A Microsoft megvette a Gears of War-jogokat

  • Írta: zoenn
  • 2014. január 27.
  • Biznisz
Link másolása
A redmondiak rátették a kezüket a Gears of War-frencsájzra, így mától nem az Epic Games élvez teljhatalmat felette, hanem a Microsoft Studios. A széria fejlesztését a Black Tusk Studios veszi át.

A Microsoft Studios bejelentette, hogy megvásárolta a Gears of War-frencsájzt az Epic Gamestől, ami annyit jelent, hogy ezentúl a redmondiak rendelkeznek majd a jelenlegi és a jövőbeli játékok jogaival, s minden Gears of Warhoz kapcsolódó csecsebecsék licencével (könyvek, filmek, kulcstartók stb.).

A pontos összegről nem esett szó, arról azonban igen, hogy ki veszi át fejlesztést: a vancouveri székhelyű Black Tusk Studios, a korábbi Microsoft Vancouver, aminek eddig a free-to-play Microsoft Flightot köszönhettük. Jelen állás szerint az Epic Games a közeljövőben biztosan nem készít Gears of Wart, de nem is hagy fel a játékfejlesztéssel. 

Az Epic egykori fenegyereke, Rod Fergusson leszerződött a Black Tusk Studioshoz, az ő irányításával hegesztik majd a soron következő Gears of Wart - szóval az egyik korábbi szellemi vezető visszatért a sorozathoz, ami mindenképp jó hír.

65.
65.
Neo1989
Ez azt jeleneti h biztos lesz Gears 4 lehet még 5 meg 6 is.
Az MS nem vásárolná fel a jogokat ha nem akarna folytatást.
De h exclusive marad az is biztos.
64.
64.
bane
#60: Ez így is igaz, de én fordítva gondoltam, mert nekem most még csak a tavaly bejelentett címek közül is jobban teszik a PS4 felhozatala.:/ D

#61 én úgy tudtam, hogy náluk volt elsőnek fedezék rendszer.:O Akkor ők csak tökélyre fejlesztették, mint az Apple bácsi az érintőkijelzőt.:)
60.
60.
roli33
#58: Na ja, mutatnak valamit az Uncharted 4-ből, meg bejelentenek egy PS4-es God of War-t, lehet hogy már nem is fogok a One-ra gondolni :D
Ami biztos, az E3 előtt nem veszek újgenerációs konzolt. :)
58.
58.
bane
#57: Én mint nagy piackutató( :D ) szerintem csak az miatt inkább ne.(talán egy FULL HD 4k editon.... talán) Az első 3 azt mondják nagyon jó volt. Én csak az 1-el ami inkább a jelenetek vittek el mint a story, és a 3mal játszottam ami nekem már teljes mértékben bejött. plusz ugye a judgement, de a story végén már úgy voltam vele hogy legyen már vége.:/
Kérj valami havertől kölcsön xboxot vagy 20-30ért vatera. Nem kevés, de már sok TPS tudja azt a szintet hozni, szóval az miatt szerintem ne válaszd a XO a PS4 helyet, mondjuk lehet az e3 után más véleményem lesz.:)
57.
57.
roli33
#56: Ha így lenne lehet, hogy Xbox One-t vennék PS4 helyett. 360-at már nem akarok venni csak a Gears miatt, itt a PS3. Viszont egy fasza Gears gyűjtemény One-ra + új rész(ek)...
56.
56.
bane
#45: Ez miatt sajnálkozol?!:D Én is sajnálom, hogy nincs last of us(lehet, hogy agyon hype-olták akkor is kipróbálnám), inFamous, Uncharted trilógia(lassan quadrológia) Xboxra szívesen írnám is PS cikk alá, hogy "gyerekek ilyen játékoknak lehet örülni", de akkor rögtön az jönne egy buzi pcfanboy vagy köcsög boxos. Az a baj, hogy mindegyik tábor a másikkal szemben nagyon ellenséges, jó lenne, már tényleg azért kommenteket olvasni, hogy mindent megtudjunk a nekünk tetsző játék(ok)ról vagy hogy ismerkedjünk és egy masszív magyar közösséget alkossunk live-on, PSplus-on vagy akár pc-n.
Egyetértek, hogy ki kell éheztetni, csak utálom azt amikor gamer gamer ellensége és ez legyen konzol pc utálat vagy pc konzol utálat. Amit fentebb írtam az is sablonos és úgy látom az adminok fogyókúrára küldték szegényt.:)

#37 istenem. Reggel olvastam, de fáradt voltam meg már amúgy is sprinteltem a buszomhoz szóval úgy gondoltam délután reagálok.:) Akartam írni, hogy az xbox tetejére rá szikszalagozok egy cell procit, hogy a PS játékokat is tudjam játszani, hátha erre is ráharapott volna, hogy "az úgy nem fog működni... bleee... pillanatragasztóval kell ezt már mindenki tudja." :D

A cikkhez is szólva, Szerintem nem fog pc-re jönni ennyi idő után se, mondjuk én személy szerint örülnék ha jönne, mert végre megtunák a PC-sek, hogy miért ment a nyáladzás a franchise körül.:) de ami valószínűbb szerintem inkább csinálnak belőle egy collector FULL HD 4K edition-t és azt dobják XBOX ONE-ra.
55.
55.
kopic
#46: Hat ez nem meglepo.
54.
54.
kopic
Ugy latom, hogy seggeszki baratunk ismet itt jart.
49.
49.
Pain
Az első rész szerintem is gyenge, főleg a 2. fényében. A 3nak még nem álltam neki.
46.
46.
latis666
A vicc az hogy itt a hozzászólások pont nem erről szólnak.
45.
45.
Claymen
Őszintén sajnálom, hogy a hozzászólásom elinditotta ezt a lavinát, pedig én tényleg csak az első gondolatomat osztottam meg. Persze, ha nem én, megteszi más...

Ez leginkább azoknak szól, akik a hírekért, és nem a gyűlölet szítása végett jöttek :

Lehet, hogy sablonosnak hangzik, de aranyszabály.
Ne etesd a trollt. Közönség nélkül éhenhal.
44.
44.
zsizsi
Ha kitéped egy madár szívét azt már hiába rugdosod :( Cliffy B elment és bele mert vágni egy új projektbe, nélküle meg nem lessz olyan sajnos. A judgement et is csak szódval bírtam lenyelni
42.
42.
minion
Pc re minden edig reszt:)
37.
37.
Trapyd
#32: Az igen! Még ezzel sem lőtted le a poént. Látod a 35 ös kommentjét? Szerintetek mekkora lehet az intelligenciahányadosa?
32.
32.
bane
19.
19.
tupaccc
18. az sokkal szánalmasabb, hogy meglátsz egy hírt olyan hozzászólással, hogy:
- jöhetne pc-re is
- de jó ez a pc exkluzív cím

És már várható a reg, és nyomatod az Uncharted 3 év grafikája, konzol állat, és a többi más baromságod... Na ez az ultra szánalom. És minimum 1-2éve tart.
Talán majd egyszer felnősz, elérsz remélhetőleg egy bizonyos IQ szintet, és belátod, hogy mennyi időt az életedből ilyen felesleges baromságokra pazaroltál el.
17.
17.
kopic
#16: Az 1. resze nem volt oan rossz, de nalam a ketto az orok kedvenc, amibe biztos beleoltem vagy 200 orat.
15.
15.
supair
#14: Csak sajnos a szívét szúrták keresztül. A MULTI ÉLMÉNYT......:-(
14.
14.
crashpipi
#12: A 3-al tökéletesen lezárult a dolog. A Judgement lehet, hogy csak rókabőr volt, mégis szinte két részletben toltam végig, mert elvitte a hátán a látvány és a hentelés. :)
Bár minden rókabőr csak fele ennyire sülne el jól! :)
A Halo-tól mondjuk többet remélek. A 3, a Reach és a 4 ilyen sorrendben ível felfelé és übereli a másikat.
12.
12.
tupaccc
11. Ezt még szerintem maga a Microsoft se tudja, az tuti. :-D

Esélye szerintem ott van, hisz volt GOW1 pc-n, és egy ilyen híres szériát bedobni Pc-re biztosan most már megfontolandó a számukra is. Más tészta az, hogy például a szememben ott a mesteri trilógia, tökéletes zárással, szóval innentől már csak rókabőr lesz, semmi eredetiség nem lesz már benne.
10.
10.
UncannyDante94
Én simán vevő lennék 1 előzményre,pl a pendulumi háborúra a cog-uir között mint a könyvben.(ha jól tudom..)
Szerintem sok mindent kilehetne hozni egy ilyenből,igaz bár ez nem lenne annyira Gears-es..mivel hát nem lennének benne sáskák..:/
9.
9.
eszem
Szóval, miután ez már nem az Epic-é, szeretnék kérni egy Unreal 4-es motorral egy UT4-et :P

Am visszatérve a GoW-ra, tudtommal 3(4) rész alatt lezárták a történetét, így van benne ráció egy értelmes folytatásra vagy csak egy kiherélt agyontekert/magyarázott valamire?
8.
8.
spikee576
Ez jo jateksorozat,csak nehogy elbaltazzak mer ittis igencsak erzodik a retestesztaeffektus a judgmentis mar elegfosvolt.
5.
5.
theo9311
Hogy a halo-nak bejött-e azzal vitatkoznék, de számomra ez az első pozitív bejelentés az XO-val kapcsolatban (mármint az, hogy lesz rá GoW). Bár a Microsoft munkásságát ismerve...
4.
4.
DON GONDOCS
Nyitott vagyok egy új részre, Lehet jó folytatást is csinálni, csak némi tehetség és fantázia kell hozzá. A Halo-nak bejött, A Geow-nak mért ne sikerülne.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...