Hivatalos: imádjuk a túlélő játékokat

  • Írta: fojesz
  • 2014. február 11.
  • Biznisz
Link másolása
Mármint ha eddig nem lett volna világos, minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvendenek a különböző túlélő játékok; most éppen a Rust készítői jelentették be, hogy egymillió eladott példánynál tartanak.

Mára több mint egymillió példányban kelt el a Rust, jóllehet a játék még csak a Steam Early Access keretei között érhető el. A hírt egyébként maga Garry Newman, a Facepunch Studios fejese jelentette be a Twitterén - akinek amúgy a Garry's Mod miatt csenghet ismerősen a neve.


A Rust egyébként egy csontkemény túlélő játék, a fenti trailer viszonylag jól összefoglalja, hogy mire számíthatnak az érdeklődők. December 11. óta vásárolható meg 20 dolláros áron, azóta viszont folyamatosan fejlődik, fontosabb változtatás volt nemrég például, hogy a készítők kivették a zombikat a játékból.

26.
26.
mestermagyar
#25: Ja jólvan, nem figyeltem oda.
25.
25.
Juha
#24: "...fontosabb változtatás volt nemrég például, hogy a készítők kivették a zombikat a játékból."

Igen, végülis szerintem a cikkíró is erre utalt! :)
Erre mondtam, hogy VÉGRE! Kezd unalmas lenni már ez a zombihullám, lassan átnyergelhetnének másra a fejlesztők/kiadók.
24.
24.
mestermagyar
Apropó, kivették a zombikat az új updatevel. :D
20.
20.
mestermagyar
#17: A PC-seknek a jövőben a többszázezres tv-t és a 7.1 20ezres hangszórót egy negyvenezres oculus rift fogja helyettesíteni, még idén akár. :P
18.
18.
Edy92
Rust is meg van a DayZ SA-is de a DayZ veri a Rustot igaz a kettő független de mindkettőbe +100 órám van és a DayZ jobb azt kell h mondjam.
17.
17.
Norbiii
#16: Ezt képzeld el 3D-ben, 3D-s tv-n, nagyon állat lenne. XD
16.
16.
mestermagyar
#14: Na a rust az egy olyan játék, ahol tényleg kissé realisztikus ez az úgymond túlélés. Itt tényleg úgy ábrázolja, mint amilyen egy fertőzött/radioaktív terület kell hogy legyen 1-2 év után. Az emberek építenek, néha elmennek stalkerkedni 1-2 radioaktivitástól bűzlő bázisra, vadásznak, és fegyvert craftolnak. És ami a legjobb, hogy pont ez az építészet segít abban, hogy megfelelő arányban legyenek a szimpla gyilkosok, és az összedolgozók. Mert ugye itt összedolgozni hatalmas előnyökkel járhat. :D
Egyszerűen olyan realisztikus volt, hogy én letelepedtem egy ilyen komplexum mellett, építgettem szépen a dolgaimat, voltak fegyóim, aztán egyszercsak hirtelen valaki veri az ajtót. Kinyitom, és két arcukat takaró bandita áll ott, és rögtön hasbalőnek shotgunnal, berohannak, és mindenem szétverik, elveszik. Nem éreztem jól magam, de tényleg olyan a hatása, mintha betörnének a valóságban is a házadba. :D
15.
15.
EBR2000
Nekem mind2 megtetszett (főleg a rust) de szerintem megvárom míg kilépnek az alpha-ból (vagy béta).
Szóval én megtudom érteni a sikerük.
14.
14.
Norbiii
Én nem nagyon rajongok a lövöldözős játékokért, de érdekes módon például a túlélőhorror mint műfaj nagyon bejön. Szeretem az olyan játékokat, ahol a megélhetésért küzdünk, illetve harcolunk, gondolok itt a stratégiai játékokra (pl: Age of) és szeretem az olyanokat is, ahol nem "eszetlenül" kell lövöldözni, hanem valamiért, egy célért, azért hogy életben maradjunk, persze ez relatív, mert ha nem mi lövünk, akkor más lő le minket. :) A Resident Evil 4-ben is az tetszett, hogy mindenhol zombik, és pár ember kivételével csak mi voltunk azok, akik normális emberek voltak, és azért küzdöttünk, hogy ne halljunk meg, és emellett megmentsük Ashley-t. Mindez sok izgalommal, kalanddal körítve. Az a rész is jó volt, mikor a zombik jöttek minden oldalról, és egy házba voltunk bezárva egy másik csávóval. Nos itt is jó volt, hogy meg kellett védeni magunkat, ügyeskedni kellett, na meg nagyon bejön ez a zombis dolog is, hogy vírusfertőzés meg ilyenek. Bocsánat az elkalandozásért. :)
12.
12.
Shannaro
#10: Én is szarul érzem magam, de inkább tolok végig egy story orientált produktumot, mint egy "üres" túlélő játékot.
11.
11.
mestermagyar
#10: Igazad van, valóéletben élvezetesebb, csak az a gond, hogy a legtöbb erdő valaki tulajdona, aztán mivan, ha rajtakapnak XD.
Tényleg van azért benne igazság.
10.
10.
Szerintem minden jatek tulelo jatek ha nagyon gonosz akarok lenni.
Senki nem azert kezd el jatszani hogy majd jol megdogoljon.
Szemely szeint en nem, de meg az ismeroseim kozt sincs olyan aki nagyon oda lenne ertuk mert mindegyik kikurtul szarul van megcsinalva.
Az osszeset oylanoknak talaltak ki akik nem a jatek kedveert jatszanak hanem mert nem teszik neki a valo elet es szeretnenek kimenekulni belole mert ezeknel erezheti hogy o iranyit.
Ennyi.
Ez tokeletes pelda hogy az emberek mennyire szarul is erzik igazabol magukat.
9.
9.
KENKILL
Hát igen a minecraft azért elindított valamit. Az a bajom ezekkel, hogy mikor nézek róluk pár videót, mindegyikről ordít, hogy még félig sincsenek kész - én meg ilyenekre nem szívesen költök. Nekem eddig a legjobb túlélő játék a Skyrim volt rengeteg realizmus moddal, hogy tábortüzet kelljen csinálni, enni, inni, melegen öltözködni, aludni stb stb. Csak az persze nem multi volt. Kíváncsi vagyok mikor jut már eszébe valakinek csinálni egy ilyet valami zombimentes környezetben, pl fantasy témában. A recepten nem kéne sokat változtatni, csak a csomagoláson.
8.
8.
markoci555
fogalmam nincs mi ez a játék, rámentem steam-en, már rég a kívánságlistámon van, olyan a memóriám mint egy rovarnak :D
6.
6.
Uhu123
Én egy hete nyúzom a DayZ-t és kegyetlen jó.
4.
4.
Juha
Akkor csak hanyagolják végre a zombikat, nekem már unalmas volt, csak véget ér már ez a hullám is. Most a túlélösdi a divat, várom már a CoD: Survivor-t, vagy BF: Alone dlc-ket.
2.
2.
mestermagyar
Mondjak egy vicceset? A steam eladási lista élén jó ideje a dayz áll a rust rögtön követi, de közben az online játékosok listáján a rust hetek óta 1,5-2x játékost mutat, mint a dayz. Ez konkrétan a 4. legjátszottabb cím a steamen jelenleg. Ez azért rendesen megmutatja, hogy melyikkel élvezetesebb jászani. :)

Nether, rust, dayz, 7 dayz to die. Aki a legújabb készülőben lévő játékokon akarná tolni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...