Jobban teljesít a vártnál a PlayStation 4

  • Írta: fojesz
  • 2014. február 6.
  • Biznisz
Link másolása
Befutott a Sony üzleti jelentése, amiből az is kiderül többek között, hogy a PlayStation 4 jobban teljesít, mint azt a cég korábban becsülte. A PlayStation 3-eladások viszont jelentősen visszaestek.

Jól sikerült a PlayStation 4 rajtja - ezt most már a Sony üzleti jelentése is megerősíti. A cég játékos részlege a december 31-én véget ért negyedévre 441,8 milliárd jenes forgalmat könyvelt el, ami 64,6 százalékos növekedést jelent éves szinten, ehhez pedig 18 milliárd jen üzemi nyereség társult, ami 13,4 milliárd jennel több, mint az előző év hasonló időszakában.

A PlayStation 4 hatása természetesen a bevételen látszódik elsősorban, az új konzol bevezetésével járó költségek jócskán éreztették a hatásukat a profiton. Bár a jen gyengülése javította a Sony eredményeit, a PS3 eladásai "jelentősen visszaestek", ami már nyilván nem. Pontos számokat nem tudunk mondani: a cég 7,8 millió asztali konzol eladásáról számolt be, ebben valamilyen arányban keverednek a PS4-, a PS3- és a PS2-értékesítések. Kézikonzolból 2 millió ment el a legutóbbi negyedévben.

A teljes Sony egyébként 2412 milliárd jenes bevétellel és 90 milliárdos üzemi eredménnyel zárta az elmúlt három hónapot. Érdekesség, hogy a cég külön leányvállalatba szervezi majd ki a tévégyártással foglalkozó részlegét, eladja a VAIO márkát, és így feladja a PC-gyártást. Erről a HWSW-n olvashattok bővebben.

62.
62.
kriszvandaar
#61: Ha sok penzem lenne minden jora valo gamernek vennek egy ps4et de sajnos nincs:-(
61.
61.
Kenway
Sajnos anyagiak miatt kénytelen vagyok várni vásárlással. Én is abban bízok hátha lesz még több nagy cím. Csak magam meg nyugtatására is:) Várunk, ezen a piacon amúgy is mi Magyarok csak egy mikronnyi szelet vagyunk:)
60.
60.
kriszvandaar
Erdekes hogy az elegedetkenkedo hozzaszolasokat olyan emberkek produkaljak akik nem rendelkeznek ps4el. Nekem van es boldogga tesz. Nem csak killzone letezik mint elerheto cim hanem meg jopar.en pl latom a grafikai kulonbseget az atportolt verziok kozott is. Az AC4Bf es a tombraider pl eszmeletlen gyonyoru. Igaz hogy nem aknazzak ki a konzol kepessegeit maximalisan de sztem tulmutat a kurrens gen nyujtotta elmenyen. Nekem ez mar egy masik szint. Szeretem. Csodalom. Biztos paraszt vagyok hogy engem ilyen konnyu lekenyerezni. Valoszinuleg nem ertek hozza. Nem baj. Egy biztos:A sony senkit nem kenyszeritett hogy vegyen nextgent. Mi mind onszantunkbol tettuk ezt es mas neveben nem nyilatkozhatok de en nem bantam meg. A masik dolog hogy aki a sonyt fikazza gondolkodjon mar el azon hogy ez az egesz jatekipar sehol nem lenne a playstation nelkul. Addig ez nem egy iparag volt. Hiaba volt nintendo, azzal szinte csak gyerekek jatszottak. Es a sony kemenyen dolgozott azert hogy azza valjon ami. A konzolok kiralya:-) mert a sonynak ki kellett taposnia ezt az utat. a felnottekbol is jatekost csinalt ami meg Az ltalam amugy nagyrabecsult atari 2600nak sem sikerult. Mert hagyta kibontakozni az olyan muveszeket mint pl shinji mikami vagy kojima. Ne hasonlitsuk a sonyt a microsofthoz aki csupan annyit tett hogy a ps sikereit latva benyult a zsebebe es kilora megvette az utosebb jatekcimeket. ehez nem sok esz kellett csak egy halom zseton. De ennyi ev tavlatabol azt kell mondanom hogy azert van megegy nagy kulonbseg a ket konzol kozott. A playstation olyba tunik hogy lelke van. Es amit szivvel es lelekkel hajtanak azt nem lehet felulmulni pusztan penzzel. Szoval hivhattok elvakult ps fannak ...nincs azzal semmi baj.en azert rajongok, a mi raidenunk meg valoszinuleg justin biberert. Nem itelem el erte. Ez van:-)
59.
59.
kriszvandaar
#37: Nagypofaju senkinek nevezel pedig neked van szornyen nagy arcod. Gondolom sokszor mondtak mar neked es igy ez megragadt a kis fejecskedben. De ne felj vannak meg ilyen senkihazi trollok a vilagban boven. Adj fel hirdetest: videojatekoktol megcsomorlott felleny keresi a hozza hasonlo agyi neuronokkal nem rendelkezo pajtasait:-)
58.
58.
Zombiekiller6
Megérdemlik! Márciusban inFamous Second Son és akkor majd én is besegítek nekik egy PS4-el! A változtetásaikkal meg 1-et értek!
57.
57.
FrankBlack
#54: +1 :)))
A vitáról meg meg ennyi a véleményem:

https://lh6.googleusercontent.com/-Opor6gmK6_Q/UrMaRx9CUNI/AAAAAAAAAxk/6Eat_OVPA78/w810-h456-no/zplayer+2013-09-20+12-39-21-80.bmp
56.
56.
Ra1D3n
#55: 2014 legnagyobb troll díjának nyertese. Köszönjük a részvételt. Egyébként ehhez már tényleg nem lehet mit hozzáfűzni, ez a fellengzős stílus valami eszméletlen...
55.
55.
Sony Computer Entertainment
#53: Tisztelt leendő vásárlónk!

Nagyon örülünk,hogy érdeklődést tanúsított felénk,a maga sajátos módján,bár az eltérő társadalmi normában szocializált kommunikáció miatt nehézkes helyzetben voltunk,de végül sikerült megfejteni többek között a "Q*va anyádat!" kifejezést és arra a következtetésre jutottunk,hogy ezt az állatok úgynevezett ólban való lakhelyük takarításakor szokás arrafelé mondani,ha éppen nem lép az állat odébb egy kicsit,ha az ürülékét szeretné eltávolítani lapáttal.

Köszönjük azt is,hogy megemlítette a Bravia eszközünket,mi úgy gondoljuk ár és minőség arányában teljesen helytálló,persze csak azoknak,akik eljárnak dolgozni.
Igen,talán az exclusive címeink szegényes,de ez annak köszönhető,hogy mi az elmúlt generációban nem a hátsófelünket vakargattuk,mint a konkurencia és még a kiváló fejlesztőink,többek között a Naughty Dog is azon volt,hogy a játékosainkat minőségi játékokban részesítsék,majd csak ezután feküdtek bele a ps4 játékok fejlesztésébe.Mindazonáltal mi mindig is csak játékkonzolt gyártottunk,hiszen mi tudjuk mire van szüksége az embereknek és tökéletesen igaza van abban a kijelentésben,hogy mi vagyunk a játékosokért,mi tényleg azokért vagyunk.Ezért sem tartjuk annyira fontosnak az egyéb kommunikációs funkciókat,aki szegényes életvitelt folytat,annak ugye a facebook a legmegfelelőbb barátra találós lehetőség,javasoljuk önnek is.
Addig is amíg nem jönnek kiváló címeink,élvezhetik a játékosok a minőségi multiplatform címeket,nem recehalmazban ugyebár,mint a fekete dobozon.

Köszönjük reakcióját és hogy felvette velünk a kapcsolatot.
54.
54.
daenath
Pfuuu...eleg volt par komit elolvasni es mar fetremgtem, sajna enyhen illuminalt vagyok de oromel latom hova tart a mostani gamer generacio: sehova!!! Orulnetek hogy van valasztek, de neeeeem!!! A boseg zavara az agyatokat is megzavarta....
53.
53.
Ra1D3n
#52: +1: A kritikát meg nem személyeskedésnek kéne venni, sokkal inkább tanulópénznek, hogy mire kéne odafigyelni a jövőben. Mert bár mondjuk maga a PS4 jó konzol(és végre valahára a PS3-ra ígért party chat funkció is működik, bár csak PS4-en), de az exkluzív kínálat siralmas...
52.
52.
Ra1D3n
#50: Értelmezési képességed ahogy látom, nem túl fejlett, sőt... Ki mondta, hogy utálnám a Sony termékeken belül mondjuk a PS-t? A Bravia tv-k meg szerintem a konkurenciákhoz képest meg rettenetesen túl van árazva. Visszatérve a PS-re, PS1 volt az első konzolom, idővel volt PS2 és jelenleg van PS3-as gépem is 2007 óta. Nem vagyok márka fanatikus, azt is tudom, hogy a 90-es és 2000-es évek elejét megismételni már nem lehet a jelenlegi körülmények között, amikor is tonnaszámra jöttek az exkluzívok PS1-2-re, bár azért az más világ volt.

Ha már itt tartunk, verheted a melled a VR szemüvegre, mert bár neked személyesen a véleményem szerint semmi közöd nincs a fejlesztéséhez, és mégis úgy osztod itt az igét, mintha Steve Jobs reinkarnációja lennél a Sonynál. Másrészt a VR szemüveg piacon van egy olyan érzésem, az Oculus Rift lesz az egyedüli befutó, és az önök VR szemüvegét a futottak még kategóriában fogják majd csak emlegetni(bár ne legyen igazam. Konkrétumokat nem igazán tudunk ugye még a Sonys VR szemüvegről, viszont az Oculus Rift annál jobbakat hallat magáról napról-napra).

Mondandómnak lassan végére érek, és személyes megjegyzésként hozzáfűzném, hogy a hozzászólása stílusa alapján maga egy tősgyökeres igazi egoista bunkó. Személyeskedést eddig mellőztem a hozzászólásaimból, de amit itt leművel az én irányomba(mindezt alaptalanul), az valami frenetikus. Nem vagyok egy rosszindulatú ember, de neked a Q*va anyádat! Mint jövőbeli potenciális PS4 vásárló, szívből remélem, hogy az ön és magához hasonló hulladékok kikopnak a Sonytól, már csak azért is, mert még mindig maguk vannak a vevőkért, és nem a vevők önökért, és a bunkókat nem tolerálom semennyire sem. Egy kis kötekedés még a részemről: Falusiabb helyett a kifejezés amit kerestél, az a falusiasabb. Bár szomorú, hogy falusi emberről azt gondolja, hogy lehet patkányabb és bunkóbb egy városinál, pedig ha tudná, hogy ez sokszor mennyire fordítva igaz...

És végezetül szeretnék elnézést kérni a Gamekapocs stábjától ezen kommentemért, de van egy stílus amit normális keretek között nem vagyok hajlandó eltűrni senkitől sem.
51.
51.
Cipo3
720vs 1080:

Valóban nincs jelentősége egy 60 centis tévén. 82 centisen és a fölött már látható 102 centin már ordít a különbség. Akinek nincs ekkora (nekem sincs) annak persze, hogy jó a régi. De én is nagyobbat vennék ha megtehetném, vagy ha a mostani bedöglene. És ugyebár Sony-ról PS4-ről szól a topic, vagyis a jövőről beszélgetünk. Tehát az 1080 nagyon is szükséges, nem a legfontosabb, de szükséges, és bizony van ismerősöm akinek akkora a TV-je mint egy fal. Hát neki a 4k a fontos.
50.
50.
Sony Computer Entertainment
48

Kedves hozzászóló,mi úgy tudjuk,a Galaxy.ból nem gyártanak 82,avagy 102 centis és nagyobb kijelzőket.Bizonyára ön még nem látott különbséget felbontás között egy full HD-s mondjuk 102 centis kijelzőn.


Raiden.Sajnáljuk lelkivilágod és,hogy vidéken nevelkedtél falusiabb formában,ahol az állattartás vette át a főbb szerepeket,ahol az állatokkal kommunikálhattál így.Ezen az oldalon emberek vannak,a gumicsizmás stílus nem idevaló.Sajnáljuk,hogy ennyire gyűlölöd termékünket,de ne hidd,hogy bárki is jelentőséget tulajdonít személyiségednek,ahol inkább az ürülék szó egészíti ki mondataidat és érzed jól magad tőle.

A többieknek köszönöm figyelmét,hisz mi értetek vagyunk,mi gondosan megválogattuk munkatársainkat és biztos lehettek abban,hogy nincs zsidó köztünk.

Köszönjük.:)
42.
42.
Yami
Rég születtek már ilyen remek hozzáoszlások ezen az oldalon mint amiket itt produkált néhány kolléga. A #27-es meg a #32-es komment egyszerűen parádés! :D

#24: Én játszottam a Killzone összessel, még a Vita verzióval is. Egy hétvége alatt játszottam ki a Killzone Shadow Fall-t és szerintem egyértelműen látott már szebb napokat is ez a széria. Nem mondom hogy rossz játék lett, de a maximum amit rá lehet mondani, az az hogy egy "megfelelő" játék lett. Megfelelő arra, hogy tech-demo-ként prezentálja a konzolban rejlő lehetőségeket. És megfelelő arra is, hogy a friss PS4 tulaj játszani is tudjon az új konzolján, ne csak böngészni meg Netflixezni.

A Sony-ra már nagyon ráfért egy ilyen üzleti siker, mert az elmúlt időszak nagyon betett nekik. Én azt mondom, hogy csak így tovább!
41.
41.
Cipo3
#37: Hát én PS4 tulaj vagyok és most tolom a Killzone-t 9. szinten vagyok tehát mindjárt vége. Sok COD, Crysis, Far Cry meg miegymással toltam már...és ennyire unalmas játékot rég játszottam, de ez csak az ÉN véleményem. És nem is fokozom, mert Ra1D3n mindent leírt. Pont olyan ahogy Ő egy óra alatt átlátta.
Kanck-et tízsszer nagyobb élvezettel toltam mint ezt.

PS4 szerintem jobb választás de tényleg nincs semmilyen játék most ami érdekes lenne. Ami egyedi ami hangulatos, nem a tucat fps.
39.
39.
Ra1D3n
#35: Szórakoztató kommented van, amibe ha az ember nagyon akarna, bele tudna kötni :)
38.
38.
Ra1D3n
#31: A válaszomat amúgy nem feltétlen neked, sokkal inkább kriszvaandaar-nak címeztem...
37.
37.
Ra1D3n
#27: Kac-kac, kurva mókás vagy :) SE! A lényeg, hogy videójátékboltos haveroméknál volt már szerencsém mindkettő géphez és a PS4-es Killzone abban az 1 órában amíg próbáltam szart se nyújtott, vagy még annyit se, a Knack úgy szar ahogy van, több cím van ami exkluzív és beszélhetünk róla? Akkor meg ahelyett, hogy irkálod a baromságaidat verd ki a gépedre.

Xbox One: Ezt a gépet is próbáltam exkluzívok terén. Killer Instinct kellemes móka, tök kellemes kis verekedős játék. A Ryse egy 2 gombos nulla játék, emiatt nem vennék konzolt, bár a látvány itt is szép. A Dead Rising 3 meg szintén tök kellemes szórakozás, bár pár óránál tovább nem kötne le azért, arra az 1 órára kellemes volt amíg játszottam. A Forza 5 meg szintén kurva jó, és csak azok fikázzák akik a PS3-as GT6-ra verik az 1200 autóra...

Amúgy bírom itt a sok nagypofájú senkit akik ugranak egy kommentre amik egy véleményt tükröznek és azzal ugranak nekem, hogy semmi tapasztalatom nincs az adott gépről, és úgy szarozom... Örvendetes, hogy itt mindenki hülyének néz mindenkit aki egy kis önálló véleménnyel is rendelkezik. De azért leírom mégegyszer. PS4-re nincs semmi normális/jó játék jelenleg, és idén kb a The Order lesz talán csak az egyetlen ami az én ízlésemnek megfelel.
36.
36.
p3ti
#24: Már nem azért, de a Killzone 1en kívül egyik rész sem eget rengető... KZ2 Monoton, KZ3 Crytek demó, KZ4 pedig látványra gyönyörű, de akárcsak az elődje, többiben nem igazán kiemelkedő.... ez az igazság
33.
33.
Yanez
Szinte hihetetlen, hogy így fogy, amikor nincs is rá nagyon nagy választék és főleg több ütős exclusive. Képzelem mennyire felszökik, amikor elkezdenek zúdúlni a jobbnál jobb egyéni játékok. Emlékszem PS3-at is rengetegen vettek pl GoW 3, MGS 4, Uncharted meg hasonlók miatt. Egyetlen játék miatt. Mi lesz még itt!
32.
32.
Sony Computer Entertainment
Kedves játékos társaim!Sikerünk ámbár töretlen, és az egyre különfélébb szórakoztató játékok téren mi vagyunk és voltunk a legjobbak,sajnálattal látjuk,hogy egy elveszett társunkkal ily módon bántok.,mint Raiden.Ti,akik a sony-n nevelkedtek,nem engedhetitek meg magatoknak,hogy efféle viselkedést tanúsítsatok.Raiden,aki szemmel láthatólag elvan tévedve isten útjain,segítségre szorul,nem kitaszításra.Nektek kellene emlékeztetni rá és felhívni a figyelmét a Playstation Uralmára,nem lenézni és megvetni szegényt.Azért látja ebben a formában a játékosvilágot és azért használ ürülék szót a mi gépünkre,a szívünkre,mert ti kitaszítottátok őt.A kétségbeesés és a fájdalom vezeti őt és vakítja el elméjét.Mint tudjuk,a sony gépein voltak és lesznek a legnagyobb minőségi játékkínálatok és az xbox mindig is csak egy butított számítógép lesz,ezért tehát nyissátok fel az emberek szemeit,ne megvetéssel,hanem szeretettel.Segítsétek Raident,hogy megvilágosodjon.
31.
31.
makkandis
#29: Olvasd el figyelmesebben :) Amúgy részemről ez csak egy kis érdekesség, hogy mennyire kettős mércén alapul egy fanboy érvelése.
30.
30.
greenmelon
#27: Elkerülte a figyelmemet a változás, elnézést! :)
29.
29.
greenmelon
#27: Most neked miért volt jó, hogy leírtad ugyanazt, mint a 24-es kommentelő? :D
28.
28.
bane
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...