2015-ben előzhet az Xbox One az USA-ban

  • Írta: fojesz
  • 2014. május 14.
  • Biznisz
Link másolása
A tegnapi nap legfontosabb bejelentése mindenképpen a Microsofté volt, a Kinect nélkül árult, olcsóbb Xbox One-csomag komolyan felpezsdítheti a konzolháborút. Elemzők mondják el a véleményüket.

Arra lehetett számítani, hogy a Microsoft piacra dob majd egy Kinect nélküli Xbox One-csomagot is, hogy le tudjon faragni a konzol árcédulájából, az viszont meglepő, hogy a cég már júniusban előrukkol az olcsóbb kiszereléssel. A GamesIndustry International elemzőket kérdezett a bejelentéssel kapcsolatban, a legtöbben komoly erősödést várnak a konzoltól.

Az IDC úgy véli például, hogy 2015-ben az Xbox One megelőzheti a PlayStation 4-et Amerikában és Kanadában, igaz, az elemzőcég szerint 2016 végén még egészen biztosan a Sony konzolja fog vezetni globálisan.

A Tilting Point szerint a Microsoft a lehető legjobb időpontban vállalta be a Kinect szélnek eresztését: az új konzolgenerációnak még csak az elején járunk, a legtöbben még el sem döntötték, melyik gépet választják, és az is világosan kimutatható, hogy ilyenkor az ár az, ami erősen befolyásolja az eladásokat, a játékok, a különböző szolgáltatások és a játékosközösség általános választása csak a ciklus későbbi részén válik meghatározóvá. A Tilting Point azt is megemlítette, hogy a generációváltáskor a játékosok resetet nyomnak, egyáltalán nem garantált, hogy az előző generáció első számú konzolja legközelebb is tarolni fog.

Billy Pidgeon független elemző csakugyan kiemelte, hogy ezzel a lépéssel versenyképesebbé vált az Xbox One, a Kinect leválasztása azért is fontos, mert a legtöbb játékos számára semmilyen értéket nem képvisel a mozgásérzékelős kamera. Pidgeon szerint az olcsóbb Xbox One-csomagra nagy lesz a kereslet, és szinte borítékolható, hogy fej-fej mellett haladhat majd a két újgenerációs konzol. Azt is megjegyezte: az 500 dolláros pakk zuhanórepülésbe kezdhet, és az is egészen biztos, hogy egyelőre a Kinect jelentéktelenné válik.

Az IHS is úgy véli, hogy a Kinect gyakorlatilag partvonalra került, és valószínűleg a third-party fejlesztőket is kevésbé fogja érdekelni a kamera - mindazonáltal az is benne van a pakliban, hogy a Microsoft később, egy méretesebb Xbox One-installált bázissal a háta mögött, újra előtérbe tolja a kütyüt. Ez egyébként anyagilag is megérné neki: a Kinectet külön drágábban, nagyobb haszonnal árulhatja majd.

27.
27.
Yami
#25: Ha az indie cuccok érdekelnek, akkor 2 dologra van szükséged: egy PC-re és egy androidos telefonra. Az évi 240 játékot nevetségesnek fogod utána találni.
26.
26.
muerte80
#22: Megkérdezhetem, hogy miért vagy MS ellenes?
Milyen konkrét okok következménye ez?
25.
25.
Cipo3
#24: Az eleje filozofálgatás, nem tok mit kezdeni vele. :)
Ha ez fanboyság akkor az vagyok.

1, nekem biza a kedvenc játékaim mind indie bohóckodások. Csak én nem annak nevezem.
2, ebben lehet igazad van, meghátrálok
24.
24.
Yami
#22: Az önigazolás az megy keményen, de mögötte semmi tartalom.

Amúgy épp az elmondottak miatt vagy PS fanboy. Mert egy olyan döntést hoztál ami nem prekoncepciókon alapult. Ami még nem lenne probléma, sőt... De sajnos az emberek nagy részére egy ilyen döntés úgy hat, hogy a kezdeti bizonytalanságot felváltja az önigazolás, azaz mindenáron meg kell magyarázniuk, hogy ők bizony jó döntést hoztak.
Mondhatod, hogy nincs igazam. De ha ez így lenne, akkor nem foglalkoznál egy ilyen hírrel.
Lehet, hogy még nem vetted észre, de majd idővel csak rendez neked a PSfanboyok tábora egy üdvözlő bulit. Te vagy a legfrissebb tag.

"Én az a PS tulaj vagyok akit az MS faragott belőlem. Ő teremtett, ő AKARTA hogy azt vegyek. :)"
Azt akkor fel is rovom az MS hibáinak nem éppen rövid listájára, hogy kitermeltek téged.

És akkor a végére én is mondok neked néhány érdekes tényt:
1, A 240 PS játék nagy része indie bohóckodás lesz. De persze ez nem számít, mert hát a fanoknál csak az a lényeg hogy jó nagy számokkal tudjanak dobálózni (ezt nem ténynek, hanem féligazságnak hívjuk, vagy más néven a fanok legnagyobb fegyverének).
2, Az Xboxot soha nem akarták eladni. Egyetlen olyan ember mondott csak ilyet akinek köze nem volt az egészhez. Bill Gates csak annyit mondott, hogy támogatná a részleg leválasztását. Ez nem eladást jelent, csak azt, hogy a részleget leányvállalattá konvertálnák. De gondolom ez sem izgat, hisz megint könnyű volt egy féligazsághoz nyúlni.
3, Ha szeretnél egy tényt is hallani, akkor a befektetők az egész Sony-t fel akarják vágni darabokra. Akkor a logikád mentén ők nem hisznek a cég terveiben?
23.
23.
Cipo3
#21: Nagyjából igazat adok abban amiket írsz. (bah nem is vagyok igazi fanboy, erre még gyúrnom kell)

WiiU-nál azért nem adok igazat, mert mindenkinek más a jó játék. Nála már megjelent 200 játék és van egy 5 és egy 7 éves gyerekem. KB 100 tetszene nekik az tuti. :)

És igen a Wii U-t nem lehet egy kalap alá venni a másik kettővel, az nem hc gamereknek való.

Egyébként épp a hétvégén egy media marktba először fogtam a kezembe a controllerét..hát nagyon kényelmetlen volt. De biztos megszoknám.
22.
22.
Cipo3
#13: Nono, nem PS fanboy vagyok!! Nagyon nagy tévedés. Csupán MS ellenes, óriási a különbség.

Nálam mind a három versenyző tiszta lappal indult, nem volt előtte konzolom. És csak az határozta meg a döntésem amit a megjelenésig műveltek vagy nem műveltek. Sőt első körben még XO-t akartam. Mivel van 2 gyerekem és szerettem volna ha a kinect előtt ugrálhatnak.

Szóval nem jött be a hápogásod. Én az a PS tulaj vagyok akit az MS faragott belőlem. Ő teremtett, ő AKARTA hogy azt vegyek. :)

Jah és igen szeretem a playstationomat. Nem bántam meg. (tudom ez fájó neked)

De mondjuk 2 érdekes tény még az MS politikájáról:

1, XO-hoz tervezetten kb. 150 játék fog megjelenni 2015-ig, ugyanez a szám 240 PS-hez. Ebből látszik kiket és mennyire tud megmozgatni az XO (ez tény nem fanság kérdése)
2, MS fontolja az egész XBOX eladását ha lenne aki megvenné. Mért nem hisz a saját tervében? Bill Gates egy suttyó PS fan. :)
21.
21.
p3ti
#2: 2. multiplatform játékoknál kb. semmi különbséget nem látsz
3. gyengébb játékfelhozatal - objektív vélemény - nekem jobban fekszenek az Xes játékok, pedig nagyon jó címek jöttek a PS3ra.
4. nem ingyen hanem bérelt - és te fizetsz azért hogy béreljed őket - Goldnál te a rendszerért fizetsz, nem a játékokért - próbáljuk meg ezt felfogni.

WiiU -t vegyél nyugodtan, ha évente akarsz 1-2 jó játékkal játszani - csak aztán nehogy az N gondoljon egyet, és lelője a gépet, mivel sehol sem fogy rendesen, Akkor ott csücsülnél a Dreamcast V 2.0 -al. Nekem itt a Wii U -m, és kb. 15x ha bekapcsoltam 1,5 év alatt.
19.
19.
Yami
#14: Olvasgass még egy kicsit, talán majd leesik.
16.
16.
kdct
#11: Angliában nem tétel egy játék, egy napi bér, nem érdekel senkit a warez, több vele a vesződség mint a haszon. Tudom mert itt élek és az összes munkatársamnál van konzol, általában midkét gyártótól....
15.
15.
kdct
Nekem már van One Kinect-el, de ahogy én látom a Microsoft 15-20 millió gép után majd kiad egy raklap olyan játékot ami hc cim és valamilyen módon kell hozzá a Kinect, nem lesz kötelező megvenni, csak ha az áhitott játékokkal játszani akarsz. Akkor majd meg lehet venni dupla áron. Ki baszik rá: a kedves játékos. Harcol egymással a két cég de a végén mi isszuk meg a levét.
14.
14.
trion96
#13: Csak tudnám, hogy hol látod te azokat az elvetemûlt ps fanboyokat.

Most nem nagyon írt senki se olyat....
13.
13.
Yami
Butthurt PS fanboys incoming!!! - Miket is beszélek, már itt is vannak, friss cipóval érkeztek.
12.
12.
hurkagyurka2
Egy dologról felejtettek el beszámolni az elemzők, mégpedig hogy a Sony mit lép erre. Mert az 100%, hogy lesz rá a válasz és nem karbatett kézzel fogják várni, hogy az MS arasson... Ez nekünk jó, hadd jöjjenek a leárazások, akciók, ajándék játékok! :)
11.
11.
Giggsy
#10: Nem, ez bizony nagyon sokaknál szempont még a gazdagabb országokban is. Amerikában sincs ám mindenkinek kolbászból a kerítése.
10.
10.
petred
5# ne magyarországból indulj ki, mert az maximum itt meg Ukrajnában lehet szempont, hogy melyik gépre könyebb warezolni...
9.
9.
simon 555
#6: Igen van rá, de elég körülményes. Sokkal körülményesebb mint az X360-nál. Egyrészt ott van a méret, másrészt az új játékokhoz a legújabb frissítés kell, amit meg ha felteszel, nem lesz jó a flashed. Na meg ugye BD lemezek végett sem olyan egyszerű mint X-nél, hogy fogod és kiírod. Na meg csak az utóbbi években sikerült csak feltörni, míg az X-et már az elejétől fogva lehetett.
Szerintem ha listázni kellene a warez platformokat, akkor PC, X360, PS3(PC legnagyobb, PS3 legkisebb warez). Értelemszerűen az új gépeket még nem törték fel, szerintem nem is fogják egyhamar.
8.
8.
DON GONDOCS
#6: +1 sajnos vagy nem sajnos a slimet és superslimet is lehet flashelni.
7.
7.
NoNametheOneandOnly
#4 Szerintem nem, ha így folytatják még pár év és becsődölnek :D 5 éve folyamatosan milliárd+ (forint) veszteségük van. (igaz hogy a PS húzza fel és a TV meg a PC húzza le, de lényeg hogy kutyaszorítóban vannak.)

Szóval nekik most a PS a húzó és ezt is fogják tolni mint állat.
6.
6.
Cipo3
#5: Mármint chippelt ps3? Amin warez lemezeket is lehet futtatni? Már hogy ne létezne. Különben minek is lenne tele az ncore ilyen tartalmakkal.
5.
5.
Azeroth87
Az eddig történt eseményekre szeretném felhívni a figyelmet: Ezidáig (!) nagyon sokan azért preferálták az Xboxot, mert utóbbira lehetőség volt "egyszerűbb" módon is játékokat szerezni... a PS-re pedig ez a módszer úgy tudom nem létezett... (Ps3-ról beszélünk most.) Szóval érdekes lesz majd ez az alternatív dolog is a jövőben a két konzol "sikeressége" között...
4.
4.
shatterhand
Tökmindegy. Lényeg,hogy verseny lesz és a sony ismét nekifeküdhet, mert nekem úgy tűnik elég hamar fejükbe szállt már megint a dicsőség.
3.
3.
simon 555
Hát most, hogy már egy árban mennek majd a gépek, szorosabb lesz az biztos.
Itt majd a játékok fognak már dönteni. Aki akarta az már megvette a maga által favorizált konzolt, a jövő évi vásárlók már azok lesznek nagy részben akik várják a játékfelhozatalt és majd az alapján döntenek, hogy ki melyik gép felhozatalát preferálja. Szóval ezt így kijelenteni, hogy jövőre már beelőzheti kicsit erős, mert konkrétan nem tudunk még semmit.
Majd a nyár után amikor lementek a gameshowk és a bejelentések, okosabbak leszünk, akkor azért már jobban át lehet majd látni a helyzetet.
2.
2.
Cipo3
És az elemzők azt mért nem veszik figyelembe, hogy az MS miket tett még ahhoz, hogy ez az állapot kialakuljon? Nem csak az ár ami miatt ez történik.

1, Játékosokkal folytatott kemény kibaszásai (amikből aztán meghátrált)
2, gyengébb vas (minden komolyabb grafikával rendelkező játék kisebb felbontáson fut XO alatt) Inkább mondhatni, nem bírja a full hd-t.
3, gyengébb játékfelhozatal. (ez utóbbit majd megcáfolják a rajongók)
4, nincs havi cool ingyen game (bár lassan lemásolja sonytól ezt is)

Én egy éve még nem tudtam mit veszek, még a wii U is a listámon volt. És nem véletlenül került XO leghátulra. Hamarabb vennék Wii U-t mint XO-t.
1.
1.
Cristiano
hát nem hiszem ps 4 legjobb
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...