Játékkonzollá válhat az Apple TV

  • Írta: fojesz
  • 2014. január 26.
  • Pletyka
Link másolása
Régóta pletykálják már, hogy az Apple is saját játékkonzollal rukkolhat elő, és most úgy tűnik, a cég a legkézenfekvőbb megoldást választaná ehhez: az Apple TV-t alakítaná át játékgéppé.

Először szögezzük le: bár arról is csicseregnek a madarak, hogy az Apple konkrét tévén dolgozik, az Apple TV valójában nem ezt a készüléket takarja, hanem egy set-top boxról van szó, ami az iTunesból és más szolgáltatásokból képes mindenféle videós tartalmat streamelni. És így néz ki:

A hírek szerint azonban hamarosan jelentősebb szerepet kaphat a kütyü az Apple terveiben, a 9to5Mac történetesen úgy tudja, hogy a cég az Apple TV-vel valósíthatja meg a szintén sokat pletykált játékipari törekvéseit. Állítólag 2014 első felében új modell érkezik a szerkezetből, ami többek között új szoftvert és integrált App Store-t kap majd, így letölthetünk rá mindenféle játékot (köztük olyanokat, amiket kifejezetten az Apple TV-re írtak), hogy utána akár Bluetooth-kontrollerrel is irányíthassuk őket.

Természetesen az Apple TV nem képes felvenni a versenyt a többi asztali konzollal teljesítmény terén, de az Ouya-féle vonalat tudja hozni, és igazság szerint ez is lenne a leglogikusabb lépés az Apple részéről. Úgy tudni, a gyártó a korábbi Apple TV-modelleknél is elérhetővé tenné a konzolos frissítést, de mivel csak pletykáról van szó, egyelőre kezeljük fenntartásokkal a fentieket.

17.
17.
#16: Magyar embernek minden drága.
16.
16.
tabu3x
"Overpriced", "félmilliós Ouya", "utalom a százezreket"...

kb. 30-35000 HUF. Na, tényleg olyan drága?
15.
15.
theo9311
Hűű, apple tévén angry birds, máris utalom a százezreket...
14.
14.
Csoki80
#: Most mi van, vagy nincs XD

Én inkább azt a Vita-tv várom, vagy micsodát, előtte az ouya-n gondolkoztam sokáig, viszont mikor megtudtam mire készül a Szonyi elhatároztam, hogy kell egy ;-)

Egyébként foglalkoztat az is, hogy veszek valami minőségibb rockchip-es vagy hasonló android usb tv cuccot valami jó airmouse cuccal....
9.
9.
PrimYaz00
#6: nem hiszem, hogy lefogja hagyni a pst, meg az xboxot
7.
7.
KeXxX
#6: +1 Ez így igaz, a számból vetted ki a szót. Overpriced shit!
6.
6.
Grabowsky30+
Szokásos túlárazott valami az alma szektásoknak, de úgyis megveszik a marhák, mert alma van rajta és i-vel kezdődik a neve!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...