20 millió eladott példánynál jár a Skyrim

  • Írta: zoenn
  • 2014. január 27.
  • Hír
Link másolása
A Bethesda örömmel jelentette be, hogy a The Elder Scrolls V: Skyrim újabb mérföldkőhöz érkezett: a szerepjátékból eddig 20 millió példány talált gazdára 2011 novembere óta. A cím sikere töretlen.

A Bethesda Game Studios bejelentette, hogy egyjátékos szerepjátéka, a The Elder Scrolls V: Skyrim 20 millió példányban kelt el világszerte. A produktum 2011 novemberében jelent meg, s az első két napban 3,5 millió kópia fogyott belőle, számos Év játéka-díjat zsebelt be.

A mérföldkő azért is jelentős, mivel a sorozat jövőbeli sorsa biztosított. Idén érkezik PC-re, Xbox One-ra és PS4-re a The Elder Scrolls Online, amely a már ismert világot egy hamisítatlan MMO-ban honosítja meg. Habár a Skyrim fejlesztése véget ért, a rajongók máig életben tartják, számos minőségi mod jelent meg hozzá. Szavatossága gyakorlatilag végtelen.

43.
43.
Stranger
#39: Annyiszor el lett mondva, hogy a TESO-t más fejlesztők csinálják...
De sztem ennek ellenére még kidobnak valamilyen játékot a TES folytatása előtt, úgyhogy sokat kell várni, de ne legyen igazam.
40.
40.
névtelenség
#36: Csak, hogy lásd mennyire is igazad van, és fél óra után hagytam a játékot a francba. elkövettem azt a hibát, hogy előtte félévig párhuzamosan toltam a Morrowindet és az Obliviont, hogy felspannoljam magam.

A mod nélküli Skyrim kb. a sorozat legrosszabbja ÉS nem csak a hibák miatt. A történet félkész néhol érdektelen, a játékon még laikus szemmel is látható hogy NINCS KÉSZ! Plusz kihagyott ziccerek ezrei!

Ehhez add hozzá a rossz fejlesztői döntéseket, amikkel a konzolosoknak akartak kedvezni (végül pedig pont őket szívatták meg).

Ezen az oldalon nálam nagyobb TES rajongót nem találsz, és mégis azt kell írnom hogy a Skyrim modok nélkül vállalhatatlan!
39.
39.
Dood
Én nagyon sajnálom, hogy nem csinálnak egy 6. részt, helyette csinálnak egy tucatfos mmo-t ami nagy valószínűséggel be fog dőlni az előfizetéses modellel (minden mmo bedőlt 2004-es wow óta :D ). A single player kontent egy részét is csak később fogják kiadni (mikor már mindenki cancel sub-ot nyomott), nem lesz dark brotherhood, thief guild launchnál stb.
Swtor-t sem mentette meg a franchise ami lényegesen nagyobb mint az ES.
Ez az egyik legjobb RPG amit valaha készítettek, egyedül a fokozatot rontották el benne. Lényegében attól függ a nehézség, hogy mennyire húzzúk az enchantot és a smithing skillt (+ alchemy ha atom exploitot akarunk). Ha kimaxoltuk akkor kb. grandmaster fokozaton is 1hit a legerősebb mod vagy sárkány. Ha nem foglalkozunk vele, akkor kb. normálon is már nagyon durva lesz lvl20 környékén. Szóval szerintem az egyetlen hiba számomra: a kihívás könnyedén exploitolható, viszont exploit nélkül esélytelen a normál feletti fokozat magas szinten. (aki esetleg nem tudja miről van szó: 100-as smithingel 100+%-os smith improve potival kell legyártani és improve-olni a fegyvereket +smithingre enchantolt gearben, majd minden gearre felenchantolni a +aktuális fegyver damage-t, esetleg mana csökkentést a restorationre, hogy végtelenségig tudjuk gyógyítani magunkat mana nélkül, mindezt úgy, hogy feltudjuk húzni 0 goldból az enchantot és smithinget). Az előző részekben borzalom volt a fejlődés, ha maxos karit akartunk és a vége ugyanúgy atom godlike karakter lett. A Fallout részekben meg tudták oldani, hogy kihívás legyen a legnehezebb fokozat az elder scrolls szériában még nem sikerült. Viszont a mellék küldetések, a helyszínek és úgy az egész világ fantasztikusan meg van csinálva, nálam a Baldurs Gate 2 után a legjobb RPG ever :D Remélem hamar bedől a TESO és csinálnak még single player RPG-t belátható időn belül :D
38.
38.
király. jöhetne akkor a következő rész, nem ez a fos mmo. wow-al véget ért az mmo szerintem.
jöhetne egy új fallout is, mellesleg..
37.
37.
Stranger
#33: Sztem az "Interesting NPC's" az egyik legjobb mod, tele szórja a játékot NPC-kel. Most járnak elvileg 225-nél. Ez sokkal élettel telibbé teszi a játékot, ráadásul még questet is adhatnak...

KőbányaKispest:
Én tavaly próbáltam ki a játékot amikor már kint volt az utolsó hivatalos patch és feltettem a nem hivatalos patch-eket is, így én nem nagyon találkoztam bugokkal.

36.
36.
KőbányaKispest
Én azért hozzátenném, hogy legelső kijátszása tényleg, beszippantja az embert, rohadt jó hangulat, o mekkora terület minden. A zene benne, amit az ember megáll és hallgat minden, DE.

Utána eljön az a szint, amikor szembe szembe jönnek azok a hibák, meg érzet, amikor az ember már nem tud elmenni. Regneteg bug. (amikor a játék kijött annyi hiba volt benne, hogy a BF4 elbújaht mellette és amik még most is vannak)! A kezdeti Esbern bug, nem lehet továbbvinni a főszálat, csak mágiálással.

Akkor maga a főszál se egy nagy valami, a mellék küldik jók, de amikor már brutálisan erős vagy, ki az a barom, aki mari néni szarát keresse meg, és vigye vissza neki.

Akkor küldetések, amik a map egyik pontjából a játék másik odlalába vezetnek, és annyiból áll, hogy egy messege-t átadtál. Akkor ez ellenfelek se nagy valamik benne.

Tehát a sok ajnározós pozitív komment mellett illene ilyeneket is megemlíteni, de tény, nekem is benne van 300+ órám persze... de modok nélkül én a világ semmi pénzért új karaktert nem kreálnék az is kurva élet.
35.
35.
FrankBlack
#34: ezzel én is így vagyok. Egy ilyen játék után nekem sokszor kicsit gagyinak a sok olyan játék, ami lineáris cső pályákon vezet, és rengeteg cutscene-el akar lenyűgözni, ami egy ja de izgalmas sztorit mesél el. Mellékküldetésnek meg menjek gyűjtögetni mindenféle xar kis bigyókat, amiket a készítők elszórtak a játékban, mert a fő sztori szálon kívül minden más le xarva. Ezért pl. a legtöbb játék még hemzseg is a hibáktól, és még csúnyák is. Legalábbis ahhoz képest, amit a Skyrim tud ENB moddal, és HD textúrákkal:
http://www.youtube.com/watch?v=wAnt-GPXAG0#t=388

Szóval a Skyrim magasra teszi a lécet, és megmutatja, milyen is egy minőségi játék. (persze azt nem állítom, hogy hibátlan, és tökéletes, de sok más játék elbújhat mögötte az biztos. Legalábbis az én szememben :)
34.
34.
Dízel
meg is érdemli a sikert!! brutális nagy játékélményt és töménytelen szabadságot ad.
ilyenkor elgondokozom h. érdemes e egyaltalan cső fps-ek vagy egyéb autos, akcio, kaland játékokért pénzt kiadni, mivel oke más stilust képviselnek és lehetnek nagyon jo és maradnandó játékok, de mivel volt több munka? mekkora területen játszódik, mennyi szereplővel akinek külön története van még egy egyszerű parasztnak is.
az életbe nem fogom fel hogy lehet ekkora komplex világot megcsinalni ilyen pazarul.
33.
33.
FrankBlack
#29: http://gamekapocs.hu/tag/Kerub/blog/3291/skyrim_realizmus_mod_gyujtemeny

http://gamekapocs.hu/cikk/1794/a_legjobb_skyrim_modok

De még ezen kívül is van sok érdekes, és hasznos mod. Kategóriánként is megtekintheted, és letöltheted őket innen:
http://www.nexusmods.com/skyrim/?
32.
32.
Ph48
Valenwood projektről szóló pletykák szerintetek kamu vagy igazi mendemondák?
30.
30.
Extol
#29: xxx modok :P

Modolásról még annyit, hogy csak olyat rakjatok fel amit meg is tartotok, mert ha gyakran váltogatjátok őket az tönkrevágja a mentéseteket. Nem lehet egy újramentéssel letisztítania dolgokat mint anno Oblivionban. A szkript töredékek benne maradnak a mentésekben.
29.
29.
Elyas
Biztos jó, sose próbáltam nem volt elég izomos a gépem... Mondjuk nekem elég a Torchlight, a LoL, az MW2, a DA:O, a CSS meg a wow... Ezeket épp elviszi ami pont elég nekem... Csak az Age of Empires 3 amat sajnálom...

Amúgy hogy kárpotóljalak titeket az offért megkérdezném:
Kinek mi a kedvenc modja? Csak mond is el h mit tud az a mod... feltéve ha bárki válaszol a kérdésre :)
27.
27.
br1Koo
Zseniális játék zseniális pályadizájnnal, zseniális hangulattal. Ami igazán tetszett benne, hogy kicsit komorabb képivilágot vittek képernyőre. Az obliviont is imádtam, de a skyrim után nem tudnám beleélni magam, mert mindent magasabb szintre tettek a későbbiben. Ja és baromira várom a következő single tes-t (vagy ha az nem jön akkor a fallout 4-et :P )
26.
26.
Marcus T.
150 óra körül járok, nem játszanék vele ennyit, ha nem tetszene, de azt kell mondjam, néhány elhibázott döntés miatt számomra csak egy idegőrlő borzalam lenne, nem játék - DE a modok megmentik az egészet. Modok nélkül 5 órát sem játszottam volna vele.

Skyrim földje nyüzsög a halhatatlan NPC-ktől, akikkel semmit sem lehet tenni, de akik bármikor kinyírhatnak. A legnagyobb mágia pedig a duma. Egyszer leugrottam valahonnan, és kábé 2 méter magasan lebegni kezdtem, mert valaki hozzám szólt, és az ilyen mindent felülír. A kiáltást, a varázslatot, a kardcsapást, de még a kilőtt nyílvesszőt is semmivé foszlatja, mert egy koszos őr hozzám szól, hogy adjam meg magam, és az NPC-duma a mindent vivő mágia ebben a játékban.

Szóval, modok nélkül vagy agyvérzést kaptam volna már régen, vagy törlöm a franca 5 óránál kevesebb idő alatt. A moderek viszont óriási munkát végeztek, le a kalappal előttük!
25.
25.
kimi101
Én nem tudom...
Ami tök szar itt az oldalon, az az ismerősök között tuti befutó.
Meg fordítva is igaz.
24.
24.
FrankBlack
#16: most elpirultam... :)
23.
23.
kredencferenc
#18: Nem, tényleg nem olvastam róla sokat. Nem is szeretnék. Azóta nem igazán hiszek az írásoknak mióta lefikázta mindenki a Colonial Marines-t. Na az a játék annyira "fos" lett, hogy hatszor játszottam végig, és erősen gondolkodok, egy gyűjtői kiadáson. Írtam is, hogy nem fikázom le amíg ki nem próbáltam. Mindenesetre valljuk be: ezt a sorozatot nem mmonak találták ki legalábbis szerintem. De majd meglátjuk.
22.
22.
minion
GTA 5 egy nagy ures semi a Skyrim hez kepest:D
19.
19.
Dragonborn
Szép volt Bethesda
Számomra a legjobb játék a Vice Cityvel ami valaha készült
Remélem a Washingtoni brigád még készít single darabokat mert az ESO jónak tűnik
de az Elder Scrolls feelinget nem igazán érzem
18.
18.
Hab
#14: Látom nem sokat olvastál még a TESO-ról, egyáltalán nem olyan a harcrendszer mint a WoW-ban... Inkább valahol a GW2 és a Skyrim között van. Hogy meddig tudják fenntartani az előfizetéses modellt az kérdés, de amióta volt szerencsém hozzá, nem tudok szabadulni a gondolattól hogy milyen messze van még Április!
16.
16.
névtelenség
14.
14.
kredencferenc
Az összes része megvan a sorozatnak, mindegyikkel valószínűleg több száz órát játszottam, és nem hagytam ki a Redguard-ot meg a Battlesire-t se. Egy-egy alkalommal a mobilos játékokat is volt alkalmam kipróbálni. Alig várom az antológiát. A Skyrim kiemelkedő darab, de akkor is a Morrowind a sorozat eddigi legjobb része. Az online-tól valami miatt iszonyatosan viszolygok. Előre látom a mikro tranzakciós bejelentéseket meg a 10 éves vérpistikéket meg az elder scrolls világát kattintgatós wowos harcrendszerrel. De szem szólom le amíg személyesen ki nem próbáltam. Remélem nem lesz igazam!
13.
13.
FrankBlack
Én még csak most kezdtem el vele játszani, mert eddig nem bírta a gépem abban a minőségben, amit én szeretnék (ultra grafika, 60 FPS, 1080p). De most hogy next gen pc-m lett, belevetettem magam: Legendary edition+kb. 80 féle mod, benne ENB grafikai tuning, stb.

Nem tudom abbahagyni. Nekem is van olyan, hogy csak sétálgatok, és gyönyörködök a tájban, ami Ultra grafikán ENB modokkal, és HD textúrákkal nem kis élmény. De irtózatosan sok tartalom van a játékban. És nem tollak gyűjtögetése, meg madarak lövöldözése, és egyéb szir-szar gyűjtögetés. Egyszerűen elképesztő.

Az ilyen varázslós, sárkányos, RPG játékok soha nem volt az én stílusom, de ez a játék magába szippant, és nem enged. Na én ezt nevezem mesterműnek, ami még a stílust nem kedvelőt is rajongóvá tesz. Számomra kb. ilyen egy minőségi játék.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...