Megjelent a The Elder Scrolls Online

  • Írta: zoenn
  • 2014. április 4.
  • Hír
Link másolása
Bizony ám, végre boltokba került a The Elder Scrolls Online, az európai és amerikai megaszerverek elindultak, kitartóan állják a játékosok rohamát. A megjelenés apropóján a Bethesda egy remek infógrafikát állított össze.

A korai hozzáféréssel rendelkezők már a hétvége óta nyúzhatják, a többiek előtt viszont csak most tárultak ki a The Elder Scrolls Online kapui. A ZeniMax Online MMORPG-je már a boltokban van, minden újdonsült előfizetőt szeretettel vár.

Amíg a játék települ, vagy ameddig a futárt várod, csekkold le az alábbi infógrafikát, amiből kiderül, hogy a bétatesztre 5 millió játékos regisztrált, a játékban 51 millió elemet és 10 202 NPC-t találunk. A szerverekhez használt kábel hossza pedig eléri a 8,13 mérföldet.

A PS4-es és az Xbox One-os verzió júniusban érkezik.

36.
36.
Dr. Zaius
35.
35.
biohazard rex
#34: Választ kaptál, ami fikázás volt. :P
(és megint választ vártál, ami igazából fikázás volt, ami egy válasz volt)
34.
34.
Dr. Zaius
#28: Az meg a másik, hogy választ vártam, nem fikázást... :(
33.
33.
Dr. Zaius
#28: Lehet baj van a logikámmal, de az nem "tény", hogy unalmas a TESO, hanem csak "szerinted"...
MEH
32.
32.
Lorthirash
Az a baj hogy túlságosan elrugaszkodtak a TES-től szerintem.
Játszottam a bétával elég sokat. A hangulat az atmoszféra kiváló néha csak megálltam és néztem a területeket, de a fizika még mmohoz képest sem jó a pvp az gaykorlatilag egy nulla. a PvE az viszont egészen jó lett bár néha kissé unalmas.
Összességében nem olyan rossz a játék.
Szerintem ha még dolgoznak rajta 1-2 évet akkor talán jobban elsülhetett volna de jelenlegi állapotában szerintem nem éri meg az árát. Én ha pontozni kellene 7.5 pontot adnék neki.
31.
31.
Juha
Nekem is hasonló a véleményem: az ok, hogy haverral beszélgetünk a skyrimröl, ahol én, mint "ranger", ö mint mágus a FÖHÖS, mindenki imád minket a saját világunkban, amit egyedül alakítgattunk.
Most egyszercsak egymás mellé kerülünk, akkor most "ki a faszagyerek?" Ö is meg én is lehetséges "kiválasztott" vagyunk? És ha külön utakon járunk, akkor is jön az endgame content?

Na, szerintem ezért nem TES a TESO, és ezért pártolom a szingli verziót játékokban. (Bár asszony most mikulásozik, ilyenkor a való életben is inkább azt pártolnám, de hát nagy a Gyürü hatalma...:-))
30.
30.
csux
Úristen hogy ti milyen szűk látókörűek vagytok, hagyjátok már eszem-et, leírt egy véleményt amiből ti szerintem semmit, de tényleg semmit nem értettek meg, csak kiragadtok az egész kontextusból pár dolgot amibe beletudsz éppen kötni a saját véleményeddel és álláspontoddal, ami mivel különbözőek vagyunk különbözni fog a másikétól. Nem arról van szó hogy játéktechnikailag rossz és nem is arról hogy 2-3 dolog más az online mivolta miatt... de inkább bele se megyek részletekbe. Lényeg hogy ne csőlátásba nézzétek a dolgokat hanem más perspektívához is próbáljatok vevők lenni, ha neked tetszik a játék akkor nincs probléma, ha valakinek nem tetszik akkor mivan? Lesz valami bajod tőle? Csak leírta a véleményét, pont. Nem kell tovább vitatni, csak egy tájékoztatás a gyenge pontjaira a játéknak, amit van aki megért és tisztába van vele, és van akit nem zavar, ennyi.
Amugy eszem, +1, teljesen igazad van.
29.
29.
randall13
#24: Elég érdekes felróni egy MMO-nak, hogy sok benne a játékos.
28.
28.
biohazard rex
27.
27.
Hab
#15: Szerintem igenis megvan benne a TES érzés, ami nekem leginkább a felfedezés örömében jelenik meg. Akár kis rejtett sarkokban lehet questeket találni.

Egyszemélyes hadsereg akkor lennél a TES-ben ha hack n' slash módjára 100-an jönnének ellened, de nem ez a helyzet.

Persze ettől még bőven megértem hogy neked nem tetszik, csak nem értem miért kell ezt minden hírhez odaírnod?!

Vannak még hibái a játéknak, de a játékmenetbe nem nagyon tudnék belekötni. Zenimax is szereti a bug-okat, nem csak a Bethesda, de úgy látom ők is keményen dolgoznak a javításokon.
26.
26.
SLi
#15: " a TES érzés lételeme, hogy Te vagy a hős. Nem csapatban rohangálsz, hanem Te vagy az egyszemélyes hadsereg. "

ne haragudj de mégis hogy a fenébe lenne ez a TES "lételeme"? ez bármelyik agyatlan lövöldére illik inkább
25.
25.
PiszkosFred
#24: Azért tegyük hozzá, hogy a játékban a Céhes küldetések, a Fő történet (Léleklopás, a játékos kontra Molag Bal sztorija) mind mind instanceolt, vagyis ugyanúgy egyedül vagy, mint bármelyik TES-ben. A világban, a többi küldetésben találkozol csak játékosokokkal. A főbb történetekben a HŐS harcol a Harcosok Céhének nevében ugyanúgy, mint a Mágusok Céhének nevében, illetve ő a kiválasztott, a Tekercsek által megjövendölt Souless One, aki megmenti a világot, stb.
24.
24.
eszem
#21: Akkor nem értetted meg amit írtam, pont az egyszemélyesség volt a lényege a TES-nek, nem a multiplayer (jelen esetben ugye MMO). Ez az ami megölte nálam a játékot, ez az ami nálam kiölte a TES érzést. E van, -1 vevő, nem fognak éhen halni miattam.
23.
23.
PiszkosFred
Zoenn: ha vissza-vissza nézel a cikkre, ezt biggyeszd oda az elejére. Az új cinematic launch trailer, a harmadik és egyben valószínűleg az utolsó (amíg meg nem nyílik Imperial City, addig tuti)

https://www.youtube.com/watch?v=MySC13H_2cE
22.
22.
Extol
#15: Hős akarsz lenni? A birodalmi trón üres, harcolj érte, és hős leszel, nagyobb mint bármikor :)
21.
21.
Lord Zozo
#15: Lehet, hogy a környezetet piszok jól át tudták emelni a morrowind, oblivion, skyrimből, de ha nem marad meg a TES érzés lételeme, hogy Te vagy a hős.

Itt az idő folyamán neked kell kivívni azt a tiszteletet amitől mások hősnek fognak tekinteni.

A két játék között óriási különbség van, mivel ez online. A Skyrim kizárólag rád van írva. Te vagy a középpontban, az Alfa és az Omega.Ezt egy MMO-ban mégis hogy képzeled megvalósítani, ha csak nem te vívod ki magadnak ezt a titulust?

Szerintem nagyon korrekt játék lett.

20.
20.
Extol
Kihozta a futár a játékot, bár ahonnan rendeltem, (direkt nem mondom a nevét a boltnak) átb*sztak mert még Február legelején igényeltem gyűjtőit és azt mondta nekem a pasas egy hete hogy gyűjtői nem érkezett Magyarországra, ami szerintem hazugság. Amúgy már 5 napja tolhattam volna így maradt 3 nap early access a fapados verzióval. Se könyv, se szobor, legalább spóroltam...
19.
19.
br1Koo
kegyetlen. bár én még így is egy új single tes-t várok vagy falloutot (mondjuk igen, egy fallout online-t megnéznék bazdki!) .
15.
15.
eszem
Isten ments, hogy piszok nagy vitát generáljak de szerintem a legtöbb ember baja ezzel a játékkal, hogy kiölték belőle azt ami miatt a TES TES volt. Ami az egyszemélyes játékban működött itt nem akar. Lehet, hogy a környezetet piszok jól át tudták emelni a morrowind, oblivion, skyrimből, de ha nem marad meg a TES érzés lételeme, hogy Te vagy a hős. Nem csapatban rohangálsz, hanem Te vagy az egyszemélyes hadsereg. Számomra is ez ad neki keserűséget, illetve sokkal kevesebb az interakció a világgal mint, hogy odajön hozzád egy npc, hogy ez meg ez a baja segít megoldani és a többi. A harcrendszere se tetszett, a karakterpanel, menürendszer szerintem borzalmas (legalább ezekkel lehet javítani add onokkal)...
Egyenlőre úgy látom ezer sebből vérzik, még mielőtt valaki nekem esik, hogy pfff nem játszottam vele meg Én is csak egy hater vagyok annak üzenem játszottam vele eleget a betában, hogy ezt le merjem írni. Saját vélemény. Akinek tetszik élvezze ki minden percét, jó játékot, de azért mert elé van írva, hogy TES még ne legyetek elfogultak, ez is csak egy tucat mmo lett.
14.
14.
Dr. Zaius
#11: Akkor a KOTOR unalmas?
11.
11.
Sun9us
#10: Ez olyan, mintha a KOTOR 1-2 őt hasonlítanád össze a The Old Republic-al. A nevük ugyan az, de ég és föld a különbség.
10.
10.
Dr. Zaius
#9: Akkor miért írtál blogot a Skyrim kiegészítőhöz?!
Vagy a Skyrim nem unalmas?
9.
9.
biohazard rex
Jujj mennyi sok szám! Ettől biztos menő a játék, rohanok megvenni!
Ez nem változtat a tényen, hogy ez egy baromi unalmas játék!
7.
7.
Szelenas
Még mindig rossz, hiába jelent meg.
6.
6.
Cristiano
majd egyszer bízok benne hogy nem lesz havidíjas
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...