Kétszer annyi PS4 fogyott, mint Xbox One

  • Írta: fojesz
  • 2014. február 14.
  • Biznisz
Link másolása
Az NPD Group előrukkolt az amerikai játékpiac januári teljesítményét összegző jelentéssel, ami kapcsán az is kiderült többek között, hogy az USA-ban majdnem kétszer annyi PS4 fogyott az elmúlt hónapban, mint Xbox One.

Hiába a konzolok generációváltása, még mindig szerényen teljesít az amerikai játékpiac. Januárban 664 millió dollár volt az USA játékiparának forgalma, ami 1 százalékos csökkenést jelent éves szinten, és bár a konzoleladások 47 százalékkal, 241 millió dollárra nőttek, a szoftvereladások mindössze 232 millió zöldhasút tettek ki, ami 26 százalékos csökkenés tavaly januárhoz képest.

Mert bár az új konzolok megérkeztek, szeretik is őket az emberek, viszont szoftveres oldalról nem igazán sikerült tartani a lépést. Az elemzést készítő NPD szerint alapvető probléma volt, hogy tavaly januárhoz képest 39 százalékkal kevesebb játék jelent meg, nem voltak olyan húzócímek, mint például a 2013-as DmC, no meg a karácsonyi szezonban megjelent slágeranyagok sem tudták annyira fenntartani az érdeklődést.

A konzolháború frontján a PS4 és az Xbox One csatározása az érdekes természetesen, és bár mindkét konzol jobban teljesít, mint az elődje, azonban sajnos sem a Sony, sem a Microsoft nem közölt pontos eladási számokat ezúttal. A Microsoft mindössze annyit mondott, 2,27 millió Xbox 360-at és Xbox One-t adott el összesen, és hogy a One 2,29-szer jobban pörög, mint a 360. A Sony viszont még ennyit sem árult el, mindössze fűzött hozzá a jelentéshez, hogy a PS4 "majdnem megduplázta a legközelebbi riválisának eladásait" januárban.

A tíz legkeresettebb játék listája így fest:

  1. Call of Duty: Ghosts
  2. NBA 2K14
  3. Battlefield 4
  4. Assassin's Creed IV: Black Flag
  5. Grand Theft Auto V
  6. Madden NFL 25
  7. Minecraft: Xbox 360 Edition
  8. FIFA 14
  9. LEGO Marvel Super Heroes
  10. Tomb Raider
45.
45.
kriszvandaar
43.
43.
greenmelon
#42: A touchpad meg a világító fények (ami mellesleg sokakat csak idegesít) se szerves része a konzolnak/controllernek, anélkül is működne rendesen, szóval ezzel most mellélőttél.
42.
42.
simon 555
#39: Azért a touchpadot és a fényt, vagy épp az autó kormányát ne hasonlítsuk már a Kinecthez. A Kinect egy különálló szerkezet, a gépnek NINCS szüksége rá ahhoz, hogy működjön. Tehát ha úgy döntök, ki sem kell vennem a dobozból. Akkor meg miért sózzák rám?
Ez olyan mintha egy konzolhoz kötelezővé tennék, hogy neked kell venned hozzá kormányt. Semmibe nem telne nekik, hogy kivegyék a dobozból és anélkül árulják 100 dollárral olcsóbban. De hidd el, előbb utóbb ki fogják venni:)
(PS4-en a LED fények meg csak információs jellegűek, semmi közük a kamerához)
39.
39.
Nem sértett meg,de tudod fel kéne már fogni,hogy a rendszer szerves része.Ps4 en is kihasználják majd a touchpadot és a kontroller fényeit a pontosabb követéshez amihez kamerára lesz szükség.Ezt a rendszert így árulják ennyi!Csak el kell dönteni kell vagy nem,Nem adnak el új autót vagy bármilyen kész műszaki cikket úgy,hogy nekem nem kell a hátsó ülés meg kormány mert van ill pl laptopot billentyűzet vagy kamera nélkül mert nem kell neked.Tudom elég furfangos hasonlatok,de ez van így árulják a másikat meg amúgy!De igazad van a szánalmast nem kellett volna írnom.Ezúton is bocsánatot kérek tőle,de csak ez miatt.A fikázást tapasztalatok nélkül továbbra is gyerekesnek tartom.Amúgy a ps3nak nem pár hónapba,hanem évekbe tellett mire multiplatform címeknél az elfogadható kategóriába lépjen 1 :)
38.
38.
simon 555
#19: Nem értem, hogy mivel sértett meg a kastorhun nevű illető?
Teljes mértékben igaza van, nincs ebben semmi sértés, az MS-nek meg kellene adnia a választást a vásárlóknak, hogy mindenki magának dönthesse el, hogy kell e neki a kinect vagy sem.
37.
37.
kristof97
#36: Háát, valamennyire igaz, de szerintem a játékok irányából közelítsük meg a dolgokat.: Halo-zni vagy Uncharted-ezni akarsz? Még lehetne ilyen párokat felhozni (Forza - Gran Turismo), de leegyszerűsítve ez alapján kéne dönteni (nem konkrétan ezen 2 játék alapján), hogy ki melyiket veszi meg (vagy mindkettőt).
36.
36.
kriszvandaar
#33: Erre egyszeru a valasz. Az x boxnak kicsit futurisztikus erzese van mikozben hasznalja es okostevet csinal barmelyik mezei lcdbol , a ps4nek meg a grafikaja futurisztikus es hardwareben nemileg raver az xbox one ra. Szoval az a kerdes hogy jatszani veszed vagy ilyen multimedias centrumnak ez toled fugg hogy mit preferalsz de amugy mindketto masina mar most nagyon fasza:-)
35.
35.
p3ti
Meg kell venni mind2 gépet, Problem Solved.
33.
33.
frankdelgado
Akkor most melyik a jobb? Szeretnèm màr tudni. Ja ès lesz pc-re gta5?
31.
31.
GAMEROD
Sok értelmiségi megvette kapásból oszt még játék sincs rájuk.
30.
30.
kriszvandaar
#29: ha te ebbol nem tudtad kiszamolni akkor neked kene a suliba maradni de hat gondolom amugyis odajarsz meg. amugy meg odabiggyesztettem egy linket is nemi plusz szamadattal. es mint mondottam volt:a szamok onmagukert beszelnek:-)
29.
29.
Hidalgo
#27: és ebből számoltad ki, hogy mennyi PS4 ment el? Vagy szoroztad kettővel? :)
Javaslom, maradj a suliban még pár évet :)

27.
27.
kriszvandaar
#23: Hat nem jol vetted ki "okoska" (csakmert kerted az idezojelet). 2,27 millio eladott konzol es 2,29 xo talalt gazdara minden eladott x360onkent. Ezek azert megha igenyelnek is nemi utana szamolast azert megiscsak szamok. Egyebirant

http://www.forbes.com/sites/sap/2014/01/23/why-ps4-is-selling-faster-than-xbox-one/
26.
26.
cannondale
Üzletben használt ps3-ból darab se volt, de xbox 360-bol vagy tucat....
Elado szerint is a ps-t viszik, mint a cukrot.
23.
23.
Hidalgo
#12: ha jól vettem ki a cikkből akkor nincsenek számok és a címben leírt állítás a Sony-tól jött. Ez esetben kellett volna az idézőjel, szerintem.
20.
20.
Amúgy meg szerintem mindkettő kötelező az exkluzívok miatt!Mint az előző genben is.Ha más nem,haver vegye a másikat és néha csere alapon!!!Peace és húzzatok játszani,ha van kivel-mivel.
19.
19.
#16 Mondom én :D De tovább megyek :D Adják csak a panelt a gépek helyett és olcsó János majd beleteszi a pizzás dobozba...Egyébként csak azért reagáltam mert kedves kastorhun más oldalakon is ezt a kinect ellenes szart hirdeti.Milyen szánalmas már,több oldalra bemásolni ugyan azt.Valaki már viszket,ha nem mondhat valami rosszat a Microsoftról ill termékeiről.De majd egy másik ps hírnél jól lesavazom őket mert már itt az ideje emlékeztetni pár dologra a nagyérdeműt,de ez már egy másik történet... :)
18.
18.
kristof97
#14: Azért nem ártana különbséget tenni, mert az Xbox nem fogja neked beolvasni a BD-et és a PS3 sem a HDDVD-et. :D De egyébként egyet értek veled, csak annyiban kiegészítenélek, hogy a megjelenésükhöz képest egészen sok elment már belőlük.
17.
17.
mikotamas
Az xboxot is szertem de ez csak noni fog az evek folyaman meg jonnek a ps.exluzivok...ez teny ...eddig is az volt is gy is marad.... ps forewer..kemurit meg a levesbe...
16.
16.
strike19
#9: Nem is olyan rossz ötlet.PS3 kontoller is lehetne rezgő motor is sixaxis nélkül 7000Ft , a rezgő motor is sixaxisal 13000Ft.
14.
14.
Neo1989
Még csak a generáció elején vagyunk még jó h nem fogyott belőlük sok.
Nekem am van 360-m is meg ps3-m és eszem ágába nincs különbségeket tenni.
Minek !
Ebbe a generációba is beszerzem majd a one-t meg a 4-et és kész.
Ahogy majd a következőbe meg a következőbe .... és gond letudva.
12.
12.
kriszvandaar
A szamok onmagukert beszelnek:-) nekem azert az xo is szimpi a high-tech interface miatt csak a ps4 valamiert szimpibb
9.
9.
#2 Minek a touchpad,világítás és a hangszóró ps4 kontrolleren? :D Adják inkább nélküle olcsóbban :D
8.
8.
K2 The Highest
#6: A marketing teszi és a mostanában szárnyra kapott hírek :)
Erősebb hardver, Magasabb framerate, stb...Szebb Design, jobb Exclusive-ok és persze a hibák mennyisége.
7.
7.
kastorhun
#5: De viszont sokkal nagyobb lenne a bevétel, rengetegen utálják a kinectet és akkor ha egy kicsit a meglévő koncepcióba átalakítanák akkor meglehetne oldani.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...