Szünetel az Oculus Rift gyártása

  • Írta: fojesz
  • 2014. február 22.
  • Hardver
Link másolása
Mármint nyilván a devkiteké. Az Oculus szerint egész egyszerűen arról van szó, hogy a VR-szemüveg néhány alkatrészét már nem gyártják, így alternatív forrásból kell megoldaniuk azok pótlását.

Az Oculus közösségi menedzsere a Redditen árulta el, hogy szünetel az Oculus Rift devkitjeinek gyártása, miután a kütyü néhány alkatrészét már nem lehet beszerezni a piacon. A csapatnak most a meglévő készlettel kell sáfárkodnia, de az valószínűleg hamar ki fog apadni, ugyanis óriási az érdeklődés a VR-szemüveg iránt.

Az Oculus Rift fejlesztőknek szánt modelljét jelenleg az USA-ban, Kanadában, az EU-n belül, Svájcban, Norvégiában, Japánban, Dél-Koreában és Ausztráliában lehet megvásárolni - eddig állítólag több mint 50 ezer darabot szórtak szét így világszerte. Ne felejtsük el, hogy a jelenleg árult eszköz korántsem a végleges változat, sőt még csak nem is az új prototípus, amit a CES-en lepleztek le!

Az Oculus most tehát vizsgálódik: alternatív forrásokat keres az alkatrészek pótlására, addig pedig nemes egyszerűséggel leállítja az értékesítéseket azokban a régiókban, ahol elfogynak a raktáron lévő szemüvegek.

Az Oculus Riftet egyébként a Gamekapocs is kipróbálta, InGen imádta is; izgalmas projekteknek adhat majd teret a kütyü, ilyen például az is, amelyik a The Legend of Zeldát ülteti át belső nézetre, és így a Riftre:

6.
6.
markoci555
elég f*szságnak hangzik, szerintem a gyárak kapkodnának azért hogy ők gyárthassanak sz*rt bele
5.
5.
Juha
Hehe, ebbe lehet belesz*rtunk mi is, mert ilyen alkatrészek kellenek a csodálatos online pénztárgépeinkhez is, abból pedig hónapok óta hiány van. :-)
4.
4.
randall13
#3: Carmack tudtommal nem mérnök.
3.
3.
szinkron
#2: Carmack neve a garancia a több éves csúszásra..
2.
2.
randall13
#1: Nem, ha egy túlárazott hulladék lesz.
1.
1.
szinkron
Unalmas ez a tökölés, ha így folytatják pont megeszi őket a Sony.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...