Októberben jön hazánkba az Xbox One?

  • Írta: zoenn
  • 2014. január 30.
  • Pletyka
Link másolása
Masszív pletykazuhatag érkezett a Microsoft háza tájáról. A NeoGAF-re posztolgató névtelen forrás szerint a redmondiak sok más ország mellett októberben hozzák el Magyarországra az Xbox One-t. S ez még semmi!

Egy névtelen, állítólag a Microsofthoz közeli forrás több érdekességet is megosztott a NeoGAF-en a cég jövőbeli terveiről, lássuk az Xbox One-t érintő pletykákat!

A The Verge szerint az eredetileg a belsős fejlesztőknek szánt fehér Xbox One-t is piacra dobja a Microsoft  2014-ben, limitált példányszámban. A merevlemez kapacitása 1 TB-os lesz. Várhatóan októberben jelenik meg egy nagyobb first-party cím is, a Sunset Overdrive-val egy időben.

Emellett a cég tervbe vette egy lemezmeghajtó nélküli Xbox One kiadását is, amit Bluetooth-adapterrel is felszerelnek, s teljes mértékben a letölthető tartalmak fogyasztására szánják. 399 dollárba kerülhet.

A forrás szerint március folyamán egy nagyobb dashboard-frissítés érkezik a masinához, amely számos Xbox Live-os hiányosságot kijavít, illetve olyan régóta várt funkciókat tesz elérhetővé, mint a party-chat és más közösségi szolgáltatások.

Végül minket, magyarokat érintő pletykák is napvilágot láttak. A redmondiak idén két hullámban újabb régiókban - immár hivatalosan is - boltokba küldik az Xbox One-t.

Áprilisban a következő országokba érkezik a konzol: Japán, Dél-Korea, Tajvan, Szingapúr, Hongkong, Oroszország, Svédország, Norvégia, Finnország, Dánia, Kolumbia, Chile és Argentína.

Októberben Magyarország mellett Kína, Lengyelország, Csehország, Görögország, Portugália, Szlovákia, Törökország, Szaúd-Arábia, Dél-Afrika, az Egyesült Arab Emírségek, Izrael, India, Indonézia és Egyiptom is kap Xbox One-t.

A Microsoft egyelőre nem kommentálta a szóbeszédeket.

38.
38.
Pain
#16: Abban a pillanatban, ahogy megfelelő játék támogatás lesz a kinecthez(és itt nem csak a táncjátékok és az egyéb ilyen ugrálós dolgok értendők) egy rossz szavam sem lesz. :) Csak tudod amíg inkább kényelmi funkciókat tölt be, addig nem érzem szükségesnek. Nem vagyok ellensége az innovatív megoldásoknak, sőt kifejezetten kipróbálnék valami jó kis kinectes cuccot.
37.
37.
McDuff
Nah egy fehér 1 terrásra beruháznék!
36.
36.
vortel
#9: A meghajtót az optikai lemez meghajtóra értette, nem a merevlemez meghajtóra...
32.
32.
kastorhun
#18: Feketén szerintem szebb.
31.
31.
kastorhun
#22: Ez a Ps4-nél is így van eddig még csak néhány középszerű vagy annál rosszabb játék jelent meg rá, de One-ra rengeteg jó játék fog megjelenni főleg a Fable Legends és a Halo 5 miatt akarok egyet venni meg a Ryse szériáért meg a rengeteg jó játékért de számomra ezek a legfontosabb címek, ami meg Ps4 tetszeni fog az a Gow.
29.
29.
kopic
#27: Gondolom, hogy a party chatnel a Twitch nevu szolgaltatasra kell gondolni.
28.
28.
GAMEROD
Van rájuk egyáltalán játék még?
27.
27.
Sanyi1967
Az egyik barátomnak X360-a van, a fiának pedig XboxONE-ja.Állítólag tudnak egymással party-chatben beszélgetni.Akkor miért írja a cikk, hogy nincs benne party-chat?
25.
25.
kastorhun
Majd egyszer veszek eggyett.
22.
22.
DON GONDOCS
Mire megjelenik itthon már lessz rá bőven játékválaszték is és kijavítják a hibákat.
Reméljük a live támogatás is éles lesz megjelenéskor.
21.
21.
kopic
Hat jo lenne, ha hozzank is mar iden jonne a gep !
19.
19.
crashpipi
Ez több, mint gyászos. Bíztam benne, hogy nyár elején már nem szürke importosat kell venni. :(
18.
18.
p3ti
Csak nekem tűnt fel mennyire fasza az a fehér Xbox a képen?
17.
17.
Yami
#15: Épp erről beszélek. Ez a következménye annak ha egy ilyen irányító csak opcionális tartozék.
16.
16.
Yami
#5: Igazából csak nagyjából 20-30 ezer forintról van szó.

#8: Azt kellene észrevenniük az embereknek, hogy az Xbox One-os Kinect már nem csak egy opcionális kiegészítő. Persze nehéz ezt belátni mert a 360-hoz kidobták próba jelleggel a kütyüt, mint külön tartozék. De valójában olyan ez mint a Wii-nél a Mote, vagy a Wii U-nál a tablet. Működik a konzol ezek nélkül is, nincs abban hiba. De a teljes élményhez amit a gyártó megálmodott szükséged lesz ezekre a "kiegészítőkre". Ha csak opcionálisak lennének, akkor a játékfejlesztők tojnának rájuk, mondván hogy csak szűk réteget érint. Ebben az esetben valóban feleslegessé válnak ezek az eszközök. Erre láttunk már példát a Move meg a 360-as Kinect személyében. Amikor konzolt veszel, akkor gyakorlatilag egy úgynevezett "kulcsra kész" végső produktumot veszel. Egy víziót arról, ahogy az adott gyártó a videojátékok jövőjét elképzelte. Ha moduláris cuccot akarsz, akkor arra találták ki a PC-t.

#9: Optikai meghajtóra gondolt.
15.
15.
Cipo3
Kicsit egyébként irigykedek mint ps4 tulaj. Most sajnálom először, hogy nem xo-t vettem. (persze még nem győzött meg de most már elgondolkodom)
Az nem érdekel, hogy PS4-nek a kamerája csak negyed annyit tud mint a Kinect, de hogy a Sony nem tervez rá kiadni semmmmilyen játékot az elkövetkező 2 évben ez hihetetlen. Just Dance az egyetlen. Végignéztem az összes listát, hogy melyik fog move-ra épülni, de egy se. Az egy dolog, hogy egy BF, vagy COD is támogatja, de nem ez érdekel. Nem fogok BF-ezni moveal.
Valami normális fitness, vagy Sport Champions...stb.. Gyakrolatilag PS-nek jelenleg nincs kamerája mert ami van az kuka hisz nem készül rá játék.
14.
14.
Cipo3
#5: nem tudod mennyire jóóóó az az egy játék. Simán megéri azt a 60e-et :D :D :D
11.
11.
medogazda
na várjál már. még mindig nem lehet kapni itthon? én azt hittem már vagy november óta van. ps4 sincs még?
9.
9.
Slan
#8: Ha nincs meghajtó, nincs hely a digitális játékoknak se rajta. Így marad a bluray, amit cserélgethetsz. S tévézhetsz és egyéb stream szolgáltatásokat használhatsz :)
8.
8.
Pain
#7: Sztem ez mind jó funkció, viszont egy olyan embernek, mint én, akit ezek nem érdekelnek sajnos plusz költség a kinect. Pedig én is nagyon szívesen beneveznék egy One-ra, ha lenne külön kinect nélküli csomag.

Egyébként ez a meghajtó nélküli dolog sem egy meglepő húzás, ezzel visszatérhetnek az eredeti terveikhez, miszerint nincs használt játék kereskedelem azoknak akik így veszik meg a gépet.
7.
7.
supair
#5: Szerintem sokan járnának úgy mint én.
Azt gondoltam szarok a kinectre,ha olyan mint 360-on volt.Majd elfetreng valamelyik polcon ahol nem látszik.
Hát most örülök,hogy VAN.
Olyan szinten kifinomult lett amire nem számítottam.Csak egy kis példa.
A lányom kajak hangparancsokkal csinál mindent!Az avatarja teljes átöltöztetéséitől,a neten való szörfözésig.
Mintha beszélgetnének.Éles,gyors,olajozott.Gondolkodom hogy leszedjem a sportot,a demója megfogott pedig csak egy jetski verseny van benne.
Egyszóval nemhogy nem bántam meg,de egyenesen örülök,hogy rám erőltették.
6.
6.
supair
#2: Kapható.Ráadásul garanciával.
Angliára váltottam régiót.Mindenem megmaradt ami a 360- on is megvolt.
Plusz fontban fizetem a játékokat és így pár ezressel olcsóbbak mintha hazai boltban venném.Egyenlőre.
Ha pedig itthon is lesz majd support,simán váltok újra régiót.Ily egyszerű.
5.
5.
#4: 50'000-60'000,- forint egy játékért elég drága.;)
4.
4.
supair
#3: A kinect nem felesleges.Bődületes lett.Ha csak egy olyan játék jön majd a ONE élete folyamán ami kihasználja amit most tud már megérte.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...