E3 2014: Hardverbemutatóra készül a Nintendo

  • Írta: fojesz
  • 2014. május 2.
  • Pletyka
Link másolása
A pletykák szerint hardverbemutatóra készül a Nintendo az idei E3-on, és bár a hírt több forrásból is sikerült megerősíteni, az már nem derült ki pontosan, hogy a "hardver" maga mit takarhat.

Noha a Nintendo idén sem tart sajtókonferenciát az E3-on, újdonsága azért lesz bőven: állítólag hardverbemutatóval is készül.

A pletykával először Peer Schneider, az IGN munkatársa rukkolt elő a podcastjében, aki szerint gyakorlatilag biztos, hogy lesz hardverbejelentése a Nintendónak, ezt korábbi Nintendo-munkatársak és third-party cégek munkatársai is megerősítették neki. Arról sajnos már nem tudott mondani semmit, hogy ez a "hardver" tulajdonképpen mi akar lenni: éppúgy takarhat konzolt is, mint egy új kontrollert vagy valamilyen más kiegészítőt.

Erre kontrázott rá a VideoGamer magazin, aki szintén third-party forrásokból értesült arról, hogy a Nintendo konkrétan a Wii U és a 3DS utódjának szánt, eddig csak Fusion Terminal és Fusion DS gépeket fogja leleplezni, amiknek a specifikációi januárban szivárogtak ki.

Tegyük meg a téteket: meglep majd minket a Nintendo?

Update! A Nintendo cáfolt a CVG-nek.

13.
13.
leviske
Én még ezekkel a specifikációkkal nem futottam össze, de nem tűnik logikusnak. A GPU túl nagy és vélhetőleg nem is lehet olyan mélyen integrált az IBM procival. Emellett logikátlan is nem X86 CPU-t alkalmazni, mikor a másik két versenytárs azt teszi és aktuálisan épp senki se akar Nintendo-ra fejleszteni multiplatform alapon sem.

Az csak hab a tortán, hogy a Fusion DS-hez felesleges lenne az AMD segítségét kérni, ha GCN helyett Adreno licencet használnak.

Tény, hogy a Wii U-nak aktuálisan épp semmi értelme nincs, de a "kiszivárgott" adatok nekem nem tűnnek logikusnak.
12.
12.
Norbiii
#11: Például mi többen is Wii U-zunk, és nagyon jó, és tényleg nincs baj, hogy 2-3-4 remote+gamepad, csak azért jobb lenne egyes játékoknál, ha legalább kettő tablet lenne, mert így csak egy játékos használja ki a Wii U-t igazán.
11.
11.
Norbiii
#9: Egyetértek Yami, az tényleg jó lenne. Most ha nem nézzük a hd grafikát, és az új játékokat, hanem csak az irányításra koncentrálunk, akkor olyan, mint egy Wii-s irányítás, ami persze érthető, mert a Wii folytatása, és ugye kompatibilis vele, de azért elé gáz, hogy csak egy ember használhatja a gamepadot, vannak olyan játékok, ahol jó lenne a két gamepad.
10.
10.
strike19
#9: Szerintem a 2ds-re is kellet volna 2 analóg kar.Ha nem tévedek.
9.
9.
Yami
#1: Ha bejelentenék a második, kijelzős kontroller támogatását (mint ahogy azt ígérték), az jó lenne. Bár ehhez nem kell új hardware csak egy új firmware.

Amúgy aminek én örülnék, az egy 2 analóg karral szerelt 3DS XL variáns. Úgy nem kellene azt a batár circle pad pro-t is hurcolászni.
8.
8.
Norbiii
#7: Nintendo-s létemre nyilván tudom.
7.
7.
RangerFox
#6: Azért a 3DS és a 2DS között nem ilyen kapcsolat van..
6.
6.
Norbiii
#3: Miért, van aki Ps4-el kezdte, aztán vett Ps3-at, majd beszerzett egy Ps2-öt, de azóta Ps-en nyomja. XD

Na jó nem... :)
5.
5.
Gamelord
Azóta hivatalosan cáfolták a hirt.
4.
4.
Cristiano
minek ha nem lesz nagy siker :I
3.
3.
strike19
A 2ds után jön ,az 1ds. :)
Szerintem a wii u kap majd egy kamerát.
2.
2.
DON GONDOCS
Én valami új kiegészítőre tippellek a wii-U-hoz, már pont aktuális lenne. Gondolom az új eszközhöz új játék is dukál.
1.
1.
Norbiii
A jelenlegi hardvereket tudjuk, mind a 3DS, Wii U. Új konzol nem hiszem, hogy lenne, a Wii U szinte most jelent meg 1,5 éve, ilyenkor még nem szokás! Akkor meg mi? Esetleg egy új gamepad-ot, hogy két ember is játszhasson a Wii U-n? Ez jó ötlet lenne, hiányoltam is eddig. Ami sanszos, hogy egy teljesen új ötlettel rukkol elő a Nintendo, és ez nem lenne meglepő, mert az N, mindig hoz valami mást, valami újat, és remélem ez most is így lesz!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...