Hivatalos PS1/PS2-emulátort kap a PS4?

  • Írta: zoenn
  • 2014. január 29.
  • Pletyka
Link másolása
Lapértesülések szerint a Sony egy olyan emulátoron dolgozik, amely a PlayStation Now streaming-szolgáltatás nélkül is lehetővé tenné a PS1-es és PS2-es játékok futtatását PS4-en.

A Digital Foundry névtelen forrása szerint a Sony a közeljövőben lehetővé teszi, hogy egy hivatalos emulátorral PS1-es és PS2-es játékokat helyben futtassunk a PlayStation 4-en.

Habár a PlayStation Now szolgáltatás is pont erre jó, ám a jelenlegi tervek szerint a streaming technológia csak a PlayStation 3-as címeket támogatná a next-gen platformon. A helyben futtatással természetesen a streamelés minden potenciális hátránya (input lag és hasonlók) kiküszöbölhető.

A Sonynak ilyen emulátora van PS3-on és PS Vitán is egyébként, most viszont a cél az, hogy a régi játékok natív HD-felbontásban fussanak, amely érezhetően előnyösebb, mint a jelenleg használt felskálázás, s olyan vizuális lehetőségekkel kecsegtet, mint a híres PCSX2 emulátor esetében. 

A PlayStation Now szolgáltatás bétatesztje egyébiránt most kezdetét vette a tengerentúlon.

56.
56.
Macccy
#53 és #49
Hagyjátok már ezt a szánalomgyereket, olyan mintha gúnyolnád a szélütéses kissrácot a lépcsőházból. Wolfi itt trollkodja ki magát, mert élőben nincs az az ember aki szóba állna vele vagy komolyan venné akár egy mondatát is. Wolfs Kampf, ennyi. Pár hónapja már lejátszottunk egy ilyen kiegyenlítetlen menetet, de láthatóan ismét próbálja ő diktálni másoknak, hogy mit szeretnek az emberek játszani. Nem bírja ki, ez van ...
Ha ráhagyjátok - ahogy láthatóan sok tapasztalt fórumozó teszi itt - akkor elhúz a tükör elé Fluor Tomira rejszolni, majd katatón lesz a nap végéig és beköszönt a béke és az igazságosság az univerzumban.
48.
48.
Cipo3
ign top 25 PS2 game:
http://www.ign.com/articles/2008/11/14/top-25-ps2-games
Hát nem tudom, egyik se túl érdekes.
45.
45.
Cipo3
Haver rádugja a 120 centis TV-jére a PS2-öt, széthúzva és hihetetlen mekkora pixelek vannak. Számomra ez élvezhetetlen. Az öklömnyi pixel elnevezés nem is annyira túlzás.

Nekem számít a grafika.
40.
40.
simon 555
#38: Attól, hogy te játszottál minden létező PS2 játékkal, még nem jelenti azt, hogy ezzel mindenki így van.
Nekem pl nem volt PS2-őm, és rohadtul de örülnék ennek, mert rengeteg remek játék van PS2-re, amik sajnos PS3-on játsszva HDTV-n élvezhetetlenek az ökölnyi pixelek végett. Viszont ha ezt megoldják úgy ahogy mondják, remek lesz.
35.
35.
rossitibi
#32: Ha nem régi a tv-d tuti van rajt usb,dugd rá a vinyót,én is mindíg úgy nézem! Így a legegyszerűbb.
33.
33.
Stranger
Szenvedtek itt minden sz@rral, android izé emulátornak, konzol játékokhoz, laptop meg MKV filmekre... Ez mind egyben megvan egy PC-n, minek venni annyi mindent? :D
32.
32.
vortel
#27: Szívemből szólsz... Van egy 1 terás vinyóm HD filmeknek fenntartva amiket eddig a laptopról néztem. De már úgy unom mindig rákötni a laptopot a Tv-re meg a házimozira, aztán le, kínlódni vele állandóan...
31.
31.
simon 555
#22: Erről most hallok először, miféle emulátor van az USA storen? :D
Szerintem valamit félrenéztél...
30.
30.
BloodyDeath
Hát ez már jóbban hangzik, mint egy interneten keresztűl szaggatos streamel-ős játék. Azért hagytam anno többek között a pc-t, hogy nekem ne szaggason akadozzon semmi játék. De ez tényleg jobban hangzik, erre tuti befizető leszek. A ps3- játékok futatását, meg rá hagyom a ps3-ra.
29.
29.
zola2000
#27: 10ezer forintos android mini pct veszel, aztán ... még a ps1-psp-dreamcast emu is megy :)
27.
27.
Angelwing
külső vinyó,és mkv támogatást PS4-re,mert amíg nem lesz addig nem veszem meg a szutykot,emulátor ide emulátor oda.
26.
26.
rossitibi
Jó hír,de hogy mért nem lehetett megoldani a ps3-játékokat is valahoy! Ez a neten játszom dolog nálam kuka...
24.
24.
DON GONDOCS
Már psn.en is elérhető jópár psx/ps2 cím. Várható volt hogy tovább viszik ps4en is.
22.
22.
Sanyi1967
A PS2 emulátor (amit az USA-STORE-ból lehet letölteni) tudtommal csak az USA-ban forgalomba hozott PS3-on fut.Ez futni fog az európai PS4-en?
21.
21.
#19: Meg a Primal-t meg az Onimusha sorozatot :D
19.
19.
br1Koo
Elő a getawayt, a ratchet & clankokat, meg a killzone-t
18.
18.
#17: Igaz, hogy erős gép kell hozzá, de óriási a külömbség grafikailag a PS2-höz képest.
17.
17.
ikaralyos01
A ps2-es része az érdekes mert annak az emulálása még most sem tökéletes pc-n, ráadásul bika gép kell hozzá. Ugyanakkor van ps2-m is egy normál tv-re kötve. Mégiscsak eredetiben az igazi :)
12.
12.
Zoltanovits
Remélem nem kamu hír,mert ezzel totál megfogtak. Def Jam Fight for NY,BLACK,és még sorolhatnám. Nosztalgiára fel!!?? :)
11.
11.
Norbiii
#8: Nem tudom, hogy van e ilyen terve az MS-nek, (?) de lehet, hogy az MS is meglépi ezt......
9.
9.
Norbiii
Ez nagyon jó hír, így már elég sok minden a Ps4 mellett szól, ettől függetlenül engem ez a dolog nem érint, és most jelenleg nem is érdekel, annak viszont örülök, hogy másoknak jó lehet a dolog! :)
8.
8.
kanguru
Na ha ezt megcsinaljak az nagy dobas lesz es tovabb dongolhetik az XBox one-t a foldbe.
7.
7.
Sun9us
Egy újabb érv a ps4 mellé. Már csak a vita psp-s választékát kéne egy pöppet növelni, és az árakat moderálni. ( na meg játékokat csinálni vita-ra.)
5.
5.
Stranger
Ezzel legalább kinyírnák a gagyibb HD kiadásokat.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...