Rift prototípusának továbbfejlesztett változatával, a kütyübe jobb kijelző került, és most már arra is képes, hogy meghatározza, hová hajolsz a fejeddel.

A CES-en mutatkozott be az Oculus Rift új, Crystal Cove kódnevet viselő prototípusa, amely több fejlesztést is kapott az eredeti modellhez képest. Bár az a kütyü is remekül működött a beszámolók szerint, mozgás közben a gyakran mosódott el a virtuális szemüveg képe, ráadásul az élmény sokak szerint hányingerkeltő volt.

Ezeken a problémákon dolgoztak a készítők. Ennek megfelelően az új prototípusba jobb felbontással és alacsonyabb késleltetéssel rendelkező OLED-kijelző került (sajnos túl sok részletet nem sikerült kihúzni az Oculusból), egy új fejlesztéssel pedig az elmosódást igyekeztek eltüntetni. A The Verge beszámolója szerint 10-20 százalékkal jobb és természetesebb volt a képminőség, még akkor is, ha az természetesen nem ér fel egy hagyományos monitoréval vagy tévéével.

Egy másik nagyon fontos újdonság (és részben a hányingert is redukálja), hogy a Crystal Cove már helymeghatározásra is képes: egy kamera figyeli a kütyüre rakott érzékelőket, így most már nemcsak azt észleli a rendszer, hogy hová nézel, hanem azt is, hogy hol van a fejed. Bárhová hajolsz vagy buksz le, az a játékban is megjelenik, a kiállított demókban például így lehetett kihajolni az ablakokon, és egy társasjáték tábláját is meg lehetett nézni több oldalról.

Amit viszont még mindig nem tudunk, az az, hogy mikor kerülhet piacra a cucc.

6.
6.
hedzsooo
...Lassacskán ideje lenne beszerezni egyet belőle. Na, majd a szülinapomra, addig csak fejlesztegessék még egy picikét, aztán jöhet a SKYRIM vele, meg a Witcher 3. :)
5.
5.
Csoki80
Már akkor hányok, ha rágondolok, hogy körbenézek benne :-P
4.
4.
Grabowsky30+
Nagyon várom, jó lenne 14 karácsonyára egy végleges verzióval meglepi magam! Az ára meg remélhetőleg nem fog az egekbe szökni egy kilót nekem megér! Oculust rift+assetto corse nagyon jó lesz! :D
3.
3.
Sun9us
Nagyon várós, viszont az egyetlen dolog ami eltántoríthat mellőle, az az ára. Ezzel a kamerával pedig biztos ugrott egy 75 dollárral.
2.
2.
Stiw
En megsaccolnam vele 2015 elso negyedevet. Varos darab!:)
1.
1.
Szelenas
Csak legyen már kész, kipróbáltam a régit PlayIT-en, valami eszméletlen.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...