5,86 millió Wii U-t adtak el eddig

  • Írta: fojesz
  • 2014. január 29.
  • Biznisz
Link másolása
Noha a Nintendo karácsonya viszonylag jól sikerült, és ez nyereséget szült az elmúlt az időszakra, a látszat csal: a következő negyedévtől a cég sem remél túl sokat, és veszteséges üzleti évet vár.

Közzétette a Nintendo a legfrissebb pénzügyi jelentését: a cég tavaly április és december között 499 milliárd jenes forgalmat bonyolított le, és bár üzemi szinten veszteséges volt (1,5 milliárd jen volt a mínusz), végül 10 milliárd jen nettó profitot könyvelhetett el. Ez elsősorban a karácsonyi szezonnak és az ennek következtében csöppet meglóduló Wii U-üzletnek volt köszönhető.

A Nintendo az elmúlt időszakban 2,41 millió Wii U-t adott el, ez 36 százalékos csökkenés éves szinten, játékokból viszont 15,96 millió példány ment el, ami 19 százalékos növekedés. Bár a The Legend of Zelda: The Wind Waker HD, a  Wii Party U és a Super Mario 3D World is jól szerepelt, mindegyik címből több mint 1-1 millió kópiát értékesítettek, a cég tisztában van vele, hogy ez összességében még mindig kevés az üdvösséghez: a Wii U-ból  a boltokba kerülése óta 5,86 millió darabot vittek haza a játékosok összesen.

A Nintendo 3DS-ből 11,65 millió darabot adtak el az elmúlt 9 hónapban, a 3DS-es játékokból pedig 57,25 milliót - itt a Pokémon X és a Pokémon Y, illetve az Animal Crossing: New Leaf, a Mario & Luigi: Dream Team és a The Legend of Zelda: A Link Between Worlds volt népszerű. A Nintendo DS-nek 110 ezer gépre és 8,63 millió játékra futotta, a Wii számai rendre 1,07 milliónál és 23,27 milliónál álltak meg.

A nyereség ellenére a márciusban véget érő üzleti év veszteséges lesz, a mostani kép csalóka az ünnepi szezon miatt. A várható rossz eredmények miatt egyébként a Nintendo elnök-vezérigazgatója, Satoru Iwata fizetését a felére csökkentik, és mások mellett Shigeru Miyamoto is 30 százalékkal kevesebb pénzt kap majd február és június között.

42.
42.
RangerFox
#19: Kijön rá az AC, NFS, WD, CoD aktuális részei...
41.
41.
DON GONDOCS
Azért remélem beindul indén a nintendo wii-uja, Mert nem volna igazán előnyös ha csak 2 nagyágyú játékválasztékából kéne mazsolázni. Csak ugye még hiányoznak azok a játékok amik teljes mértékben kihasználják a wii-u tablet kontrolerjét. Én például elbírnék képzelni vele egy stratégiai vagy taktikai rpg-t vagy egy jó lopakodós játékot. Menyibe fájna megcsinálni egy jó final fantasy-t amiben a kontrollerel jelöljük meg az ellenfelek és adjuk meg hogy mit csináljon karakterünk egy stratégiáról nemis beszélve. A 3ds meg szerintem az egyik legjobb kézi konzol amit a nintendo készített, csak ott meg az árakkal szálltak el egy kicsit.
40.
40.
Norbiii
37.
37.
myrte
#33: Trioviz inficolor szemüveg kell hozzá. http://trioviz.com/fr/ Ne kérdezd, hogy milyen, semilyen 3d-s szemüvegünk nincsen :D
35.
35.
myrte
#34: Ezt a hírt én írtam :D
34.
34.
hheemmoo
Ezt ma találtam:
A Nintendo japán oldala szerint, még nyár elején kapunk egy tartalmasabb frissítés, mely plusz funkciókkal egészíti ki a Wii U szoftverét:

-Virtual Console-on keresztül DS játékokkal is játszhatunk a gamepad-en.
-Gyorsabb játékbetöltés: A konzol bekapcsolásánál egy menüből kiválaszthatjuk Nintendo Network ID-nkat, és hogy mely játékkal szeretnénk játszani. Ez jelentősen megrövidíti a bootolást.

Ezen kívül azt is megtudhattuk, hogy az idei E3-mas konferencia egyik kulcs témája lesz az NFC technológia által biztosított lehetőségek kihasználása.

Írta D@reeo - 2014 január 30 csütörtök - 12:09:21 ) Wiihungary
33.
33.
aordog
Myrte!
Milyen szemcsi kell hozzä? Aktív vagy paszív? Szívesen kiprobälnäm:)
32.
32.
Hogy ez van, az tobb okra visszavezetheto.
Egyreszt mindenhol szarabb lett az elet mint mondjuk 2006 ban.
Szerintem melle lott a nintendo ezzel a koncepcioval (lehet fikazni de sajna igy van).
Nekem volt wii-m es probaltam a wii-u-t.
Semmi extrat nm hozott sot, a kotelezoen melle adott hodfarku csereppel azt vettek el ami a jo volt a wii-ben.
Masreszt ott van ez a sok "okosszutyok".
A kazuar jatekos azon nyomja ami a wiinek ervegas rendesen.
A pc eladasoakat nagyon visszavetette majomfon meg a tablet.
Es majd most fog kikorvonalazodni az uj konzolok megjelenesevel, hogy a konzoloket is ez szinte biztos.
Szinte biztos vaoyk benne hogya ps4/xbo parosbol osszesen nem fog annyi elmenni mint mondjuk a ps3 bol osszesen.
Lehet hoborogni meg elkuldeni a kurva nenikembe, de ez igy lesz.
Mennyi ment el a messiaskent vart uj genereciobol eddig? 5 meg 3 milla az egesz vilagon (ok egy rakas helyen nem lehet kapni amit nem ertek mert, de igy van-mondjuk mo biztos nagy piac eladnak vagy 60db-ot).
Ez volt a karacsonyi hajraban masfel-ket honap alatt.
Ez lofasz.
Szerintem pc-t vastagon tobben vettek tabletrol meg okosfosladekokrol mar nem is beszelve.
Ez van volt egy reteg aki netre hasznalrta a pc-t most az tabletezik es volt egy reteg aki kis barom kazuar jatekokkal jatszott o is tabletezik.
Ennyi.
31.
31.
myrte
#21: Szemüveges 3D van. Az AC3 a gamepaden támogatja. Viszont ami a 3DS-nél van, az más technológia, már ott megbukott ennek a lehetősége, hogy nem két kijelző van egymáson. (pedig egy akkora kijelzőn fenomenális lenne a 3D szemüveg nélkül).
30.
30.
mestermagyar
Jólvan nem kell mindennap bizonygatni, hogy a wii u megbukott. Olyan, mint amikor egy képkocka/cod-hír van az új játék debütálása előtt...
28.
28.
zola2000
#21: Ha azt csinálnák, akkor a nintendo is csak a harmadik konzolgyártó lenne.

Szerintem sokkal jobb, hogy ilyen bayonetta2, shin megami tensei x fire emblem, xeno2 stb jön wiiu exkluzívan külsős fejlesztőktől (illetve a monolithsoft is már belsős), mint amiket te írsz sokba is kerülne a nintendonak, és aki ezeket várja szerintem inkább kivárná hogy lejárjon az exkluzivitás.

"Az N64 és a többi játékokért még mindig pontot kérnek. Ez nagy hiba föleg az emulätorok világában. " -> a sony is pénzt kér a ps1 játékokért, illetve x360ra is vannak retro játékok, és nem ingyen, ilyen alapon semmiért sem szabadna pénzt kérni a warez világában (n_n)
26.
26.
Norbiii
#20: Még1x köszönöm, nagy öröm, hogy értékeled az írásaimat, ezek után még nagyobb alázattal fogok írni! :)

adi43: XD Velem lehet alkudozni. Ha lenne ilyen GK biliárd verseny, eskü szeretnék veled összekerülni! :)
21.
21.
aordog
A Wii U- t imädom, de igen....van még hova fejlödni. A kegnagyobb baj szerintem, hogy mäs fejlesztö stúdiot képtelenek meggyözni exluzív címek gyärtäsärol. Ilyen kell a népnek: Wii U only for...Assasin Creed, Call of Duty, Batman+ a hasonlok. A Nintendo képtelen ezekért fizetni, ezért marad multicím.
A 3DS- t inkäbb a 3 D menti meg...ilyesmi lehetne a Wii U- ban is.
Reménykedem.
A N64 és a többi jätékokért még mindig pontot kérnek. Ez nagy hiba föleg az emulätorok vilägäban. Wii U demo??? Alig egy tucat. Ez is hiba!
Gyenge hardver?? Nem!
A jätékkínälat a gyenge! NFS Rivals?????
Ja! Az EA még mindig elzärkozik! Utälon az EA- t, de a Nintendonak ez nem jo iränyvezetö út!
19.
19.
Sun9us
A Wii U-val szerintem az a probléma, hogy nem multiplatform. Simán nyerő lenne, ha a sok exclusive cím mellett, lehetne játszani az aktuális CoD, Gta, NFS, Elder Scrolls, stb... játékokkal. Így méltó kihívója lenne a PS-nek, és az xbox -nak, mert van egy csomó ember, akinek a Nintendo exclusive címei jönnek be, nem a Forza, Gears, vagy a Killzone, GT sorozat. De így a Wii U egy 90 ezres Mario gép, amit normális ember nem vesz meg. (Bocs Norbiii.) Ha a következő Valve játékok Steam Box exclusive-ok lennének, akkor sem vennék 3 játékért egy konzolt.
(Tudom, hogy rossz példa, de akkor is.)
18.
18.
Trapyd
Ha jól tudom a N nak nem volt veszteséges konzolja és abban szinte biztos vagyok, hogy ez sem lesz. A U nem is akar a PS4 v XBO ellenfele lenni. A saját játékosait, ha megfogja az elég. Én csak 1 dolgot szeretnék, amit már úgyis tudtok. Olyan játékokat, melyek teljesen kihasználják az irányításban rejlő lehetőségeket, amivel megint valami egyedit adnak. Akik azt mondják, kevés ez a kontroller és a Wii irányítói, valóban nincs elég fantáziájuk, ahhoz, hogy egy - két ötlet beugorjon nekik ugyan mit is lehetne ezekkel csinálni? Nem azért, mert az ő dolguk játékot készíteni, hanem mert ennyire leírják a gépet.
15.
15.
myrte
Még mindig fordulhat a kocka. A 3DS-t se vették eleinte, mert kevés játék volt rá. Úgy megjelenés után 1 évvel indult be. A WiiU-nál most van itt az idő. És lássuk be, jön a Mario Kart, 2 Zelda, Bayonetta 2, X, stb.
Ahogy egy fejlesztő mondta, a gondok főleg a marketingből adódnak és ezek a negatív tényekről szóló cikkek, csak még jobban rontanak a helyzeten.
Nekem van WiiU-m és szeretem. A Nintendo játékok nem arról szólnak, hogy 6 óra alatt kiabálva végig játszod a bakik miatt, hanem ami kikerül a japánok keze alól, az minőségi. Ez azon is látszik, hogy a használt N játékok árai magasabban mozognak a konkurens címeknél. A játékosok nem válnak meg tőlük.
Igen, vannak olyan játékok, amikkel a kisebbek is bátran játszanak pl. Mario, Kirby stb. De egy Zeldával, Xenoblade, Monster Hunter stb. már kevésbé boldogul egy 6 éves gyerek.
A hardverről meg annyit, hogy ezeknek a játékok kiszolgálásra elég. Nem fog kifolyni a szemed, mert kevés a poligonszám a hd tv-n.
12.
12.
msmester
Szerintem kéne egy hangirányítású pokémon játék wii u ra, egyből megdobná az eladásokat...
10.
10.
Norbiii
#6: A hibákért elnézést, nagyon siettem, meg javítgattam, és rosszkor nyomtam a küldésre.:(
9.
9.
zola2000
A 3DS könnyen 100milliós sikerkonzol lehet (ha nem is 150), a wiiu csak alacsony szinten fog menni (jön jópár exkluzív cím, ami megdobhatja, jó kérdés mennyire)

A nintendo helyében az irányítóba tenném a wiiu hardvert pár év múlva (ha elég jó lesz a gyártástechnológia ehhez hogy ne legyen drága) + egy jó erős akksit, és a gamepad streamelné ezentúl a TV felé a képet, úgy már jó konzol lenne a wiiu.
6.
6.
Norbiii
Nagyon szomorú hír ez számomra, viszont érdemes tisztán látni ebben a dologban, és érdemes különválasztani a dolgokat, és a tényezőket! A Nintendo egy híres cég, amely jelenleg két aktív játékkonzollal képviselteti magát a piacon (Wii-t nem veszem most ide). Az egyik a 3DS, amely hihetetlen módon teljesít, a másik a Wii U, amely nem igazán hozott eddig a konyhára, legalábbis nem annyit, amennyit eredetileg terveztek. A 3DS is a Nintendo műve, és ezen a téren jól muzsikálnak! Itt a Wii U húzza le egy picit a bevételeket, és ezen kell változtatni! Viszont rémeket látni talán még korai: Az igaz, hogy ha az egész évet nézzük, akkor nem ment jól a Wii U-nak, de ha az utóbbi hónapokat nézzük, akkor nagyon szépen muzsikáltak! Tehát az éves teljesítmény nagyon rossz, de a tendencia biztató!

A Ps4, és az Xbox One, egyenlőre köröket ver a Nintendo-ra, ezt mint Nintendo "fan" elismerem! Ennek az az oka, hogy sok esetben megváltoztak az igények! Mások ma a játékok, mások ma a körítések, és mások az ízlések is, mint régebben! Például sokan vannak, akiknek feltélen szükséges, és elengedhetetlen az ultra szuper grafika, magyarul a hardvert nézik a konzol vásárlásakor, persze nem csak a hardvert nézik, van más tényező is, de például a Wii U esetében is jól megfigyelhető, hogy mibe "kötnek" bele a kritikusok:

- gyenge hardver (szerintem nem gyenge)

- "gyerekes" játékok (ezzel sem értek egyet)

Ez mindent elmond, és azt ismét hozzáteszem, hogy a kritikusok többsége nem Nintendo párti, inkább Ps, és Xbox fanok, ez is érdekes, és elgondolkodtató, nyilván egy vérbeli Ps fannak, aki CoD, Battlefield, God of War, Killzone játékokat nyomja, nem fog tetszeni teljesen a Nintendo játékkínálata, amely játékkínálat totálisan ellenkezője a felsorolt játékoknak! A Nintendo úgymond szembe megy a mai generációval, és annak elvásáraival, mert nem akarják feladni az elveiket!

A Nintendo még hisz abban a világban, ahol nem a hardver számít a legkevésbé, és hisz abban a világban, ahol megoldható az a felállás, hogy az erőszakosabb, keményebb játékok vannak háttérben, és a barátibb, kimondottan a játékélményre koncentráló játékok meg az elsősorban vannak, kiemelt fontosságú helyen! A Nintendo sok esetben, tehát szembe megy a mai közakarattal, mert valljuk be, mondjuk egy 18 éves előbb játszik egy GTA V-el, mint egy Super Mario 3D Word-el, pedig mindkettő REMEK JÁTÉK LETT, csak más stílust képviselnek! Szerintem a GTA V is jó, és a Mario is. Apropó GTA: Nagy hiba lenne, ha nem lenne GTA játék N konzolon! Én az erőszakmentes játékokért rajongok, mint pl: a Mario, de ha sikeres akar lenni az N, akkor több és több keményebb, trendi játékot kell kiadniuk, mert sok embernek ez az elvárása, nem az én elvárásom, hanem (talán) a többségé! Megpróbáltam korrekt lenni! :)
5.
5.
RangerFox
4.
4.
K.Bandi
1.
1.
Sun9us
Egyszerűen nem értem a Nintendo-t. Már egy éve megmondta mindenki, hogy ez nagyon kevés lesz. Láss csodát....
(Bár a DS eladásokért gratula.)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...