Frissítve: Megvenné a YouTube a Twitchet?

  • Írta: fojesz
  • 2014. május 19.
  • Pletyka
Link másolása
Lapértesülések szerint a YouTube tárgyal a videojátékos streamekre szakosodott Twitch tulajdonosaival a szolgáltatás felvásárlásáról - állítólag egymilliárd dollár lehet az üzlet értéke.

A Variety értesülései szerint a YouTube megveszi a Twitchet, méghozzá több mint 1 milliárd dollár készpénzért - a YouTube jelenleg a versenyjogi szervek ellenőrzésére készül.

Bár a Variety szerint a felvásárlás hírét hamarosan bejelenthetik, a The Wall Street Journal a saját forrásaira hivatkozva ezt cáfolja: a lap szerint a tárgyalások még csak a korai fázisoknál tartanak, ráadásul a Twitch állítólag annak a lehetőségét is feltérképezte, hogy eladás helyett máshogy vonjon be tőkét.

A Twitch 2011 júniusában rajtolt, Justin Kan és Emmett Shear szolgáltatása a videojátékos streamekre és az eSport-közvetítésekre fókuszál. A Twitch havi szinten több mint 45 millió nézőt és több mint 1 millió nézőt jelentett az év elején, akkor arra is hivatkozott, hogy ezt nagy mértékben köszönheti a szolgáltatás PlayStation 4-es integrációjának is. Március óta az Xbox One-on is lehet így játékot közvetíteni.

Update! A The Verge is hozzátette a maga infóit a pletykákhoz: a lap szerint a két fél közel jár a megegyezéshez, ráadásul a Twitch több kérő, köztük a Microsoft közül választotta ki a YouTube-ot, mint partnert. Úgy tudni, arról még egyeztetnek az illetékesek, hogy mennyire maradjon független a Twitch.

A Twitchnek tőkére van szüksége, és úgy véli, a Google segíthet neki az alapvető játékstreamelő platformmá válni - ami a célja. A cég tavaly 20 millió dollárnyi befektetést kapott, és bár idén várhatóan nyereséges lesz, ez a pénz nem elég ahhoz, hogy az infrastruktúráját és a háttértechnológiáját egy szinten tartsa a forgalomnövekedésének ütemével.

37.
37.
SLi
#27: mondom nem probléma szépen átmennek az Azubura aztán kész. már most ég és föld a különbség a kettő közt pedig az még csak beta
36.
36.
strike19
#30: Ha pénz kérnének érte a kutyának se kellene mert át mennék egy ingyenes videó megosztóra.Lehet ideje lenne.
35.
35.
Skyer
#34: Pedig például az Internationalt Dotából jó nézni, most kezdődnek/folyamatban vannak a mérkőzések, izgalmas tud lenni. (De mondhatnám Lol mérkőzéseket is, azok nem tudom, hogy s mint vannak)
Egyébként YT-on a Yogscast ökörködését, és egyéb videósokat is jó nézni kajálás közben, vagy unaloműzés gyanánt.
Ellenpéldának focit hoznám fel, én azt nem tudom, hogy mit lehet azon annyit nézni... Ízlések és pofonok gondolom.
34.
34.
medson
Ahogy randall is írta korábban, én sem értem mit lehet nézni azon hogy más játszik valamivel, esetleg néha megnézek egy lcs-t, de hogy valami mezei gémert nézek ahogy űz valamit, hát eléggé hidegen hagy.
32.
32.
randall13
#31: Hát ez célt tévesztett.
31.
31.
BrendOoN
Damn! Ez oszt' igen! :D Hatalmas gratula hozzá! Melyik a kedvenc játékod? :D És ha kérhetném csinálnál még egy olyan képet, hogy mit látsz ha belépsz a szobába? :D
30.
30.
BrendOoN
Nekem nincs sok bajom a Google-vel. A YouTube a világ legnézettebb videómegosztója (ingyenes), a Gmail-es e-mail címem a leggyorsabb, amit valaha használtam (ingyenes) és a Google Maps is segített mindig, amikor szükségem volt rá (ingyenes). A YouTube reklámok teljesen természetesek. Engem egyáltalán nem zavarnak. A Google Plus-t nem használom én sem, viszont teljesen érthető, hogy miért próbálják ráerőszakolni az emberre. Több százmillió (ha nem érte el a milliárdot) dollárt költöttek arra, hogy beindítsák az egész rendszert...

Arról, hogy letiltják azt a videót, amiben illegális tartalom van az meg nem az Ő hibájuk, inkább az idióta törvények. Nem tudom közülünk ki merné megkockáztatni a millió dolláros bírságokat, ki ne próbálná mutogatni az új közösségi oldalát, ha komoly összeget fektetett bele és azt sem, hogy melyikünk ne mondana igent az 5 videónként reklámra, amit 5 másodperc után átugorhatsz és nem mellesleg részben ebből tartod fent magadat. Egyszerű gazdasági lépéseket hoznak meg, amit bárki megcselekedne, ha abban a pozícióban lenne.
29.
29.
Ecneb
#28: Hálisten, azt hittem egyedül engem zavar az erőltetésük!
28.
28.
Giga0509
Hát ha nem erőltetik erre is rá a Google+ -os hülyeségeket akkor engem nem zavar.
27.
27.
Giggsy
#18: Hát lássuk. A Gmail magasan a legjobb ingyenesen elérhető levelező. Szerintem az "elszenvedni való" reklámok sem vészesek, nem szemeteli tele az elküldött leveleket mindenféle szarral, mint az itthoniak, és nem kér pénzt olyan alap szolgáltatásért, mint a postafiók POP3-on keresztüli elérése (Yahoo) Talán az Outlook.com az egyedüli, ami versenyezhet vele, de funkcióiban talán még az sem.
A YouTube az egyedüli olyan videómegosztó, ahol sem a lejátszás minőségével, sem a sebességével nincs gond (persze nem 56k-s modemmel használva) és még a reklámok sem tolakodóak (aki nem bírja ki, hogy nagyjából 5-6 videónként végig kell néznie 5 másodperc reklámot, azzal tényleg komoly gáz van). A kommentrendszert valóban elszarták a Google+ integrálással, de azóta finomítottak már annyit, hogy ne legyen zavaró.
A Google+ pedig technikai, design, használhatósági szempontból köröket ver a Facebookra. Egy fejlettebb, átláthatóbb rendszer, csak a kutya sem használja, ezért a kutya sem használja. Tipikus 22-es csapdája helyzet.

#17: Azt, hogy nincs korlátozva a zenelejátszás a Twitch-en, ugye nem gondoltad, hogy a végtelenségig tartani lehet? Amikor kivezetik, rohadtul nem a Google döntése lesz, hanem kényszer a zeneipar részéről.
Nekem is van fent olyan videó, ami alatt van aláfestő zene, és csak bizonyos országokban van letiltva, ott is csak a hangsáv. Rohadtul nem a Google döntése ez, mert akkor nyilván mindenhol tiltanák nem?
26.
26.
randall13
#24: A kormányoktól kezdve a Microsofton át minden nagyobb cég ezt csinálja. Csak nekik általában még fizetni is kell ezért. Mellesleg nem értem, hogy mi hátrányom származik nekem abból, ha figyelik miket lesegetek. Úgyis névtelen maradok az adatbázisukban.
Mondjuk a szeptember 11 meg a műtrágya szavakra félve keresnék rá egymás után, az tény.
25.
25.
randall13
#22: A leveleim megérkeznek másodpercek alatt, a spameket kiszűri hibamentesen a Gmail. Mi mást kéne még elvárnom egy levelezőtől? Számolja ki a Voyager-1 helyét minden belépéskor?
A Youtube meg Youtube... Nekem minden videót lejátszik, igaz nagy felbontáson a tömörítésnek hála néha olyan a kép mint a mosott szar, de hát ez az ára a hosszlimit megemelésének és a fullhd (néha már 4K) felbontásnak. Ha a Google nem vásárolta volna fel őket anno, már valószínűleg nem is lenne YT.
A copyrightról meg annyit: ha valami sikeres, akkor minden hülye ki akarja venni belőle a "jussát", mint pl. Alekosz a Facebookból. Ha eladja magát a Twitch ha nem, csak idő kérdése, hogy a jogászok rászálljanak arra is.
A Google ingyenes szolgáltatásai a reklámokból tartják fent magukat, a reklámok meg akkor érnek valamit, ha rájuk kattintanak. Ergo a Googlenek nem célja direkt kib*szni a felhasználóikkal, a G+ ennek örömére át is fog alakulni.
De ha valakinek amiatt sérül a lelki világa, hogy a Google felvásárolja-e a Twitchet, akkor kezdjen el gondolkodni az életén.
25 év fölött ha valaki órákon át azt nézi, hogy hogyan játszanak mások, azt inkább nem kommentálom. A lényeg, hogy vagy rohadtul irigylem, vagy rohadtul nem.
24.
24.
#21: Oké ingyen adják a cuccaikat, de mégis belőled élnek. Te semmit sem kapsz abból, hogy profilt készítenek a netezési szokásaidról, életkorodról, stb, ők viszont milliókat kaszálnak egy-egy ilyen adatbázissal...
23.
23.
br1Koo
#21: Rámutattál a lényegre. Akárki akármit mondd, maga az, hogy google olyan szinten alap lett mindenki számára az internet használatához, mint pl az hogy wc papírt használsz szarás után. Mert ugyebár kitörölheted újságpapírral is, de a legcélszerűbb, legygyorsabb mindig a wc papír marad. Lehet szar példa volt, de szerintem nem rossz amit csinálnak, azt se lehet mondani hogy lélektelen pénzevők, akik nem foglalkoznak a felhasználókkal, gondoljunk csak arra, hogy a google mindig váltakozik egy-egy dátumon, ismeretterjesztés céljából sem egy utolsó dolog(lehet ez egy kicsi szempont, de szerintem számít). Monopól helyzetben van a google, de ne felejtsük már el azt se milyen csapat áll egy szaros böngésző fejlesztése, üzemeltetése mögött, csak hogy mindig friss és naprakész legyen.
22.
22.
Hat randall ha neked a jelenlegi gmail es yoUtube fasza es stabil es tok olyan mint anno akkor te nem is hasznalod sztem
21.
21.
randall13
#18: Köcsög Google. Rákényszeríti a Föld lakosságát a szarjaira, annak a sokmillió embernek választása sem volt jó videómegosztót vagy email fiókot választania :@
Vissza a freemailt és citromailt, ez a spam-mentes élet egy fos!
Chrome is mekkora egy trágya már, zabálja a memóriát és undorító, ahogy fél másodperc alatt betölti az oldalakat. IE sokkal jobb, hiszen az csak fél évente frissül és legalább ekkora lemaradással követi a CSS szabványt. Nekem sokkal jobban bejön az olyan böngésző, ami rosszul jeleníti meg a kódokat.
Térképszolgáltatás is egy raklap sz*r, ugyan mit képzelnek magukról, hogy évente dollármilliókat költenek fényképek készítésére, és még van pofájuk ingyen adni.
Egyszerűen felháborító amit megengednek maguknak, újabban már robothadsereget gyártanak és csak úgy fellövöldöznek hordozórakétákat. Valami tényleg készül ott a Hold túloldalán.
20.
20.
Cristiano
#1: az biztos sok reklám: I
19.
19.
Stiw
Mit meg nem adnék, hogy ez kacsa legyen csak.
18.
18.
#16: Pl Gmail, Youtube, Google+ (ami alapból sz@r)
17.
17.
SLi
#16: pl lehet hogy nem lehet majd zenét lejátszani játék közben a streamereknek, mert ez jelenleg semmilyen szempontból nincs korlátozva
akiket néha nézni szoktam pl aphromoo nála is végig szólt a zene bár már ő is átment az Azubura mint elég sokan, ami szerintem sokkal jobb is mint a Twitch
15.
15.
névtelenség
Ti aztán vagy nagyon bátrak vagytok, vagy nagyon hülyék.
Beszólni egy cégnek, amely harci robot technológiát vásárolt fel, és rákember terrorista sejteket pénzel.

Öröm volt ismerni titeket!
14.
14.
daenath
Nos ha ez megtortenik akkor frankon minden cenzurazva lesz, vagy torolve jogi hercehurca miatt. Amihez a Google hozzanyul az egy ido utan sz@r lesz.
13.
13.
fojesz
Néhány gondolat a részemről, mert biztos, hogy előkerül: az eladás nem feltétlenül jelenti a Twitch végét, sőt! Igazság szerint én az Oculus felvásárlásánál is azt éreztem, hogy sokan túlaggódják ezt a témát.

Természetesen láttunk már olyat, hogy egy óriáscég felvásárol egy kis fejlesztőt/startupot, utána pedig azok annak rendje és módja szerint eltűntek a süllyesztőben. Viszont erre ugyanennyi ellenpélda is akad.

Érdemesebb abból kiindulni, hogy ezeknek a startupoknak van egy óriási problémájuk, ami egyébként egyúttal a legnagyobb pozitívumuk is: ambiciózusak. Olyan projektekbe vágnak bele, amiket képtelenek hosszabb távon önmaguk fenntartani, nem véletlen, hogy egyre több tőkére van szükségük - a növekedéshez, és nem utolsó sorban sokáig a veszteségük finanszírozásához. A startupoknál gyakori végkifejlet ezért, hogy néhány környi befektetés után eladják magukat, hogy folytatni tudják az üzletet. A Twitchnél például a next-gen konzolos integráció ugrásszerű növekedést jelentett a forgalomban, ezt kiszolgálni rengeteg erőforrás.

Érdemes megnézni a Rift esetét: valószínűleg senki nem gondolta komolyan, hogy az Oculusból majd a 250 ezer dolláros goallal indított Kickstarter-kampány csinál globális piacra termelő hardvercéget. Az csak az első kör volt.

Nyilván itt már csak a felvásárlás utáni függetlenség a kérdés, de valójában ezt senkinek sem érdeke feladni: sem a startupoknak, sem az óriáscégeknek. Ahogy a Facebook nagyon jól látja, hogy a VR-szemüvegek elterjesztéséhez a gamereken vezet az út, a YouTube-nak is érdeke lehet, hogy egy jól működő gaming streames közösséget tartson fent.

Persze az ellenkezője is előfordulhat, nyilván, de arra kell gondolni, hogy egy méretes befektetés nélkül a Twitch szekere is megakadna.
12.
12.
Skyer
#1: Nem a reklám a lényeg (adblock oszt csókolom), hanem az idióta copyright rendszerük, szánalmas tetű frissítések, amik szemen köpik a felhasználókat, és a G+ba való beépítés.
Elmennek a jó k. anyjukba.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...