GDC 2014: A Ubisoft nem ugrik egyből a VR-re

  • Írta: fojesz
  • 2014. március 23.
  • Hír
Link másolása
A Ubisoft nem akar az elsők között rárepülni a VR-őrületre, sőt kifejezetten szkeptikusnak mondhatjuk a kiadót: a franciák csak akkor foglalkoznak majd az új szemüvegekkel, ha már elég sokat vettek belőlük.

A Ubisoft alelnöke, Lionel Raynaud egy GDC-s kerekasztal-beszélgetésen fejtette ki a kiadó véleményét a VR-szemüvegekkel kapcsolatban. Bár mostanában minden az új őrületről szól, a Ubisoft szkeptikusnak tűnik: Raynaud szerint ahhoz, hogy érdemes legyen pénzt költeni azokra a játékokra, amik támogatják a virtuális valóságot, legalább 1 millió eladott VR-szemüvegre lenne szükség.

Ami egy nagyobb kiadótól annyira nem meglepő kijelentés, érdemes lesz látni, hogy a különböző indie fejlesztéseken túl, milyen játékokra számíthatunk még, ha egyszer a VR-szemüvegek forgalomba kerülnek. Noha az idei GDC egyik sarokkövét egyértelműen az efféle kütyük jelentették, a VR-headsetek körül még sok a bizonytalanság: például nem tudni, hogy mikor kerülnek végre boltokba, csak annyi tűnik valószínűnek, hogy idén már nem.

33.
33.
Juha
Nekem pl. nem számít, hogy a széllengette sálam qvára kilóg a sarok mögül, mikor lopakodok (na jó, kicsit azért zavar), de figyelhetnének egy kicsit az apróságokra, pl. Fps-ben gombnyomásra karóra, mint falloutban a pipboy, a prey2-ben ígérték pl., hogy ha egy npc azt mondja sürgös vmi, akkor azt bukhatjuk, ha halogatjuk...
Sz'al grafika az 5/3, JÁTÉKÉLMÉNY 5/5 kellene, hogy számítson.
23.
23.
Trapyd
Nem vagyok híve az ilyen fejre rakható kütyüknek, de valódi 3d élményt külön eszköz nélkül még marha sokáig nem fogunk kapni. Úgy hiszem ez a cucc elég elérhető lesz és igenis nagy élményt fog nyújtani vagyis könnyen elterjedhet.
21.
21.
leviske
Ez a technológiának elég rossz hír, mert az AC és az FC egyike azon kevés, vásárolókat mozgató nagy címeknek, amikben még értelme is volna a technológiának.
16.
16.
kristof97
#14: Most miattad belegondoltam, hogy egy AC-ban milyen lenne, majd abba, hogy a következő Mirrors Edge-ben (ha már pk), hogyan működne. Utóbbiban szerintem kicsit lenne csak beszarás. :D
15.
15.
kristof97
#13: A Far Cry-on kívűl én sem tudnék mondani egyet sem. Esetleg a Might and Magic Legacy X, bár nem tudom, hogy egy kockákra osztott világú dungeon crawler-hez mennyit tesz hozzá egy ilyen technológia. :P
14.
14.
Trapyd
Torpex és Killerbee, már megbocsássatok, de tévedtek. Eddig egy kijelzőn (monitor, tv) láttunk egy "3D" játékot, ám térérzékelés nem volt. Itt a vr miatt az agy át lesz verve és te úgy érzed majd, hogy a térben helyezkedsz el, valódi 3Ds képet nézve. Ez merőben más lesz mint egy 3D monitor, TV vagy mozi. Tehát minden térben játszható játékhoz marha nagy pluszt fog adni.
13.
13.
Killerbee
#10: Hasonlóan vélekedek. Rá lehet ezt erőltetni mindenféle nézetes játékra, de belső nézetes játékoknál az igazi, az pedig ubinak tényleg nem sok akad.
11.
11.
Trapyd
#10: Ez a cucc nem csak az FPS ekhez alkalmazható nagyszerűen. Az Ubi játékaihoz is bitang jól megy.
10.
10.
hurkagyurka2
Az Ubinak nemigen van belső nézetes játéka. Egy külső nézetes játékot, pl Assassin's Creedet vagy Raymant pedig nemigen tudok elképzelni ezzel a technikával... Nem csoda, hogy kivárnak, ez egyelőre nem az ő területük.
8.
8.
petimanus
#6: Szerintem nem lesz drágább, mint a mostani próbeverziók árai. Olyan 300-350 dollár HA jól tudom. Lehet tévedek, mintha így olvastam volna, hogy az Oculus új verziója ennyibe fájna.
7.
7.
Yetikoma
Szerintem Óriási ostobaság lépéshátrányban maradni ezzel a technikával, dehát ők a szakik.
5.
5.
kriszvandaar
Bezzeg a keszulofelben levo jatekaikkal kapcsolatos gameplay videokkal nem ovatoskodnak amikor a grafikat prezentaljak. O mint nagy kiado nem ol bele penzt akkor kitol varjak? Lol
4.
4.
Venom88
#1: Egyetértek, és mivel a legtöbb nagy kiadó támogatja a VR headseteket a Ubi Soft-tól szerintem okos ötlet h kivár, mert ha siker lesz akkor úgyis ráér később becsatlakozni ha pedig bukta akkor meg legalább nem dobtak ki pénzt a fejlesztésekre. De szerintem hatalmas siker lesz és már nagyon várom h én is kipróbálhassam végre.
3.
3.
Henry82
Ezzel csak annyi a gond, ha minden kiadó így gondolja, nem lesz mivel eladni a VR szemüveget.
2.
2.
bodortamas1
Bedobják karácsonyra, legjobb marketing :3
1.
1.
Cristiano
jól teszi legyen óvatos : 9
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...