Rust PC, PS4, XBOXONE

Újabb túlélő játék érkezett, ezúttal a Garry's Mod alkotóitól.

12 millió eladott példánynál jár a Rust

A nyolc éve fejlesztett Rust mögött álló csapat, a Facepunch Studios összegezte a túlélőjáték eddigi sikereit. A számokkal való dicsekvés mellett az idén várható terveikbe is kaptunk egy kis betekintést.

Az Epic ingyenessé tette az Easy Anti-Cheatet

Az Epic Games egy újabb óriási húzással kedveskedik a játékfejlesztőknek. A vállalat ingyenesen hozzáférhetővé tette az Easy Anti-Cheat és Voice szolgáltatásait, ezzel sokat megspórolva a kisebb fejlesztőcsapatoknak.

Megérkezett az AMD FidelityFX Super Resolution

Az ígéreteknek megfelelően a minap élesedett az AMD válasza az NVIDIA DLSS technológiájára, és már hét játékban is letesztelhető a FidelityFX Super Resolution felskálázási eljárás.

Brit toplista: visszatért az élre a Resident Evil

Egyhetes pihenőt követően tért vissza a brit játékeladási toplista élére a Resident Evil: Village, jóllehet csökkent iránta a kereslet az előző héthez képest. A Miitopia a második helyen kezdett.

Konzolokra is befutott a Rust

Szerencsére nem kellett elcsúsztatni a Rust playstationös és xboxos premierjét, így a minap meg is érkezett konzolokra a túlélőjáték, amit a portolásért felelős Double Eleven csapata most egy vadonatúj trailerrel ünnepel.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Rengeteg újdonságnak és számos nagyszerű megkésett portnak örülhetünk a héten. PC-re költözik a Days Gone, befut az Elite Dangerous következő nagy kiegészítője, és végre kidobósozhatunk Knockout Cityben.

Rengeteg indie játékot villantott az ID@Xbox

Tegnap éjjel lepörgött a /twitchgaming Showcase: ID@Xbox műsora. Az előadás során több mint 60 független fejlesztésű játékot láthattunk, melyek egytől-egyig Xboxra tartanak, egy jó részük pedig a Game Pass könyvtárában is megjelenik.

Rust - dátumot kapott a konzolos verzió

Az Xbox Indie Showcase adása alatt végre kiderült a Rust xboxos és playstationös kiadásának pontos megjelenési dátuma. A bejelentés mellé egy hangulatos trailerrel is készült a Double Eleven csapata.

Mozgásban a konzolos Rust

Úgy tűnik, tényleg nincs már messze a Rust: Console Edition megjelenése, erről árulkodik legalábbis, hogy a minap a playstationös és az xboxos változatokhoz is kaptunk egy-egy gameplay videót.

Tűz ütött ki a Rust szervertermében

Tegnap hajnalban tűz ütött ki abban az adatközpontban, amelynél a Rust európai szerverei is futnak. A fejlesztőcsapat szerint az eset következtében olyan adatveszteség érte őket, amit helyrehozni sem tudnak.