10 éves a Facebook: íme, a visszatekintés!

  • Írta: Arell
  • 2014. február 4.
  • Érdekesség
Link másolása
A Facebook ma lett 10 éves. Ebből az alkalomból kapunk egy rövid videóba vágott összesítést az oldalon töltött éveink legjobban kedvelt pillanataiból. Kövesd a linket a sajátodhoz!

A Facebook ma 10 éves! Ennek örömére minden felhasználó kapott egy személyre szabott egyedi videót, amely összesíti az oldalon töltött életének fontosabb mozzanatait.

Minden egyes Visszatekintés tartalmazza az adott felhasználó legtöbbet like-olt fotóját, státuszát és élettörténeti bejegyzését, és mindezt zenei aláfestéssel. Nem lehetett kis teljesítmény 1,23 milliárd HD-minőségű videót legyártani. Ha látni akarod a sajátodat, kattints ide!

40.
40.
kasy
#32: #34: Ez a függő generáció nem is igazán hibás, egyszerűen nemzedéki fejlődésük részévé vált. A 'Z generáció' (lásd akár wiki) velejárója ez is és ez így marad egy ideig.
39.
39.
greenmelon
#34: Ha ért valaki valamihez, az sose baj, csak plusz ismeret.

Viszont félreértetted szerintem amit írtam. Arra gondoltam, hogy sokan dobálják a szart most éppen a facebookra, egy időben a wowra, stb., hogy a sátán találmánya a cucc és megrontja a fiatalokat meg ilyenek. Erre írtam, hogy ha valaki úgy rákattan valamire (esetünkben a fb-ra), hogy annak már mondjuk az egészsége látja kárát, csak és kizárólag saját maga az okozója, mivel nem Zuckerberg tart pisztolyt a fejéhez, hogy lógjon facen 24/7.

Ha már így felhoztam a szintén addiktív wowot hasonlatként; annak játékosai közül ismertem olyat, aki napi 8 órában játszott vele évekig, de olyat is, aki mindössze napi 1-2 órát töltött el vele.

A facebook se oxigén, hogy az embernek muszáj legyen állandóan rajta függeni.
38.
38.
tupaccc
36. látom Josi megelőzött, de mind1, nem foglak etetni. Bízom az itteni modikban, és abban is, hogy egyszer rádunnak...
34.
34.
tupaccc
32. szerintem ez ilyen generáció, egyre több ember tartja ezt normálisnak. Vagy lelki gyengeségnek mondanád azt is, hogy a mostani generáció gyerekei mind milyen brutális szinten ért, és vonzódik az elektronikus kütyükhöz?

33. keres tőlem napi szinten kommentet.. megsúgom nem találsz. Ez az oldal számomra egy bizonyos formában klub, ahol kivitathatjuk a gamer témákat.
Ellentétben veled, akitől eddig még normális hozzászólást nem láttam, csak a tipikus beszólók az embereknek, és minden vitában benne kell lennem fajta vagy...
32.
32.
greenmelon
Azért az egyeseknél kialakult függőség miatt nem a facebookot kell hibáztatni. Rá lehet kattanni a dologra, persze, de lelki gyengeségért nem a tárgy a felelős, ahogy a többi függőségnél sem.
31.
31.
FrankBlack
#29: igaz, bocsi, tulajdonképpen felesleges volt bárkinek is a kommentjéből idéznem, vagy egy konkrét kommentre reagálva írni a hsz-t, mert a mondandóm úgy általánosságban vonatkozik az egész témára.

Egyébként, ha már itt tartunk, akkor illik megemlítenem, hogy azért vannak előnyei is a facebook-nak, csak sajnos, mint ahogyan írták előttem is, sokan olyan formában használják, olyan mértékben függőek, és olyan túlzásokba esnek, hogy az már nem helyes szerintem sem.
30.
30.
Moldren
#28: Azért van pár év köztünk, de szerencsére még nekem is ez volt a szép időszak. :)
29.
29.
tupaccc
28. emberfüggő mire van szükség. ICQ-t azért hoztam fel, mert több rokonunk él külföldön, és anno nagyon sokat használtuk. Itt már nem mondhatom mindenkinek, hogy mindjárt átugrok hozzád :-)
28.
28.
FrankBlack
#18: "hát igen a régi szép msn, vagy ICQ időszak"

Nekem az volt a szép időszak, amikor személyesen találkoztak, és úgy beszélgettek az emberek, amikor még mobil sem volt. Az, amikor még a vezetékes telefonba ilyet is mondtunk a vonal másik végén lévőnek, hogy "ez nem telefontéma, találkozzunk, és megbeszéljük"

Ezzel nagyjából el is mondtam mi a véleményem a facebookról.
27.
27.
Neo1989
Én nem találtam semmilyen videót, de mind 1 ezentúl is napi 5-10 percet használtam ezután is ez lesz.
26.
26.
Gorrister
#24: Miért lennék álszent? Persze hogy van internetem. Miért ne lenne? Félreértés ne essék nem ellenzem se a telefont se a facebook-ot, csupán számomra nem szükségesek ellenben az internettel ami számomra az elsődleges információ forrás és nehezen boldogulnék nélküle.
24.
24.
Daniee
#23: Álszent... de interneted azért van...
23.
23.
Gorrister
Nekem nincs facebookom, és nem hogy okos de még hagyományos mobilom és vezetékes telefonom sincs. Még mindig a gyerekkoromban jól bevált 20 évvel ezelőtti módszert használom kapcsolattartásra. Elmegyek az adott illetőhöz és átkiabálok a kerítésen hogy otthon van e. Lehet régimódi vagyok de minek változtassak azon ami működik.
21.
21.
hakydakillah
20. volt egy időszak az életemben, főleg miután megszületett a kicsi, hogy dobtam fel én is képeket róla. Örültem, hogy távoli rokonaim / ismerőseim is láthatják. Aztán egyre többen mondták, hogy mizu veletek, már rég nem dobtál fel képeket a kicsiről, érdekel mennyit fejlődött stb. Ekkor sokalltam be, hogy ha annyira érdekel titeket, gyertek el, és nézzétek meg :-)
Azóta levettem az összes képet, tényleg nem tartozik mindenkire. Most már én is csak időnként chat + klubok miatt szokom bekapcsolni, de egyáltalán nem ezen a fanatikus szinten.
20.
20.
tupaccc
17. örök klasszikus ez :-D Az se semmi, amikor házaspároknál olvasom, hogy egymás szülinapjára vagy évfordulókor elkezdenek egymásnak fb-n gratulálni, meg megírni, hogy mennyire szeretik egymást, és küldik a szivecskéket :-D
Ez már ilyen emberi magamutogatás, hogy nézzétek már mennyire szeretjük egymást, hogy milyen jól bulizunk, hogy milyen gazdagok vagyunk stb stb
19.
19.
z0l1ka
#14: Így van , ez teljesen így igaz ..szerintem sokkal jobb volt régen az iwiw az pont annyi elég is volt amennyit tudtunk arról akiről tudni akartunk ,facen meg ami megy , az már számomra teljesen elfogadhatatlan ..már azt is tudjuk , hogy éppen merre és hol járt az illető egy nap..nyilván van ennek jó oldala is , de szerintem több a rossz oldala mint jó ...
hakydakillah ..Pontosan .,erről van szó
18.
18.
tupaccc
14. hát igen a régi szép msn, vagy ICQ időszak :-) Most már tényleg mindent átvett az fb, lassan már a skype se tud semmit mutatni, amit az fb ne tudna. Legjobban bírom a non-stop status frissítőket - felkeltem, aludtam, átöltöztem, most egy jót sz@rtam, most fb-n vagyok, meleg van :-D
Én amit használok az helyenként a chat + néhány klub tagja vagyok. Klubokban tényleg jó, hogy egy konkrét témához szólunk hozzá, segítjük egymást stb. Ha dob fel valaki kérdést, az minden tagnak kiugrik. Ez nagyon jó. Minden más nem érdekel. Nem értem miért kellene megosztanom az egész világgal a magánéletemet, intim fotóimat, képeket a karácsonyi ajándékaimról, és fotókat a házunk minden egyes szegletéről, hogy aztán könnyen kiraboljanak
17.
17.
TheNick
#15: Ennek is régebben voltam "tanúja", de túl jó, hogy ne mondjam el. :) Két hölgy ismerősöm elmentek valahova beülni, nem voltam velük, csak éppen Facebookon beszéltem egy barátommal.

Frissül a hírfolyam, látom, hogy lefotózzák egymást a hely előtt és feldobják a képeket, majd utána beszélgetnek kommentben nem kis ideig alatta (persze az is felejthetetlen színvonalon). Miközben egymás mellett vannak. Epic.
16.
16.
TheNick
"Ez még nem is lenne számomra olyan durva, de voltam az elmúlt évben 4lagzin, és több szülinapon, és egyre több a lehajtott fejű görgető emberke, akik senkihez se szólnak, csak a mobillal matatnak."

Mondok durvábbat. Úgy másfél-két éve az egyik közeli családtagunk elhunyt, összehívtuk a rokonokat, temetés után együtt maradtunk kicsit. A kb. 20 éves unokatestvéremet (egy hölgyeményt) annyira érdekelte ez az egész, hogy végig az asztal alatt okostelefonozott/facebookozott, megszólalni nem szólalt, csak néha felnézett.

Nem tudom megérteni, hogy miért nem lehet letenni még ilyen eseményeken sem, nevetséges mennyire rabjává váltak egyesek.
15.
15.
tupaccc
13. kíváncsi vagyok ezt még mennyire fogják az emberek fokozni. A múltkor találkoztam én is az ilyen mobil csoportos "bulizókkal" egy barban. 6an lehettek, mindegyik a mobilt tapizta, síri csönd, időként fel-fel mutattak egy talált vicces fotót, vagy alkalmazást, egy kis nevetés, és ennyi.
Van egy kollégám is irodában, nála is alig észrevehető a fanatizmus :-D Asztalán van a mobil, de ha megy wc-re mindig zsebre vágja, majd eltűnik vagy 15-30percre :-D
14.
14.
br1Koo
Szarrá vágja széplassan atzársadalmat és a társasági életet. Emlékszem anno msn-es iwiwes korszakra és tényleg teljesen más volt az egész. Az emberek első dolga a facebook ha belépnek a bőngészőjükbe. Természetesen egy tökéletes oldalról beszélünk ami lemosott mindent a mezőnyről, csak a legtöbb ember sajnos nem tudja, hogy mire is való.
13.
13.
kopic
#12: A videora reagaltam.....
12.
12.
tupaccc
11. miért, mi baj a 10. hozzászólóval? Szerintem tökéletesen leírja a jelent, és a közeljövő is szerintem hamarosan így fog kinézni, mint a videóban.
Aztán itt a google glass és a hasonló szint, és már tényleg mindenki netfüggő lesz.
Aki látta anno a Wall E-t, az tökéletes irónia volt az emberiség jövőjére. :-D
11.
11.
kopic
#2: Miert kerded ? Tan kiakarod posztolni, hogy 10 eves lett vagy mi ?:D

#10: Istenem.:S
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...